بایننس اسمارت چین یا زنجیره هوشمند Binance چیست؟ (ریدایرکت شد)


اسمارت چین یا زنجیره هوشمند بایننس یک بلاک چین موازی بایننس چین است. آیا Binance Smart Chain برتر از شبکه اتریوم است و ویژگی‌های بیشتری دارد؟

بایننس چین یک پروژه بلاک چینی است که در آوریل ۲۰۱۹ (فروردین 1398) توسط صرافی بایننس عرضه شد. توکن بومی این بلاک چین بایننس کوین (BNB) نام دارد. صرافی غیر متمرکز بایننس یا Binance DEX نیز روی همین بلاک چین کار می‌کند و تا به امروز، به عنوان پر استفاده‌ترین اپلیکیشن غیر متمرکز (DApp) شناخته می‌شود. کاربران صرافی بایننس دکس با داشتن کنترل کامل می‌توانند دارایی‌های دیجیتالی خود را معامله کنند. این یعنی بر خلاف صرافی متمرکز بایننس، توکن‌ها در والت کاربر باقی مانده و برای معامله و خرید و فروش ارز دیجیتال، نیازی به ارسال آن‌ها به کیف پول صرافی نیست. گفتنی است کیف پول بایننس چین والت در واقع کیف پول ارز دیجیتال رسمی صرافی Binance برای دسترسی به بایننس اسمارت چین (Binance Smart Chain)، بایننس چین (Binance Chain) و شبکه اتریوم است.

اما بایننس اسمارت چین چیست و چه تفاوتی با بایننس چین اصلی دارد؟ آیا زنجیره هوشند بایننس رقیب جدی اتریوم است؟ کاربرد بایننس کوین در شبکه Binance Smart Chain چیست و این بلاک چین برای ارزهای دیجیتال دیگر چه کاربردی دارد؟ در این مطلب درباره مباحث زیر صحبت خواهیم کرد:

بایننس چین یا BS چیست؟

پیش از بررسی زنجیره هوشمند بایننس، بهتر است توضیح مختصری در مورد بلاک چین BC ارائه کنیم. بایننس چین یک سیستم نرم افزاری بلاک چینی است که هدف آن (و همچنین هدف صرافی غیرمتمرکز یا همان DEX بایننس)، ایجاد بازاری غیر متمرکز برای تبادل دارایی‌های دیجیتال است. بایننس دکس باعث شده تا ویژگی‌های صرافی غیر متمرکز در بایننس چین شکل بگیرند. به عبارت دیگر، Binance DEX یک صرافی سریع، امن و غیرمتمرکز محسوب می‌شود که روی یک موتور هماهنگ‌سازی پر قدرت سوار شده که از طریق یک الگوریتم اجماع توزیع شده توسعه داده شده است. در ادامه، اصول طراحی بایننس چین را مرور می‌کنیم:

  • BEP-2 / Mini-BEP2: استانداردهای اصلی که برای صدور سکه‌ها در بایننس چین مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • سکه‌های وابسته (Peggy Coins) مانند BTC، ETH و XRP: توکن‌های وابسته مثل BEP-2-BTC به صورت ۱۰۰ درصدی توسط سکه اصلی‌شان (که در این مثال بیت کوین است) حمایت می‌شوند.
  • الگوریتم اجماع تحمل خطای بیزانس (Byzantine Fault Tolerance): یک الگوریتم اجماع BFT حتی در صورت انجام خطا یا اقدام مخرب از سوی تعدادی از گره‌ها، هم‌چنان می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد.
  • نظردهی (رای دادن و لیست معاملاتی): ‌بایننس چین اجازه می‌دهد دارندگان توکن‌های BNB، استراتژی‌های جدید تجارت جفت معاملاتی را پیشنهاد داده و در مورد اجرایی شدن آن رای گیری کنند.
  • دفتر سفارش/موتور تطابق: در این قسمت، از تئوری‌های سفارش‌گذار و سفارش‌بردار (Maker/Taker) برای بهبود الگوریتم تطابق حذفی دوره‌ای استفاده شده است.

بایننس چین

بیشتر بخوانید: آموزش ساخت کیف پول بایننس دکس – Binance DEX

بایننس اسمارت چین یا BSC چیست؟

صرافی بایننس در تاریخ یکم سپتامبر (11 شهریور) زنجیره‌ بلوکی موازی جدیدی را به نام بایننس اسمارت چین با به طور خلاصه BSC راه‌اندازی کرد. این زنجیره هوشمند، امکان ایجاد قراردادهای هوشمند را فراهم کرده و مکانیسم جدیدی را برای توکن صرافی بایننس به نام BNB فراهم می‌کند. هدف اصلی راه‌اندازی Binance Smart Chain این است که این صرافی، با ارائه پروتکل‌های برتر مالی به عنوان جایگزین بلاک چین اتریوم (Ethereum)، به انقلاب سیستم مالی غیر متمرکز یا همان دیفای (DeFi) بپیوندد.

با توجه به ناتوانی بلاک چین نامبرده در پردازش مقدار زیاد معاملات که به خاطر رونق امور مالی غیر متمرکز به شبکه اتریوم آورده شده‌اند، هم کاربران و هم اپراتورهای پروتکل‌های دیفای، به دنبال راه‌حل‌های جایگزین برای توسعه آن هستند. در واقع این همان خلأ و نقطه کوری است که صرافی Binance قصد پر کردن آن را دارد. بنابراین زنجیره هوشمند بایننس سرعت بالا و نرخ پایین تراکنش‌های بایننس چین را حفظ خواهد کرد. این طراحی دو بلاک چینی، به کاربران اجازه می‌دهد در یک بلاک چین، برنامه‌های غیر متمرکز و دارایی‌های دیجیتال را ایجاد کرده و در عین حال، از مزایای معاملات پرسرعت بلاک چین دیگر نیز بهره ببرند. ویژگی های اصلی Smart Chain بایننس عبارتند از:

  • سازگاری با ماشین مجازی اتریوم
  • الگوریتم اثبات سهم اعتباری (Proof of Staked Authority): یک نوع خاص از الگوریتم اثبات سهام است. این یعنی بایننس به زودی از الگوریتم Proof of Stake استفاده خواهد کرد.
  • انتقال بین بلاک چینی: امکان تبادل سکه‌ها از طریق پل بین دو بلاک چین وجود دارد.
  • قرارداد بین بلاک چینی (برای معامله و انتقال دارایی)
  • زمان تولید هر بلاک جدید ۳ ثانیه: کندتر نسبت به بایننس چین (۱ ثاینه) و سریع‌تر از اتریوم (۱۳ ثانیه).

بیشتر بخوانید: پل بلاک چین یا بلاکچین بریج – Blockchain Bridge چیست؟

کاربردهای بایننس کوین در زنجیره هوشمند

عرضه بایننس کوین در بازه زمانی بیست و ششم ژوئن (۵ تیر ۹۶) تا سوم ژوئیه (۱۲ تیر ۹۶) سال ۲۰۱۷ انجام شد. BNB اکنون به عنوان ارز بومی بایننس چین شناخته شده و از آن برای انجام تراکنش‌های داخل شبکه و پرداخت کارمزدهای تراکنش‌ها در صرافی بایننس استفاده می‌شود. انجام پرداخت‌های داخلی صرافی، پیشنهاد جفت‌های معاملاتی جدید، رای دادن برای این جفت‌ها و… از جمله کاربردهای این ارز دیجیتال محسوب می‌شوند.

از آنجایی که اسمارت چین بایننس از الگورتیم اجماع اثبات سهم اُتوریته (PoSA) استفاده خواهد کرد، در آینده از توکن BNB برای استیکینگ نیز استفاده خواهد شد (نسخه آزمایشی این مورد در دست ساخت است). توکن اضافی برای Smart Chain ساخته نخواهد شد و بایننس کوین، ارز بومی این بلاک چین و بایننس چین خواهد بود. انتظار می‌رود این مورد تقاضا را برای توکن‌های BNB افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟ آموزش Staking در صرافی بایننس

علاوه بر تمام موارد بالا، هر سه ماه یک بار بایننس با توجه به حجم معاملات صرافی مقدار مشخصی از بایننس کوین‌ها را می‌سوزاند. این فرآیند تا زمانی که ۵۰ درصد از موجودی اولیه (۲۰۰ میلیون توکن بایننس کوین) از بین برود، ادامه خواهد داشت.

توکن BNB چگونه از بایننس چین به اسمارت چین منتقل می‌شود؟

بایننس یک پروتکل انتقال بین بلاک چینی توسعه داده، که نقش پلی بین زنجیره هوشمند و اسمارت چین را ایفا می‌کند. هنگامی یک کاربر توکنی را از طریق قرارداد پل بایننس چین ارسال می‌کند، وی مقداری مشابه همان توکن را در اسمارت چین دریافت خواهد کرد. این عملیات به صورت معکوس هم قابل انجام است و می‌توان توکن‌ها را از Smart Chain به Binance Chain فرستاد.

اسمارت چین بایننس

این دو بلاک چین برای فراهم‌سازی خدمات مختلف در کنار هم کار می‌کنند. بدین ترتیب دستورات بین بلاک چینی نیز قابل انجام خواهند بود. برای مثال بایننس دکس امکان تبادل دارایی با این دو Blockchain را خواهد داشت. این طراحی دو بلاک چینی به کاربر اجازه می‌دهد هم از سرعت بایننس چین بهره ببرند و هم از امکانات ساخت برنامه‌های غیر متمرکز اسمارت چین استفاده کنند.

کاربرد اسمارت چین بایننس در پروژه‌های مختلف

از زمانی که اسمارت چین در ماه آوریل عرضه شد، تیم توسعه‌دهنده آن مشغول توسعه و ادغام آن با پروژه های مختلفی بوده‌اند. از مهم ترین پروژه‌ها و اطلاعیه‌های مربوط به آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ریالتو – Rialto

در ماه می سال ۲۰۲۰، تیم Smart Chain اولین شبکه آزمایشی‌شان را با عنوان ریالتو ارائه کردند. این شبکه آزمایشی، تمرکز اسمارت چین برای قدرت بخشیدن به برنامه‌های غیر متمرکز، استفاده از الگورتیم اجماع اثبات سهم اعتباری (PoSA) و هم چنین ظرفیت استیک کردن و انتخاب توکن BNB برای رای‌گیری در پروسه انتخاب تایید کنندگان (validators) را به نمایش گذاشت. در ضمن، این تست‌نت نشان داد که امکان انتقال امن توکن‌ها بین دو بلاک چین بایننس هم وجود دارد.

چپل – Chapel

پس از عرضه ریالتو، بایننس به‌روزرسانی تحت عنوان Chaple برای اسمارت چین عرضه کرد، تا جایگزینی برای این شبکه آزمایشی باشد. این آپدیت، امنیت زنجیره هوشمند باینس را ارتقا داد و ویژگی‌های جدیدی برای آن به ارمغان آورد.

اسمارت چین بایننس

چین لینک – LINK

بایننس در بیست و سوم ژوئیه (دوم مرداد) اعلام کرد شبکه آزمایشی اسمارت چین، با اوراکل داده‌های غیر متمرکز چین لینک – Chainlink ادغام شده است. این ادغام به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد به پلتفرم آینده قراردادهای هوشمند بایننس دسترسی داشته و از داده‌های دنیای واقعی برای برنامه‌های غیر متمرکز، قراردادها، پروتکل‌ها و دیگر موارد استفاده کنند. این اتحاد بین بزرگترین صرافی دارایی‌های دیجیتال فعلی و پر استفاده‌ترین پروژه اوراکلی غیر متمرکز، بدون شک در پیشرفت پروتکل‌های بلاک چینی موثر واقع خواهد شد.

بیشتر بخوانید: معرفی برترین پروژه های دیفای – DeFi در نیمه دوم سال ۲۰۲۰

بند پروتکل – BAND

اسمارت چین بایننس علاوه بر چین لینک، با بند پروتکل هم همکاری خواهد داشت. Band Protocol، یک اوراکل دیگر است که از قابلیت بین بلاک چینی بیشتری بهره می‌برد. این اوراکل داده‌های دنیای واقعی را جمع آوری و ترکیب کرده و سپس رابط‌های برنامه‌نویسی کاربردی (API) آن‌ها را برای قراردادهای هوشمند ارسال می‌کنند. این همکاری باعث خواهد شد اوراکل‌های قابل تنظیم و غیر متمرکز بند پروتکل در محیط زنجیره هوشمند بایننس ادغام شده، تا شرایط برای برنامه‌های مقیاس پذیر دیفای – DeFi فراهم شود.

سوایپ – SXP

سوایپ یک والت دارایی دیجیتال است که به زودی اپلیکیشن‌های غیر متمرکز وام دهی و وام گیری به نام SwipeFi را در پلتفرم ینجیره هوشمند بایننس ارائه خواهد کرد. طبق اطلاعیه رسمی، SwipeFi کاربران اسمارت چین را قادر می‌سازد در قبال توکن‌های خود در بایننس چین سود دریافت کرده و به اندازه اوراق بهادار خود در بلاک چین بایننس، وام دریافت کنند. در واقع می‌توان گفت که SwipeFi معادل Aave در پلتفرم اتریوم است.

بیشتر بخوانید: راهنمای کسب درآمد رایگان از سرویس وام دهی بایننس (Binance Lending)

انکر – ANKR

انکر فرآیند استیکینگ را با فراهم کردن رابط کاربری آسان و هم چنین فضای ابری مورد نیاز برای اجرای یک گره بایننس، ساده کرده است. توجه داشته باشید که انکر برای تبدیل شدن به نود ضروری نیست، ولی این فرآیند را آسان خواهد کرد.

کاوا

کاوا – KAVA

هنوز اطلاعیه رسمی در این مورد منتشر نشده، ولی پلتفرم کاوا همکاری نزدیکی با بایننس داشته است و اعلام رسمی همکاری اسمارت چین با این پلتفرم در آینده تعجب برانگیز نخواهد بود.

پروتکل‌های برتر زنجیره هوشمند بایننس

در قسمت زیر فهرستی از پروتکل‌های برتر و امیدوارکننده اسمارت چین بایننس را مشاهده خواهید کرد.

زیرو سواپ ؛ اولین پروتکل برتر زنجیره هوشمند بایننس

زیرو سواپ (ZeroSwap)، یک پروتکل تجاری چند زنجیره‌ای و درون زنجیره‌ای است که سرمایه‌گذاران حوزه ارزهای دیجیتال را قادر می‌سازد تا لیکوئیدیتی را از میان طیف وسیعی از استخرهای تجاری غیر متمرکز تأمین کرده و خرید و فروش توکن‌ها را بدون هیچ هزینه‌ای (هزینه صفر) انجام دهند. ZeroSwap معاملات دارای کارمزد کمتر گس را از طریق استخراج کارمزد معاملات انجام می‌دهد و افزودن و حذف نقدینگی به این پروتکل را در کنار معامله بدون هزینه ممکن می‌سازد.

سرمایه‌گذاران از طریق پلتفرم دکس اگریگیتور (DEX Aggregator) می‌توانند به مجموعه وسیعی از تأمین‌کنندگان لیکوئیدیتی دسترسی پیدا کرده و معامله غیرمتمرکز را تا حد امکان یکپارچه و بدون وقفه انجام دهند. علاوه بر این، کاربران می‌توانند پاداش‌های استخراج نقدینگی را برای تأمین لیکوئیدیتی پروتکل کسب کنند. پروتکل زیرو سواپ تصمیم گرفته است که هم از شبکه اتریوم و هم از اسمارت چین بایننس پشتیبانی کند تا کاربران آن بتوانند بهترین تجربه کاربری DeFi را داشته باشند

کریم فایننس ؛ دومین پروتکل برتر اسمارت چین بایننس

کریم فایننس (C.R.E.A.M. Finance)، یک اکوسیستم دیفای است که خدمات وام و تجارت غیر متمرکز را ارائه داده و بر مبنای پروتکل‌های کامپوند (Compound) و بلنسر (Balancer) قرار دارد. کریم فایننس که مخفف عبارت «Crypto Rules Everything Around Me» است، علاوه بر بلاکچین اتریوم، در تاریخ 11 سپتامبر (21 شهریور) در زنجیره هوشمند بایننس نیز راه‌اندازی شد. این شرکت درباره حرکت به سمت این زنجیره هوشمند و پروتکل‌های برتر اسمارت چین بایننس گفت:

یکی از فوایدی که به محض آزمایش نسخه BSC آن بدست آمد، مزیت سرعت و هزینه بود. ما دیگر مجبور نیستیم که هزینه‌های گس را بررسی کرده یا معاملات را با تأخیر و صرف زمان زیاد انجام دهیم. ما با کمک این اکوسیستم برای انجام هر معامله تنها 0.05 تا 0.10 دلار پرداخت می‌کنیم.

پروتکل زنجیره هوشمند بایننس کریم فایننس

فور تیوب ؛ سومین پروتکل زنجیره هوشمند بایننس

فور تیوب یا ForTube در واقع یک پلتفرم وام‌دهی DEX مبتنی بر پروتکل فورس (Force Protocol) است که با استفاده از آن، هولدرهای ارز دیجیتال می‌توانند به صورت غیر متمرکز وام گرفته یا وام بدهند. کاربران ForTube می‌توانند میان دو محصول بانک و اوراق قرضه یکی را انتخاب کنند. بانک به کاربران اجازه می‌دهد وجوه خود را برای کسب سود سپرده‌گذاری کنند. از طرف دیگر، اوراق قرضه یا bond به کاربران این امکان را می‌دهند که برای کسب سود در حوزه ارزهای دیجیتال، در سرمایه‌گذاری، صدور اوراق قرضه یا وام‌گیری مشارکت داشته باشند. لازم به ذکر است که این پلتفرم دیفای فعال در شبکه اتریوم و اسمارت چین بایننس، از مزایای هر دو شبکه برای سرمایه‌گذاران رمز ارزها بهره می‌برد.

اسپارتان ؛ چهارمین پروتکل اسمارت چین بایننس

پروتکل اسپارتان (Spartan) یک بازار ساز خودکار برای تجارت غیرمتمرکز دارایی‌های مجازی در Binance Smart Chain است. هدف از این پروتکل، فراهم کردن انگیزه برای ایجاد استخرهای عمیق لیکوئیدیتی است که می‌تواند برای تولید توکن مجازی، تریدینگ، وام‌دهی و سایر موارد استفاده شود. به گفته تیم سازنده Spartan، استفاده از این پروتکل در زنجیره هوشمند بایننس “یک شرط‌بندی روی ارزش اقتصادی آینده اکوسیستم امور مالی غیر متمرکز بایننس است” که به موفقیت جاه‌طلبی‌های دیفای Binance باور دارد.

بانس ؛ پنجمین پروتکل زنجیره هوشمند بایننس

بانس یا Bounce، یک پروتکل مزایده غیر متمرکز است که قصد دارد به عنوان یک شرکت برگزارکننده حراج و مزایده برای توکن های غیرقابل تعویض (NFTs) عمل کند. پروتکل Bounce، کاربران شبکه اتریوم و اسمارت چین بایننس را قادر می‌سازد که از طریق مزایده‌های هلندی، انگلیسی یا مهروموم شده و با استفاده از اتر یا BNB به عنوان ارز پرداختی و قیمت‌گذاری، در حراج توکن های ERC721 و ERC1155 شرکت کرده و پیشنهاد دهند.

تیم سازنده بانس همچنین هزینه‌های پایین و سرعت بالای معاملات را از دلایل اصلی خود برای پشتیبانی از اسمارت چین بایننس عنوان کرد. علاوه بر این، BSC با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار بوده و متاماسک نیز می‌تواند برای تعامل با بانس (یا هرگونه برنامه دیفای) در این زنجیره هوشمند استفاده شود. با ظهور زنجیره هوشمند Binance، می‌توان انتظار داشت که به زودی پروژه‌های سیستم مالی غیرمتمرکز بیشتر و با پشتیبانی از BSC راه‌اندازی شوند.

بیشتر بخوایند: معرفی برترین پروژه های دیفای – DeFi در نیمه دوم سال ۲۰۲۰

آیا اسمارت چین بایننس با پشت‌سر گذاشتن اتریوم به بلاک چین هوشمند اصلی تبدیل خواهد شد؟

عرضه اتریوم 2 با تاخیرهای متوالی مواجه شده است. Ethereum 2.0 از شاردینگ و الگوریتم اثبات سهم برای مقیاس پذیری بلاک چین فعلی خود استفاده خواهد کرد. سر و صدای اخیر دیفای، بلاک چین اتریوم 2 را مجبور به استفاده از حداکثر توانایی خود کرده و در نتیجه، امروز شاهد تراکنش های کند و افزایش نرخ کارمزدها هستیم. این کارمزدهای بالا باعث شده تا پروتکل‌های DeFi و کاربران آن با مشکل فراوانی مواجه شوند. بعضی از این پروژه‌ها اکنون به دنبال رفتن به بلاک چین‌های دیگر مثل کاردانو (Cardano) یا پولکادات (Polkadot) هستند. در بعضی از موارد، دیگر پروژه ها مثل تتر (USDT) از بلاک چین اصلی به راه حل‌های لایه دومی مثل شبکه امسگو (OMG) نقل مکان کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: راه اندازی اتریوم 2 چه تأثیری بر توکن های اتر قبلی خواهد گذاشت؟

از لحاظ تکنیکی، در حال حاضر بلاک چین‌های زیادی نسبت به اتریوم برتری دارند، اما Ethereum به خاطر اول بودن و عرضه امکانات پیش از رقبا و همچنین تاثیرات شبکه، هم چنان پیشتاز است. تاثیرات شبکه یعنی اتریوم بیشترین تعداد کاربران را دارد. برای همین است که توسعه‌دهندگان برنامه‌های غیر متمرکز، پروتکل‌های خود را روی شبکه Ethereum عرضه می‌کنند. تاکنون تمامی رقبای اتریوم در جذب کاربران جدید آنچنان موفق نبوده‌اند و بنابراین، اتریوم همچنان در صدر قرار دارد.

رقابت زنجیره هوشمند بایننس با اتریوم

اما به نظر می‌رسد که جذب کاربران جدید برای بایننس خیلی دشوار نخواهد بود. این صرافی در سال ۲۰۱۹ میزبان بیش از ۱۵ میلیون کاربر از بیش از ۱۸۰ کشور مختلف بود. در آن سال میانگین حجم معاملات روزانه این صرافی ۲.۸۵ میلیارد دلار بود. بنابراین اگر زنجیره هوشمند بایننس از لحاظ تکنیکی برتر باشد، هیچ مانعی برای سبقت گرفتن از اتریوم وجود ندارد. اگر اتریوم نتواند Ethereum 2.0 را عرضه و کارمزد تراکنش‌هایش را پایین آورد، شرایط برای بایننس آسان‌تر هم خواهد شد. بعضی از پروژه‌ها مثل سوایپ (Swipe) از همین حالا تصمیم خود برای رفتن به اسمارت چین بایننس را اعلام کرده‌اند.

قدم بعدی در مسیر زنجیره هوشمند بایننس

تیم بایننس قصد دارد ماه بعد نسخه‌های بروزرسانی شده‌ی بیشتری از شبکه آزمایشی اسمارت چین عرضه کند. در ماه میلادی جاری، این تیم تازه‌ترین نسخه شبکه آزمایشی را تحت عنوان میلائو (Millau) عرضه خواهد کرد. انتشار شبکه اصلی Smart Chain نیز برای سه ماه چهارم سال ۲۰۲۰ برنامه ریزی شده است. بایننس می‌گوید عرضه شبکه اصلی، در نهایت امکان ساخت قراردادهای هوشمند را برای توکن فعلی و توکن‌هایی که قرار است به بایننس چین بیایند فراهم خواهد کرد.

سخن پایانی

اسمارت چین بایننس پتانسیل پذیرفته شدن توسط پروژه‌های بلاک چینی و دیفای در سرتاسر جهان را دارد. علاوه بر سوزاندن دوره‌ای توکن‌های BNB که موجودی این ارز را کاهش می‌دهند، زنجیره هوشمند هم تقاضا را برای این خرید بایننس کوین افزایش خواهد داد؛ بنابراین پتانسیل چند برابر شدن قیمت بایننس کوین بسیار بالاست. ادغام قراردادهای هوشمند در بزرگترین صرافی ارز دیجیتال از نظر حجم معاملات، قدمی بزرگ برای دنیای نوظهور بلاک چین به شمار می‌آید. آیا بایننس در این کار موفق خواهد بود؟ گذر زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد.

منبع : cryptoticker



ثبت نظر
نظرات کاربران (6 نظر)
حسن مطاهری

سلام ممنون بابت مطالب بسیار خوب و کاربردی

0 پاسخ دهید
22:38:45 1399/10/09
امید یکتا

عالی بود فقط این ارزهای اسکارت چین که نام بردید بعضی ها چرا صفر هستن ؟ هنوز راه اندازی نشدن ؟

0 پاسخ دهید
14:03:02 1400/01/25
هادی جعفرزاده

سلام وقت بخیر شرمنده بنده در فانتوم اشتباهی شبکه دیگه رو انتخاب کردم واریز نشدن الان چطوری ریکاوری کنم

0 پاسخ دهید
22:46:44 1400/08/04
حلیه آقامیری

سلام. این مطلب رو بخونین https://exchaino.com/mag/bep20-erc20-recovery/

0 پاسخ دهید
22:46:44 1400/08/04
مرتضی

سلام خسته نباشید من از طریق مولینکس ارز دای رو از شبکه بایننس اسمارت چین به کوکوین ارسال کردم قابل بازیابی هست. ممنون

0 پاسخ دهید
01:37:27 1400/08/26
آتیلا میر

سلام .. من مقداری bsc روی از کیف سیف پال روی شبکه bep20 به کیف تراست انتقال دادم عملیات همه چی اوکی هست ..عملیات تکمیل شده روی شبکه هم چک کردم ..ولی پول به حساب کیف نیومده ..چطور میشه پیگیری کنم.مممنون میشم

0 پاسخ دهید
14:03:39 1400/09/20