مهمترین اندیکاتورهای تحلیل فاندامنتال و بنیادی برای آنالیز ارزهای دیجیتال (ریدایرکت شد)


تحلیل بازارها خصوصا رمز ارز نیازمند شناخت و آشنایی با اندیکاتور و شاخص های فاندامنتال و بنیادی است که در این مطلب با آن‌ها آشنا می‌شویم.

تجزیه و تحلیل بازار ارزهای دیجیتال با استفاده از اندیکاتورهای تحلیل فاندامنتال آسان‌تر از بازارهای سنتی به نظر می‌رسد، چراکه فناوری بلاک چین دارای شفافیت بیشتری است. این شفافیت هر کسی را قادر به تجزیه و تحلیل و حسابرسی تراکنش‌های روی زنجیره (On-Chain) می‌کند. اما هنوز هم چالش‌هایی در خصوص متمرکز شدن بر اعداد و ارقام این فضا برای پیش‌بینی روند و قیمت‌های آینده وجود دارد. در این مطلب قرار است 5 تا از مهمترین اندیکاتور ها و شاخص های تحلیل فاندامنتال یا همان بنیادی را بررسی کنیم.

اندیکاتور های تحلیل فاندامنتال و بنیادی پرکاربرد کدامند؟

فیلیپ گرادول (Philip Gradwell)، اقتصادددان ارشد شرکت تحلیل‎گر بلاک چین چینالاسیس (Chainalysis)، 5 اندیکاتور تحلیل فاندامنتال را به سرمایه‌گذاران معرفی کرده است. در این مقاله به معرفی اندیکاتورهای تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال می‌پردازیم که فیلیپ گرادول توصیه می‌کند.

اولین اندیکاتور تحلیل بنیادی: جریان ورودی صرافی (Exchange inflows)

یکی از شاخص های تحلیل فاندامنتال که باید مورد توجه سرمایه گذاران قرار بگیرد، جریان ورودی به صرافی‌هاست. سرمایه‌گذاران معمولا وقتی می‌خواهند دارایی خود را نقد کرده و به‌طور مستقیم بر آن خود نظارت داشته باشند، آن‌ها را به صرافی‌ها منتقل می‌کنند. پس افزایش جریان ورودی صرافی‌ها در یک بازار صعودی را می توان نشانه عدم اعتماد سرمایه‌گذاران به روند صعودی دانست. همچنین فلیپ گرادول در ادامه معرفی این اندیکاتور بنیادی افزوده است که:

وقتی جریان‌های بزرگ ورودی را در صرافی‌ها می‌بینید، وقت آن است كه محتاط باشید. اما توجه به این نکته حائز اهمیت است که با این وجود، افزایش جریان ورودی به معنای این نیست که سرمایه‌گذاران به دنبال نقد کردن فوری ارزهای خود هستند. در اغلب موارد، پروسه نقد کردن معمولا با تاخیری 12 تا 36 ساعته همراه خواهد بود. این شاخص فقط بخشی از یک معما است، چراکه ما به درستی نمی‌دانیم سرمایه‌گذارن چه زمانی اقدام به نقد کردن ارزهای خود خواهند کرد.

بنابراین هرچند جریان ورودی صرافی یکی از مهم‌ترین اندیکاتورهای تحلیل فاندامنتال است، اما سرمایه‌گذاران نباید تنها با تکیه بر این شاخص اقدام به خرید و فروش رمز ارز خود کنند.

شدت ترید (Trade intensity)

برای تعیین تاثیر جریان ورودی یک صرافی بر عرضه، سرمایه گذار می‌تواند از اندیکاتور فاندامنتال شدت ترید کمک بگیرد. شدت معامله در واقع تعداد خرید و فروش ارز را مورد بررسی قرار می‌دهد. شاخص بنیادی شدت ترید نشان می‌دهد که کوین وارد شده به یک صرافی چند بار معامله شده است. آقای گرادول در توضیح این اندیکاتور ادامه می‌دهد که:

شدت ترید به ما می‌گوید چند نفر مایل به خرید بیت کوین ارسال شده به صرافی‌ها هستند. افزایش شدت معامله به معنی این است که خریداران بیش از فروشندگان هستند و این می‌تواند نشانه قدرت و ادامه روند باشد. شدت ترید یکی از اندیکاتورهای تحلیل فاندامنتال است که برای ارزیابی شرایط کوتاه مدت بازار مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای بررسی شرایط بازار در طولانی مدت، باید از سایر شاخص های تحلیل بنیادی ارز دیجیتال کمک گرفت.

شدت ترید

جریان‌های مبادلاتی (Interexchange flows)

سرمایه گذاران می‌توانند رمز ارزها را با ارزهای فیات مانند دلار آمریکا خریداری کرده یا از استیبل کوین‌هایی مانند تتر استفاده کنند. هر چند بخشی از مبادلات ارزهای دیجیتال با ارز فیات انجام می‌گیرد، اما در جفت‌های مبادلاتی رمز ارز به رمز ارز، از استیبل کوین‌ها به عنوان دروازه‌ای برای معاملات کریپتو استفاده می‌شود.

اندیکاتور جریان های بین صرافی تحلیل بنیادی

سرمایه‌گذاران می‌توانند با پیگیری شاخص جریان‌های مبادلاتی تعیین کنند که آیا بازار توسط خریداران فیات اداره می‌شود، یا معامله‌گران کریپتویی بازار را تحت کنترل دارند. اگر جریان مبادلات کریپتو به فیات کمتر از جفت‌های کریپتو به کریپتو باشد، نشان می‌دهد که بازار تحت تسلط معامله‌گران استیبل کوین است. در این سناریو افزایش صدور استیبل کوین منجر به یک بازار صعودی خواهد شد. با این حال، این قضیه همواره قطعی نیست.

نقد شوندگی (Liquidity)

یکی دیگر از اندیکاتورهای تحلیل فاندامنتال دنیای ارزهای دیجیتال قدرت نقد شوندگی است. سرمایه‌گذاران حوزه رمز ارزها باید تمایل بازار را به هادل کردن (HODL) کوین‌ها بسنجد. هادل کردن به معنی نگهداشتن یک ارز دیجیتال (عموما برای بلند مدت) است. بعضی از افراد یا سازمان‌ها بیش از یک آدرس کریپتو دارند. برای درک تعداد موجودیت‌های نقدی و غیر نقدی، باید آدرس‌های متعلق به موجودیت‌های مختلف شناسایی شود. چینالاسیس با تجزیه و تحلیل الگوهای معاملات بلاک چین می‌تواند به شناسایی آدرس‌ها بپردازد. از این طریق مشخص می‌شود که یک آدرس توسط یک شخص کنترل می‌شود یا خیر.

شاخص نقد شوندگی، نسبت متوسط ​​جریان خالص به ناخالص دارایی‌های واحد یک موجودیت در طول عمر آن موجودیت بوده و منظور از جریان، تمام آدرس‌های کنترل شده توسط آن موجودیت است.

چینالاسیس موجودیت نقد شونده را به عنوان موجودی تعریف می‌کند که به‌طور متوسط ​​حداقل 25 درصد از دارایی‌های دریافتی خود را ارسال می‌کند. این در حالی‌ست که نهاد غیر نقدشونده موجودیتی است که کمتر از 25 درصد از دارایی‌های دریافتی خود را ارسال می‌کند.

اساسا یک موجودیت یا سرمایه‌گذار غیر نقدشونده، موجودیتی است که به نظر می‌رسد به چشم انداز بلند مدت رمز ارز اعتقاد دارد و کوین‌های خود را خرج نمی‌کند. با افزایش تعداد این موجودیت‌ها، فشار فروش کمتر و یک بازار صعودی ایجاد خواهد شد.

اندیکاتور نقد شوندگی تحلیل فاندامنتال

نمودار فوق نشان می‌دهد که قدرت نقد شوندگی بیت کوین از اواسط سال 2017 به پایین‌ترین سطح رسیده بود.

آخرین اندیکاتور تحلیل فاندامنتال: انتقال ارزش در بین بلاک چین‌ها (Value transfers across blockchains)

اندیکارتور انتقال ارزش به ارزش دلاری کل واحدهای بلاک چین گفته می‌شود که در یک روز مشخص منتقل می‌شوند. این شاخص اساسا کاربرد Blockchain را نشان می‌دهد و با افزایش تعداد معاملات همراه است. آقای گرادول در تعریف این اندیکاتور تحلیل فاندامنتال می‌گوید:

در صورت استفاده بیشتر از یک رمز ارز، تقاضا برای آن افزایش پیدا کرده و در نتیجه قیمت آن ارز افزایش می‌یابد.

برای مثال، انتقال ارزش اتریوم از اواسط ژوئیه به شدت افزایش پیدا کرد و در مدت زمان بسیار کوتاهی قیمت اتریوم تا 3,000 دلار بالا رفت. اتریوم در ژوئیه و اوت سال گذشته نسبت به بیت کوین بازار گسترده‌تری را به خود اختصاص داد. این در حالی بود که تا سال قبل آن یعنی 2019، این بیت کوین بود که بازار خرسی و گاوی را هدایت می‌کرد و سرمایه گذاران با توجه به به افزایش یا کاهش قیمت BTC اقدام به خرید و فروش آلت کوین‌های خود می‌کردند.

با این حال، با رشد چشمگیر پروتکل‌های مالی غیرمتمرکز مبتنی بر اتریوم، این وضعیت تغییر کرده است. به همین دلیل باید سرمایه‌گذاران حرکات اتریوم را با دقت بیشتری دنبال کنند. با ادامه رشد و بلوغ بازارهای کریپتو، تقاضا برای تحلیل‌های عمیق‌تر در بازار افزایش می‌یابد. با استفاده از اندیکاتورهای تحلیل بنیادی، داده‌های خام به مجموعه داده معنا‌دار تبدیل شوند تا سرمایه گذاران بتوانند بر اساس آن‌ها تصمیم گیری کنند.

جمع‌بندی

استفاده از اندیکاتورهای تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال نیازمند دانش کافی است. توصیه اکسچینو مگ به فعالان حوزه رمز ارزها این است که تنها در صورتی از اندیکاتورهای تحلیل بنیادی بهره بگیرند که مفاهیم آن را به خوبی درک کرده باشند، در غیر این صورت ممکن است تصمیم‌گیری‌های غلط آن‌ها را به سمت خسارات جبران‌ناپذیر سوق دهد. نظرات خود را در ارتباط با اندیکاتورهای تحلیل فاندامنتال که فیلیپ گرادول معرفی کرده است با ما در میان بگذارید.


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)