دلیل ریزش امروز بیت کوین و ارزهای دیجیتال چیست؟ (ریدایرکت شد)


دلیل و علت ریزش بازار ارز دیجیتال چیست و سقوط بیت کوین و رمز ارزها تا کی ادامه دارد؟ علل افت قیمت رمزارزها در تیر 1401 را بررسی می‌کنیم.

ارزش کل بازار رمز ارزها (مارکت کپ) از مدتی پیش زیر 1 تریلیون دلار گیر کرده است و بیت کوین در حدود قیمتی 20 هزار دلار معامله می‌شود. این در حالی است که تا مدتی قبل، پادشاه رمز ارزها هفته‌ها مشغول نوسان حوالی 30 هزار دلار بود. اما دلیل و علت ریزش بازار ارز دیجیتال چیست و سقوط قیمت ها تا کی ادامه دارد؟

به روز رسانی 25 تیر: افزایش نرخ تورم آمریکا و ادامه نوسان بیت کوین در حدود 20 هزار دلار

در تاریخ 13 جولای 2022 (22 تیر 1401) شاخص قیمت مصرف کننده ایالات متحده آمریکا در بالاترین حد خود طی 40 سال اخیر قرار گرفت و معادل 9.1 درصد شد. این شاخص میزان تورم بازار را برای شهروندان آمریکا نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر تاثیری مستقیم روی دارایی‌های مالی و کریپتویی داشته است. همزمان با انتشار اعلامیه نرخ تورم آمریکا، بیت کوین بلافاصله 800 دلار ریزش را تجربه کرد و در ادامه تا 18,957 دلار پایین آمد. البته از آن زمان تاکنون این ریزش جبران شده و قیمت BTC به بالای 20 هزار دلار برگشته است. اما بازار ارز دیجیتال به طور کلی وضعیت مناسبی ندارد و درگیر ریزش و سقوط است. بسیاری از صرافی‌های متمرکز و حتی پروژه‌های حوزه دیفای در حال ورشکسته شدن هستند که از این دسته می‌توان به سلسیوس اشاره کرد.

با این حال خبرهای خوبی نیز در این رابطه به گوش می‌رسند که میان خبرهای بد گم شده‌اند. یکی از این خبرها، گزارش گلس نود مبنی بر خروج شدید بیت کوین از صرافی‌ها است که در طول تاریخ نشانگر نزدیک شدن به بازار گاوی بوده. البته نمی‌توان به طور قطع این اتفاق را آغازگر بازار صعودی دانست، اما می‌توان گفت افق مارکت کریپتو کاملا هم تیره نیست!

به روز رسانی 28 خرداد: ریزش بیت کوین تا 20 هزار دلار پس از نشست فدرال رزرو

پس از برگزاری نشست بانک فدرال رزرو در روز 15 ژوئن 2022 (25 خرداد 1401) و افزایش دوباره نرخ بهره آمریکا به عدد 1.75 درصد، بازارهای مالی سراسر دنیا از جمله بازار سهام آمریکا و بازار ارز دیجیتال تحت تاثیر ترس و هیجان ایجادشده از این تغییر، حرکات قیمتی و ریزش شدیدی را تجربه کردند. پادشاه ارزهای دیجیتال نیز در این میان تا کف 20 هزار دلار سقوط و سرمایه گذاران خود را حسابی نگران کرد. اکنون (28 خرداد) قیمت بیت کوین تا حدودی ثبات پیدا کرده و نزدیک به 20 هزار دلار معامله می‌شود. البته گفتنی است که این ثبات به هیچ وجه صددرصد نیست و امکان حرکات قیمتی شدید باز هم وجود دارد.

کف قیمتی 20 هزار دلار این روزها دقیقا همان سقف قیمتی است که BTC در سال 2017 یک بار آن را لمس کرد و در آن زمان بسیار بالا محسوب می‌شد. با این حال اگر رشد بازار ارز دیجیتال را در این 5 سال در نظر بگیریم، پر واضح است که بیت کوین ارزشی بسیار بیشتر از 20 هزار دلار به دست آورده و به احتمال زیاد در این قیمت نخواهد ماند.

به روز رسانی 24 خرداد: ریزش بیت کوین تا 21 هزار دلار!

سرمایه گذاران بازار سهام آمریکا و کریپتو با در نظر گرفتن نرخ تورم چند ماه اخیر تصور می‌کردند دوران اوج تورم گذشته باشد و کم کم وضعیت مارکت رو به بهبود برود، اما گزارش شاخص قیمت مصرف کننده ماه مه همه حساب و کتاب‌ها را به هم زد. در این گزارش آمده است که تورم ماهانه 1 درصد و سالانه 8.6 درصد است. پیش از این پیشبینی می‌شد نرم تورم ماهانه حداکثر 0.5 درصد باشد. گفتنی است که از سال 1981 تاکنون هرگز نرخ تورم اقتصاد آمریکا تا این اندازه بالا نبوده است. در آن زمان نیز دولت آمریکا مجبور شد نحوه محاسبه شاخص قیمت مصرف کننده را تغییر دهد تا نرخ تورم تصحیح شود.

این اتفاق در دو روز اخیر بازار ارزهای دیجیتال را دستخوش تغییرات بسیار زیادی کرد. بیت کوین که از مدتی پیش تاکنون درگیر سطح حمایت و مقاومت 30 هزار دلار بود، حمایت 29,300 را شکست و تا کف 27 هزار پایین آمد. برخی از متخصصان این حوزه ریزش بیت کوین تا این قیمت را فرصتی مناسب برای سرمایه گذاری بلند مدت تلقی کردند.

اما وضعیت باز هم آرام نشد و با انتشار خبر مسدود شدن برداشت از پلتفرم Celsius که از غول‌های حوزه CeFi محسوب می‌شود و همچنین انتقال 320 میلیون دلار از دارایی این پلتفرم به صرافی FTX، بازار بلافاصله به آن واکنشی شدید نشان داد و بیت کوین به سرعت کف 25 هزار را تاچ کرد. هنوز مشخص نیست سلسیوس قصد دارد با سرمایه منتقل شده چکار کند و آیا به دنبال تغییری مثبت است یا منفی، اما در هر صورت ترس ایجاد شده در بازار قیمت بیت کوین را تا 21 هزار دلار پایین آورده و باز هم احتمال ریزش آن وجود دارد.

علت ریزش بازار ارز دیجیتال در اردیبهشت 1401

قیمت خرید بیت کوین امروز دوشنبه 19 اردیبهشت 1401، به پایین‌ترین سطح خود از اوایل اسفند 1400 رسید و قیمت 33,267.26 دلاری را در صرافی بایننس لمس کرد. این ارز دیجیتال نسبت به سقف قیمتی خود در دی ماه، نزدیک به 50 درصد ریزش داشته است.

دومین رمز ارز بزرگ بازار یعنی اتریوم نیز با ریزش 110 درصدی طی 24 ساعت گذشته، اکنون در محدوده 2,455 دلاری معامله می‌شود. ترا لونا از جمله ارزهایی بود که با سقوط سهمگین 25 درصدی در آخر هفته اکنون در محدوده 61 دلاری معامله می‌شود. با این وجود، الگورند به‌خاطر اعلام همکاری جدید خود با فیفا ورلد کاپ توانسته با رشد 12 درصد طی این چند روز، اکنون خود را به محدوده 0.7 دلاری برساند. ترون نیز با رشد 8 درصدی طی یک ماه گذشته، در محدوده 0.08 دلاری خرید و فروش می‌شود.

از جمله علت های ریزش بازار ارز دیجیتال، همبستگی آن با سقوط بازارهای بورس سراسر دنیاست. امروز دوشنبه، برخی از بازارهای آسیایی دوباره شاهد افت ارزش بودند و شاخص نیکی (Nikkei) ژاپن 2 درصد ریزش کرد.

از طرفی، اکثر اوقات سال 2022 برای بازار ارزهای دیجیتال نسبتا آرام بوده است و نوسان قیمت‎‌های عجیب و غریب را شاهد نبودیم. سال‌هایی مدیدی‌ست که معاملات در بازارهای مالی تحت تسلط سرمایه‌گذاران خرد است، اما اخیرا موج جدیدی از سرمایه گذاران حرفه‌ای نظیر مدیران مالی و صندوق‌های پوشش ریسک وارد بازار شده‌اند. با ورود بیشتر سرمایه گذاران سنتی به بازار دارایی‌های دیجیتال، رمز ارزها نیز روند بازارهای سهام جهانی را دنبال کرده‌اند.

بسیاری از سرمایه گذاران نهادی که مشغول خرید ارز دیجیتال هستند، مشابه سهام‌های حوزه فناوری به آن‌ها نیز به چشم دارایی‌های ریسکی نگاه می‌کنند. در زمان رشد عدم قطعیت در بازار، سرمایه گذاران نهادی عموما دارایی‌های ریسکی‌تر را فروخته و پول خود را وارد سرمایه گذاری‌های مطمئن‌تر و امن‌تر می‌کنند.

هفته گذشته، بانک‌های مرکزی جهان از جمله ایالات متحده، انگلستان و استرالیا، با هدف مقابله با تورم و رشد قیمت‌ها، نرخ بهره بانکی را افزایش داند که یکی دیگر از دلایل ریزش بازار ارز دیجیتال است. مثلا بانک فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره خود را 0.5 درصد افزایش داد که بیشترین میزان صعود این نرخ طی بیش از 20 سال گذشته بوده است. این تصمیم نگرانی‌هایی را در میان سرمایه گذاران افزایش داده است که تورم و هزینه بالاتر دریافت وام می‌تواند تاثیر به‌سزایی روی رشد اقتصاد جهانی داشته باشد. سرمایه گذاران نیز نگران تاثیر جنگ اوکراین روی اقتصاد جهانی هستند.

تاثیر اخبار مثبت از بین رفته است!

چندی پیش جمهوری آفریقای مرکزی بیت کوین را پول قانونی کرد! این یعنی بعد از السالوادور، دومین کشور تصمیم گرفت بیت کوین را به همرده پول فیات خود کند و به آن حداکثر میزان ارزش و مشروعیت را ببخشد. با این حال بازار از این اتفاق تاثیر نپذیرفت.

همچنین اینستاگرام به عنوان بزرگترین شبکه اجتماعی بعد از فیس بوک، در اردیبهشت 1401 اعلام کرد پشتیبانی از NFTهای پالیگان، اتریوم و سولانا را به بستر خود اضافه خواهد کرد، اما این خبر نیز سبب افزایش قیمت ارزهای دیجیتال این سه بلاک چین نشد.

تهیه شده در اکسچینو


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)