چرا مقابله چین با بیت کوین یک تلاش شکست خورده است؟


بی شک ممنوعیت های رمز ارزی در چین برای کشتن Bitcoin ناکام مانده است. در ادامه به سه دلیل عمده شکست چین در مقابله با بیت کوین پرداختیم.

اگرچه بیت کوین (BTC) ممکن است بزرگترین حمله سازماندهی شده را در چند ماه گذشته متحمل شده باشد، اما جامعه سرمایه گذاران در این باره تسلیم نشدند. پس از اخطار و فرصت دو هفته‌ای که در چین به ماینرهای BTC دادند، استخراج بیت کوین در اکثر مناطق این کشور به طور کامل ممنوع و این امر منجر به کاهش ۵۰ درصدی هش ریت شبکه شد.

بعد از اینکه ایلان ماسک (Elon Musk) توقف فروش خودروهای تسلا با بیت کوین را به دلیل تاثیرات مخرب زیست محیطی فرآیند استخراج اعلام کرد، احساسات و نگاه بازار پیرامون بیت کوین آسیب دیده و منفی شد. هنوز مشخص نیست که آیا تصمیم چین تحت تأثیر اظهارات ماسک بوده و یا به آن مرتبط می‌شده است، اما بدون شک این قبیل رویدادها تأثیر منفی بر مارکت این ارز دیجیتال داشته‌اند.

چند هفته بعد، در ۱۶ ژوئن (۲۶ خرداد)، چین صرافی رمز ارزها را از لیست نتایج جستجوی وب حذف کرد و در این باره گزارش شد که برترین موتور جستجوی وب چین (بایدو) صرافی‌ های رمز ارزی را سانسور می‌کند. در همین حال، صرافی هیوبی (Huobi)، معاملات مشتقه ارز دیجیتال را برای کاربران چینی ممنوع کرد و همچنین معاملات فیوچرز صرافی هیوبی به طور موقت در برخی از کشورها تعلیق شد.

سرانجام، در ۲۱ ژوئن، بانک خلق چین (PBoC) به بانک‌ها دستور داد تا حساب‌های بانکی مربوط به میزهای OTC یا over-the-counter را ببندند و حتی حساب‌های آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی نیز مسدود شود؛ از آن جا که میزهای OTC اساساً به عنوان دروازه ارتباطی با فیات در منطقه عمل می کنند، بنابراین بدون آن‌ها تبدیل بیت کوین به استیبل کوین دشوار است. همچنین پیش از این خواندیم که بانک مرکزی چین مجددا خواستار نظارت و محدودیت بیشتر ارز دیجیتال شده است.

شکست چین در مقابله با بیت کوین

با وقوع این رویدادها، برخی از تحلیلگران تمایلی به توصیف این تاکتیک‌ها به عنوان چیزی جز یک FUD (Fear, uncertainty, and doubt) بی‌معنی نداشتند؛ به معنی ترس، عدم اطمینان و شک در بازار. اما با ادراکی دقیق‌تر، به نظر می‌رسد که چین حمله‌ای علیه شبکه بیت کوین و صنعت ماینینگ ترتیب داده که آن را خوب برنامه‌ریزی و اجرا کرده است.

تاثیر کوتاه مدت این اقدامات را می‌توان به عنوان موفقیتی نسبی ​​در نظر گرفت؛ سقوط قیمت بیت کوین و افزایش نگرانی‌های مبنی بر وقوع حمله ۵۱ درصدی به شبکه Bitcoin، از این قبیل تاثیرات مقطعی هستند. دنی دیکرگر (Danny Diekroeger)، مهندس نرم افزار طرفدار بیت کوین و بازیکن سابق بیس بال، در توییتر نوشت:

در مورد استخراج بیت کوین و چین، من چیزی را که شما می‌شنوید باور نمی‌کنم. من این احتمال را رد نمی‌کنم که حزب کمونیست چین در تلاش است تا حمله ۵۱ درصدی به شبکه بیت کوین را سازماندهی کند. هوشیار بمانید!

توییت در مورد حمله ۵۱ درصد چین

علیرغم همه تلاش‌ها، حمله چین در نهایت شکست خورد و دلایل اصلی آن در ادامه آمده است؛ سه دلیل عمده بازیابی هش ریت بیت کوین، بازارهای همتا به همتا (peer-to-peer) و حجم ثابت معاملات در صرافی‌های آسیایی نشان می‌دهند که چگونه تلاش چین برای ممنوعیت BTC بی نتیجه بوده است.

با ناکامی چین در مقابله با ماینینگ بیت کوین، نرخ هش شبکه به 100 میلیون ترا هش در ثانیه رسید

پس از اوج گرفتن نرخ هش تا مقدار ۱۸۶ میلیون هش در ثانیه (برآوردی از کل قدرت استخراج BTC) در ۱۲ می (۲۲ اردیبهشت)، هش ریت شبکه بیت کوین رو به افول گذاشت. این روند کاهشی در چند هفته اول، ناشی  از اعمال محدودیت در مناطق دارای زغال سنگ بود که تخمین زده شد ۲۵ درصد از ظرفیت ماینینگ در آن جا وجود داشته باشد. با این حال، با گسترش ممنوعیت در مناطق دیگر، این شاخص به ۸۵ میلیون ترا هش در ثانیه (TH/s) رسید که پایین‌ترین سطح نرخ هش شبکه در دو سال گذشته را نشان می‌داد.

براورد نرخ هش بیت کوین

همانطور که داده‌های بالا نشان می‌دهد، در اثبات شکست چین در مقابله با ماینینگ بیت کوین، قدرت پردازش شبکه رمز ارز BTC در کمتر از سه هفته به ۱۰۰ میلیون TH/s رسید. برخی از ماینرها تجهیزات خود را با موفقیت به قزاقستان منتقل کردند و برخی نیز به کانادا و ایالات متحده رفتند؛ قبلا در ارتباط با این اقدامات گفته شد که ممنوعیت استخراج ارزهای دیجیتال در چین فرصتی طلایی برای کاناداست و بلک راک پترولیوم 1 میلیون ماینر بیت کوین در کانادا راه‌اندازی می‌کند. همچنین گزارش شده بود که محموله سه تنی تجهیزات استخراج ارز دیجیتال آماده ارسال از چین به آمریکا است.

علی رغم سرکوب‌ها، بازارهای همتا به همتا (p2p) تداوم یافتند

با وجود اینکه شرکت‌های درگیر در تراکنش‌ها و معاملات ارز دیجیتال از فعالیت در کشور چین منع شده‌اند، افراد همچنان به عنوان واسطه تبادل رمز ارزها عمل می‌کنند؛ برخی از آنها بیش از ۱۰ هزار تراکنش موفق همتا به همتا را، با توجه به داده‌های سیستم رتبه بندی خود صرافی، ثبت کرده‌اند.

معاملات همتا به همتا

هر دو صرافی هیوبی و بایننس (Binance) بازار مشابهی را ارائه می‌دهند که کاربران در آن می‌توانند چندین رمز ارز از جمله تتر (USDT) را ترید کنن دو پس از تبدیل ارز فیات به استیبل کوین، انجام معاملات در یک صرافی معمولی یا صرافی مشتقات رمز ارزها امکان پذیر می‌شود.

بی توجه به خواسته چین، صرافی‌های آسیایی هنوز در حجم معاملات بیت کوین پیشرو هستند

سرکوب کامل فعالیت‌های ترید کریپتوکارنسی از سوی چین احتمالاً می‌بایست در فعالیت صرافی‌هایی که قبلاً در این منطقه حضور داشتند، مانند اکی اکس (OKEx)، هیوبی و بایننس منعکس می‌شد. با این حال، با نگاهی به داده‌های اخیر مربوط به حجم معاملات اسپات، تأثیرات معنی داری در این باره وجود نداشته است.

حجم اسپات

طبق تصویر، توجه کنید که چگونه سه صرافی «آسیایی» همچنان بر رقبای خود غلبه دارند، در حالی که کراکن (Kraken)، کوین بیس (Coinbase) و بیتفینکس (Bitfinex) به آن‌ها نزدیک هم نشده‌اند.

ممنوعیت استخراج بیت کوین و ترید ارزهای دیجیتال در چین ممکن است منجر به شکل‌گیری برخی از وقفه‌های موقت و تأثیرات منفی بر قیمت بیت کوین شده باشد، اما شبکه Bitcoin و قیمت آن بهتر از بسیاری از انتظارات عمل کرده و بهبود یافته‌اند.

در حال حاضر، هیچ راهی برای اندازه‌گیری معاملات OTC که بلوک‌های بزرگتری در آن‌ها ترید می‌شوند وجود ندارد؛ الان فقط موضوع زمان مطرح است تا این واسطه‌ها در مدت کوتاهی بتوانند دوباره دروازه‌ها و مسیرهای جدیدی برای پرداخت‌ها پیدا کنند.

منبع: cointelegraph



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)