احساسات منفی پررنگ‌تر از همیشه؛ آیا جهش بیت کوین نزدیک است؟


به طور تاریخی، احساسات منفی حاکم بر بازار ارزهای دیجیتال یک نشانه صعودی برای قیمت بیت کوین بوده است. آیا اکنون بازار رمز ارزها آماده جهش است؟

داده‌ها حاکی از آن است که همزمان با خرید و فروش بیت کوین در نزدیکی کف قیمتی چند ماه گذشته خود، احساسات جمعی حاکم بر بازار همچنان منفی است. با این حال، برخی از علائم و شواهد تاریخی نشان‌دهنده آن است که شاید قیمت فعلی، کف بازار باشد. اکنون سوالی که برای معامله‌گران ایجاد شده این است که آیا تاریخ تکرار می‌شود؟

آیا احساسات منفی یک نشانه مثبت برای بیت کوین است؟

در اواخر ماه ژوئن (اوایل تیر ماه)، شاهد تلاش بیت کوین برای شکست سطح مقاومت 37,000 دلار بودیم؛ اتفاقی که هرگز رخ نداد و در عوض، قیمت رمز ارز BTC مسیر رو به پایین را انتخاب کرد. با وجود ادامه تلاش‌ها برای افزایش قیمت در ابتدای ماه میلادی جاری، اکنون قیمت بیت کوین به پایین‌ترین سطوح خود در چند ماه اخیر نزدیک شده است.

به طور طبیعی، این اتفاقات روی احساسات جمعی و رویکرد سرمایه‌گذاران نسبت به بزرگترین ارز دیجیتال در بازار یعنی بیت کوین تاثیرگذار بوده است. داده‌های موسسه سنتیمنت (Sentiment) نشان می‌دهد که احساسات کلی حاکم بر روند معاملات بیت کوین در قضای توییتر، همچنان منفی است و اکثر افراد، افت بیشتر قیمت رمز ارز BTC را پیش بینی می‌کنند.

احساسات منفی بیت کوین

با این حال، همانطور که در چارت بالا مشخص است، تاریخ معمولا نشان داده که قیمت بیت کوین بر خلاف احساسات حاکم بر بازار حرکت می‌کند. به عنوان مثال، در اوایل ماه ژانویه (دی ماه 99) و زمانی که احساسات حاکم بر بازار به واسطه شکست سقف تاریخی قبلی کاملا مثبت بود، بلافاصله شاهد اصلاح قیمت بودیم. در عوض زمانی که احساسات جمعی حاکم بر بازار ارزهای دیجیتال منفی شد، پس از آن بیت کوین مسیر صعودش تا هدف 65,000 دلار را طی کرد.

بر همین اساس، سنتیمنت نتیجه گرفته که وضعیت ترس و احساسات منفی موجود در بازار و توییتر، می‌تواند یک سیگنال صعودی باشد و در ادامه شاهد افزایش قیمت بیت کوین باشیم.

سایه ترس بر بازار حاکم شده است

در قسمت قبل در مورد شاخص احساسات حاکم بر ارزهای دیجیتال در فضای توییتر که توسط موسسه سنتیمنت ارائه شده، صحبت کردیم. یکی دیگر از اندیکاتورهای محبوب به منظور سنجش احساسات جمعی منفی و مثبت پیرامون بازار رمز ارزها و بیت کوین، شاخص ترس و طمع بوده که علاوه بر پایش فعالیت‌ها در شبکه‌های اجتماعی، داده‌های مختلفی مانند نظرسنجی‌ها، نوسانات قیمتی و حجم معاملات را در محاسبات خود دخیل می‌کند.

این شاخص در واقع یک اسیلاتور بوده که بین 0 (ترس شدید) و 100 (طمع شدید) نوسان می‌کند. اکنون چندین هفته است که شاخص ترس و طمع در محدوده ترس شدید قرار دارد و داده‌های موسسه سنتیمنت را تایید می‌کند. به عنوان مثال، اندیکاتور Fear And Greed اکنون روی رقم 19 قرار گرفته و ترس شدید حاکم بر بازار را منعکس می‌کند. تاریخ نشان داده زمانی که اندیکاتور ترس و طمع به نزدیکی صفر می‌رسد، معمولا پس از آن شاهد افزایش قیمت بوده‌ایم.

شاخص ترس و طمع

منبع: Cryptopotato



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)