کیف پول سخت افزاری چیست؟ بهترین والت های سخت افزاری ارزهای دیجیتال (ریدایرکت شد)


کیف پول سخت افزاری یکی از انواع والت ارز دیجیتال برای ذخیره رمز ارزهاست. بهترین کیف پول های سخت افزاری کدامند و چرا باید آن را بخریم؟

در رابطه با ارزهای دیجیتال، یک حافظه ذخیره‌سازی خوب باید از جمله اولویت‌های هر تریدری باشد. دنیای رمز ارزها خطرناک است و افراد سودجو همه‌جا هستند. بنابراین داشتن یک استراتژی تامین امنیت از دارایی‌های کریپتویی برای در امان ماندن از هک و سرقت حیاتی است. در این مطلب، بهترین کیف پول های سخت افزاری (Hardware Wallet) برای ذخیره سازی و خرید و فروش ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و اتریوم را معرفی می‌کنیم.

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

مشابه حساب بانکی و پول فیات، برای نگهداری رمز ارزها نیز به یک حافظه ذخیره‌سازی خاص به نام والت یا کیف پول ارز دیجیتال نیاز دارید. امروزه گزینه‌های مختلفی در بازار در دسترس است که هر کدام از آن‌ها امنیت و کاربرد متفاوتی دارند.

اکثر تازه‌واردان بازار کریپتو، استفاده از والت داخلی خود صرافی‌های ارز دیجیتال را ترجیح می‌دهند. این پلتفرم‌ها برای معامله سریع رمز ارزها مناسب‌اند و امکان ذخیره وجوه در کیف پول آنلاین خود را برای کاربران فراهم کرده‌اند. اما نکته مهم در رابطه با این والت‌ها این است که از نظر امنیتی سطح پایینی داشته و کاربر از نظر فنی مالکیت کوین‌های خود را در اختیار ندارد. مثلا در صورت هک یا قطعی دائمی سرور، شاید امکان بازیابی وجوه هرگز ممکن نباشد.

بنابراین استفاده از گزینه‌های دیگر مرسوم‌تر است. دو نوع کلی کیف پول داریم: والت سرد (Cold Wallet) و والت گرم (Hot Wallet):

  • والت گرم که کیف پول نرم افزاری و افزونه‌های مرورگر و تحت وب را شامل می‌شود، نوعی اپلیکیشن و برنامه کیف پول ارز دیجیتال است که برای سیستم عامل‌های دسکتاپ و موبایل و مرورگرها ارائه شده است. احتمالا با کیف پول تراست والت آشنا هستید. این ولت از نوع گرم است که نسخه‌های اندروید و iOS آن برای موبایل عرضه شده است.
  • والت سرد که به آن حافظه ذخیره‌سازی سرد نیز گفته می‌شود، کلیدهای خصوصی شما را به صورت آفلاین ذخیره می‌کند. این کار امنیت رمز ارزهای شما را تا حد بسیار زیادی افزایش می‌دهد. کیف پول کاغذی یا پیپر والت (Paper Wallet) و کیف پول سخت افزاری (Hardware Wallet) که در این مطلب درباره آن صحبت خواهیم کرد، از جمله حافظه‌های ذخیره‌سازی سرد هستند.
کیف پول های سخت افزاری ارز بومی کوآنت نتورک، QNT
انواع هاردور والت‌ها

کلید خصوصی (Private Key) چیست؟

پرایوت کی در واقع پاسپورت شما به سوی اکوسیستم رمز ارزهاست. این کلید از بسیاری جهات شبیه به یک کلید واقعی (مانند کارت مخصوص باز کردن درب) است. شما با استفاده از این اطلاعات قادر به باز کردن صندوق حاوی پول و خرج کردن آن هستید. اگر فردی به این کلید دست پیدا کند، امکان سرقت دارایی‌های شما را دارد. در صورت گم کردن آن نیز دسترسی به ارزهای خود را از دست خواهید داد. علت آن است که نه یک رمز عبور فراموشی در یک محیط غیر متمرکز وجود دارد، و نه بانکی هست که بخواهد آن را برای شما بازیابی کند.

به زبان ساده، کلید خصوصی چیزی است که باید همیشه آن را در جای امنی نگهداری کنید. هکرها و کلاهبرداران با ترغیب شما به افشای این رمز همیشه در کمین سرقت ارزهای دیجیتال‌تان هستند. تکنیک‌های فیشینگ از جمله استراتژی‌های این افراد است.

حال در اکثر کیف پول‌های رمز ارزی، به جای خود کلید خصوصی یک عبارت بازی 12 یا 24 کلمه‌ای معروف به Seed Phrase یا Recovery Phrase را ارائه می‌دهند. پس از ساخت هر نوع کیف پولی چه سخت افزاری و چه نرم افزاری، این کلمات را با ترتیب و املای درست روی یک تکه کاغذ یادداشت کرده و در جای امنی نگهداری کنید.

کیف پول سخت افزاری چیست؟

والت های سخت افزاری نوعی دستگاه فیزیکی هستند که مختص ذخیره‌سازی امن کلیدهای خصوصی طراحی شده‌اند. این نوع کیف پول‌ها عمدتا به‌خاطر عدم اتصال به اینترنت، نسبت به ولت‌های دسکتاپ و موبایل امنیت بیشتری دارند. این ویژگی به‌جهت عدم امکان دسترسی به اطلاعات والت از راه دور، شانس حمله هکرها و سرقت ارزهای دیجیتال را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهد.

یک کیف پول سخت افزاری خوب هیچ‌گاه اجازه خروج پرایوت کی‌های شما از ولت را نمی‌دهد. این کلیدها غالبا در یک مکان خاص در داخل خود دستگاه نگهداری می‌شوند. از آنجایی که ولت های سخت افزاری همیشه آفلاین هستند، باید از آن‌ها در کنار یک دستگاه دیگر مانند موبایل یا دسکتاپ استفاده کرد. از طرف دیگر، امکان اتصال آن‌ها به کامپیوترهای آلوده به بدافزار بدون نگرانی هک شدن کلیدها هم وجود دارد. پس از اتصال به دستگاه، این والت‌ها از طریق یک نرم افزار قابلیت انجام تراکنش و مشاهده موجودی را دارند.

با توجه به تصویر زیر، کاربر پس از ایجاد یک تراکنش، آن را به والت سخت افزاری می‌فرستد (1). توجه داشته باشید که این تراکنش هنوز کامل نیست و باید توسط کلید خصوصی در داخل دستگاه امضا شود. پس از نمایش تراکنش روی دستگاه، کاربر باید مقدار و آدرس را تایید کند. در این مرحله، این تراکنش امضا و دوباره به نرم افزار ارسال می‌شود (2) که سپس در شبکه رمز ارز مربوطه پخش خواهد شد (3).

نحوه کار هاردور والت

مزایا و ویژگی‌های کیف پول سخت افزاری

ولت‌هایی که کلیدهای خصوصی را روی کامپیوترها یا موبایل‌های متصل به اینترنت ذخیره می‌کنند، وجوه کاربران را در معرض خطرات زیادی قرار می‌دهند. بدافزارها قادر به شناسایی فعالیت‌های رمز ارزی روی این دستگاه‌ها و خالی کردن جیب کاربران هستند.

یک کیف پول سخت افزاری شبیه به یک صندوق ضد نفود به‌همراه یک شکاف کوچک است. زمانی که کاربر قصد ایجاد یک تراکنش مورد قبول در شبکه را داشته باشد، باید آن وارد این شکاف کند. فرض کنید در آن طرف این شکاف، یک ساحره با انجام شعبده‌بازی رمزنگاری، این تراکنش را امضا می‌کند. این ساحره هیچ‌گاه این صندوق را ترک نمی‌کند چون هیچ دری وجود ندارد و از این شکاف هم رد نمی‌شود. تنها کاری که این ساحره می‌تواند انجام دهد، دریافت تراکنش و ارسال دوباره آن است.

حتی اگر فردی هم بتواند خود والت سخت افزاری را شما بگیرد، با یک راه امنیتی مضاعف به شکل پین کد مواجه خواهد شد. این دستگاه‌ها در صورت چندین بار ورود اشتباه رمز ریست می‌شوند.

بهتر است تمام دارایی‌هایی که به صورت روزمره استفاده نمی‌شوند را در یک حافظه ذخیره‌سازی سرد نگه داشت. کیف پول سخت افزاری راهی مناسب برای این کار است. از ولت‌های سخت افزاری نیز برای مواقع گم شدن، سرقت یا تخریب، باید پشتیبان تهیه کرد. در ابتدای راه‌اندازی این دستگاه‌ها، یک عبارت بازیابی شامل چندین کلمه برای ریکاوری رمز ارزها در یک دستگاه جدید در اختیار کاربر قرار داده می‌شود.

معایب و محدودیت‌های والت سخت افزاری

کیف پول های سخت افزاری مانند تمامی ولت ها، معایب خودشان را دارند. با اینکه این والت‌ها امن‌ترین وسیله برای نگهداری رمز ارزها هستند، اما همچنان با محدودیت‌هایی مواجه‌اند. اولین مورد، رایگان نبودن آن‌هاست. برخلاف کیف پول‌های نرم افزاری که به راحتی از طریق گوگل پلی، اپ استور یا سایت رسمی ارائه‌دهنده‌شان قابل دانلود هستند، برای تهیه این ولت‌ها باید مبلغی را بپردازید.

مهمترین محدودیت دیگر، توازن بین امنیت و راحتی استفاده است. والت‌های نرم افزاری دسترسی خوبی دارند، اما کیف پول‌های سخت افزاری به دلیل نیازمندی به اتصال به یک دستگاه دیگر برای انجام تراکنش، مایه زحمت هستند.

از طرف دیگر، هاردور والت‌ها کاملا ضدخطر نیستند. تهدید فیزیکی کاربر می‌تواند یکی از عوامل باز کردن قفل کیف پول باشد. افراد سودجوی حرفه‌ای در صورت دسترسی به خود والت فیزیکی، قادر به تلاش برای هک کردن آن هستند. البته تا به امروز، هیچ هک موفقی برای بازیابی کلیدهای خصوصی از یک کیف پول سخت افزاری در یک داستان واقعی اتفاق نیفتاده است. در هنگام گزارش‌دهی آسیب‌پذیری‌ها، تولیدکنندگان سریعا به رفع آن‌ها می‌پردازند.

یکی دیگر از دشواری‌های کار با ولت‌های سخت افزاری، حضانت از دارایی‌ها توسط خود شماست. با اینکه بسیاری از افراد ویژگی عدم دخالت یک شخص ثالث در مدیریت ارزهای دیجیتال را یک مزیت می‌دانند، اما این امر به این معناست که در صورت بروز مشکل، هیچ نهادی برای مراجعه به آن وجود ندارد. برای آشنایی بیشتر با مزایا و معایب و امنیت هاردور والت‌ها، مطلب زیر را بخوانید.

بهترین کیف پول های سخت افزاری کدامند؟

حال که با نحوه کار و مزایا و معایب ولت های سخت افزاری آشنا شدید، می‌توانید با مقایسه این ویژگی‌ها بهترین گزینه برای نگهداری از ارزهای دیجیتال‌تان را انتخاب کنید. در این قسمت، لیستی از انواع هاردور والت‌ها به همراه قیمت و ویژگی‌های فنی‌شان را بررسی می‌کنیم.

کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger Nano S)

لجر نانو اس اولین مدل ولت سخت افزاری شرکت Ledger بود که در سال 2016 به بازار عرضه شد. این کیف پول از بالای 5500 ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند. از این تعداد، شما قادر به ذخیره‌سازی مستقیم 23 ارز هستید و برای ارزهای اضافی، تا 3 اپلیکیشن را بسته به حجم دارایی می‌توانید روی آن نصب کنید.

این کیف پول که شبیه یه یک دستگاه USB کوچک است، بدون باتری کار می‌کند و از طریق کابل قابلیت اتصال به موبایل یا کامپیوتر شما را دارد که برای شارژ آن نیز از همین روش استفاده می‌شود. لجر نانو اس به یک صفحه نمایش مجهز است که مدیریت تراکنش‌ها را راحت‌تر کرده است.

لجر نانو اس

مشخصات فنی لجر نانو S به شرح زیر است:

  • قیمت: 59 دلار
  • اندازه: 104mm х 58 mm х 5mm
  • وزن: 16.2 گرم
  • کانکتور: USB تایپ میکرو-B
  • سطح مجوز: +CC EAL5
  • چیپ‌ها: ST31H320 (secure) + STM32F042
  • جنس: استیل ضدزنگ و پلاستیک
  • سازگاری کامپیوتر: دسکتاپ 64 بیتی (ویندوز 8.1 به بالا، مک 10.14 به بالا، لینوکس) به‌جز پردازنده‌های ARM. عدم سازگاری دستگاه و برنامه لجر لایو با کروم بوک.
  • سازگاری موبایل: اندروید 7 به بالا. پشتیبانی از iOS تنها از طریق افزودن حساب از برنامه لجر لایو دسکتاپ (نیاز به کیت OTG برای اتصال به کامپیوتر یا موبایل)
  • نامناسب برای ماینینگ و استخراج
  • محتویات جعبه: کیف پول سخت افزاری، یک کابل USB، یک دفترچه راهنما، سه برگه ریکاوری، یک جاسوئیچی

کیف پول سخت افزاری لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)

لجر نانو ایکس دومین ولت سخت افزاری بود که توسط شرکت Ledger در سال 2019 عرضه شد. از جمله تفاوت‌های این مدل با مدل اس که باعث گران‌تر شدن آن شده است، تجهیز آن به یک صفحه نمایش بزرگتر، یک باتری و بلوتوث برای اتصال به کامپیوتر یا موبایل، امکان نصب تا 100 اپلیکیشن به صورت همزمان و امکان ذخیره تعداد ارزهای بیشتر است.

لجر نانو ایکس

مشخصات فنی لجر نانو X به شرح زیر است:

  • قیمت: 149 دلار
  • اندازه: 72mm x 18.6mm x 11.75mm
  • وزن: 34 گرم
  • باتری: لیتیومی 100 میلی‌آمپری
  • کانکتور: USB تایپ C
  • سطح مجوز: +CC EAL5
  • چیپ: ST33J2M0
  • جنس: استیل ضدزنگ و پلاستیک
  • سازگاری کامپیوتر: دسکتاپ 64 بیتی (ویندوز 8.1 به بالا، مک 10.14 به بالا، لینوکس) به‌جز پردازنده‌های ARM. عدم سازگاری دستگاه و برنامه لجر لایو با کروم بوک.
  • سازگاری موبایل: اندروید 7 به بالا و iOS 13 به بالا
  • نامناسب برای ماینینگ و استخراج
  • محتویات جعبه: کیف پول سخت افزاری، یک کابل تبدیل USB تایپ C به USB تایپ A، یک دفترچه راهنما، سه برگه ریکاوری، یک جاسوئیچی
  • نیاز به اتصال لجر نانو ایکس به کامپیوتر از طریق کابل USB برای به‌روزرسانی سفت‌افزارها

والت سخت افزاری ترزور مدل وان (Trezor Model One)

ترزور مدل وان اولین کیف پول سخت افزاری جهان بود که در سال 2014 توسط شرکت ساتوشی‌لبز (Satoshi Labs) به بازار عرضه شد. این کیف پول مزیت هر دوی والت سخت افزاری و نرم افزاری را با هم دارد. مدل One این کیف پول از بالای 1000 ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند و مشابه رقیب خود یعنی لجر، امنیت بسیار بالایی دارد. شما برای انجام تراکنش در این کیف پول نیازمند اتصال آن به کامپیوتر هستید.

کیف پول ترزور

مشخصات فنی ترزور مدل وان به شرح زیر است:

  • قیمت: 59 یورو (70 دلار)
  • اندازه: 60mm x 30mm x 6mm
  • وزن: 12 گرم
  • کانکتور: میکرو USB
  • سی‌پی‌سو: 120 مگاهرتز با پردازنده ARM
  • صفحه نمایش: OLED 128×64 پیکسلی.
  • امنیت و مجوزها: CE و RoHS. مقاوم در برابر اشعه ایکس
  • محتویات جعبه: یک والت سخت افزاری ترزور مدل وان، کابل میکرو USB، دو برگه ریکاوری، استیکر ترزور
  • سازگاری: ويندوز 10 به بالا، مك 10.11 به بالا، لينكوس و اندرويد. iOS هنوز پشتیبانی نشده است.

والت سخت افزاری ترزور مدل تی (Trezor Mode T)

مدل T کیف پول ترزور نیز در سال 2018 عرضه شد. این والت به دلیل تجهیز به یک صفحه نمایش بزرگتر، پشتیبانی از بالای 1200 ارز دیجیتال و صفحه تاچ آن از مدل وان گران‌تر است.

ترزور تی و وان
سمت راست ترزور مل تی – سمت چپ ترزور مدل وان

مشخصات فنی Trezor Model T به شرح زیر است:

  • قیمت: 189 یورو (215 دلار)
  • اندازه: 64mm x 39mm x 10mm
  • وزن: 22 گرم
  • کانکتور: USB تایپ C
  • سی‌پی‌سو: 168 مگاهرتز با پردازنده ARM
  • صفحه نمایش: LCD 240×240 پیکسلی.
  • امنیت و مجوزها: CE و RoHS. مقاوم در برابر اشعه ایکس
  • محتویات جعبه: یک والت سخت افزاری ترزور مدل تی، کابل USB تایپ C، دو برگه ریکاوری، استیکر ترزور و داک مگنتی
  • سازگاری: ويندوز 10 به بالا، مك 10.11 به بالا، لينكوس و اندرويد. iOS هنوز پشتیبانی نشده است.

کیف پول سخت افزاری سیف پل اس وان (SafePal S1)

کیف پول Safepal S1 یکی دیگر از والت های سخت افزاری قوی در بازار با پشتیبانی از بالای 30 هزار کوین و توکن است که در سال 2019 عرضه شد. یکی از علل محبوبیت این ولت، داشتن یک برنامه موبایل سازگار با آن است که کار با سیف پل را نسبت به رقبای آن بسیار راحت‌تر کرده است. صرافی بایننس یکی از حامیان و سرمایه‌گذاران این کیف پول است.

سیف پال

مشخصات فنی کیف پول سیف پال به شرح زیر است:

  • قیمت: 69.99 دلار
  • یک سال وارانتی
  • شارژ: از طریق کابل USB
  • دوربین: برای اسکن سریع کد QR
  • صفحه نمایش: 1.3 اینچی (هم‌اندازه کارت‌های اعتباری)
  • اتصال: آفلاین کامل بدون اتصل به بلوتوث، وای‌فای و USB
  • باتری: 400 میلی‌آمپری (دوام به مدت 20 روز در صورت استفاده روزانه 10 دقیقه)
  • محتویات جعبه: یک کیف پول سخت افزاری سیف پال، یک دستمال پاک‌کننده، سه برگه ریکاوری، یک دفترچه راهنما، دو استیکر، یک کابل USB
  • پشتیبانی مشتری 24 ساعته
  • امنیت: +ELA5
  • مجهز به مکانیزم خود تخریبی

جمع‌بندی

محدودیت‌های کیف پول های سخت افزاری بیشتر از مزایای آن‌ها نیست. با بلوغ روش‌های تامین امنیت از دارایی‌های دیجیتال، پیدا کردن راه‌حلی بهتر از ولت های سخت افزاری دشوارتر شده است. تا به امروز هیچ جایگزین امن‌تری نسبت به حافظه‌های ذخیره‌سازی سرد که ریسک‌ها را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهند، وجود ندارد. در هنگام جستجو برای یافتن بهترین والت سخت افزاری، باید با ویژگی‌های هر کدام آشنا شده و مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید.

تهیه شده در اکسچینو


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)