الگوی پرچم؛ قسمت یازدهم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال (ریدایرکت شد)


الگوی پرچم (Flag) که به شکل سه گوش و مستطیل است، یک پترن ادامه دهنده در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال محسوب می‌شود که به آموزش آن می‌پردازیم

الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال بازارهای مالی، بهترین و دقیق‌ترین الگوی نموداری در بین سایر پترن‌هاست که به نوعی کمترین خطا را دارد. در ادامه، به معرفی کامل الگوی پرچم (Flag)، انواع آن، هدف قیمت و نحوه استفاده از این پترن خواهیم پرداخت.

پرچم الگوی به‌خاطر اطمینان بالایی آن مورد علاقه تریدرها است. برای یافتن این پترن نیازی به جستجوی زیاد ندارید، اما اگر در اعتبار الگوی پرچم مردد هستید، برای اطمینان بدانید که درصد خطای صفر این پترن نموداری از تحقیقات آقای بولکوفسکی بر روی 307 الگوی Flag بدست آمده است. از 307 الگوی Flag بررسی شده، همه 307 الگو پس از شکست، بیشتر از 5 درصد بازدهی داشته‌اند. تنها 5 الگو از 307 الگو کمتر از 10 درصد بازدهی داشته‌اند. این آمار برای یک پترن نموداری فوق‌العاده است.

شکل الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال

در این قسمت از آموزش رایگان تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال می‌توان گفت الگوی Flag مکث کوتاهی در یک بازار فعال است. منظور از بازار فعال، بازاری دارای روند است. در حقیقت یکی از موارد لازم و ضروری برای ایجاد پرچم‌ این بوده که قبل از وقوع این الگو، حرکت تند و شارپی در بازار اتفاق افتاده باشد و با این الگو، قیمت وارد توقف کوتاهی شده و اصطلاحا می‌گویند “استراحت کرده” تا مجددا در همان جهت قبلی شروع به حرکت کند. پترن پرچم در دسته الگوهای ادامه دهنده تقسیم بندی می‌شود.

الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال
مثالی از پرچم در نمودار قیمت اتریوم. به افزایش قیمت پیش از تشکیل الگو توجه کنید. همچنین به کاهش ظاهری قیمت که باعث بوجود آمدن حالت ایستایی در بازار شده دقت کنید.

شیب این الگو باید در خلاف جهت روند قبل باشد، برای مثال در یک روند نزولی، پرچم باید شیبی به سمت بالا داشته باشد.

آموزش تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال - الگوی نموداری
الگوی پرچم در روند نزولی

اما این الگو را چطور در نمودار پیدا کنیم:

  • ابتدا باید رشد یا نزول سریع در قیمت اتفاق بیفتد. برای مثال یک رشد 100 درصد در قیمت در حدود 60 کندل، حالت ایده‌آلی برای این الگو است.
  • سپس به دنبال حالت تراکم قیمت باشید. حالت تراکم قیمت یا تثبیت، حالتی است که روند گذشته متوقف شده و قیمت در حال استراحت است. اما کاهش قیمت نباید زیاد باشد. برای اینکه عددی در ذهن داشته باشید، در مراجع گفته شده که کاهش قیمت به میزان 20 درصد از صعود کل روند پیشین باشد. حال ممکن است این حالت در قالب یک مثلث افزایشی یا کاهشی یا متقارن اتفاق افتد و یا در قالب یک مستطیل، فالینگ وج و یا رایزینگ وج رخ دهد.

پس از شکست منطقه تراکم، قیمت مجددا به روند خود ادامه خواهد داد.

الگوی نموداری
الگوی پرچم در قالب انواع الگوهای نموداری اتفاق می‌افتد

اعتبار الگوی Flag

برای بررسی اعتبار این الگو تنها باید حجم معاملات را مورد بررسی قرار دهیم. الگوی حجمی در این الگو باید به صورت زیر باشد:

پترن نموداری flag
بررسی اعتبار این الگو با استفاده از حجم معاملات

هنگام افزایش قیمت، باید حجم معاملات هم افزایش پیدا کند. در هنگام تشکیل الگوی پرچم باید حجم معاملات کاهش یابد و در انتها هنگام شکست این الگوی نموداری، بایستی حجم معاملات افزایش یابد.

هدف الگوی پرچم

محاسبه هدف الگوی Flag بسیار راحت است. پایین‌ترین قیمتی که روند اولیه از آنجا شروع شده و بالاترین قیمتی که در حین تشکیل این الگو ثبت شده است را یادداشت کنید. تفاضل این دو عدد را به سطح شکست الگو اضافه کنید. حاصل، هدف این الگوی نموداری خواهد بود.

هدف Flag
هدف الگوی پرچم

در جلسات آتی آموزش تحلیل تکنیکال به معرفی دیگر الگوهای نموداری خواهیم پرداخت.

ادامه دوره: الگوی مثلث افزایشی؛ قسمت دوازدهم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

قسمت قبل: الگوهای نموداری؛ قسمت دهم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

*در صورت داشتن سوال، کاربران می‌توانند آن را در گروه تلگرامی اکسچینو مگ مطرح نمایند.


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (14 نظر)
آریان باقری

عالی بود!

0 پاسخ دهید
00:26:22 1399/04/15
رضا

سلام. خیلی عالی، ساده و روان... ممنونم

0 پاسخ دهید
18:35:31 1399/09/23
سید علی

دمتون گرم خدا قوت مرسی

0 پاسخ دهید
19:06:24 1399/12/11
محموذد دهقانی

بسیار عالی وکامل وکابردی.سپاسگزارم

0 پاسخ دهید
12:02:43 1400/01/13
محمد

دمت گرم عالی توضیح دادی

0 پاسخ دهید
23:21:07 1400/01/17