یونی کورن ها در کریپتو؛ شرکت های رمز ارزی میلیارد دلاری را بشناسید


با گسترش اقبال عمومی به بیت کوین و کریپتو، استارتاپ‌های رمز ارزی بیشتری توانسته‌اند با جذب سرمایه به جمع یونی کورن ها بپیوندند.

در ادبیات سرمایه‌گذاری خطرپذیر به شرکت‌هایی که ارزش بازار آن‌ها به یک میلیارد دلار رسیده باشد، یونی کورن یا تک‌شاخ می‌گویند. با آغاز نیمه دوم سال ۲۰۲۱ و درهم‌شکستن مقاومت سرمایه‌گذاران جریان اصلی برای ورود به حوزه رمز ارزها شاهد رشد فزاینده شمار یونی کورن ها در چهارگوشه جهان هستیم.

از آغاز سال جاری میلادی، بیش از ۵۰ پروژه مرتبط با حوزه رمز ارزها و بلاک چین توانسته‌اند به باشگاه تک‌شاخ‌ها بپیوندند و تحلیل‌گران هم بر این باورند که در آینده بر شمار اعضای این باشگاه افزوده خواهد شد.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، یونی کورن یا تک‌شاخ به شرکتی اطلاق می‌شود که نهادهای سرمایه‌گذاری جسورانه، ارزشی دست‌کم یک میلیارد دلاری برای آن متصور هستند. از جمله نمونه‌های بارز یونی کورن ها جریان اصلی (خارج از کریپتو) می‌توان به شرکت‌هایی همچون ایربی‌ان‌بی، اوبر و اسپیس ایکس اشاره کرد که اکنون ارزش بازار هر یک از آن‌ها به ده‌ها میلیارد دلار رسیده است.

در حوزه ارزهای دیجیتال، کوین‌بیس، صرافی نام‌آشنای آمریکایی از جمله نمونه‌های برجسته از شرکت‌های رمز ارزی است که توانست در مدت کوتاهی به جایگاه مهمی در بازار سرمایه دست پیدا کند.

با پیوستن شرکت‌های دیگری همچون امبر گروپ (Amber Group)، بلاک‌چین دات‌کام (Blockchain.com) و اوپن‌سی (OpenSea) به باشگاه روبه‌رشد یونی کورن های حوزه کریپتو بسیاری بر این باورند که این باشگاه نوپا با گسترش پذیرش رمز ارزها روزبه‌روز شاهد حضور اعضای بیشتری خواهد بود. در ادامه، نگاهی داریم بر تعدادی از پرآوازه‌ترین یونی کورن های حوزه ارزهای دیجیتال.

بلاک‌فای (BlockFi)؛ بزرگترین یونی کورن کریپتو؟

بلاک‌فای، شرکت خدمات مالی مستقر در نیوجرسی ایالات متحده است که به کاربران حوزه رمز ارزها خدمات ارائه می‌کند. این شرکت نوپا چندی پیش موفق شد با جذب سرمایه‌ای بالغ بر ۳۵۰ میلیون دلار در مرحله چهارم سرمایه‌پذیرش خود به ارزشی نزدیک به ۳ میلیارد دلار دست پیدا کند.

زاک پرینس ( Zac Prince) و فلوری مارکوئز (Flori Marquez) در سال ۲۰۱۷ بلاک‌فای را تأسیس کردند. این استارتاپ توانسته در ادوار مختلف جذب سرمایه، عملکرد خیره‌کننده‌ای را از خود به نمایش بگذارد. گفتنی است تنها در سال گذشته میلادی و در مرحله سوم سرمایه‌پذیری، این شرکت توانست بالغ بر ۵۰ میلیون دلار سرمایه جذب کند.

بلاک‌فای، این یونی کورن بزرگ حوزه کریپتو، سبد متنوعی از محصولات را در اختیار مشتریان خود می‌گذارد که از جمله آن‌ها می‌توان به یک صرافی رمز ارزی، حساب‌های سپرده‌گذاری و دست آخر وام‌های کم‌بهره مبتنی بر رمز ارز اشاره کرد. نکته جالب توجه در این میان آن است که صرافی بلاک‌فای از جمله معدود پلتفرم‌های دادوستد رمز ارزها است که میتوان با کارمزد صفر در آن دست به خرید و فروش ارز دیجیتال زد.

گفتنی است بلاک‌فای به مدد این خدمات خود توانسته شمار کاربرانش را از ۱۰ هزار نفر در پایان سال میلادی ۲۰۱۹ به بیش از ۲۵۰ هزار مشتری حقیقی و ۲۰۰ مشتری حقوقی برساند. اکنون با احتساب آخرین دور از ادوار سرمایه‌پذیری بلاک‌فای می‌توان نتیجه گرفت که این شرکت نوپا از لحظه آغاز شروع به کارش حدودا ۴۵۰ میلیون دلار در قالب سهام خود به شرکت‌های سرمایه‌گذار اعطا کرده است.

بیت‌پاندا (Bitpanda)

بیت‌پاندا که پیش‌تر با عنوان کوین‌مال (Coinmal) شناخته می‌شد، یونی کورن کریپتو و کارگزار رمز ارزی مستقر در اتریش است که ارزش آن پس از جذب ۱۷۰ میلیون دلار سرمایه در دور دوم سرمایه‌پذیری به بیش از ۱.۲ میلیارد دلار بالغ شده است.

گفتنی است که موسسه سرمایه‌گذاری جسورانه والار ونچرز (Valar Ventures)، مستقر در نیویورک، یاریگر بیت‌پاندا در ادوار مختلف جذب سرمایه بوده است. این موسسه در سال ۲۰۱۰ تأسیس شده و از پشتیبانی شرکای نام‌آشنایی همچون دی‌اس‌تی گلوبال (DST Global) برخوردار است. گفتنی است که والار ونچرز به‌طور فزاینده‌ای در حال سرمایه‌گذاری در شرکت‌های نوپای رمز ارزی است. این موسسه همچنین در پلتفرم معاملاتی رابین‌هود (Robinhood) نیز سرمایه‌گذاری کرده است.

رشد روزافزون اقبال و پذیرش ارزهای دیجیتال در کنار تنور داغ بازار معامله‌گری این دارایی‌ها که به افزایش چشم‌گیر خدمات‌رسان‌های فعال در حوزه ارائه زیرساخت‌های رمز ارزی انجامیده، باعث شده که بیت‌پاندا در تازه‌ترین دور از مراحل سرمایه‌پذیری خود چند گام از دور پیشین فراتر رود. گفتنی است این استارتاپ در دور پیشین جذب سرمایه خود که حدودا ۹ ماه پیش انجام شد، توانست ۵۲ میلیون دلار منابع جذب کند.

اریک دموث (Eric Demuth)، مدیرعامل این یونی کورن حوزه کریپتو، مدعی است که این شرکت در چهار سالی که از آغاز به کارش گذشته، سودده بوده و همین باعث شده تا سرمایه‌گذاران این شرکت نوپا ایده‌های بلندپروازانه‌ای از جمله رسیدن به رتبه نخست پلتفرم دادوستد و پرداخت در اروپا را در سر بپرورانند.

دموث می‌گوید:

ما در حال حاضر، سودآور هستیم و از چهار سال پیش به این سو هم سودده بوده‌ایم؛ اما در ماه سپتامبر گذشته دست به تغییر راهبرد خود زدیم و می‌خواهیم به برترین پلتفرم سرمایه‌گذاری اروپا تبدیل شویم.

دموث در ادامه افزوده است که این شرکت همچنان در پی یافتن شرکای بیشتری برای جذب سرمایه و استعدادهای حوزه ارزهای دیجیتال است. گفتنی است که بیت‌پاندا از نظر کیفیت خدمات در زمره معتبرترین، سریع‌ترین و در عین حال، کم‌هزینه‌ترین پلتفرم‌های معاملاتی رمز ارزی است.

فایربلاکز (Fireblocks)

فایربلاکز که از جمله شرکت‌ها و یونی کورن های فعال درحوزه ارائه زیرساخت‌های بلاک‌چینی و کریپتو است، توانست در نیمه نخست سال جاری میلادی و در دور سوم سرمایه‌پذیری بیش از ۱۳۳ میلیون دلار سرمایه جذب کند.

این شرکت نوپا پیچیدگی‌های کار با دارایی‌های دیجیتالی را از پیش روی نهادها برمی‌دارد. چندی پیش در اواخر ماه ژوییه این شرکت توانست با جهشی بزرگ در دور چهارم سرمایه‌پذیری بالغ بر ۳۱۰ میلیون دلار سرمایه جذب کند.

فایربلاکز با احتساب آخرین دور از مراحل سرمایه‌پذیری خود توانسته در عرض تنها ۵ ماه به ارزشی بالغ‌بر ۲.۲ میلیارد دلار دست پیدا کند. گفتنی است که این شرکت نوپای نیویورکی توانسته از بدو آغاز به کار خود درمجموع نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه جذب کند.

شمار کاربران فایربلاکز هم از ابتدای سال جاری میلادی از ۱۵۰ نهاد به ۵۰۰ نهاد افزایش پیدا کرده است. علاوه‌بر‌این، درآمد مکرر سالیانه این یونی کورن حوزه کریپتو هم طی دو فصل مالی اخیر سال جاری، بیش از ۳۰۰ درصد رشد کرده است. گفتنی است که منظور از درآمد مکرر، آن بخشی از درآمدی است که به‌صورت طبیعی، ماهیتی تکرارشونده دارد.

مایکل شائولوف (Michael Shaulov)، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل فایربلاکز می‌گوید که انتظار دارد سال جاری میلادی را با رشد ۵۰۰ درصدی درآمد به پایان برساند. با احتساب رشد ۴۵۰ درصدی درآمد مکرر سالانه فایربلاکز در سال ۲۰۲۰ نسبت به ۲۰۱۹ انتظار می‌رود که این شرکت نوپا در سال جاری میلادی شاهد افزایش جهش‌وار ارزش خود باشد. شائولوف در ادامه اظهارات خود می‌افزاید:

ما تاکنون سه بار در پیش‌بینی درآمدی خود برای سال جاری میلادی بازنگری کرده‌ایم.

بکت (Bakkt)؛ یونی کورن معتبر حوزه کریپتو!

این یونی کورن پس از عرضه عمومی سهام خود در بازار سرمایه و ادغام به شرکت وی‌پی‌سی ایمپکت اکویزیشن هلدینگز (VPC Impact Acquisition Holdings) در ژانویه سال ۲۰۲۱ توانست سطح ارزش‌گذاری خود را به بیش از ۲ میلیارد دلار برساند.

گفتنی است نهادهای پرآوازه‌ای همچون گروه مشاوره بوستون (Boston Consulting Group) و مایکروسافت از جمله حامیان بکت هستند. این صرافی معاملات آتی بیت کوین خود توانست ۲۰۷ میلیون دلار پول نقد از دو حامی یادشده و ۳۲۵ میلیون دلار از دیگر سرمایه‌گذرانش دریافت کند. همچنین این شرکت نوپا موفق شد از موسسه اینترکانتیننتال اکسچنج (Intercontinental Exchange) ۵۰ میلیون دلار تأمین مالی کند.

انتظار می‌رود که بکت، بخشی از سرمایه دریافتی خود را صرف توسعه اپلیکیشن‌های کاربردی برای دارایی‌های دیجیتال کند. آن‌طور که آمار و ارقام نشان می‌دهد، تاکنون بیش از ۴۰۰ هزار مشتری برای اپ بکت پیش‌ثبت‌نام کرده‌اند و این پلتفرم از بیش از ۳۰ برنامه وفادار پشتیبانی می‌کند.

گفتنی است که این یونی کورن حوزه کریپتو طیف متنوعی از خدمات و محصولات از جمله ابزارهای پرداخت، بازار معاملات آتی و بازار اختیار معاملات را در تحت نظارت کامل نهادهای قانونی در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد.

کوین‌دی‌سی‌ایکس (CoinDCX)

کوین‌دی‌سی‌ایکس، صرافی رمز ارزی مستقر در هند، چندی پیش اعلام کرد که توانسته در دور سوم سرمایه‌پذیری خود بالغ‌بر ۹۰ میلیون دلار سرمایه جذب کند.

نهادهای و موسسات بزرگی همچون بی کپیتال گروند (B Capital Ground)، بلاک‌‌دات‌وان (Block.one)، پلی‌چین (Polychain)، جامپ‌کپیتال (Jump Capital) و کوین‌بیس ونچرز (Coinbase Ventures) از جمله سرمایه‌گذارانی هستند که در ادوار مختلف سرمایه‌پذیری کوین‌دی‌سی‌ایکس مشارکت کرده‌اند. گفتنی است که کوین‌دی‌سی‌ایکس، نخستین استارتاپ رمز ارزی هندی است که توانسته به باشگاه یونی کورن های رمز ارزی بپیوندد.

تاکنون کوین‌دی‌سی‌ایکس به عنوان یک یونی کورن حوزه کریپتو میزبان بیش از ۳.۵ میلیون کاربر بوده و قصد دارد با استفاده از منابع مالی تازه خود شمار کاربرانش را به بیش از ۵۰ میلیون نفر افزایش دهد.

سامیت گوپتا (Sumit Gupta)، مدیرعامل کوین‌دی‌سی‌ایکس پیش‌تر طی اعلامیه‌ای گفته است:

ما درصدد شراکت با بازیگران کلیدی حوزه فینتک هستیم تا قلمرو سرمایه‌گذاران رمز ارزی را گسترش دهیم، بخش ویژه‌ای تحت عنوان تحقیق و توسعه راه‌اندازی کنیم، از طریق گفت‌وگوهای عمومی، دغدغه‌های همگانی را بشناسیم، با رایزنی با دولت به سمت قانون‌گذاری مطلوب حرکت کنیم، آموزش را تقویت کنیم و دست آخر برنامه‌های نوینی را برای استخدام نیروهای جدید در دستور کار خود قرار دهیم.

تمامی این اقدامات از سوی صرافی کوین‌دی‌سی‌ایکس در حالی انجام می‌گیرد که جوی از بلاتکلیفی در فضای مقررات‌گذاری حوزه رمز ارزها در هند حاکم است. اگرچه بازیگران بازار رمز ارزها از مدت‌ها پیش، چارچوب‌های پیشنهادی خود را تسلیم دولت کرده‌اند، اما مقامات هندی همچنان بر ممنوعیت استفاده از رمز ارزها پافشاری می‌کنند.

بلاک‌چین دات‌کام (Blockchain.com)

بلاک‌چین دات‌کام که پیش‌تر با عنوان بلاک‌چین دات‌اینفو (Blockchain.info) شناخته می‌شد، از جمله پرطرفدارترین والت‌ها و صرافی‌های رمز ارزی است که از زمان آغاز به کار در سال ۲۰۱۱ به رشد قابل توجهی دست یافته است.

این صرافی تاکنون تراکنش‌های انبوهی به ارزش بیش از ۸۰۰ میلیون دلار را میزبانی کرده و توانست تنها در یکی از مراحل جذب سرمایه، بالغ‌بر ۱۲۰ میلیون دلار تامین مالی کند و با این حساب به ارزش بیش از ۱ میلیارد دلار برسد.

بلاک‌چین دات‌کام در ابتدا به‌عنوان یک کاوشگر بلاک چین کار خود را آغاز کرد و پارامترهای مختلفی از جمله داده‌های تراکنش‌ها، کارمزدها، تعداد تأییده‌های هر تراکنش و آدرس‌های کیف‌پول‌ها را در اختیار کاربران خود می‌گذاشت.

این پلتفرم در حال حاضر به بیش از ۳۰ میلیون کاربر فعال خدمات‌رسانی می‌کند و توانسته از سال گذشته به این سو، پایگاه کاربری خود را سه برابر کند. گفتنی است این شرکت علاوه‌بر بیت کوین از دادوستد و واکاوی دیگر ارزهای دیجیتال مبتنی بر بلاک چین نیز پشتیبانی می‌کند.

بلاک‌چین دات‌کام پس از جذب سرمایه ۱۲۰ میلیون دلاری به فاصله کوتاهی در ماه مارس نیز توانست ۳۰۰ میلیون دلار دیگر نیز جذب کند و ارزش خود را به بیش از ۵ میلیارد دلار برساند. گفتنی است نهادهای پرآوازه‌ای همچون دی‌اس‌تی گلوبال، وی‌وای کپیتال (VY Capital) و لایت‌اسپید ونچر پارتنرز (Lightspeed Venture Partners) از جمله سرمایه‌گذاران بلاک‌چین دات‌کام هستند.

افزایش یونی کورن ها با ورود سرمایه‌گذران نهادی به حوزه رمز ارزها

در هر یک از چرخه‌های رونق بیت کوین، ابعاد بازار رمز ارزها گسترش می‌یابد و از این رو خبرگان بازار نیز پیش‌بینی می‌کنند که باشگاه یونی کورن های کریپتو در سال ۲۰۲۱ نیز شاهد ورود اعضای تازه‌ای خواهد بود. پذیرندگان آغازین و پیش‌قراولان بازار رمز ارزها نیز پس از سال‌ها تجربه نوسانات بازار در حال برداشت سودهای هنگفت خود هستند.

با افزایش تعداد شرکت‌های میلیارد دلاری در بازار ارزهای دیجیتال شواهدی کم‌کم هویدا می‌شود که نشان از بلوغ بازار دارد. علاوه‌بر این نشانه‌های آشکاری در حال پدیدار شدن است که نشان می‌دهد جریان سرمایه سازمانی دارد راهش را به سوی بازار رمز ارزها پیدا می‌کند و اگر این روند ادامه پیدا کند، دیری نخواهد پایید که کریپتو به یک جریان اصلی در بازار سرمایه تبدیل شود.

منبع: Cointelegraph



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)