به عقیده وکیل فدرال رزرو، استیبل کوین های دلار آمریکا پول نیستند


مقاله‌ای از یک وکیل فدرال رزرو و یک اقتصاددان، ضمن بررسی چهارچوب‌های قانونی استیبل کوین های دلار می‌گوید این ارزهای دیجیتال پول نیستند.

یک مقاله جدید با عنوان «رام کردن استیبل کوین های وایلدکت»، چهارچوب‌های قانونی احتمالی استیبل کوین های دلار آمریکا را شرح داده است. این مقاله جدید به قلم جفری ژانگ (Jeffery Zhang)، وکیل فدرال رزرو، و گری گورتن (Gary Gorton)، اقتصاددان دانشگاه ییل، یک چهارچوب قانونی هم برای استیبل کوین ها پیشنهاد کرده است.

امروزه میزان استیبل کوین های منتشر شده به پشتوانه دلار آمریکا، بیش از 100 میلیارد دلار است. محبوبیت‌ استیبل کوین هایی که به صورت ۱:۱ با دلار امریکا پشتیبانی می‌شوند، به شدت افزایش یافته است. این نوع Stablecoinها، در وهله اول به عنوان جایگزین سیستم‌های بانکی فعلی برای حوزه ارزهای دیجیتال محبوبیت یافته‌اند. این محبوبیت موجب نگرانی قانون‌گذارانی شده که قبلاً درباره ریسک‌های استیبل کوین ها برای ثبات اقتصاد جهانی و تأثیرشان روی سیستم‌های پولی فعلی هشدار داده بودند.

خطرات استیبل کوین

طبق مقاله ژانگ و گورتن، استیبل کوین های منتشر شده توسط شرکت‌های خصوصی به شدت مورد استقبال قرار گرفته‌اند، اما به منظور کاهش خطرات احتمالی برای اقتصاد ایالات متحده باید تحت نظارت قرار بگیرند.

نویسندگان مقاله، ارز دیجیتال باثبات را با دوره بانکداری آزاد مقایسه کرده‌اند؛ دوره‌ای بین سال‌های 1837 تا 1863 در ایالات متحده که طی آن بانک‌ها و مؤسسات خصوصی می‌توانستند اسکناس ارزهای خودشان را به پشتوانه طلا و نقره منتشر کنند. در آن زمان ارزهای خصوصی براساس ریسک‌های موجود و موقعیت جغرافیایی بانک صادرکننده با قیمت‌های مختلف معامله می‌شدند. در نهایت، بسیاری از این ارزها پس از مدت کوتاهی به خاطر ناتوانی در همخوانی با استاندارد NQA شکست خوردند. No-Questions-Asked یا NQA استانداری است که برمبنای آن یک ارز باید بدون تردید درباره ارزشش در مبادلات پذیرفته شود.

به اعتقاد این دو نویسنده ممکن است کاربران درباره ارزش استیبل کوین ها مطمئن نباشند؛ درست مثل اسکناس‌های بانکی در دوره بانکداری آزاد. آنها همچنین می‌گویند استیبل کوین ها به خاطر ترس‌های بازار و عدم شفافیت دارایی‌های بانک‌های پشتیبان این ارزهای دیجیتال در استاندارد NQA نمی‌گنجند. نویسندگان در این مقاله آورده‌اند:

ما معتقدیم استیبل کوین ها به خاطر مشکلات اعتبار مربوط به پشتوانه‌هایشان هنوز پول نیستند، چون با استاندارد NQA همخوانی ندارند و بنابراین نمی‌توانند به عنوان واسطه تبادل به کار گرفته شوند.

ژانگ و گورتن اضافه کردند ارزش استیبل کوین های مختلف مثل تتر (Tether) به خاطر عدم شفافیت، مبهم است و در نتیجه ریسک‌هایی مشابه دوره بحران‌های بانکداری خواهند داشت. به اعتقاد نویسندگان مقاله، این عدم شفافیت یک نگرانی مهم برای بازار در حال رشد استیبل کوین است. آنها در مقاله‌شان گفته‌اند:

اگر استیبل کوین ها امن شمرده نمی‌شوند، به این خاطرست که صاحبان کوین‌ درباره پشتوانه آن تردید دارند. بنابراین ممکن است درباره صادرکنندگان دچار تردید شوند.

نظارت بر استیبل کوین های دلار آمریکا

نویسندگان مقاله با ارائه این استدلال‌ها نتیجه می‌گیرند دولت آمریکا باید انحصار صدور پول را در اختیار داشته باشد. در نهایت هم دو پیشنهاد برای قانون‌گذاری حوزه استیبل کوین ها توسط دولت و بانک مرکزی ایالات متحده ارائه می‌کنند.

پیشنهاد اول، تبدیل استیبل کوین ها به وجوه دولتی است که با خزانه بانک مرکزی به عنوان یک «حیطه قوانین بانکی بیمه شده» پشتیبانی می‌شوند. پیشنهاد دوم هم اعمال مالیات روی تمام استیبل کوین های خصوصی بعد از انتشار ارز دیجیتال ملی (CBDC) توسط فدرال رزرو است. این مقاله در نهایت پیشنهاد می‌کند فدرال رزرو یا بانک مرکزی آمریکا باید در اجرای برنامه‌های انتشار ارز دیجیتال ملی شتاب کند.

این مقاله فقط چند روز بعد از جلسه جروم پاول (Jerome Powell) با کمیته بانکداری مجلس سنا درباره استیبل کوین ها و ارزهای دیجیتال منتشر شد. پاول در این جلسه تأکید کرد قانون‌گذاران باید به استیبل کوین های تجاری منتشر شده توسط نهادهای خصوصی توجه کنند. در روزهای گذشته، جنت یلن (Janet Yellen)، وزیر خزانه داری آمریکا خواستار قانون گذاری سریع استیبل کوین ها شد و در گفتگو با کارگروه بازارهای مالی (Working Group on Financial Markets)، به اهمیت تسریع روند قانون‌گذاری برای استیبل کوین ها اشاره کرده بود.

در صورتی که چنین قوانینی اجرا شوند، شکی نیست که روی کل بازار کریپتوکارنسی تأثیر خواهند گذاشت.

منبع: cryptobriefing



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)