تریدینگ ویو چیست؟ آموزش کامل کار با سایت TradingView (ریدایرکت شد)


تریدینگ ویو (TradingView) پلتفرم چارتینگ است. نحوه دانلود و نصب برنامه موبایل و دسکتاپ و ساخت اکانت رایگان در تریدینگ ویو را آموزش می‌دهیم.

تریدینگ ویو (TradingView) یک پلتفرم رسم نمودار مبتنی بر مرورگر و یک غربالگر برای دارایی‌های مالی از جمله سهام، اوراق قرضه، فارکس، شاخص‌ها و ارزهای دیجیتال است که البته اکنون اپلیکیشن اندروید و iOS موبایل و همچنین ویندوز، مک و لینوکس دسکتاپ این پلتفرم برای دانلود در دسترس قرار گرفته است. علاوه بر این، ابزارهای چارتینگ این پلتفرم در UI معالاتی بایننس در دسترس است. سوای رسم نمودار، شما می‌توانید پس از ساخت حساب در این پلتفرم، استراتژی‌های ترید خود را منتشر کرده و پست‌های دیگر کاربران را نیز بخوانید. در این مطلب، به آموزش نحوه ورود و ساخت اکانت و کار با وبسایت تریدینگ ویو می‌پردازیم.

تریدینگ ویو چیست؟

تریدینگ ویو پلتفرمی با قابلیت شخصی‌سازی اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال، رسم نمودار و تحلیل دارایی‌های مالی است. این اندیکاتورها، الگوها، خطوط و اشکالی هستند که هر روزه تریدرها از آن‌ها استفاده می‌کنند.

در مبحث گزینه‌های رایگان، سایت TradingView یک ابزار بسیار قدرتمند برای تمامی کاربران با تجربه‌های مختلف است و ویژگی‌های پایه‌ای این وبسایت برای اکثر تریدرها کفایت می‌کند. برای معامله‌گران عاشق تحلیل تکنیکال (Technical Analysis)، بهره‌مندی از ابزارهای قوی و دقیق نمودارسازی اهمیت بالایی دارد. سایت تریدینگ ویو از جمله گزینه‌هایی است که برای هر دوی تریدرهای آماتور و حرفه‌ای مناسب است. این پلتفرم همچنین دارای امکان عضویت رایگان است.

اگر تا به حال از پلتفرم صرافی بایننس استفاده کرده باشید، احتمالا ابزارهای TradingView را در آن دیده‌اید. اما نکته اینجاست که بدون درک نحوه کار با این ابزارها، مواجه با آن‌ها کمی ترسناک به‌نظر می‌رسد.

تریدینگ ویو در سال 2011 در شهر وسترویل (Westerville) ایالت اوهایو (Ohio) راه‌اندازی شد و تعداد حساب‌های ساخته‌شده در این پلتفرم تنها در سال 2020 به 8 میلیون اکانت رسید. کاربران می‌توانند در این وبسایت به تحلیل سهام، کالاها و رمز ارزهایی مانند بیت کوین بپردازند. پس از رسم نمودار و قالب، شما همچنین می‌توانید آن را منتشر کرده و از دیگر اعضا بازخورد دریافت کنید.

مزایا و معایب سایت TradingView

تریدینگ ویو یکی از گزینه‌های خوب میان انواع غربال‌گرهای دارایی‌های مالی است. از جمله مزایا و معیاب این پلتفرم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نمودارسازی HTML5: هر دستگاه مجهز به مرورگر اینترنت، قابلیت دسترسی به تریدینگ ویو را دارد. برای مشاهده چارت‌ها نیازی به نصب نرم‌افزار نیست.
  • عضویت رایگان: تمام افراد قادر به دسترسی به طیف گسترده‌ای از ویژگی‌های این پلتفرم هستند.
  • سیستم هشداردهی سمت سرور: در صورت تنظیم آلارم، تریدینیگ ویو آن را روی سرورهای خود پیگیری می‌کند. برای دریافت اعلانات، نیازی به باز کردن این وبسایت نیست.
  • سازگاری با بایننس: با اینکه از طریق تریدینگ ویو قابلیت دسترسی به بایننس وجود ندارد، اما بایننس ویژگی‌های این پلتفرم را در UI معاملاتی خود گنجانده است. شما می‌توانید در این صرافی به خرید و فروش ارز دیجیتال و رسم نمودار بپردازید.
  • برنامه‌نویسی: کاربران حرفه‌ای‌تر می‌توانند به ساخت اندیکاتورهای سفارشی و ذخیره‌سازی آن‌ها روی سرورهای تریدینگ ویو بپردازند. این ویژگی توسط زبان برنامه‌نویسی پاین (Pine) در دسترس است.
  • انتخاب دارایی: اطلاعات چارت سهام، کالاها، فارکس و ارزهای دیجیتال در این پلتفرم در دسترس است.
  • آزمایش: پس از توسعه یک استراتژی، شما می‌توانید آن را در این پلتفرم آزمایش کنید.
  • مشکلات جامعه: با اینکه مفهوم و کانسپت تب “Streams & Ideas” جذاب است، اما کیفیت مطالب تفاوت فاحشی با یکدیگر دارد. بسیاری از توصیه‌های مطرح‌شده شدیدا سوداگرانه بوده و برای کاربران جدید مناسب نیستند. بخش کامنت‌ها نیز مشکلات خودش را دارد.
  • پشتیبانی مشتری: جامعه تریدینگ ویو دائما مشکلات پشتیبانی مشتری این وبسایت را گزارش می‌کند. تنها کاربران عضو برنامه‌های پولی قادر به مطرح کردن مسائل بوده و کاربران دارای عضویت رایگان هیچ پشتیبانی دریافت نمی‌کنند.
  • یکپارچگی کارگزاری: این وبسایت با برخی از پلتفرم‌های معاملاتی و کارگزاران همکاری دارد، اما گزینه‌ها هنوز محدود هستند.

آموزش تریدینگ ویو در بایننس

صرافی بایننس (Binance) در UI خود به ابزارهای تریدینگ ویو مجهز است که اجازه ساخت چارت و ترید به صورت همزمان را به کاربران می‌دهد. ابزارهایی که در سمت چپ تصویر زیر مشاهده می‌کنید، تنها مجموعه کوچکی از گزینه‌های در دسترس هستند که تجربه کاربری مشابه فعالیت در تریدینگ ویو را به کاربران می‌دهند.

تریدینگ ویو در بایننس

هزینه خرید اکانت در سایت تریدینگ ویو چقدر است؟

همانطور که گفتیم، سایت TradingView برای همه رایگان است. اما چند برنامه عضویتی و خرید اشتراک وجود دارد که تعداد اندیکاتورها و چارت‌های قابل استفاده به صورت همزمان را افزایش می‌دهد. برای تازه‌واردان، ساخت حساب رایگان با قابلیت استفاده از یک چارت و 3 اندیکاتور برای شروع به کار خوب است. البته در این حالت تبلیغات نیز جای خود را دارند، اما آنقدرها مزاحم کار شما نیستند. در زیر، پکیج‌های مختلف عضویت و خرید اکانت در تریدینگ ویو را مشاهده می‌کنید:

خرید اکانت تریدینگ ویو

شبکه اجتماعی TradingView چیست؟

تریدینگ ویو از نظر به اشتراک‌گذاری و خودنمایی با استراتژی‌های معاملاتی، دارای قابلیت‌های شبیه به اینستاگرام است. صفحه “Ideas and Streams” این وبسایت، امکان خواندن پست‌های دیگر کاربران و دریافت بازخورد را به شما می‌دهد. با گشت و گذار در این صفحه، چارت‌ها، ویدیو‌ها و تفاسیر دیگر افراد را مشاهده خواهید کرد. اعضای جامعه همچنین می‌توانند در مباحث و چت‌روم‌ها شرکت کنند.

البته به یاد داشته باشید که تمام کاربران قادر به انتشار پست و ایده هستند، بنابراین مراقب باشید. هر تریدری سبک و سیاق شخصی خود را دارد، بنابراین این پست‌ها را به‌عنوان توصیه سرمایه گذاری در نظر نگرفته و همیشه پیش از اقدام به خرید یا فروش ارز دیجیتال، تحقیقات کاملی را انجام دهید.

ایده در سایت tradingview

آموزش ثبت نام رایگان و ورود به سایت تریدینگ ویو

برای بهره‌مندی از قابلیت‌های TradingView، ابتدا باید یک اکانت کاربری در این پلتفرم بسازید. برای این کار، وارد صفحه اصلی سایت تریدینگ ویو به آدرس https://www.tradingview.com شده و روی گزینه آبی رنگ گوشه راست بالای صفحه (Get Started) کلیک کنید.

ثبت نام در تریدینگ ویو

در صورت تمایل به خرید اکانت، یکی از برنامه‌های +Pro ،Pro یا Premium را انتخاب کنید. در غیر این صورت، به پایین صفحه اسکرول کرده و گزینه “Try free basic” را انتخاب نمایید. در پایین این صفحه همچنین می‌توانید برنامه‌های مختلف را از نظر قابلیت با یکدیگر مقایسه کنید.

ساخت حساب رایگان در tradingview

در مرحله بعد، یکی از گزینه‌های ورود از طریق ایمیل گوگل، فیسبوک، توییتر، یاهو، اپل یا لینکدین را انتخاب کنید. در این مرحله، ساخت حساب رایگان در تریدینگ ویو به پایین می‌رسد و می‌توانید وارد وبسایت این پلتفرم شوید.

آموزش دانلود و نصب برنامه اندروید و iOS موبایل و ویندوز، مک و لینوکس دسکتاپ

همانطور که گفتیم، تریدینگ ویو کاملا مرورگر محور است و نیازی به دانلود کلاینت ندارد. علاوه بر این، شما می‌توانید اپلیکیشن موبایل یا دسکتاپ این پلتفرم را نیز دانلود کرده و دسترسی راحت‌تری به قابلیت‌های آن داشته باشید.

برای این کار، از صفحه رسمی این وبسایت به آدرس https://www.tradingview.com/desktop، به پایین صفحه اسکرول و گزینه مورد نظر را خود را دانلود، یا از طریق گوگل پلی و اپ استور برای دانلود نسخه موبایل اقدام نمایید.

دانلود برنامه تریدینگ ویو

آموزش کار با ابزارهای چارتینگ و رسم نمودار TradingView

اگر تا کنون از ابزارهای نمودارسازی استفاده نکرده باشید، ظاهر تریدینگ ویو در ابتدا کمی گیج‌کننده به‌نظر خواهد رسید. اما نگران نباشید، در این قسمت هر بخش این پلتفرم را توضیح می‌دهیم.

  • نوار ابزار 1: این تولبار شامل ابزارهای چارتینگ و رسم است که به صورت مستقیم در ناحیه چارت قابل استفاده است. از خطوط ساده گرفته تا پوزیشن لانگ و شورت، در این بخش گزینه‌های زیادی وجود دارد. همچنین با راست کلیک روی هر ابزار، انتخاب‌های گسترده‌تر ظاهر می‌شود.
  • نوار ابزار 2: در این قسمت، گزینه‌های تغییر ظاهر چارت شامل کندل استیک، گراف‌های خطی، گراف‌های ناحیه‌ای و بسیاری دیگر وجود دارد. همچنین از طریق بخش جستجوی سمت چپ، می‌توان دارایی نمایش‌داده‌شده را تغییر داد. یکی دیگر از ابزارهای این بخش، دکمه “Indicators & Strategies” است که با استفاده از آن می‌توان الگوهای تحلیلی از پیش‌ساخته‌شده مانند میانگین متحرک را به نمودار اضافه کرد.
  • نوار ابزار 3: تریدینگ ویو خدمات کارگزاری ارائه نمی‌دهد، اما می‌توانید درون این وبسایت و از تب “Trading Panel” به معامله بپردازید. این ویژگی در صورتی فعال می‌شود که صرافی مورد نظر شما در لیست همکاران تریدینگ ویو حضور داشته و شما نیز در آن دارای حساب کاربری باشید. با استفاده از عملکرد “Strategy Tester” نیز می‌توانید استراتژی‌های معاملاتی خود را آزمایش کنید.
  • نوار ابزار 4: این بخش بیشتر برای پوشش اخبار و عناصر اجتماعی سایت TradingView است. شما می‌توانید واچ‌لیست خود را سفارشی کرده، به دیگر کاربران پیام داده، ایده‌های دیگران را جستجو کرده و به تقویم شخصی‌سازی‌شده خود دسترسی داشته باشید. برای یافتن هرگونه اطلاعات، لیست یا داده، باید از این قسمت اقدام کنید.
  • ناحیه چارت: با تغییر دارایی، ابزارها یا اعمال اندیکاتور، این موارد در ناحیه چارت اصلی نشان داده می‌شوند. بنابراین می‌توانید هرچیز نمایش‌داده‌شده را سفارشی کنید که در بخش بعد به آن خواهیم پرداخت.

ابزارهای رسم نمودار tradingview

آموزش سفارشی سازی و تغییر تنظیمات چارت‌های تریدینگ ویو

در رابطه با ظاهر نمودار، هر کسی ترجیحات شخصی خودش را دارد. سفارشی کردن رنگ‌ها، خطوط و محورها، خواندن و درک گراف‌ها را راحت‌تر می‌کند. شما می‌توانید با راست کلیک کردن در ناحیه گراف و کلیک روی گزینه “Settings”، تمام آپشن‌های مورد نیاز خود را مشاهده کنید. همچنین در صورت شلوغ شدن چارت، می‌توانید با کلیک روی “Reset Chart”، تمام تنظیمات را به حالت اولیه بازگردانید.

تنظیمات چارت در تریدینگ ویو

پس از کلیک روی “Settings”، وارد پنجره “Chart Settings” می‌شوید که در این قسمت، امکان تغییر گزینه‌ها وجود دارد.

تنظیمات چارت

  • Symbol: برای تغییر ظاهر چارت کندل استیک به‌کار می‌رود. هر بخش الگوی کندل استیک قابلیت تغییر دارد.
  • Status line: حاوی گزینه‌هایی برای تغییر اطلاعات نمایش‌داده‌شده در گوشه چپ بالای چارت نظیر قیمت‌های باز، بسته، کف و سقف (OHLC) و دکمه خرید و فروش است. جعبه قرمزرنگ (38345.96) کمترین قیمت اسک (Ask) و جعبه آبی (38345.97) بالاترین قیمت بید (Bid) است. بین این دو (0.01)، مربوط به اسپرد بید و اسک است.
    گزینه symbol
  • Scales: گزینه‌های مربوط به نحوه نمایش قیمت در محور راست صفحه را تعیین می‌کند. مثلا، با استفاده از این تب می‌توانید قیمت‌های کف و سقف روزانه یا شمارش معکوس تا زمان بسته شدن کندل را به آن اضافه کنید.
    گزینه scales در تنظیمات چارت تریدینگ ویو
  • Appearance: برای تغییر خطوط گرید (Grid)، رنگ پس‌زمینه، محورها و دیگر ویژگی‌های مربوط به زیبایی ظاهری نمودار.
  • Trading: در صورت ورود به یک حساب کارگزاری، این گزینه اجازه سفارشی‌سازی عناصر بصری را به شما می‌دهد.
  • Events: شامل گزینه‌های نمایش سود و دیگر رخدادهای روی محدوده چارت.

در کنار تنظیمات نمایش چارت، همچنین می‌توانید فاصله زمانی بین کندل استیک‌ها یا دیگر سمبل‌ها را تغییر دهید. برای این کار، از منوی بالای صفحه، روی گزینه اول سمت چپ کلیک کنید. اکنون لیست بلندبالایی از فواصل زمانی مختلف از ثانیه یا ماه نشان داده می‌شود. همچنین می‌توانید با اضافه کردن برخی از این فواصل زمانی به لیست Favortites خود، دسترسی راحت‌تری از طریق بالای صفحه به آن‌ها داشته باشید.

اینتروال سایت tradingview

با سفارشی کردن نمودار، نیازی به ذخیره دستی آن نیست. سایت TradingView تمام ویرایش‌های شما را به صورت لحظه‌ای ذخیره می‌کند.

آموزش رسم خطوط روند در سایت تریدینگ ویو

خط روند از جمله اولین نیازمندی‌های شما برای تحلیل تکنیکال و چینش استراتژی معاملاتی است. رسم این خط، یک روش مورد پسند تازه‌واردان برای مدل‌سازی پرایس اکشن و از جمله متداول‌ترین الگوهای نموداری مورد استفاده برای ترید روزانه و سویینگ تریدینگ (Swing Trading) است.

برای آغاز تمرین، ابزار “خط” را از نوار ابزار چپ صفحه انتخاب کنید.

ابزار خط

با روشن کردن گزینه “آهن‌ربا”، خطوط شما به نزدیک‌ترین نقاط OHLC (قیمت‌های باز، بسته، سقف و کف) می‌چسبند که برای بهبود دقت مفید است.

ابزار مگنت تریدینگ ویو

مثلا برای ترسیم ترند لاین در یک روند نزولی، از یک نقطه سقف محلی (نقطه 1 تصویر زیر) پیش از آغاز افت قیمت که اصطلاحا به آن سوئینگ های (Swing High) یا سقف سوئینگ گفته می‌شود، شروع کنید. برای رسم خط، روی این نقطه کلیک کرده و سعی کنید هرچندتا سقف قیمت را که می‌توانید در آن بگنجانید.

رسم خط روند در سایت tradingview

نقاط 1 و 2 و 3، نقاط مقاومت ما هستند. همیشه بهتر است برای ترسیم ترند لاین حداقل 3 نقطه قیمتی داشته باشیم. نقطه 4 هم نشان‌دهنده شکست روند است، به این معنای که بهتر است خط جدیدی ترسیم کنید. با پایدار شدن روند نزولی، یک استراتژی معاملاتی، فروش به محض رسیدن قیمت به این خط و تست آن است. برای رسم ترند لاین صعودی، باید از قیمت کف شروع کنید به طوریکه خط روند زیر کندل استیک‌های شما قرار بگیرد.

آموزش رسم چنگال اندرو (Andrew’s Pitchfork) در سایت تریدینگ ویو

چنگال یا پیچ‌فورک یک نمودار پیشرفته‌تر است که برای توسعه مفهوم خط روند به کار می‌رود. این اندیکاتور تکنیکال توسط آلن اندرو (Alan Andrew)، یکی از سرمایه گذاران آمریکایی مشهور در قرن 20 میلادی، توسعه داده شده است.

برای شروع کار، ابزار چنگال را از نوار ابزار سمت چپ انتخاب کنید.

ابزار پیچ فورک

حال با انتخاب 3 نقطه در ابتدا و انتهای روندها، این چنگال را رسم می‌کنیم. در مثال زیر، ما کار را با نقطه 1 که یک کف سوئینگ (Swing Low) در یک روند نزولی است، آغاز کرده‌ایم. سپس با کلیک روی نقطه 2، یک سقف سوئینگ در یک روند صعودی خواهیم داشت که به دنبال آن، نقطه 3 به‌عنوان یک کف سوئینگ در روند نزولی بعدی تشکیل شده است.

پیچ فورک در سایت tradingview

این نقاط شکل پیچ‌فورک ما را تشکیل می‌دهند. امتداد خط در نقطه 2 سطح مقاومت و خط پایین در امتدا نقطه 3، سطح حمایت ماست. خط میانی نیز جایی است که انتظار داریم قیمت به سمت آن متمایل شود.

مشابه مثال خط روند در بخش قبل، خط حمایت نشان‌دهنده نواحی مناسب برای خرید و خط مقاومت نواحی مناسب برای فروش است. در این حالت، باید حد ضرر (Stop loss) را دقیقا زیر ترند لاین قرار دهید. شایان ذکر است که مشابه تمام دیگر اندیکاتورها، پیچ‌فورک هم همیشه مطابق انتظار عمل نمی‌کند. بری کاهش ریسک، ترکیب این الگو با استراتژی‌ها و ابزارهای دیگر را در نظر داشته باشید.

جمع‌بندی

اگر به دنبال یک راه‌حل رایگان مجهز به ابزارهای حرفه‌ای برای تحلیل تکنیکال هستید، سایت TradingView مناسب شماست. ساخت اکانت و ورود به تریدینگ ویو رایگان است. در این مطلب، نحوه دانلود اپلیکیشن موبایل و دسکتاپ، استفاده و شخصی‌سازی و رسم نمودار در تریدینگ ویو را آموزش دادیم.

تهیه شده در اکسچینو


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (5 نظر)
محمد

من همر خندم فقط الان چطر باید سیگنال ساخت

0 پاسخ دهید
17:56:08 1399/05/15
مجتبی انصاری

سلام دوست عزیز. شما با استفاده از اون چه که گفته شد، باید تمرین بیشتری داشته باشین و بعدش میتونین با استفاده از اون‌ها نقاط ورود و خروج به یک معامله رو مشخص کنید.

0 پاسخ دهید
17:56:08 1399/05/15
سروش آهنگری

سلام داداش اصلا به اندیکاتور ها توجه نکن و ازشون سیگنال ورود و خروج نگیر من کلی ضرر دادم سر همین اندیکاتور ها فقط واست به عنوان تایید کننده باشه حرف اول و اخر ترند لاین میزنه اگه اسکالپ کار میکنی اگه روزانه کار میکنی حمایت مقاومت ها مد نظرت باشه من از adx و cci واسه قدرت روند استفاده میکنم ایچی موکو هم واسه تاید نهایی چک میکنم

0 پاسخ دهید
17:56:08 1399/05/15
سعیده منش

ببخشید میشه من رو راهنمایی کنبد قبلا جفت ارزها رو سرچ میکردموحالت منو برام بازمیکرد الان برای سرچ کلا یک پنحپجره جدید بازمیشه چحوری میتونم برگردونم حالت قبل که بصورت یک‌منو برام بازمیکرد نه داخل یک‌پنجره جدید

0 پاسخ دهید
21:38:14 1399/06/15
مجتبی انصاری

سلام. این آپدیت جدید تریدینگ ویو هست و امکان استفاده به صورت قبل وجود نداره

0 پاسخ دهید
21:38:14 1399/06/15