اعلان‌ها

آیا می‌خواهید همه‌ی اعلان‌ها را از لیست حذف کنید؟


پشتیبانی‌بیت 24

ارسال پیام به پشتیبانی

کاربر گرامی اگر پاسخ سوال خود را از طریق سوالات متداول پیدا نکردید میتوانید با استفاده فرم زیر با پشتیبانی در ارتباط باشید.

متن ارور

متن ارور

متن ارور

متن ارور

اولویت:

ورود و ثبت نام

کیف پول ارز دیجیتال یا کریپتو والت چیست؟ بررسی انواع کیف پول رمز ارز

2.9
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۱۱/۲۷
آخرین بروزرسانی : ۱۴۰۲/۰۸/۲۸
کیف پول ارز دیجیتال یا کریپتو والت چیست؟ بررسی انواع کیف پول رمز ارز
حدود 5 دقیقه دانیال حجاری

کیف پول ارز دیجیتا، یک نرم افزار یا گجت الکترونیکی مخصوص نگهداری و مدیریت دارایی‌های رمز ارزی است. ارزهای دیجیتال معروف کیف پول اختصاصی خود را دارند؛ هر چند انتخاب بیشتر کاربران، استفاده از یک والت ارز دیجیتال دارای پشتیبانی از کوین‌ها و توکن‌های متعدد است. در این مقاله ضمن اشاره به نحوه کار کیف پول های ارز دیجیتال، نحوه ساخت والت های رمز ارز را نیز آموزش می‌دهیم.

مقدمه‌ای بر کیف پول ارز دیجیتال

والت یا کیف پول ارز دیجیتال یک نوع نرم افزار است که کلیدهای خصوصی و عمومی را در خودش ذخیره کرده و با اتصال به بلاک چین‌های مختلف، امکان ارسال یا دریافت رمز ارز را برای شما فراهم می‌کند. اگر والت ارز دیجیتال را شبیه به یک حساب بانکی در نظر بگیریم، کلید خصوصی همان رمز عبور یا پسورد حساب و کلید عمومی همان شماره حساب شما محسوب می‌شود. بنابراین اگر خواهان استفاده از بیت کوین یا هر رمز ارز دیگری هستید، به یک کیف پول ارز مجازی نیاز دارید.

از دیدگاه‌های مختلف،‌ دسته‌بندی‌های گوناگونی برای نرم افزارهای کیف پول ارز دیجیتال وجود دارد. به عنوان مثال، همانطور که در بالا گفتیم، برخی فقط از یک رمز ارز خاص پشتیبانی می‌کنند، در حالی که والت های ارز دیجیتال محبوب دارای پشتیبانی از رمز ارزهای مختلف هستند. همچنین برخی از آن‌ها کلید خصوصی را در اختیار خود کاربر قرار می‌دهند و تعدادی کلیدها را از طرف کاربر، برای سهولت و سرعت در استفاده، مدیریت می‌کنند.

از دیدگاهی دیگر یک والت ارز دیجیتال، سرد یا گرم است که به زبان ساده اتصال یا عدم اتصال (همیشگی) به اینترنت را نشان می‌دهد. همچنین می‌توان یک کیف پول رمز ارز را در یکی از سه گروه نرم افزاری، سخت افزاری و کاغذی قرار داد. در این مقاله با تمام آن‌ها آشنا خواهیم شد. تا انتهای این مقاله می‌توانید بهترین والت را برای خود مشخص کنید.

کیف پول ارز دیجیتال و نحوه عملکرد آن

به طور کلی تمام کاربران بعد از خرید ارز دیجیتال برای حفظ و نگهداری از دارایی دیجیتال خود در بستری امن از والت‌ استفاده می‌کنند، اما شاید خیلی از افراد با نحوه کار آن آشنا نباشند. تفاوت اصلی کیف پول ارز دیجیتال با کیف پول جیبی این است که در ولت رمز ارزی، دارایی‌های دیجیتال شما به صورت فیزیکی ذخیره نمی‌شوند، بلکه تمام چیزی که داخل کیف پول وجود دارد، تنها سابقه‌ای از تراکنش‌های ثبت شده روی بلاک چین است.

برای درک بهتر این موضوع می‌توانید نحوه کار را شبیه به اتفاقی که به هنگام استفاده از عابر بانک می‌افتد، در نظر بگیرید. درست است که عابربانک شما به حسابی در بانک متصل است که به صورت فیزیکی در آن پول ذخیره کرده‌اید، اما هیچ پول فیزیکی داخل کارت عابربانک شما وجود ندارد و تنها تراکنش‌های شما داخل آن ثبت می‌شوند. همین اتفاق هم در والت ارز مجازی شما می‌افتد.

حالا مثلا وقتی که فردی برای شما بیت کوین ارسال می‌کند، در واقع دارد عدم مالکیت این بیت کوین‌ها را امضاء و مالکیت آن‌ها را به آدرس والت شما انتقال می‌دهد. برای اینکه بعدا هم بتوانید این کوین‌ها را خرج کنید یا برای کسی بفرستید، کلید خصوصی ذخیره شده در کیف پول ارز دیجیتال شما باید با آدرس عمومی که برای آن فرستاده و امضاء شده‌اند، همخوانی داشته باشد. اگر کلیدهای عمومی و خصوصی باهم مطابقت داشته باشند، موجودی ولت ارز دیجیتال شما افزایش و موجودی والت فرد فرستنده کاهش پیدا می‌کند. بنابراین همانطوری که می‌بینید، به‌صورت فیزیکی هیچ پولی رد و بدل نمی‌شود. تراکنش‌ها هم تنها با استفاده از سابقه تراکنش در بلاک چین و تغییر موجودی در کیف پول رمز ارز شما امضاء می‌شوند.

کیف پول ارز دیجیتال

برخلاف عقیده عموم کاربران، کیف پول ارز دیجیتال یک اپلیکیشن برای ذخیره کردن سکه های دیجیتال نیست! پس نحوه کار یک والت ارز دیجیتال با کیف پول های عادی که برای نگهداری اسکناس استفاده می‌کنیم کاملا متفاوت است. آن‌ها در عمل برای مدیریت کلیدهای عمومی و خصوصی کاربرد دارند و ابزاری به منظور تعامل با بلاک چین محسوب می‌شوند. مثلا در زمان خرید تتر از یک صرافی و سپس ارسال آن به والت خود، در اصل کلید خصوصی مربوط به آن دارایی رمز ارزی را در کیف پول خود ذخیره می‌کنید.

یک برنامه (نرم افزاری) یا گجت (سخت افزاری) کیف پول اقدام به ساخت پرایویت کی (Private Key) و پابلیک کی (Public Key) برای ما می‌کند. البته با توجه به نحوه کار بلاک چین می‌توان آن‌ها را به صورت دستی نیز ایجاد کرد؛ اما به مرور زمان، مخصوصا در صورت خرید و فروش ارزهای دیجیتال متعدد، کار دشوار می‌شود. یک کیف پول ارز دیجیتال ضمن ساخت سریع کلید خصوصی (و سپس کلید عمومی از روی آن)، ذخیره‌سازی آن‌ها را نیز به سادگی میسر می‌کند.

یک کیف پول رمز ارز برای هر ارز دیجیتال (هر بلاک چین مجزا) ابتدا اقدام به ساخت یک پرایویت کی می‌کند که آدرسی متشکل از یک سری اعداد و حروف است و شناسه‌ای منحصربه‌فرد محسوب می‌شود. سپس از روی آن (از طریق یک تابع هش) یک پابلیک کی ساخته می‌شود که در اصل موقعیت مشخصی در بلاک چین به منظور ارسال ارز دیجیتال است و مشخص می‌کند رمز ارز فرستاده شده برای شما در کدام قسمت از بلاک چین قرار می‌گیرد. به منظور دریافت ارز دیجیتال باید Public Key کیف پول را در اختیار دیگران قرار بدهید، اما Private Key در حکم رمز والت ارز دیجیتال شما است و هرگز نباید آن را فاش کنید. خوشبختانه این دو مستقل از والت عمل می‌کنند، به طوری که می‌توان در هر زمان از یک کیف پول ارز دیجیتال استاندارد به دیگری مهاجرت کرد.

در بلاک چین مشخص می‌شود یک آدرس (که در برخی مواقع با Public Key یکسان است) چقدر موجودی دارد و از ابتدا چه تراکنش‌هایی انجام داده است. اما فقط فردی که Private Key مربوط به آن آدرس را دارد قادر به خرج کردن بخش یا کل موجودی است. به عبارتی با استفاده از آن ثابت می‌کنید مالک دارایی ذخیره شده در یک آدرس خاص هستید. در کیف پول های ارز دیجیتال حضانتی مثل صرافی‌ها، سازنده والت، کلید خصوصی را برای شما نگهداری می‌کند تا راحت‌تر قادر به ارسال، دریافت و مخصوصا ترید انواع رمز ارز باشید، اما در یک کیف پول غیر حضانتی این شناسه در اختیار خودتان قرار دارد.

کار یک کیف پول ارز دیجیتال را می‌توان به صورت دستی نیز انجام داد؛ شما می‌توانید بر اساس استاندارد آدرس یک بلاک چین اقدام به ایجاد دستی یک پرایویت کی برای خود کنید. سپس این کلید را به تابع هش مورد استفاده در آن بلاک چین بدهید تا برای‌تان یک پابلیک کی ایجاد کند. به همین سادگی! در عمل یک کیف پول رمز ارز دقیقا همین کار را برای ما انجام می‌دهد.

کلید عمومی و خصوصی چیست؟

گفتیم اساس کار یک کیف پول ارز دیجیتال ایجاد و سپس نگهداری کلید عمومی و کلید خصوصی است. اما منظور از این دو اصطلاح چیست و آن‌ها چطور ارتباط با بلاک چین‌های رمز ارزها را امکان‌پذیر می‌کنند؟

کلید عمومی و کلید خصوصی

کلید عمومی

کلید عمومی به زبان ساده مشابه شماره 16 رقمی کارت بانکی شما است. بدون نگرانی بابت از دست دادن پول و سرمایه می‌توانید آن را در اختیار دیگران قرار بدهید تا اقدام به ارسال پول برای شما کنند. یک مثال دیگر برای کلید عمومی کیف پول ارز دیجیتال آدرس ایمیل است. مجددا بدون این که نگرانی از نظر لو رفتن اطلاعات خود داشته باشید، آن را با بقیه به اشتراک می‌گذارید تا برای شما نامه الکترونیکی ارسال کنند.

همانطور که گفتیم در بلاک چین مشخص می‌شود یک پابلیک کی چقدر موجودی دارد. با توجه به شفاف بودن بلاک چین‌ها، مشاهده این موجودی برای همه امکان‌پذیر است. با این حال فقط فردی که پرایویت کی مربوط به آن را دارد قادر به خرج کردن موجودی ذخیره در همان آدرس مشخص است.

نکته مهم اینجاست که Pubic Key از روی Private Key ساخته می‌شود. اگر کلید عمومی را گم کنید، به راحتی می‌توانید مجددا آن را از روی کلید خصوصی به دست آورید، اما بالعکس این کار امکان‌پذیر نیست؛ نمی‌توان از پابلیک کی به پرایویت کی رسید، وگرنه هر فردی می‌توانست خیلی راحت شناسه مالکیت آدرس‌های دارای موجودی‌های زیاد را به دست آورد و دارایی‌شان را خرج کند!

کلید خصوصی

اگر دو مثال بالا را در نظر بگیریم، در یک والت ارز دیجیتال کلید خصوصی مشابه رمز ورود به حساب بانکی (اینترنتی) و رمز ورود به حساب کاربری ایمیل است؛ هر فردی می‌تواند با داشتن شماره کارت 16 رقمی شما برای‌تان اقدام به ارسال وجه کند،‌ اما تنها نفر دارای پسورد حساب می‌تواند اقدام به خرج کردن موجودی کند. همچنین هر فرد با داشتن یک آدرس ایمیل قادر به ارسال نامه الکترونیک به آن خواهد بود، اما تنها کاربر دارای رمز آن قادر به مشاهده نامه‌ها و همچنین ارسال یک ایمیل از آن آدرس است.

همانطور که در بالا گفتیم می‌توان از Private Key به Pubic Key رسید. پس در صورتی که فردی به پرایویت کی یا همان شناسه اثبات مالکیت دارایی ذخیره در یک آدرس خاص دسترسی پیدا کند، کار تمام است! اهمیت انتخاب یک کیف پول رمز ارز مناسب اینجا مشخص می‌شود؛ اگر نرم افزار یا گجت مخصوص ذخیره‌سازی کلیدهای خصوصی امنیت کافی نداشته باشند، دارایی‌تان را در معرض خطر سرقت قرار خواهید داد.

پرایویت کی که از کیف پول رمز ارز به منظور نگهداری امن آن استفاده می‌کنیم، نشان می‌دهد شما مالک دارایی ذخیره شده در یک آدرس (پابلیک کی) خاص هستید. البته در بیشتر بلاک چین‌ها آدرس متفاوت از کلید عمومی است و از روی آن ساخته می‌شود، اما برای درک بهتر، در این مطلب آن‌ها را برابر در نظر گرفته‌ایم.

هزینه استفاده از والت رمز ارز

جواب مستقیمی برای این سوال وجود ندارد. در کل، کارمزد تراکنش ارزهای دیجیتال بسیار کمتر از کارمزدی است که مثلا در هنگام انتقال پول توسط بانک انجام می‌دهید. گاهی اوقات این کارمزدها به عنوان کارمزد پردازش برای انجام نوع خاصی از تراکنش به ماینرهای شبکه پرداخت شده و در برخی از تراکنش‌ها، اصلا کارمزدی از شما کسر نمی‌شود. حتی گاهی اوقات امکان تعیین کارمزد توسط خود شما نیز وجود دارد که در زمان انجام تراکنش و ارسال و دریافت ارز دیجیتال، تاثیرگذار است.

به‌عنوان مثال، یک تراکنش که به طور متوسط 226 بایت حجم داشته باشد، نزدیک به 18,080 ساتوشی کارمزد لازم دارد. این مقدار بسته به شلوغی شبکه افزایش می‌یابد. حال اگر کارمزد کمتری را برای انجام این تراکنش انتخاب کنید، اولویت انجام تراکنش شما پایین می‌آید و حتی باید چند ساعت یا چند روز صبر کنید تا معامله شما در شبکه تائید شود. از هر والت ارز دیجیتالی که استفاده می‌کنید، نگران کارمزد تراکنش نباشید.

اهمیت استفاده از والت ارز دیجیتال

بدون این ابزار کار با بلاک چین یک ارز دیجیتال بسیار دشوار و برای کاربران تازه وارد امکان‌‌ناپذیر است. از طرفی برای کاربران حرفه‌ای نیز ریسک گم کردن Pubic Key و Private Key وجود دارد. کافی است در شناسه‌ای مثل “E9773D79C6D87DC0FB6C699B633389F4453213303DA61F20BD67FC233CC33262” یک کاراکتر جابه‌جا شود تا سرمایه گذار دارایی خود را برای همیشه از دست بدهد.

مشکل فقط نگهداری کلید خصوصی و عمومی نیست. اگر بخواهید مقداری ارز دیجیتال به یک آدرس ارسال کنید، در نهایت به یک نرم افزار نیاز خواهید داشت. به این منظور از یک کیف پول ارز دیجیتال استفاده می‌کنیم.

از طرفی دیگر، کاربرد یک کیف پول رمز ارز این روزها دیگر محدود به ارسال و دریافت ارز دیجیتال نیست؛ یک والت ارز دیجیتال اکنون دروازه‌ای برای ورود به دنیای وسیع کریپتو اعم از بازی‌ها و اپلیکیشن‌های مبتنی بر بلاک چین، سرویس‌های مالی غیر متمرکز (دیفای)، توکن‌های غیر مثلی و متاورس است. برای استفاده از تمام آن‌ها به یک کیف پول نیاز داریم.

مقایسه انواع کیف پول ارز دیجیتال از نظر سرد و گرم

والت های ارز دیجیتال را از دیدگاه‌های مختلف می‌توان در گروه‌های گوناگونی قرار داد. در ادامه از سه دیدگاه مختلف به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت. دو دسته‌بندی مهم آن‌ها «گرم و سرد» (Hot & Cold) و «حضانتی و غیر حضانتی» (Custodial & Non-Custodial) هستند که نحوه ذخیره و نوع دسترسی به ارزهای دیجیتال در آن‌ها متفاوت است. هر یک در مقایسه با دسته مقابل خود دارای یک سری مزایا و معایب است که تنها با آگاهی نسبت به آن‌ها قادر به انتخاب صحیح خواهید بود. در ادامه، به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

کیف پول های گرم

یک کیف پول گرم ارز دیجیتال یا Hot Wallet در بیشتر مواقع به اینترنت متصل است؛ به همین دلیل بیشتر در معرض خطر هک شدن قرار دارد. صرافی‌های ارز دیجیتال داغ‌ترین والت های ارز دیجیتال محسوب می‌شوند؛ چرا که سرور محل ذخیره‌سازی کلیدهای خصوصی کاربران در آن‌ها همواره به اینترنت اتصال دارد! کار کردن با آن‌ها مخصوصا برای تبدیل رمز ارزهای مختلف به یکدیگر بسیار ساده و سریع است، اما در مقایسه با کیف پول های سرد رمز ارز و حتی سایر انواع کیف پول های گرم امنیت پایین‌تری دارند. برنامه‌های والت عادی که روی گوشی هوشمند یا کامپیوتر نصب می‌شوند در این دسته قرار می‌گیرند.

کیف پول گرم

برای کاربرانی که دائما با سرمایه رمز ارزی خود کار می‌کنند، آن‌ها گزینه‌های بهتری محسوب می‌شوند. البته بهتر است بخشی که می‌خواهید با آن ترید انجام بدهید را به یک والت ارز دیجیتال گرم انتقال بدهید و کل سرمایه را یکجا در آن‌ها نگهداری نکنید.

در ادامه به دسته بندی و معرفی انواع کیف پول‌های گرم می‌پردازیم. شما باید طبق نیازمندی‌ها، عملکرد و ویژگی‌های هریک از آن‌ها، کیف پول مناسب خود را انتخاب کنید.

کیف پول های تحت وب

مزیت کیف پول های تحت وب، عدم نیاز به دانلود و نصب برنامه‌ای خاص روی گوشی یا کامپیوتر شما است. از طریق هر دستگاه دارای یک مرورگر وب، می‌توانید به یک کیف پول ارز دیجیتال تحت وب دسترسی پیدا کنید. به بیان ساده‌تر این نوع والت‌ها روی فضای ابری (Cloud) ذخیره می‌شوند و از طریق هر دستگاهی در هر مکانی قابل استفاده هستند. والت های مخصوص صرافی‌ها جزو آن‌ها هستند و امکان ورود به حساب از طریق نام کاربری و رمز عبور را برای کاربران فراهم می‌کنند. این مهمترین مزیت آ‌ن‌ها است؛ کاربر حین کار با کیف پول های رمز ارز تحت وب دیگر درگیر کلیدهای خصوصی و عبارت بازیابی نشده و شبیه زمان استفاده از هر وب سایت یا سرویس اینترنتی دیگر صرفا با یک نام کاربری و پسورد سر و کار دارد. نوع دیگر، وب اپلیکیشن‌های مخصوصا نگهداری رمز ارزها (کلیدها) هستند. آن‌ها یک صرافی نیستند و عملکردی مشابه کیف پول های ارز دیجیتال عادی دارند؛ با این تفاوت که به جای نصب شدن روی یک دستگاه، از طریق مرورگر وب در دسترس کاربران قرار می‌گیرند.

در ارتباط با صرافی‌ها، پرایویت کی‌ها به کاربر داده نشده و نزد خود سرویس‌دهنده نگهداری می‌شوند. اگرچه این نحوه عملکرد سرعت ترید را افزایش و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد، اما در عوض ریسک بالاتری نسبت به دیگر انواع کیف پول های گرم ارز دیجیتال و مخصوصا والت های سرد رمز ارز دارد. حتی در وب اپلیکیشن‌ها که بعد از ساخت یک والت جدید، یک عبارت بازیابی به کاربر داده می‌شود، کلیدهای خصوصی در اصل در حال نگهداری در یک سرور آنلاین هستند و در معرض خطر هک شدن قرار دارند.

در دسته‌بندی کیف پول های تحت وب ارز دیجیتال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کیف پول های دسکتاپ

همانطور که از نامش پیداست، این دسته والت های نرم افزاری ارز دیجیتال در قالب یک برنامه قابل اجرا و مخصوص کامپیوترهای دسکتاپ مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخلاف ورژن‌های تحت وب، آن‌ها مدیریت کامل کلیدهای خصصوصی را در اختیارتان قرار می‌دهند. وقتی یک کیف پول دسکتاپ ارز دیجیتال جدید ایجاد می‌کنید، فایلی به نام wallet.dat در حافظه دستگاه تولید و نگهداری می‌شود که حاوی کلیدهای خصوصی است.

به بیان ساده‌تر این نوع کیف پول ها را باید دانلود و روی لپتاپ یا کامپیوترتان نصب کنید. تنها راه دسترسی به این گونه والت ها هم فقط از طریق دستگاهی که برنامه روی آن نصب شده است. ولت های دسکتاپ تقریبا امنیت بالایی دارند، اما اگر کامپیوترتان هک یا آلوده به ویروس و بدافزار شود، ممکن است امنیت دارایی‌هایتان را هم به خطر بیندازند.

نوع دیگر آن افزونه مرورگر است که روی مرورگر وب شما نیز موزیلا فایرفاکس یا گوگل کروم نصب می‌شود. یکی از مزایای این نوع ولت، دسترسی ساده و امکان تعامل بسیار راحت‌تر با وبسایت‌هاست. محبوب‌ترین والت افزونه مرورگر کروم، کیف پول متامسک (MetaMask) است.

کاربران حرفه‌ای استفاده از این دسته نرم افزارها را ترجیح می‌دهند، چرا که کار کردن با کیف پول های دسکتاپ رمز ارز همزمان با سر و کله زدن با چارت‌ها در نمایشگرهای بزرگ، راحت‌تر است! در دسته‌بندی کیف پول های دسکتاپ ارز دیجیتال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کیف پول های موبایل

این نوع ولت ها اپلیکیشن‌هایی هستند که باید روی موبایل‌تان نصب کنید. استفاده از کیف پول های موبایل نسبت به نسخه‌ی دسکتاپ راحت‌تر است. از طرفی این نوع کیف پول‌ها کاربردی‌تر هم هستند چراکه گوشی موبایل به نسب کامپیوتر بیشتر در دسترس است. می‌توان آن‌ها را مشابه یک اپلیکیشن عادی روی گوشی هوشمند یا تبلت اندروید و آی‌او‌اس خود نصب کرد و همه جا همراه داشت. مهمترین مزیت آن‌ها همین همه جا در دسترس بودن است؛ به همین دلیل در مقایسه با دیگر انواع کیف پول های ارز دیجیتال میزان استفاده بسیار بیشتری دارند.

امکان استفاده از دوربین گوشی به منظور اسکن QR کد مربوط به یک آدرس مزیت دیگر یک والت موبایل رمز ارز است. به این ترتیب به جای کپی – پیست کردن آدرس‌ها حین ایجاد تراکنش، کافی است QR کد آن را اسکن کنید. در دسته‌بندی کیف پول های موبایل رمز ارز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کیف پول های سرد

والت سرد یا Cold Wallet ارز دیجیتال همیشه به اینترنت متصل نیستند. برخی از آن‌ها اصلا هیچ گونه اتصالی به اینترنت برقرار نمی‌کنند و از این نظر امنیت بالایی دارند. در یک کیف پول سخت افزاری رمز ارز به عنوان یکی از دو نوع والت سرد، کلیدهای خصوصی در حافظه‌ای ایزوله ذخیره می‌شوند که در برابر نفوذ بدافزارها مصونیت بالایی دارد. در نوع دیگر یعنی کیف پول کاغذی ارز دیجیتال کلید خصوصی روی تکه‌‌ای کاغذ پرینت یا به صورت دستی نوشته می‌شود که به صورت 100 درصدی در برابر هک مصون است.

کیف پول سرد

سرمایه گذارانی که استراتژی‌شان هولد بلند مدت است، استفاده از آن‌ها را ترجیح می‌دهند. از طرفی دیگر، حتی تریدرها هم همواره با تمام سرمایه خود کار نمی‌کنند و در هر زمان بخشی از دارایی را درگیر یک معامله می‌کنند؛ آن‌ها نیز اصل سرمایه را در یک والت سرد ارز دیجیتال نگهداری و بخشی را برای ترید به یک هات والت منتقل می‌کنند.

کیف پول های کاغذی

دسته اول،کیف پول کاغذی یا پیپر والت است. استفاده از این نوع ولت ها بسیار ساده است و بعد از کیف پول های سخت افزاری ارز دیجیتال، بیشترین امنیت را دارا هستند. با اینکه عبارت “پیپر” یا “کاغذی” معنی کپی یا پرینت کلیدهای خصوصی و عمومی روی کاغذ را تداعی می‌کند، اما کیف پول کاغذی را می‌توانیم یک نوع نرم‌افزار در نظر بگیریم که برای تولید کلیدهای خصوصی و عمومی که حالا بعدا قابلیت پرینت شدن را دارند، استفاده می‌شوند. نحوه انتقال و دریافت ارز دیجیتال هم بسیار ساده است. تنها کاری که باید انجام بدهید این است که برای دریافت ارز، آدرس کلید عمومی (Public Key) را برای فرد ارسال کننده بفرستید.

یک کیف پول کاغذی در برابر حملات سایبری 100 درصد مصون است؛ در اینجا کلید خصوصی را روی تکه‌ای کاغذ می‌نویسید یا همراه QR کد آن روی کاغذ پرینت می‌کنید. در صورت آشنایی با استاندارد آدرس‌دهی یک بلاک چین می‌توانید Private Key را کاملا به شکل دستی تولید کنید یا از یک ابزار آنلاین به این منظور کمک بگیرید. اگر تصور می‌کنید ممکن است اپلیکیشن آنلاین تولید کلید خصوصی آن را ضمن ساخت برای شما نزد خود نیز نگه دارد، با یک ترفند می‌توانید از این نگرانی خلاص شوید؛ صفحه (وب) ایجاد پرایویت کی را روی کامپیوتر خود ذخیره و بعد از قطع اتصال به اینترنت اقدام به تولید کنید. به همین راحتی!

کار کردن با کیف پول های کاغذی ارز دیجیتال در صورت استفاده مستمر از دارایی برای اعمال مختلف نظیر خرید و پرداخت یا ترید کردن، دشوار و آزاردهنده است. اغلب، هولدرهای دارای سرمایه‌های سنگین که حتی به کیف پول های سخت افزاری رمز ارز اعتماد کافی ندارند، از آن‌ها استفاده می‌کنند. همانطور که در بالا گفتیم بهتر است بخش اعظم سرمایه را در یک کلد والت ارز دیجیتال (مثلا کاغذی) نگه دارید و قسمت مورد نیاز برای پرداخت‌های روزانه یا ترید را به یک کیف پول گرم انتقال بدهید.

کیف پول های سخت افزاری

شکل کیف پول سخت افزاری شبیه به یک دستگاه USB است که قابلیت اتصال به کامیپوتر را دارند. حالا بسته به نوع والتی که انتخاب می‌کنید، اگر همانند لجر نانو اس یا ترزور یک صفحه نمایش روی آن تعبیه شده باشد، به راحتی و بدون نیاز به کامپیوتر می‌توانید تراکنش‌هایتان را کنترل کنید.

آن‌ها یک گجت الکترونیکی در اندازه یک فلش مموری یا هارد اکسترنال کوچک هستند. حافظه محل ذخیره‌سازی پرایویت کی در کیف پول های سخت افزاری ارز دیجیتال ایزوله است و به جز زمان ایجاد تراکنش اتصالی با اینترنت ندارد. نحوه عملکرد برخی از والت های سخت افزاری ارز دیجیتال به گونه‌ای است که هیچ گونه اتصالی با اینترنت برقرار نمی‌کنند و صرفا QR کد کلید خصوصی را برای اسکن و سپس ایجاد تراکنش در یک موبایل والت نشان می‌دهند.

یک کیف پول سخت افزاری در مقایسه با والت های نرم افزاری که روی گوشی یا کامپیوتر نصب می‌کنیم امنیت بسیار بیشتری دارد، اما از نظر حملات سایبری و هک همچنان برخلاف یک نسخه کاغذی 100 درصد ایمن نیست. در هر صورت، هر چیزی که به صورت دیجیتال ذخیره و نگهداری می‌شود را نمی‌توان کاملا مصون از هک دانست. با این حال تا امروز مورد خاصی از سرقت دارایی یک کاربر کیف پول های سخت افزاری ارز دیجیتال گزارش نشده است. اگر هم چنین اتفاقی رخ داده، به احتمال خیلی زیاد کوتاهی از سمت کاربر بوده است. در دسته‌بندی کیف پول های سخت افزاری ارز دیجیتال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مقایسه انواع کیف پول ارز دیجیتال از جنبه حضانتی و غیرحضانتی

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، کیف پول های ارز دیجیتال را از نگاه دیگر نیز می‌توان دسته بندی کرد. یک دسته‌بندی بسیار مهم برای کیف پول های رمز ارز، حضانتی (Custodial) یا غیر حضانتی است (Non-Custodial) است. یک کیف پول بسته به رویکردش در برابر کلیدهای خصوصی در یکی از دو گروه قرار می‌گیرد. هر یک دارای مزایا و معایبی است که قبل از استفاده باید مد نظر داشته باشید.

دسته اول که با نام والت های امانی ارز دیجیتال نیز شناخته می‌شوند، حضانت پرایویت کی‌های کاربران را بر عهده دارند. آن‌ها Private Keyها را ذخیره و مدیریت می‌کنند و به جای یک عبارت بازیابی، یک نام کاربری و رمز عبور عادی در اختیار کاربر قرار می‌دهند. به این ترتیب نگرانی بابت فراموش کردن کلیدها یا مخصوصا عبارت بازیابی وجود ندارد. آن چه ممکن است شما فراموش کنید رمز ورود به حساب کاربری است که به سادگی ثبت درخواست «فراموشی رمز عبور» یک پسورد جدید به ایمیل یا شماره موبایل شما ارسال می‌شود. اما در کیف پول های ارز دیجیتال غیر امانی از دست دادن کلمه‌های بازیابی اتفاقی برگشت‌ناپذیر است و سرمایه‌تان برای همیشه از بین می‌رود.

دسته دوم که با نام والت های غیر امانی ارز دیجیتال نیز شناخته می‌شوند، حضانت پرایویت کی‌های کاربران را بر عهده خودشان قرار می‌دهند. مالک دارایی مسئولیت سنگینی دارد و باید شخصا از پرایویت کی‌های خود (که در عبارت بازیابی خلاصه می‌شوند) مراقبت کند. اگر آن را فراموش کنید، هیچ راه بازگشتی وجود ندارد و مرجعی نیست که برای شما مجددا کلمه‌های ریکاوری یا مستقیما خود کلیدهای خصوصی را بازیابی کند.

مزیت کیف پول غیر حضانتی ارز دیجیتال، قرارگیری خود کاربر بر مسند قدرت است؛ شما مسئول کنترل دارایی خود هستید، پس دیگر یک مرجع نمی‌تواند سرمایه‌تان را به هر دلیل مسدود کند. این در حالی است که کیف پول های حضانتی ممکن است به دلایل مختلف، مثلا تحریم‌ها، دارایی یک کاربر را مسدود کنند. همچنین به خاطر ذخیره شدن کلیدها در حافظه دستگاه خود کاربر، نگرانی از بابت لو رفتن آن‌ها به خاطر هک شدن یک سرور آنلاین (مثلا سرور یک صرافی) وجود ندارد. خطر دیگر والت های امانی، سرقت سرمایه توسط توسعه‌دهنده آن است، چرا که در هر صورت Private Keyهای شما را در مشت خود دارد.

مزیت کیف پول حضانتی ارز دیجیتال کارکرد راحت و سریع مخصوصا برای ترید کردن است. به همین دلیل اغلب کاربران، مبادله رمز ارز در صرافی‌های متمرکز (دارای کیف پول حضانتی) را به غیر متمرکز (متصل به یک کیف پول غیر حضانتی) ترجیح می‌دهند. همچنین آن‌ها امکان بازیابی رمز عبور را به شما می‌دهند تا هیچ وقت نگرانی از بابت گم کردن کلیدهای خصوصی خود نداشته باشید.

مزایا و معایب کیف پول های ارز دیجیتال

هر نوع والت ارز دیجیتال دارای مزایا و معایب خاص خود است. یک کاربر باید بین آن‌ها مقایسه انجام بدهد و بر اساس نیاز خود بهترین گزینه را انتخاب کند. به عنوان مثال کیف پول های گرم رمز ارز راحت‌تر قابل استفاده هستند، اما سطح امنیت پایین‌تری نسبت به رقبای سرد دارند. کار کردن با کلد والت های ارز دیجیتال به راحتی گزینه‌های هات نیست، اما در عوض امنیت بیشتری فراهم می‌کنند.

در طبقه‌بندی دیگر یعنی امانی و غیر امانی نیز وضعیت یکسان است؛ کیف پول های حضانتی ارز دیجیتال سرعت را مخصوصا برای ترید افزایش می‌دهند و استفاده از آ‌ن‌ها آسوده‌تر است، اما سطح امنیت پاییین‌تری دارند. در آن سو والت های غیر حضانتی ارز دیجیتال به خصوص در مبادلات سرعت و راحتی کمتری دارند، اما سطح امنیت‌شان بالاتر است.

همانطور که در بخش‌های قبل نیز گفتیم، می‌توان بدون نیاز به یک والت ارز دیجیتال نرم افزاری یا حتی سخت افزاری و کاملا به صورت دستی، برای خود یک کلید خصوصی (و از روی آن یک کلید عمومی) درست کرد تا سطح امنیت به اوج برسد و امنیت از نظر هک و سرقت در فضای سایبری به طور 100 درصد تامین شود. اما نه تنها برای ترید کردن، بلکه حتی برای انجام پرداخت‌های روزانه نیز این نحوه استفاده آزاردهنده است. از طرفی به خاطر کردن با یک سری رشته کاراکتر طولانی به شکل دستی، ریسک ارسال رمز ارز به آدرسی اشتباه افزایش پیدا می‌کند.

کیف پول های ارز دیجیتال کار را برای ما ساده کرده‌اند؛ والت های نرم افزاری (گرم) و سخت افزاری (سرد) ضمن تولید کلیدها برای ما بر اساس استاندارد هر بلاک چین، آن‌ها را ذخیره و مدیریت نیز می‌کنند تا با سرعتی بالاتر قادر به ارسال، دریافت، خرید و مخصوصا ترید باشید. این مزیت بزرگ آ‌ن‌ها است. از طرفی دیگر کاربردشان دیگر فقط محدود به ارسال و دریافت یک سری پول دیجیتال نیست و برای ورود به دنیای وسیع دیفای، متاورس و ان اف تی نیز به آن‌ها نیاز داریم. با این حال نباید از ریسک‌های کار با یک اپلیکیشن یا حتی گجت الکترونیکی چشم‌پوشی کرد، چرا که هر داده‌ی ذخیره شده به صورت دیجیتال، در هر صورت (حتی با احتمال بسیار کم) در معرض خطر هک شدن قرار دارد.

بررسی امنیت کیف پول ارز دیجیتال

حین انتخاب یک والت رمز ارز باید فاکتورهای متعددی را در نظر گرفت، اما هیچ کدام یک از این معیارها به اندازه «امنیت» دارای اهمیت نیست؛ اگر یک والت ارز دیجیتال نتواند سرمایه شما را امن نگه دارد، سایر قابلیت‌های آن چه اهمیتی می‌توانند داشته باشند!؟

امنیت یک والت ارز دیجیتال به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل می‌توانند نوع کیف پول مورد استفاده (دسکتاپ، موبایل، آنلاین، کاغذی، سخت افزاری) و اپراتور سرویس اینترنت شما باشند. تبعا سرور یک وبسایت به نسبت کیف پول سخت افزاری امنیت کمتری دارد. ولت های آنلاین شما را در معرض آسیب پذیری بیشتری قرار می‌دهند. اما کیف پول های ارز دیجیتال آفلاین، بخاطر اینکه به اینترنت متصل نیستند، قابلیت هک شدن را ندارند.

اگر برای شما نیز این معیارها بسیار پررنگ است، در نظر داشته باشید بالاترین سطح امنیت مربوط به کیف پول های کاغذی رمز ارز است. آن چه روی تکه‌ای کاغذ نوشته شده را هرگز نمی‌توان هک کرد، مگر این که خود کاغذ در دسترس دیگران قرار بگیرد. پس بحث امنیت فقط هک شدن از راه دور نیست و ممکن است یک سارق به صورت فیزیکی به پرایویت کی‌های شما دسترسی پیدا کند. این دسترسی ممکن است به دست آوردن والت کاغذی حاوی کلیدها یا به دست آوردن گوشی هوشمند (بدون رمز عبور) شامل نرم افزار کیف پول باشد.

بعد از آن والت های سخت افزاری ارز دیجیتال قرار می‌گیرند. نکته مهم اینجاست که کارکرد آن‌ها به شکل غیر حضانتی است، پس به صورت عادی نیز در مقایسه با کیف پول های حضانتی ارز دیجیتال امنیت بالاتری دارند. از طرفی حافظه محل ذخیره‌‌سازی Private Key در آن‌ها ایزوله است و نسبت به دیگر انواع والت های غیر امانی نظیر اپلیکیشن‌های موبایل و دسکتاپ بسیار بیشتر در برابر هک شدن مصون هستند.

اما اگر نمی‌خواهید برای خرید یک کیف پول سخت افزاری هزینه کنید یا کار کردن با آن‌ها برای شما دشوار به نظر می‌رسد، بهترین انتخاب‌های بعدی از دسته‌بندی والت های گرم ارز دیجیتال با کارکرد غیر حضانتی هستند. باید از بین بهترین اپلیکیشن‌های موبایل یا دسکتاپ شناخته شده و معروف یکی را انتخاب کنید. در نظر داشته باشید سطح امنیت کیف پول های گرم حضانتی از همه پایین‌تر است، پس بهتر است اصل سرمایه خود را در آن‌ها نگهداری نکنید.

نیازی به نگرانی نیست؛ کاربران زیادی سال‌ها است بدون مشکل، در حال استفاده از والت های موبایل هستند. کافی است به یک سری نکات امنیتی توجه و سپس با خیال راحت از یک والت موبایل برای نگهداری سرمایه خود استفاده کنید، هر چند همچنان توصیه می‌کنیم کلیدهای خصوصی مربوط به آدرس‌های حاوی سرمایه‌های سنگین و زیاد را در آن‌ها ذخیره نکنید. به عنوان مهمترین نکات امنیتی که کاربران کیف پول های ارز دیجیتال باید رعایت کنند می‌توان به نصب خود اپلیکیشن‌ها از منابع رسمی، عدم نصب نرم افزارهای دارای منابع نامعتبر یا مخصوصا کرک شده روی دستگاه، عدم ورود به وب سایت‌های مشکوک و عدم کلیک روی لینک‌ها و فایل‌های مشکوک اشاره کرد.

به طور کلی والت های آنلاین بیشترین آسیب‌پذیری در برابر هک شدن را دارند، اما از هر نوع ولت رمز از که استفاده می‌کنید، باید یک سری از نکات ایمنی را هم رعایت کنید. اگر رمز عبور و در برخی موارد عبارت بازیابی آن را فراموش کنید، امکان ریکاوری و بازگردانی کیف پول وجود ندارد. در ادامه برخی از این نکات را به صورت مختصر مورد بررسی قرار می‌دهیم.

مرتب اپلیکیشن خود را به‌روزرسانی کنید. به‌روزرسانی‌ها معمولا شامل پچ‌های امنیتی برای بستن حفره‌ها هستند و می‌توانند امنیت اپلیکیشن را افزایش بدهند. اگر از یک والت نرم افزاری موبایل یا دسکتاپ استفاده می‌کنید، در صورت وجود نسخه جدید، خیلی سریع آن را دانلود و نصب کنید. اگر کیف پول شما فیزیکی است، هر زمان توسعه‌دهنده سفت افزار آن را به‌روزرسانی کرد، سریعا دریافت کنید.

← از کیف پول خود بکاپ تهیه کنید. کپی کردن چند نسخه از اپلیکیشن کیف پول شما می‌تواند امنیت آن را در صورتی که اپلیکیشن یا گوشی شما به مشکل خورد، دو چندان کند. در ابتدای شروع به کار با والت، سخت افزاری یا نرم افزاری، یک عبارت بازیابی 12 یا 24 کلمه‌ای در اختیارتان قرار می‌گیرد. از نوشتن آن در مکانی امن اطمینان پیدا کنید، چرا که تنها راه دسترسی به دارایی خود در صورت بروز هر گونه مشکل برای والت، همین است. عبارت بازیابی انواع کیف پول رمز ارز را از دسترس سایر افراد دور نگه دارید.

از مرورگری مطمئن استفاده کنید. بدافزارهای توسعه یافته در قالب افزونه‌های مرورگر، روشی قدیمی برای سرقت اطلاعات و دسترسی به کیف پول آنلاین کاربران هستند. اختصاص دادن یک مرورگر خاص برای دسترسی به کیف پول، می‌تواند احتمال بروز حادثه را کاهش بدهد. به عبارتی روی سیستم لپ تاپ یا کامپیوتر خود چند مرورگر نصب کرده و از یکی، مثلا موزیلا فایرفاکس، فقط و فقط برای لاگین به وب سایت صرافی یا والت وب مورد نظر استفاده کنید.

← از کلیدهای خود محافظت کنید. مهم‌ترین چیز، حفاظت کلیدهای خصوصی کیف پول شما است. آن‌ها حکم کلید گاوصندوق را دارند. اگر کلید خصوصی کیف پولتان را گم کنید، برای همیشه سرمایه دیجیتال خود را نیز از دست خواهید داد. پس هنگام انتخاب از بین انواع کیف پول ارز دیجیتال به نحوه مدیریت کلیدهای خصوصی توسط آن‌ها توجه کنید.

اهمیت ایجاد بکاپ از والت رمز ارز

از دست دادن دسترسی به کیف پول ارز دیجیتال برایتان گران تمام خواهد شد، به همین دلیل باید به طور مستمر از آن‌ها بکاپ تهیه کنید. کافی است عبارت بازیابی که در ابتدای نصب و استفاده از والت رمز ارز در اختیارتان قرار می‌گیرد را در مکانی ایمن، شامل یک نسخه کاغذی، نگهداری کنید. اگر والت شما دسکتاپ است، کپی گرفتن مستمر از فایل wallet.dat و ذخیره‌سازی آن در مکانی قابل اعتماد را نیز مد نظر داشته باشید.

عبارت بازیابی (Seed Phrase)، شبیه یک کلید ریشه عمل می‌کند. Seed Phrase همه کلیدها و آدرس‌های مربوط به یک کیف پول را ایجاد کرده و مالکیت آن‌ها را در اختیار فرد دارنده عبارت قرار می‌دهد. اگر برای امنیت بیشتر، پسوردی روی والت قرار داده‌اید، از این رمز عبور نیز نسخه پشتیبان تهیه کنید.

نحوه ساخت کیف پول ارز دیجیتال

روند کلی این کار در کیف پول های غیر حضانتی یکسان است؛ برای گزینه‌های نرم افزاری کافی است اپلیکیشن مورد نظر را از گوگل پلی استور یا اپ استور دریافت و نصب کنید و سپس گزینه “Create a New Wallet” را بزنید. در ادامه یک رمز عبور برای اپلیکیشن مشخص کنید. برای گزینه‌های سخت افزاری باید اول یک پسورد روی دستگاه قرار بدهید تا یک کیف پول ارز دیجیتال جدید با کلیدهای منحصربه‌فرد ساخته شود.

در والت های رمز ارز حضانتی کار به مراتب راحت‌تر است؛ کافی است وارد وب سایت مورد نظر، مثلا وب سایت یک صرافی، شوید و سپس یک حساب کاربری تازه برای خود بسازید. سپس قادر به دریافت، ارسال و ترید ارز دیجیتال خواهید بود.

به عبارتی محبوب‌ترین گزینه در دسته‌بندی والت های گرم ارز دیجیتال (غیر امانی) باید به تراست ولت اشاره کنیم. بعد نصب آن از Google Play Store برای اندروید یا از App Store برای آی‌اواس، برنامه را اجرا و گزینه “Create a New Wallet” را لمس کنید.

عبارت بازیابی به شما نمایش داده می‌شود. از آن جایی که نحوه عملکرد این والت ارز دیجیتال غیر حضانتی است، باید از نوشتن کلمه‌های ریکاوری در مکانی امن اطمینان پید کنید. سپس قادر به شروع دریافت و ارسال ارز دیجیتال خواهید بود.

نحوه نصب تراست ولت

به عنوان محبوب‌ترین گزینه در دسته‌بندی کیف پول های سرد ارز دیجیتال (غیر امانی) باید به لجر نانو ایکس اشاره کنیم. بعد از خرید دستگاه، دکمه بغل پورت USB را برای چند ثانیه، تا زمان نمایش لوگوی Ledger، فشار بدهید. از طریق دکمه‌های چپ و راست بین گزینه‌ها جابه‌جا شوید و گزینه “Set Up As New Device” را پیدا کنید. به منظور انتخاب کردن آن، دو دکمه چپ و راست صفحه نمایش را همزمان با هم فشار بدهید.

به عنوان پسورد دستگاه، یک پین کد 4 الی 8 رقمی مشخص کنید. به این منظور دو کلید را تا نمایش “Choose PIN Code” همزمان نگه دارید. وقتی می‌خواهید در این کیف پول ارز دیجیتال عددی را به عنوان یکی از ارقام پین کد تعیین کنید، با دکمه‌ها روی یک عدد قرار بگیرید و سپس با لمس همزمان هر دو آن را انتخاب کنید.

سپس با لمس هر دو دکمه، اولین کلمه عبارت بازیابی را خواهید دید. آن را یادداشت کنید. با لمس کلید سمت راست کلمه دوم نشان داده می‌شود. این کار را نمایش آخرین (بیست و چهارمین) کلمه ادامه بدهید. در انتها مجددا با لمس همزمان هر دو کلید چپ و راست نمایشگر، به مرحله بعد خواهید رفت.

تعیین رمز عبور برای لجر نانو ایکس

برخی از اصطلاحات در دنیای کیف پول ارز دیجیتال

ممکن است حین انتخاب یا استفاده از یک والت کریپتویی به چند اصطلاح برخورد کنید. در ادامه به بررسی مهمترین آن‌ها خواهیم پرداخت.

کیف پول چند امضایی

یک کیف پول چند امضایی (Multisig یا Multisignature Wallet‌)‌ به نوعی از کیف پول‌های ارز مجازی اشاره دارد که برای تکمیل یک تراکنش، نیازمند تأیید دو فرد است. صرف نظر از اینکه از چه نوع کیف پولی استفاده می‌کنید، همه‌ی کسانی که شما تعیین می‌کنید برای تکمیل یک تراکنش باید کد PIN خود را وارد کنند. کیف پول های چند امضایی گزینه‌ی ایده‌آلی برای خانواده‌ها و یا شرکت‌ها هستند.

کیف پول چند ارزی

برخی از کیف پول‌ها فقط از یک نوع ارز مجازی پشتیبانی می‌کنند، در حالی که برخی دیگر به شما اجازه می دهند از چندین نوع ارز دیجیتال استفاده کنید. آن‌ها کیف پول‌هایی برای تمام ارزها هستند. به طور مثال می‌توان به کیف پول Exodus اشاره کرد که می‌تواند ارزهای مختلفی مانند Bitcoin، Ether،‌ EOS، Dash و چند ارز دیگر را پشتیبانی کند.

علاوه بر این برخی کیف پول ها نیز به شما اجازه می‌دهند یک ارز را به ارز دیگری تبدیل کنید. پس شما می‌توانید موجودی بیت کوین خود را به اتریوم تبدیل کنید. این قابلیت از طریق یک سرویس شخصی ثالث به نام ShapeShift انجام می‌شود. اگر کیف پول چند ارزی شما نتواند ارزها را به یکدیگر تبدیل کند، شما باید آن‌ها را به خارج از کیف پول خود برده و در محل دیگری تبدیل کنید.

چند نکته مهم درباره والت های ارز دیجیتال

1- آدرس عمومی را می‌توان در اختیار عموم قرار داد، ولی آدرس خصوصی باید نزد خودتان محفوظ بماند. فراموش نکنید دسترسی هر فردی به کلیدهای خصوصی شما، مساوی با دسترسی به کل دارایی‌تان است.

2- برخلاف نحوه نگهداری اسکناس‌های واقع در کیف پول‌ های عادی، ارزهای دیجیتال به شکلی متفاوت در والت های رمز ارز ذخیره و مدیریت می‌شوند. محل ذخیره شدن رمز ارزها بلاک چین است. حال به واسطه والت با بلاک چین مربوط به یک کوین یا توکن ارتباط برقرار می‌کنیم. این ارتباط شامل مشاهده موجودی، ارسال و دریافت وجه است. کیف پول ارز دیجیتال محل نگهداری Pubic Key و Private Key (و نه یک سری سکه دیجیتال) است. یک والت بیت کوین، به عنوان نمونه، با بلاک چین این رمز ارز تعامل برقرار می‌کند تا امکان مشاهده موجودی و همچنین ارسال و دریافت آن میسر شود.

3- صرافی‌های متمرکز نظیر بایننس، کوکوین یا بای بیت در دسته‌بندی والت های ارز دیجیتال حضانتی قرار می‌گیرند؛ آن‌ها مسئولیت همه چیز را بر عهده می‌گیرند تا به راحتی بتوانید برای دیگران اقدام به ارسال ارز دیجیتال و مخصوصا مبادله رمز ارزهای مختلف کنید. دقیقا همین نحوه کار علت راحت بودن ترید و مبادله ارزهای دیجیتال در صرافی‌های متمرکز است. اگر با صرافی‌های غیر متمرکز، که از کیف پول های رمز ارز غیر حضانتی استفاده می‌کنند کار کرده باشید، راحتی استفاده از آن‌ها را بهتر درک می‌کنید.

4- کار کردن با و مخصوصا بکاپ گرفتن از کلیدهای خصوصی دشوار و گیج‌کننده است. در صرافی‌های متمرکز (حضانتی)، دسترسی و ارتباط مستقیمی با آن‌ها نداریم و صرافی، ذخیره و مدیریتشان را برای ما انجام می‌دهد. در صورت فراموش کردن رمز عبور می‌توانیم با ارائه ایمیلی که در زمان ساخت حساب ثبت کردیم درخواست رمز عبور جدید کنیم. در کیف پول های ارز دیجیتال حضانتی تمام کلیدهای خصوصی در یک تابع ریاضی قرار می‌گیرند و عبارتی متشکل از 12، 18 یا 24 کلمه ساخته می‌شود که «عبارت بازیابی» یا “Seed Phrase” نام دارد. برای برگرداندن کیف پول رمز ارز خود از آن استفاده می‌کنیم، به جای این که مجبور باشیم تعداد زیادی شناسه طولانی را تک تک وارد کنیم.

راهنمای انتخاب ؛ بهترین نوع کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟

یک کیف پول نمی‌تواند برای همه «بهترین» باشد. انواع کیف پول ارز دیجیتال دارای خصوصیات مخصوص به خود هستند. فارغ از اینکه از کدام یک از انواع کیف پول ارز دیجیتال استفاده می‌کنید، باید همیشه بکاپ گرفتن از اهمیت بالایی برخوردار باشد. از دست رفتن دسترسی به کیف پول ارز دیجیتال می‌تواند بسیار پر هزینه باشد؛ بنابراین مهم است که به طور مرتب از آن‌ها یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. در بسیاری از این موارد بکاپ گرفتن فقط با کپی کردن فایل‌های wallet.dat یا عبارات سید ممکن می‌شود. وقتی صحبت از کیف پول رمزنگاری شده می‌شود، متغیرهای زیر را باید در نظر بگیرید.

انواع کیف پول ارز دیجیتال

  • با کدام ارز دیجیتال معامله می‌کنید؟ بیت کوین یا آلت کوین‌ها؟ پرتفوی شما چقدر متنوع است؟
  • آیا شما یک معامله‌گر کوتاه مدت یا بلند مدت هستید؟
  • ابزارها و دستگاه‌های شما چقدر امن هستند؟ آیا سابقه امنیتی کیف پول را مطالعه کرده‌اید؟
  • هزینه‌های مربوط به کیف پول چقدر است؟
  • آیا رابط کاربری کیف پول کاربرپسند است؟
  • دسترسی از طریق موبایل چقدر ساده است؟ آیا نگهداری از ارزها آسان است یا دشوار؟

حالا با پاسخ به سوالات بالا و مطالبی که گفته شد، میتوانید بهترین کیف پول مناسب خودتان را انتخاب کنید.

سخن پایانی

کیف پول های ارز دیجیتال در انواع مختلف گرم و سرد در بازار در دسترس هستند. والت ارز دیجیتال گرم یک نوع نرم افزار مخصوص موبایل و دسکتاپ است که روی دستگاه شما نصب می‌شود. از دسته ولت‌های سرد نیز می‌توان دو نوع سخت افزاری و کاغذی را نام ببریم. انتخاب بهترین کیف پول رمز ارزی کاملا به ترجیحات و نحوه استفاده شما از آن‌ها بستگی دارد.

تهیه شده در بیت 24

از 1 تا 5 چه امتیازی به این مطلب میدهید؟

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

از امتیازدهی شما سپاسگزاریم. اگر این مطلب برای شما مفید بوده است، با نوشتن نظر خود درباره آن یا اشتراک‌گذاری مقاله با دوستانتان، ما را همراهی کنید.

سوالات متداول


چگونه یک کیف پول ارز دیجیتال بسازم؟

plus minus

ابتدا باید نوع کیف پول مورد نظر را مشخص کنید. کیف پول‌های نرم افزاری رایگان هستند و مثل هر اپلیکیشن دیگر روی گوشی، تبلت یا کامپیوتر نصب می‌شوند. برای تهیه کردن کیف پول‌های سخت افزاری باید هزینه پرداخت کنید. بعد از راه‌اندازی اولیه هر دو، یک عبارت 12 کلمه‌ای به شما داده می‌شود که باید در نگهداری از آن کوشا باشید. در ادامه، قادر به دریافت و ارسال انواع رمز ارز خواهید بود. توضیحات بیشتر را می‌توانید در این مقاله بخوانید.


آیا سازنده کیف پول می‌تواند ارزهای ذخیره در آن را برداشت کند؟

plus minus

خیر. محبوب‌ترین کیف پول‌های ارز دیجیتال به صورت غیرحضانتی کار می‌کنند، به این معنی که کلیدهای خصوصی را در یک سرور آنلاین نگه نداشته و در خود حافظه دستگاه ذخیره می‌کنند. پس آن‌ها به دارایی شما دسترسی ندارند.


آیا امکان ناپدید شدن ارزهای ذخیره در یک کیف پول وجود دارد؟

plus minus

در صورتی که فرد دیگری به عبارت بازیابی شما دست پیدا کند، حتی بدون دسترسی به گوشی یا کامپیوتر قادر به برداشت ارزهای دیجیتال شما خواهد بود. در صورت نصب یک بدافزار روی دستگاه نیز امکان سرقت دارایی از راه دور وجود دارد.


نظر خود را بنویسید

پیام شما ثبت شد و بعد از تایید مدیر منتشر خواهد شد

کپچا
نظرات کاربران( 4)

سعید

2022-01-13 00:06:54

با سلام من میخوام دوج کویین درست کنم ولی هیچ اطلاعاتی ندارم میشه راهنماییم کنید

nimafathi

2023-03-02 00:00:00

چطور 5000 ان اف دی رو تبدیل به بیتکوین یا اتریوم کنم

اشتراک گذاری

share

کیف پول ارز دیجیتال یا کریپتو والت چیست؟ بررسی انواع کیف پول رمز ارز

لینک کپی شد !

https://bit24.cash/blog/cryptocurrency-wallet/