خرید ارز دیجیتال در کف قیمت به چه معنا است + آموزش استراتژی

خرید در کف یعنی چه؟ Buying The Dip یک استراتژی معاملاتی در بازارهای مالی مانند ارز دیجیتال است که به آموزش نحوه انجام آن میپردازیم.
خرید در کف یا Buy The Dip پایهایترین استراتژی در معاملات بازارهای مالی نظیر سهام و ارز دیجیتال است. این رویکرد در بازارهای صعودی یا راکد که روند کلی رو به بالا یا خنثی است، امنیت بالاتری دارد. در این مطلب، به آموزش نحوه استفاده از استراتژی خرید در کف میپردازیم.
خرید در کف یعنی چه؟
خرید در کف راهی دیگر برای ورود به بازار سهام یا شاخصها پس از افت ارزش است. با کفسازی یک دارایی، فرصت خرید با تخفیف فراهم میشود و در صورت رشد مجدد، سودآوری آینده شما نیز بیشتر خواهد شد.
این استراتژی عموما در واکنش به حرکات قیمت در کوتاه مدت انجام میشود و معمولا سرمایه گذاریهای بلند مدت را در بر نمیگیرد. اگر صرفا بر اساس ریزش اخیر قیمت تصمیم به خرید سهام دارید، وارد گونهای از استراتژی مارکت تایمینگ (MarketTiming) یا زمانبندی بازار شدهاید.
اما آیا اندازه این کف مهم است؟ اگر در موقعیتی از بازار هستید که کف قیمت را مشخص کرده و در شرف خرید هستید، تعیین «اندازه کف» که بهصورت کلی قابل اعمال باشد، کار دشواری است. به همین خاطر است که کاربرد استراتژی Buying The Dip برای سرمایه گذاری بلندمدت زیر سوال میرود.
در حالت کلی، هر چه کف قیمت بزرگتر باشد، در صورت بازگشت دارایی به سطوح قبلی، سودآوری شما نیز بیشتر خواهد شد. با این وجود، سهامی که با افت قیمت شدید مواجه شده، ممکن است در وصعیت فاندامنتالش هم دستخوش تفییر شود و هیچگاه به سقف قیمتی خودش بازنگردد.
استراتژی Buying The Dip چگونه کار میکند؟
در عمل، استراتژی خرید در کف شامل هولد کردن بخشی از پول نقد یا داراییهای لیکویید با ریسک پایین در خارج از بازار و انتظار برای سقوط قیمتهاست. «قیمتها» در اینجا یعنی ارزشهای بازاری سهام، اوراق قرضه، صندوقهای شاخص یا حتی ارزهای دیجیتال است.
در این روش، به محض افت قیمتها، کل یا بخشی از پول نقد خود را که تا کنون هولد کردهاید برداشته و دارایی بیشتری خریداری میکنید. این امر، متوسط هزینه کلی شما را کاهش داده و با فرض نگهداری دارایی به مدت کافی و رشد قیمت، باعث افزایش بازده سرمایه میشود. در زیر، مثالی از چارت سهام Vanguard S&P 500 ETF را طی 36 ماه مشاهده میکنید:
با توجه به مثال بالا، اگر پول نقد کافی برای ماهها یا سالهای منتهی به ریزش بزرگ مارس 2020 (اسفند 98) در دست داشتید، میتوانستید این پول را خرج خرید سهام بسیار ارزان Vanguard S&P 500 ETF کنید. شکی نیست که با این کار، پایه متوسط هزینه خرید این صندوق قابل معامله را نیز کاهش میدادید و از رشدهای فضایی قیمت طی ماههای بعد بهرهمند میشدید.
البته این کار آنطور که به نظر میرسد هم راحت نیست. به یاد داشته باشید که با نگاه به یک چارت قیمت، در حال تماشای عملکرد گذشته هستید و تنها در صورت کاهش یا افزایش قیمت همهچیز واضح خواهد شد. بنابراین قسمت دشوار ماجرا، پیشبینی کفسازی پیش از وقوع و دانستن اندازه آن و سپس داشتن اعتماد کافی به دارایی مورد نظر برای افزایش دوباره قیمت است.
خرید در کف در بازار ارز دیجیتال
اما در بازار رمز ارزها، این استراتژی کمی متفاوت است. برخی از افراد نسبت به وارد کردن مقدار بالای سرمایه به داراییهای دیجیتال مردد هستند و البته عدله خوبی هم دارند. این گونه فناوریهای نوظهور بدون فاندامنتال قوی، جریان نقدی یا معیارهای ارزشگذاری هستند. بنابراین تشخیص و تمیز دادن بین کف یا یک سقوط نیمه دائمی در این بازارها دشوار است.
در زیر، نمونهای از چارت بیت کوین طی 36 ماه را مشاهده میکنید:
از آنجایی که روش استانداردشدهای برای ارزیابی فاندامنتال بیت کوین وجود ندارد و از طرفی هم رمز ارزها رفتاری شلاقگونه دارند، خرید در کف در این بازار مناسبتر بهنظر میرسد. شاید علت این اتفاق بهخاطر ذات سوداگرانه بیت کوین باشد. به عبارت دیگر، بیت کوین یک دارایی با ریسک و بازده بالاست که میتواند در یک لحظه کفسازی کند.
اگر مقدار پول مشخصی را برای رمز ارزها تخصیص دادهاید، سرمایه گذاری زودتر یا هولد کردن آن برای مدت طولانیتر لزوما شانس درآمدزایی شما را بیشتر نمیکند. تصمیم به خرید بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری باید از قبل به درستی بررسی شود، بنابراین حتما ریسکهای این کار را در نظر بگیرید.
مزایا و معایب استراتژی Buying The Dip
استراتژی خرید در کف دارای مزایا و محدودیتهایی است که در این قسمت به آنها میپردازیم:
مزایا
- ایجاد متوسط هزینه پایینتر برای سهام یک دارایی خاص
- امکان ایجاد آرامش روانی در دانستن اینکه «در سقف» خرید نکردهاید
معایب
- نوعی استراتژی مارکت تایمینگ است
- نیاز به افزایش افق زمانی برای کسب سود سرمایه بلندمدت
- دشواری بالای پیش بینی از قبل
- عدم وجود تضمین بهبود قیمتها در صورت شکست پروژه
- احتمال از دست رفتن شانس سودآوری در صورت عدم کفسازی
نحوه مدیریت ریسک به هنگام استفاده از استراتژی خرید در کف
در صورت تصمیم به استفاده از این استراتژی، باید یک سری نکات را به یاد داشته باشید از جمله:
- مقدار پول خارج از بازارتان را محدود کنید: اگر مثلا 50,000 دلار برای سرمایه گذاری دارید، مقدار کمی از آن، چیزی بین 5,000 تا 10,000 دلار، را بهعنوان اصطلاحا “Dry Powder” نگهداری کنید. Dry Powder در امور مالی به پول نقد یا اوراق بهادار کم ریسک و دارای قدرت نقدشوندگی بالا اطلاق میشود.
- سطح افت قیمتی که در آن مایل به خرید هستید را مشخص کنید: اگر بگویید که مثلا در صورت افت 10 درصدی یک دارایی خریدتان را انجام خواهید داد، آماده اجرای این برنامه باشید و با انتظار افتهای بیشتر، این کار را به تعویق نیندازید.
- عواقب محتمل پول سرمایه گذاری نشدهتان را در نظر بگیرید: موارد مربوط به روشهای پرداخت مالیات در این دسته قرار میگیرد.
مثالهایی از استراتژی خرید در کف
در مثال زیر، چارت روزانه اتر/تتر را مشاهده میکنید. در این نمودار، خطوط افقی نشاندادهشده با فلش سبز رنگ، سطوح حمایتی هستند که در آنها قیمت وارد فاز تحکیم شده است. این سطوح در واقع مکانهای منطقی برای خرید در هنگام پولبک یا همان کف هستند. خرید در سطوح حمایت به همراه استاپ لاس زیر آن، نسبت به خرید در هر افت قیمتی اثربخشی بیشتری دارد.
در سادهترین حالت، استراتژی Buying The Dip یعنی خرید در زمانی که قیمت پایینتر از آخرین سقف قرار دارد. در حالت پیچیده، این روش ترکیبی از مطالعه چارتها، توجه به میانگینهای متحرک کوتاه مدت و بلند مدت در تایمفریمهای مختلف، شناسایی سطوح حمایتی تاریخی و اعمال حد ضرر است. با این وجود، با هر سطح دانشی که باشید، مفهوم یکسان است.
در بازار رمز ارزها، شاهد افتهای کوچک بسیار و هر چند هفته یا ماه، شاهد کفهای بسیار بزرگی هستیم که به آن «اصلاح» یا «سقوط» میگویند. هر دوی کفهای کوچک و بزرگ بسته به استراتژی سرمایه گذاری برای ورود مناسب هستند. اگر مثلا در حال ترید در بازار خنثی هستید، کفهای کوچک برای خرید مناسباند. اگر سرمایه گذار بلند مدت هستید هم کفهای بزرگ سودهی به همراه دارند.
تصویر زیر، چارت روزانه بیت کوین طی یک سال را نشان میدهد. زمانی که در ژانویه 2018، میانگین متحرک نمایی 12 روزه کوتاه مدت به زیر میانگین 26 روزه رسید، مشخصا نشاندهنده آغاز یک بازار نزولی (اصلاح واقعی، نه یک کفسازی) بود. میبینید که استفاده از استراتژی خرید در کف و هولد کردن در این زمان کار ایدهآلی نبوده است (البته نه بدترین کار برای بلند مدت و نه یک حرکت بد برای تریدهای کوتاه مدت، بلکه صرفا برای استراتژی خرید و هولد اقدام درستی نبوده است).
در نمودار زیر نیز راه دیگری برای نگاه به بازارهای صعودی و نزولی پیدا میکنید. همانطور که مشخص است، استراتژی Buying The Dip در بازارهای صعودی بهتر عمل میکند.
نکات اضافی برای استفاده از استراتژی Buying The Dip
- در شرایطی که یک ارز دیجیتال (یا هر دارایی دیگری) به سمت پایین در حال نزول است، خرید در پایین یک کف قیمت اگر ممکن نباشد، بسیار دشوار است. در واقع خرید در کف در هنگام سقوط بازار حماقت محض است. در چنین مواردی، با متوسط هزینه دلاری مواجه خواهید شد. دیدن ضرردهی در هر دارایی استرسزا است، اما چنین اتفاقی در بازار رمز ارزها شایعتر است. هیچ برنامهای بدون خطا نیست، اما منطق کار به این صورت است: خرید اشتباه در کف بهتر از خرید اشتباه در سقف است. بنابراین حتی در بدترین شرایط بازار، خرید در کفهای قیمتی به فومو (FOMO) در رالیهای صعودی غلبه میکند.
- اگر مقدار RSI خیلی بالاست (بالای 70 در همه تایمفریمها)، دارایی در حالت اشباع خرید محسوب میشود و احتمالا رالی صعودی تا رسیدن به کف زمان زیادی دارد. اگر RSI زیر 30 باشد، به آن اشباع فروش میگوییم. هیچ محدودیتی برای شاخص قدرت نسبی وجود ندارد، اما باید بدانید که حالتهای اشباع فروش و خرید این اندیکاتور وحی منزل نبوده و عموما برای بلند مدت مناسب نیستند. اندیکاتورهای ساده مانند RSI میتوانند به زمانبندی ترید شما کمک کنند. اما به یاد داشته باشید که اندیکاتورها برای تحلیل دادههای تاریخی مناسب هستند و آینده را پیش بینی نمیکنند.
جمعبندی
خرید در کف استراتژی است که در بازارهای صعودی کارایی بهتری داشته و فرصت سودآوری از افت قیمت ارزهای دیجیتال را فراهم میکند. در عمل، استراتژی Buying The Dip شامل هولد کردن بخشی از پول نقد یا داراییهای لیکویید با ریسک پایین در خارج از بازار و انتظار برای سقوط قیمتهاست.
تهیه شده در اکسچینو
نظرات کاربران (0 نظر)