معرفی ۲۰ فرد صدرنشین فهرست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال


در عرصه بلاک چین و ارز دیجیتال این فرصت وجود دارد تا همچون ۲۰ فرد صدرنشین فهرست ثروتمندان دنیای رمزارزها، در زمانی کوتاه میلیونر و حتی میلیاردر شد.

دنیای ارز دیجیتال برای سال‌ها به عرصه‌ای همچون غرب وحشی در زمان گلد راش (جویندگان طلا) کالیفرنیا بدل گشته بود. در واقع اگر در آن زمان می‌دانستید در چه مکان‌هایی باید دنبال طلا بگردید، فرصت‌های زیادی برای پول درآوردن برای شما مهیا بود. اما امروزه خیلی از آن فرصت‌ها دور شده‌ایم. ولی فناوری بلاک چین اینجا است تا زمان زیادی را در کنار ما بماند و درست مثل اینترنت، هرچه زمان بیشتری می‌گذرد، این فناوری بیشتر با جامعه ما اخت شده و بیش از پیش به بخشی از زندگی روزمره ما بدل می‌شود. در حالی که تنها یک دهه از پیدایش این فناوری گذشته، اما در حال حاضر افراد زیادی وجود دارند که توانسته‌اند با تکیه بر این فناوری نوظهور، میلیونر و حتی میلیاردر شوند. در این مقاله قصد داریم به معرفی ۲۰ فرد صدرنشین فهرست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال بپردازیم.

نفر بیستم فهرست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال: ساتوشی ناکاموتو – Satoshi Nakamoto

ساتوشی ناکاموتو، بنیان گذار بیت کوین

این روزها کمتر فردی پیدا می‌شود که در مورد بیت کوین چیزی نشنیده باشد. اما نکته حائز اهمیت این است که در حقیقت هیچکس اطلاعی از هویت واقعی فرد یا افرادی که ارز دیجیتال BTC را اختراع کردند، ندارد. وایت پیپر بیت کوین توسط فردی نوشته و منتشر شد که با نام ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) شناخته می‌شود. ساتوشی از طریق ایمیل در فرایند ساخت فناوری بلاک چین با دیگر افرادی که در عرصه رمزگذاری فعالیت می‌کردند، مکاتبه می‌کرد. علاوه بر این، او همواره مراقب بود تا هیچ‌گونه اطلاعاتی از خود بروز نداده و حتی حاضر نبود تا از طریق تلفن با شخص دیگری صحبت کند.

در حال حاضر در مورد هویت احتمالی Satoshi Nakamoto چندین نظریه وجود دارد که شواهد قطعی و کافی برای اثبات هیچ‌کدام از این نظریه‌ها وجود ندارد. اگر به دقت بررسی کنیم، متوجه این نکته خواهیم شد که ناکاموتو از جهات مختلفی یک نابغه به حساب می‌آید. وی به اندازه‌ای باهوش بود که بداند افراد زیادی علیه اختراع او خواهند ایستاد و علاوه بر این، FBI نیز به دنبال وی خواهد آمد. از این رو، وی با مخفی نگه داشتن هویت خود، از این عواقب قانونی احتمالی پیشگیری کرد.

بیشتر بخوانید: راز پنهان بودن هویت ساتوشی ناکاموتو چیست؟

از آنجایی که ساتوشی مخترع Bitcoin است، بیشترین میزان بیت کوین‌ها هم در اختیار خود او است. در واقع در ابتدای ارائه بیت کوین به بازار، استخراج این ارز دیجیتال بسیار آسان بود و ارزشی کمتر از یک سنت داشت. در دسامبر سال ۲۰۱۷ (آذرماه ۱۳۹۵)، یعنی زمانی که هر واحد بیت کوین 20،000 دلار ارزش داشت، دارایی ساتوشی ناکاموتو مبلغی بالغ بر ۱۹٫۴ میلیارد دلار برآورد شده بود. در واقع این میزان از دارایی، وی را در رتبه بیستم فهرست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال و جزء صد نفر از ثروتمندترین افراد حال حاضر جهان قرار داده بود.

۱9- برد گارلینگ‌هاوس  – Brad Garlinghouse

تصویر برد گارلینگ هاوس

براد گارلینگ هاوس، فارغ‌التحصیل دانشگاه هاروارد، پیش از آنکه مدیرعامل ریپل شود، تجربه زیادی در زمینه کار در شرکت‌هایی همچون AOL و Yahoo داشت. از این رو، دست یافتن به یک فناوری انقلابی همواره در گوشه ذهن او قرار داشت و زمانی که از پتانسیل ادغام بلاک چین و سیستم بانکداری و تجارت سنتی مطلع شد، دست بکار شد. آقای گارلینگ‌هاوس شخصیتی خونسرد، دوست‌داشتنی و باهوش است و این ویژگی‌های اخلاقی، وی را به چهره‌ای عالی برای مدیریت شرکت Ripple تبدیل کرده است.

بسیاری از علاقه‌مندان به بیت کوین اخیراً از جانب ریپل احساس تهدید کرده‌اند، چراکه این ارز مجازی بجای استفاده از بیت کوین در جهت سرنگونی بانک‌ها و موسسات سنتی، درصدد وارد کردن فناوری بلاک چین در این نهادهاست. آقای گارلینگ‌هاوس از این‌ها نیز فراتر رفته و امروزه، در خط مقدم جانب‌داری از فناوری بلاک چین در رسانه‌های اصلی قرار گرفته است. ولی با این وجود، وی هرگز ادعا نکرده که ریپل می‌تواند جایگزین دیگر ارزهای دیجیتال باشد.

ذهنیت برنده گارلینگ‌هاوس

برد گارلینگ‌هاوس چندین مرتبه اعلام کرده ذهنیتی دارد که بر اساس آن، همه باید در کنار هم رشد کنند. از این رو، وی معتقد است که اگر یک کوین موفق می‌شود، این موفقیت نصیب دیگر کوین‌ها نیز شده و دیگر ارزهای دیجیتال نیز از این موفقیت بی‌نصیب نخواهند ماند. XRP که توکن اصلی ریپل است، بجای صرف چندین ساعت زمان، در عرض چند ثانیه تراکنش‌های شبکه ریپل را تسویه می‌کند. همچنین ریپل در حال حاضر زیرقیمت‌ترین ارز در بازار ارزهای مجازی است.

با در نظر گرفتن اینکه برد گارلینگ‌هاوس مالک چیزی در حدود  ۷ درصد از سهام ریپل است، ارزش خالص دارایی‌های فعلی او را به حدود ۹٫۵ میلیارد دلار می‌رساند و با رشد این شرکت، ممکن است در آینده دارایی وی نیز افزایش پیدا کند.

۱۸- دوقلوهای وینکل‌واس – Winklevoss twins

تصویر دوقلوهای وینکلووس

اگر فیلم شبکه اجتماعی (The Social Network) را دیده باشید، به احتمال زیاد برادران دوقلوی کمرون و تایلر وینکل‌واس را که وب‌سایتی تحت عنوان Harvard Connection راه‌اندازی کردند، به خاطر دارید. آن‌ها بعدها از مارک زاکربرگ برای ساخت فیسبوک شکایت کردند، چراکه به اعتقاد آن‌ها فیسبوک، از بسیاری از جهات شبیه به شبکه اجتماعی است که پیشتر ساخته و ایده آن را با مارک به اشتراک گذاشته بودند. افرادی که فیلم را دیده باشند، از قبل می‌داند که پرونده شکایت این دو برادر با شکست روبرو شد و شبکه اجتماعی آن‌ها، هرگز ذره‌ای از محبوبیت فیسبوک را هم کسب نکرد.

شروعی دیگر

با این حال، برادران وینکل‌واس همچنان به دنبال خلق یک فناوری بزرگ دیگر بودند. آن‌ها پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه هاروارد، شروع به یادگیری در مورد بیت کوین کردند و توانستند پتانسیل فوق‌العاده دنیای رمزنگاری را درک کنند. در سال ۲۰۱۳، آن‌ها “Winklevoss Bitcoin Trust” را در شهر نیویورک تأسیس کردند. در حال حاضر این دو برادر تلاش می‌کنند تا سرمایه‌گذاران سنتی را آموزش داده و به سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال ترغیب کنند.

جابجایی مالی صندوق تراست آن‌ها چیزی در حدود سیصد میلیون دلار در روز و ارزش دارایی‌های این دو برادر، چیزی میان نهصد میلیون تا یک میلیارد دلار است. درست است که آن‌ها در پرونده علیه مارک زاکربرگ در مورد فیسبوک شکست خوردند، ولی به نظر می‌رسد که دوقلوهای وینکل‌واس، برنده اصلی این بازی خواهند بود. در ژوئیه سال ۲۰۱۸ (تیرماه ۱۳۹۷)، فیسبوک در عرض تنها یک روز، پانزده میلیارد دلار ضرر کرد و رکورد سقوط عظیم در تاریخ بازار بورس را شکست.

۱۷ – ویتالیک بوترین – Vitalik Buterin

تصویر ویتالیک بوترین

اگر در فرهنگ لغت عبارت “boy genius به معنای پسر نابغه” را جستجو کنید، نام ویتالیک بوترین را مشاهده خواهید کرد. او در روسیه به دنیا آمد و خانواده وی چند سال بعد به کشور کانادا نقل مکان کردند، جایی که وی وارد یک مدرسه خصوصی پسرانه شد. او در ریاضیات و علوم رایانه‌ای نبوغ بسیاری از خود نشان داد. ویتالیک در سن ۱۷ سالگی پس از شنیدن خبرهایی در مورد بیت کوین از زبان پدرش، به‌ شدت درگیر این تکنولوژی شد. در واقع، این اتفاق سال‌ها پیش از آن بود که رسانه‌های بزرگ در مورد رمزارزها صحبت کنند و تنها جایی که افراد می‌توانستند در مورد این عرصه نوظهور اطلاعات کسب کنند، مجله بیت کوین بود.

بوترین در آن مجله شروع به نوشتن مقاله و دستمزد خود را به بیت کوین دریافت می‌کرد. چندی بعد و پس از یادگیری نحوه کدگذاری در شبکه بلاک چین، ایده‌های بسیاری در مورد چگونگی بهبود بیت کوین توسط وی ارائه شدند.

انتشار وایت پیپر اتریوم

نهایتاً در سال ۲۰۱۳، ویتالیک بوترین برگه سفیدی برای ارز دیجیتال خود یعنی اتریوم نوشت. در این مرحله، او از طریق مجله بیت کوین با بسیاری از رمزگذارهای دیگر که قصد شرکت در پروژه Ethereum را داشتند، در ارتباط بود. در کل، اتریوم سرعت بالاتری نسبت به بیت کوین دارد و اجازه می‌دهد کوین‌های دیگر نیز بر روی شبکه آن ایجاد شوند. از این رو، برای شرکت‌های مستقل بسیار ساده‌تر شد که عرضه اولیه سکه – ICO خود را روی بستر اتریوم اجرایی کنند. این امر باعث شد تا به طور ناگهانی میلیاردها دلار وارد شبکه اتریوم شده و افراد بتوانند ارزهای دیجیتال خود را به راحتی روی آن ایجاد کنند. در حال حاضر ارزش دارایی‌های خالص وی چیزی در حدود 175 میلیون دلار تخمین زده شده، که وی را در لیست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال قرار می‌دهد.

۱۶ – کریس لارسن – Chris Larsen

تصویر کریس لارسن

کریس لارسن سابقه‌ای طولانی در استفاده از فناوری‌های نوظهور مالی و ارائه ایده‌هایی برای چگونگی تغییر آینده توسط این فناوری‌ها دارد. در سال ۱۹۹۷، وی شرکتی تحت عنوان e-Loan را تأسیس کرد که این شرکت، یکی از نخستین شریان‌هایی بود که مردم می‌توانستند به واسطه آن بجای مراجعه به بانک‌ها، به‌صورت آنلاین درخواست وام مسکن بدهند. در حال حاضر ارزش این شرکت حدود یک میلیارد دلار است.

کریس لارسن با سال‌ها تجربه در عرصه بانکداری آنلاین و اعطای وام، این پتانسیل را دارد که بتواند فناوری زیر بنایی همچون بلاک چین بیت کوین را بهبود بخشیده و از آن به عنوان راهی برای انجام نقل و انتقالات جهانی بانکی با سرعت بسیار بالایی استفاده کند. آقای لارسن، هم‌بنیان‌گذار ریپل است و بیش از صد بانک و شرکت بزرگ اعلام کرده‌اند که به زودی از آن استفاده خواهند کرد. در حال حاضر کریس لارسن چیزی بین ۷٫۵ تا ۸ میلیارد دلار سرمایه دارد و در صورت افزایش ارزش XRP در آینده، ارزش خالص دارایی‌های وی حتی بیشتر از این نیز خواهد شد.

نفر پانزدهم فهرست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال: سونگ چی هیونگ – Song Chi-Hyung

تصویر سونگ چی هیونگ، یکی از ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال

سونگ چی هیونگ در کالج در رشته علوم کامپیوتر و اقتصاد تحصیل کرد و زمانی که در دهه ۹۰ میلادی موفق به کسب مدرک MBA خود شد، به نوعی با صنعت پررونق dot-com درگیر و تحصیلات را کنار گذاشت. در سال ۲۰۱۲، آقای سونگ صرافی ارز دیجیتال خود تحت عنوان آپ‌بیت – Upbit را در کره جنوبی تأسیس و تنها در عرض چند ماه، به سرعت این صرافی را به یکی از صرافی‌های دارای بیشترین حجم معاملات در سرتاسر جهان تبدیل کرد.

پیش بینی شاخص وارن بافت از سقوط بازار بورس

در حالی که دنیای غرب نسبت به پذیرش ارزهای دیجیتال در زندگی خود دچار شک و تردید است، کره جنوبی و ژاپن در حال حاضر با آغوشی باز این فناوری را وارد زندگی روزمره خود کرده‌اند. از این رو، سونگ چی هیونگ با یک شرکت مستقر در کشور آمریکا همکاری کرد تا یک بستر تجاری آمریکایی تحت عنوان بیترکس – Bittrex را ایجاد کند. بیترکس در حال حاضر از صدها ارز دیجیتال مختلف پشتیبانی می‌کند. از ماه دسامبر ۲۰۱۷ (آذرماه ۱۳۹۶) به بعد، گردش مالی روزانه Upbit از مرز یازده میلیارد دلار عبور کرده است. ارزش خالص دارایی‌های سونگ در حال حاضر بین ۳۵۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار تخمین زده شده است.

۱۴ – تیم دراپر – Tim Draper

تصویر تیم دراپر

تیم دراپر کسب درآمد خود را به روش سنتی سرمایه‌گذاری خطرپذیر آغاز و در این راه بسیار موفق عمل کرد. وی همچنین یک مدرسه تجارت و کارآفرینی را در سیلیکون ولی (The Silicon Valley) ایالت کالیفرنیا تحت عنوان دانشگاه دراپر (Draper University) تأسیس کرده است. آقای دراپر زمانی که پدرش در کره جنوبی در تلاش بود تا به پسر خود در خرید محصولی دیجیتالی در یک بازی ویدئویی کمک کند، ایده طلایی به ذهنش خطور کرد.

البته در آن زمان پی پال وجود داشت، ولی برای افرادی که هنوز از حساب‌های بانکی سنتی استفاده می‌کردند، هنوز راه زیادی وجود داشت تا بجای افراد واسطه برای جابجایی پول‌های خود، از پلتفرم‌های دیجیتال استفاده کنند. در این زمان بود که تیم دراپر بیشتر در مورد بیت کوین مطالعه و اطلاعات بیشتری درباره این ارز دیجیتال کسب کرد. نهایتاً در سال ۲۰۱۴، تیم دراپر در یک حراجی دولتی با خرید مقدار زیادی بیت کوین که توسط FBI توقیف شده بود، بسیاری از مردم را شگفت‌زده کرد. در حقیقت مقامات مقدار زیادی ارز BTC را از فروشندگان مواد مخدر در دارک وب توقیف کرده و نمی‌دانستند با این بیت کوین‌ها چه‌کاری انجام دهند. به همین خاطر، آن‌ها به دنبال راهی بودند تا از شر این بیت کوین‌ها خلاص شوند و دراپر، نه تنها بیت کوین‌ها را با تخفیف زیادی خریداری کرد، بلکه ارزش هر بیت کوین در آن زمان باارزش فعلی آن قابل مقایسه نیست. در سال ۲۰۱۷، ارزش خالص دارایی‌های وی یک میلیارد دلار تخمین زده شد، که نیمی از این سرمایه از محل ارزهای دیجیتال بدست آمده بود.

۱۳ – بری سیلبرت – Barry Silbert

تصویر بری سیلبرت، یکی از ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال

بری سیلبرت دوران کودکی خود را غرق در رویای ثروتمند شدن و پول درآوردن گذراند. وی در سیزده سالگی شروع به فروش کارت‌های بئیسبال کرد و بجای خرید اسباب‌بازی با پول‌هایی که به عنوان هدیه بت میتصوا (جشن بلوغ در آیین یهود) دریافت کرده بود، پول‌های خود را وارد بازار سهام کرد. همچنین زمانی که وی ۱۷ سال بیشتر سن نداشت، به جوان‌ترین فردی در تاریخ بدل گردید که موفق شده بود امتحان کارگزاری سری هفت را با موفقیت پشت سر بگذارد.

بری سیلبرت در سال ۲۰۰۵، یک بستر تجارت آنلاین به نام سکند مارکت (SecondMarket) را ایجاد کرد، که از طریق آن مردم می‌توانستند به معامله دارایی‌های غیر نقدی خود که معمولاً در بورس اوراق بهادار معامله نمی‌شدند، بپردازند. در طول بحران مالی، بسیاری از سرمایه‌گذاران از SecondMarket برای تخلیه وام‌های مسکن نامناسب خود استفاده کردند. این پلتفرم عملکرد بسیار موفقی داشت و بری را به یک میلیونر تبدیل کرد. در سال ۲۰۱۳، وی متوجه شد که می‌تواند بیت کوین را به SecondMarket اضافه کند. در آن زمان، او این فرصت را موقعیتی طلایی دانست، این در حالی بود که تعداد کمی از افراد بودند که به این ایده او اعتقاد داشتند.

در نهایت بری در سال  2015، SecondMarket را به نزدک فروخت. دلیل اصلی نبوغ بری ادغام بیت کوین با SecondMarket بود. این امر از این جهت نبوغ آمیز است که هم‌اکنون ارزش خالص دارایی‌های وی، چیزی در حدود پانصد میلیون دلار است.

۱۲ – چارلز هاسکینسون – Charles Hoskinson

تصویر چارلز هاسکینسون

چارلز هاسکینسون به عنوان مشاور شغل بسیار خوبی داشت و همه چیز برای او خوب پیش می‌رفت، تا اینکه در مورد بیت کوین و فناوری بلاک چین اطلاعاتی کسب کرد. او از اینکه در ابتدای راه از این فناوری مطلع شده، بسیار هیجان‌زده بود و همه چیز خود را رها کرد تا یک کسب‌وکار جدید را تحت عنوان پروژه آموزش بیت کوین (The Bitcoin Education Project) پایه‌گذاری کند. خانواده و دوستان او تصور می‌کردند که چارلز دیوانه شده است.

از طریق این پروژه، چارلز در حالی که مشغول کار در مجله بیت کوین بود، با ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) آشنا شد و به عنوان یکی از هشت بنیان‌گذار اتریوم، به وی در ساخت این پلتفرم کمک کرد. در ابتدا این دو با یکدیگر اختلاف نظرهایی داشتند و علت عمده این اختلافات این بود که هاسکینسون تمایل داشت تا سرمایه‌داران و سرمایه‌گذاران سنتی را وارد بازار کند، ولی ویتالیک بسیار ایده‌آل‌گرا بود و می‌خواست پروژه را به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی حفظ کند.

ترک اتریوم و شروعی دوباره

پس از ترک اتریوم، هاسکینسون شرکت جدیدی تحت عنوان IOHK تأسیس کرد، که هدف اصلی آن کمک به دیگر شرکت‌ها در جهت راه‌اندازی ارزهای دیجیتال شخصی خود بود. در حقیقت زمانی که قیمت بیت کوین حدود بیست هزار دلار بود و به اوج رشد خود در آن زمان رسید، چارلز هاسکینسون احساس کرد که این ارز مجازی حباب در حال ترکیدن است. از این رو وی هر چه داشت را تبدیل به پول نقد کرد و به این شکل، سرمایه‌ای در حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار کسب کرد.

در حال حاضر او در حال کار روی پروژه جدید خود تحت عنوان کاردانو است، که هدف آن برطرف کردن تمامی مشکلات مربوط به بیت کوین و اتریوم است، تا یک تجربه کاربری بهتر و جامعه‌محور شکل بگیرد.

۱۱ – والری واویلوف – Valery Vavilov

والری واویلوف در سال ۱۹۸۰ در لتونی متولد شد و زندگی تحت رژیم اتحاد جماهیر شوروی را تجربه کرد. در این مدت، پول کاغذی در شوروی بی‌ارزش شد و خانواده وی هر آنچه را که در اختیار داشتند از دست دادند. به همین دلیل بود که وقتی او درباره بیت کوین شنید، توانست پتانسیل این ارز دیجیتال بین‌المللی را درک کند.

در سال ۲۰۱۱، او شرکتی به نام بیت فیوری (BitFury) را تأسیس کرد که این شرکت، روی استخراج بیت کوین تمرکز داشت. زمانی که وی برای نخستین بار تجارت خود را آغاز کرد، هر بیت کوین تنها ۳۰ دلار ارزش داشت. او می‌توانست بیت کوین را بوسیله کامپیوتر استخراج کرده و آن‌ها را در ازای پول به شرکت‌های سوخت بفروشد.

نهایتاً شرکت والری واویلوف توانست بیش از هشتصد هزار بیت کوین استخراج کند. در اوج بازار ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۱۷، هر بیت کوین بیست هزار دلار ارزش داشت که این باعث شد سهام شرکت Bitfury، چیزی در حدود ۱٫۶ میلیارد دلار ارزش پیدا کند. البته در حال حاضر ارزش این شرکت کاهش پیدا کرده و ارزش خالص فعلی آن، بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار تخمین زده می‌شود.

نفر دهم فهرست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال: دن لاریمر – Dan Larimer

تصویر دنی لاریمر

دن لاریمر در کلرادو متولد شد و دوران کالج خود را در انستیتوی پلی تکنیک ویرجینیا و در رشته علوم کامپیوتر و مهندسی با موفقیت طی کرد. در سال ۲۰۱۷، او شرکتی به نام استیم‌آی‌تی (SteemIt) را تأسیس کرد که یک وب‌سایت بلاگ نویسی و شبکه‌های اجتماعی بوده و مختص افرادی است که به حوزه بلاک چین علاقه‌مند هستند. آقای لاریمر شرکت دیگری به نام بیت‌شیرز (BitShares) را تأسیس کرد و در آنجا، مفهومی تحت عنوان “سازمان مستقل غیرمتمرکز – Decentralize Autonomous Organization یا DAO” را ارائه داد، که طی آن می‌توان قراردادهای هوشمند را معامله کرد. در واقع با توجه به کاربرد DAO، در آینده‌ای نزدیک شرکت‌های بسیار زیادی از آن استفاده خواهند کرد.

دن لاریمر همچنین مدیرعامل شرکتی به نام بلاک دات وان (Block.one) است. به طور کلی، شرکت‌های دن لاریمر بیش از یک میلیارد دلار ارزش دارند و طبق گزارش فوربس، ارزش خالص دارایی‌های شخصی وی چیزی میان ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار است.

۹-  برندن بلومر – Brendan Blumer

تصویر برندن بلومر

در زمان نوجوانی، برندن بلومر در یکی از شعبات استارباکس مشغول به کار بود و بعد از کار نیز به‌صورت آنلاین MMORPG  بازی می‌کرد. او می‌دانست که برخی افراد با فروش اقلام کسب‌شده در برخی بازی‌ها، در زندگی واقعی خود کسب درآمد کرده و وی نیز می‌خواست از این طریق یک تجارت ایجاد کند. مادربزرگ برندن به توانایی‌های او اعتماد کرد و وی توانست بین سنین ۱۵ تا ۱۸ سالگی از بازی‌های آنلاین کسب درآمد کند.

پس از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان، شرکت بازی‌های ویدیویی (Internet Gaming Entertainment (IGE که متعلق به باراک پیرس – Brock Pierce بود، شرکت برندن بلومر را که  گیم‌کلیف (GameCliff) نام داشت، خریداری کرد و از این طریق، به حمایت مالی از بلومر پرداخت و به وی کمک کرد تا برای تبدیل شدن به یک گیمر حرفه‌ایT راهی کشور هنگ‌کنگ شود.

از زمانی که آقای بلومر وارد انجمن‌های آنلاین شد و با علاقه‌مندان دنیای کریپتو، بخصوص باراک پیرس ملاقات کرد، خیلی سریع با بیت کوین آشنا شد و شروع به سرمایه‌گذاری روی این ارز دیجیتال کرد. در ادامه، آقای بلومر اقدام به ایجاد توکن خود تحت عنوان EOS.EOS کرد، که فروش آن در ایالات متحده یا سرزمین اصلی چین ممنوع بود و عمدتاً در کشورهای هنگ‌کنگ، کره جنوبی و دیگر نقاط جهان مورد استفاده قرار می‌گرفت. علیرغم این، در زمان ICO و هنگامی که برای نخستین بار توکن‌های ایاس – EOS برای فروش گذاشته شدند، سرمایه این پروژه به بیش از یک میلیارد دلار رسید.

۸ – مایکل نووگراتز – Michael Novogratz

تصویر مایکل نوووگراتز

مایکل نووگراتز قبل از پیدایش بیت کوین، در وال‌استریت کار می‌کرد. او مدیرعامل شرکتی به نام گلکسی دیجیتال کپیتال مینیجمنت – Galaxy Digital Capital Management شد و در سال ۲۰۰۸، مجله فوربس پس از موفقیت صندوق پوشش ریسک او (Hedge fund)، وی را میلیاردر اعلام کرد. در سال ۲۰۱۳، یعنی زمانی که هر بیت کوین تنها ۱۰۰ دلار ارزش داشت، آقای نووگراتز ۷ میلیون دلار از سرمایه خود را روی این ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری کرد. اگر او تمام این مقدار بیت کوین را تا زمانی که ارزش هر بیت کوین به بیست هزار دلار رسیده بود نگه می‌داشت، دارایی وی به ۱٫۴ تریلیون دلار می‌رسید.

مطمئناً از آن زمان تا کنون، ارزش دارایی‌های وی کاهش پیدا کرده، ولی به جرئت می‌توان اظهار داشت که مایکل نووگراتز هنوز هم یک میلیاردر است. وی در شهر نیویورک زندگی می‌کند و همچنان بر پیشرفت بازار ارزهای دیجیتال نظارت دارد. این در حالی است که صندوق پوشش ریسک وی کماکان به خرید و فروش بیت کوین می‌پردازد و خود وی نیز حداقل ۲۵ درصد از کل سبد مالی خود را در بازار ارزهای دیجیتال نگه داشته است.

در طول اجلاسی که در ماه مه سال ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷) برگزار شد، نووگراتز اظهار داشت که برای سرمایه‌گذاران، تقریباً غیرمسئولانه تلقی می‌شود که بخشی از سرمایه خود را روی ارزهای دیجیتالی مثل ریپل، بیت کوین و اتریوم سرمایه‌گذاری نکنند.

۷ – باراک پیرس  – Brock Pierce

تصویر بروک پیرس

همواره کلیشه‌ای وجود دارد که می‌گوید کودکانی که بازیگری را از دوران خردسالی شروع می‌کنند، در بزرگ‌سالی دچار مشکلات بسیار شده و در دام مواد مخدر می‌افتند و یا غرق در عیش و نوش و مهمانی‌ها می‌شوند. باراک پیرس در فیلم دوست‌داشتنی دهه 90 میلادی اردک‌های توانا (The Mighty Ducks) بازی کرد. می‌توان با مراجعه به صفحه وی در وب‌سایت  IMDB، مشاهده کنیم که او در چندین فیلم درخشیده است. فعالیت‌های سینمایی وی در سال ۱۹۹۷ متوقف شد. در سال ۲۰۰۷، پیرس به دنیای حرفه‌ای e-sports پیوست و با دیدی که جهان را همچون یک بازی ویدیویی عظیم تصور می‌کرد، توانست بسیاری از موفقیت‌های امروز خود را رقم بزند.

بیشتر بخوانید: ایکان به کمپین ریاست جمهوری باراک پیرس پیوست!

در حقیقت فرصت‌ها به وجود می‌آیند و اگر می‌خواهید پیروز شوید، باید آنها را به چنگ آورید. باراک پیرس زمانی که ارزش بیت کوین کمتر از یک پنی بود، شروع به سرمایه‌گذاری روی این ارز دیجیتال و سال‌ها سرمایه خود را حفظ کرد. تخمین ارزش خالص دارایی‌های وی تقریباً غیرممکن است ولی می‌توان حدس زد که رقمی بالغ‌ بر یک میلیارد دلار باشد.

پیرس رئیس بنیاد بیت کوین (The Bitcoin Foundation) و یکی از بنیان‌گذاران شرکت بلاکچین کپیتال (Blockchain Capital) است. پیرس تنها زمانی کت و شلوار می‌پوشد که واقعاً لزومی بر این کار باشد و سبک اصلی لباس پوشیدن او همچون شخصیت کولی‌های فیلم ایندیانا جونز است. علاوه بر این، او به جای راندن یک ماشین لوکس، سوار یک ماکت از خودرو Delorian که در فیلم Back to Future از آن استفاد ‌شده بود می‌شود، که روی پلاک آن عبارت “SATOSHI” (بنیان‌گذار بیت کوین، ساتوشی ناکاموتو) نوشته شده است.

سبک زندگی باراک پیرس

در حقیقت سبک زندگی باراک پیرس همچون هیپی‌ها است و متعلقات مادی بسیار کمی در زندگی شخصی او وجود دارد. رولینگ استون در تابستان ۲۰۱۸ به مدت ده روز او را در اطراف پورتوریکو دنبال کرد و اعلام کرد که پیرس، مشکلی با شکلی از زندگی که تمام وسایل آن در یک چمدان خلاصه شود و پشت ماشین خود بخوابد ندارد.

استفاده از شرایط اقتصادی پورتوریکو

اقتصاد پورتوریکو پس از طوفان‌های شدید ایرما و ماریا، با عقب‌گردهای بسیاری روبرو شد و ب ‌شدت نیاز به اصلاح داشت. از این رو، آقای پیرس این موضوع را فرصتی برای ایجاد جامعه ارزهای مجازی در آنجا قلمداد کرد. در حال حاضر پیرس مشغول تأسیس یک بانک پورتوریکویی است که از فناوری بلاک چین استفاده می‌کند. از آنجایی که پورتوریکو جزء قلمروهای کشور آمریکا محسوب می‌شود و مشوق‌های مالیاتی بسیاری دارد، سرمایه‌گذاران نیازی به پرداخت مالیات بر درآمد برای سرمایه‌های خود نداشته و این امر پورتوریکو را به مکانی مناسب برای زندگی میلیونرهای دنیای ارزهای دیجیتال تبدیل کرده است.

در واقع پورتوریکو می‌تواند برای مردم جهان بلاک چین، تبدیل به بهشت بزرگ بعدی، همچون جزایر جدید کیمن (The New Cayman Islands) یا سیلیکون ولی (The Silicon Valley) شود.

۶ – آنتونی دی لوریو – Anthony Di Iorio

تصویر آنتونی دی لوریو

آنتونی دی لوریو در دهه دوم و سوم زندگی خود به دانشگاهی در تورنتو می‌رفت و به پدرش در کسب‌وکار خانوادگی که داشتند، کمک می‌کرد. بعد از بحران مالی سال ۲۰۰۸ (۱۳۹۷)، آنتونی مشتاق علم اقتصاد شد. در واقع او می‌خواست بداند که چرا بازار سهام سقوط کرد و برای جلوگیری از بروز مجدد آن در آینده، چه کاری می‌توان انجام داد.

با تحقیقات شخصی که آنتونی دی لوریو انجام داد، توانست به پیچ و خم بیت کوین دست پیدا کند. در سال ۲۰۱۲، او یک گروه از افرادی که به بیت کوین علاقه‌مند بودند را در شهر تورنتو گرد هم آورد و از این طریق، با ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) که آن زمان جوانی بیش نبود، آشنا شد. پس  از این آشنایی، دی لوریو به یکی از نخستین مؤسسین اتریوم تبدیل شد. این اتفاق زمانی افتاد که وی با تأسیس اتریوم توانست بزرگ‌ترین ثروت خود را رقم زده و دست از تجارت خانوادگی خود بکشد. پس از آن، آنتونی شرکتی تحت عنوان کوین‌اسکوئر (Coinsquare) تأسیس کرد که در واقع یک صرافی کانادایی بیت کوین است. در حال حاضر ارزش خالص دارایی‌های وی بین پانصد میلیون تا یک میلیارد دلار است و به احتمال زیاد تا سالیان سال در فهرست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال باقی خواهد ماند.

نفر پنجم فهرست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال: متیو روزاک  – Matthew Roszak

متیو روزاک، یکی از ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال

در سال ۲۰۱۳، متیو روزاک به یکی از شرکای مؤسس بلاکچین کیپتال (Blockchain Capital) تبدیل شد. وی شرکت خود را با نام تالی کپیتال (Tally Capital) راه‌اندازی کرد. لازم به ذکر است که این شرکت، امروزه در برخی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در زمینه ارزهای دیجیتال همچون کوین بیس (Coinbase) و کراکن (Kraken) سرمایه‌گذاری کرده است. او همچنین شرکتی به نام بلاک (Bloq) تأسیس کرد که به مشاغل کمک می‌کند تا خود را با این شرکت ادغام کرده و به نوعی به زیرمجموعه آن بدل گردند.

متیو خیلی زود وارد بازی ارزهای دیجیتال شد، در واقع پیش از آنکه قیمت ارزهای دیجیتال به شدت افزایش پیدا کند، به خرید و فروش ارزهای مجازی می‌پرداخت. روزاک موفقیت خود را به ارتباط بی‌وقفه‌ای که با دیگران داشت، نسبت می‌دهد. در حقیقت او با توجه به ارتباطاتی که داشت، دستاوردهای خود را در ابتدای راه خود در عرصه ارزهای دیجیتال کسب کرد. وی به جهت پذیرش و شناخت بیشتر ارزهای مجازی توسط مردم، بیت کوین‌های خود را به افراد مشهوری مثل بیل کلینتون و ریچارد برانسون واگذار کرد. در سال ۲۰۱۸، ارزش خالص دارایی‌های وی تقریباً 1 میلیارد دلار تخمین زده شده است.

نفر چهارم فهرست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال: برایان آرمسترانگ – Brian Armstrong

تصویر برایان آرمسترانگ، یکی از ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال

برایان آرمسترانگ در دوران دبیرستان خود در سن خوزه کالیفرنیا، شرکت در کلاس‌های کد نویسی را آغاز کرد. او یک وب‌سایت ساخت کسب‌وکار راه‌اندازی و در دانشگاه، در دو رشته اصلی علوم کامپیوتر و اقتصا به تحصیل مشغول شد. سپس پیش از ورود به عرصه بلاک چین، در IBM کارورزی را آغاز و شرکتی تحت عنوان UniversityTutor.com تأسیس کرد.

برایان در سال ۲۰۱۲، به توانایی‌های بالقوه بلاک چین پی برد و به ایجاد کوین بیس کمک کرد. در حقیقت وی به عنوان مدیرعامل این صرافی، رهبری یکی از قدرتمندترین شرکت‌ها در عرصه ارزهای دیجیتال را بر عهده دارد. این وب‌سایت از کارت‌های اعتباری، پی پال و نقل و انتقالات بانکی پشتیبانی کرده و اکثر مردم صرافی کوین بیس را برای نقل و انتقالات رمزارزهای خود انتخاب می‌کنند.

نفر سوم فهرست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال: متیو ملون – Matthew Mellon

تصویر متیو ملون، نفر سوم فهرست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال

متیو ملون جزء خانواده‌ای است که در آن افراد موفق بی‌شماری در زمینه امور مالی متولد شده‌اند. در حقیقت وی از نوادگان مؤسس بانک ملون و دانشگاه درکسل بوده و به عنوان رئیس کرسی جمهوری‌خواه‌های کمیته امور مالی نیویورک، خدمت کرده است. متیو اوایل در بیت کوین سرمایه‌گذاری کرد، اما خانواده و دوستان او فکر کردند که مرتکب اشتباه بزرگی شده و او را متقاعد کردند که سرمایه خود را بیرون بکشد. با این وجود، هنگامی که قیمت بیت کوین در حال افزایش بود، او متوجه این امر شد و از گوش دادن به حرف افرادی که از این داستان بی‌خبر بودند، اجتناب کرد.

متیو سپس به سمت قدم بزرگ بعدی خود که ریپل بود، حرکت کرد. او سرمایه‌گذاری خود را با مبلغ دو میلیون دلار در این ارز مجازی شروع کرد. متیو ملون در پاسخ به این سؤال که چرا این مقدار سرمایه را در XRP سرمایه‌گذاری کرده گفت که ریپل، تنها ارزی است که به فعالیت در محدوده سیستم مالی فعلی تمایل دارد. در سال ۲۰۱۸ سرمایه دو میلیون دلاری متیو ملون به بیش از 1 میلیارد دلار رسید، ولی وی به طرز حیرت‌آوری نتوانست برای مدت طولانی از موفقیت خود لذت ببرد و در آوریل ۲۰۱۸ (فروردین ۱۳۹۷) بر اثر حمله قلبی درگذشت.

نفر دوم فهرست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال: چانگ پنگ ژائو – Changpeng Zhao

چانگپنگ ژائو، نفر دوم فهرست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال

Changpeng Zhao، یکی از سرسخت‌ترین افرادی است که به بیت کوین باور دارد. والدین او معلمانی ساکن کشور چین بودند، که به کشور کانادا مهاجرت کردند. همزمان که چانگ پنگ بزرگ می‌شد، شروع به کار در یکی از شعب مک‌دونالد کرد، تا به والدینش در پرداخت صورتحساب‌ها کمک کند. در سال ۲۰۱۴، او هر آنچه را که متعلق به خودش بود، از خودرویی که داشت تا خانه‌اش در شانگهای چین را فروخت، تا تمامی سرمایه خود را در بازار ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری کند. از این رو، همزمان با افزایش ارزش بیت کوین در بازار، سرمایه وی نیز افزایش یافت.

در سال ۲۰۱۷، چانگ پنگ ژائو، صرافی بایننس را تأسیس کرد. برخلاف بسیاری از صرافی‌های ارزهای دیجیتال که پیش از بایننس تأسیس شده بودند، وب‌سایت بایننس این قابلیت را دارد تا معاملات بیشتری را بدون هیچ‌گونه خرابی یا مشکل و با سرعتی بیشتر انجام دهد. در کمتر از یک سال، ژائو توانست درآمد خود را به بیش از یک میلیارد دلار برساند و در لیست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال قرار بگیرد.

نفر اول فهرست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال: ژوزف لوبین – Joseph Lubin

ژوزف لوبین، نفر اول فهرست ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال

ژوزف لوبین که اصلیتی کانادایی دارد و متولد شهر تورنتو است، کار خود را در رشته مهندسی نرم‌افزار و روباتیک آغاز کرد. وی پس از نقل مکان به نیویورک سیتی، شروع به ساخت نرم‌افزار برای برخی از بزرگ‌ترین بنگاه‌های سرمایه‌گذاری همچون گلدمن ساکس (Goldman Sachs) کرد. سپس در یک چرخش بسیار عجیب، مدتی را در جامائیکا گذراند تا شانس خود را در عرصه مدیریت موسیقی امتحان کند و بعدها متوجه شد که بهتر بود تا در همان زمینه مالی و فناوری فعالیت می‌کرد.

پس از خواندن وایت پیپر بیت کوین که ساتوشی ناکاموتو آن را منتشر کرده بود، وی به نوعی شیفته بیت کوین شد. در حقیقت وی خیلی زود متوجه قابلیت‌های فناوری جدید بلاک چین شد. پس از آن و زمانی که جوزف لوبین در مورد اتریوم اطلاع پیدا کرد، این موقعیت را غنیمت شمارد تا در بدو تولد این ارز دیجیتال و در حالی که ارزش آن کمتر از یک پنی بود، در آن سرمایه‌گذاری کند. وی سرانجام شرکتی به نام کانسن‌سیس (ConsenSys) را تأسیس کرد، که هدف آن کمک به راه‌اندازی استارتاپ‌های است که فناوری بلاک چین را در مدل تجاری خود وارد کرده‌اند. ارزش ConsenSys در حال حاضر ده میلیارد دلار است. این در حالی است که ارزش خالص دارایی‌های ژوزف لوبین به طور دقیق مشخص نیست و تخمین زده می‌شود که رقمی بین ۱ تا ۵ میلیارد دلار باشد.



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)