7 هزار ماینر استخراج رمز ارز از کارخانه‌ای متروکه در تهران توقیف شد


پلیس تهران 7 هزار دستگاه ماینر استخراج رمز ارز را در کارخانه‌ای متروکه کشف و ضبط کرد. این مزرعه بزرگ فشار زیادی به شبکه برق تهران وارد می‌کرد.

یک ماه پیش، قانون جدید ممنوعیت استخراج ارز دیجیتال در ایران (به طور موقت) تصویب شد. حسن روحانی گفت این تصمیم به خاطر مشکل جدی وزارت نیرو در تامین برق مورد نیاز کشور اتخاذ شده است. بر اساس آن، فعالیت تمام ماینرها، حتی کسب و کارهای دارای مجوز، باید تا آخر شهریور ماه سال جاری متوقف شود. از آنجایی که دولت و مجلس به دنبال جبران کسری بودجه ایران با استخراج رمز ارزها است، این ممنوعیت موقتی خواهد بود. در بحبوحه ممنوعیت کامل فعالیت‌های صنعتی در حوزه ارزهای دیجیتال، پلیس تهران موفق شد یک مزرعه غیر قانونی متشکل از 7 هزار دستگاه ماینر رمز ارز را کشف و ضبط کند.

بر اساس گفته‌های رئیس جمهور، بخش دارای مجوز در صنعت ماینینگ، 300 مگاوات برق مصرف می‌کند، اما این رقم برای بخش بدون مجوز شامل ماینینگ خانگی، 2 هزار مگاوات است؛ هر کسی تعدادی ماینر در منزل قرار داده و مشغول استخراج است! با در نظر گرفتن آماری که شخص رئیس جمهور ارائه کرد، متوقف کردن فعالیت استخراج‌ کنندگان دارای مجوز که دارایی‌شان را صرف واردات کالا در شرایط تحریم می‌کنند، کمکی به بهبود مشکل کمبود برق نخواهد کرد. با این حال دولت تصمیم به تصویب چنین قانونی گرفت.

7 هزار ماینر مزرعه غرب تهران گوشه‌ای از 85 درصد فعالیت غیر قانونی است

حدود 85 درصد فعالیت‌های حوزه ماینینگ رمز ارزها در ایران، با تعرفه برق عادی و بدون دریافت مجوز از نهادهای ضروری (وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین وزارت نیرو) است. مزرعه شامل 7 هزار دستگاه ماینر استخراج رمز ارز که به تازگی توسط پلیس تهران در کارخانه‌ای متروکه کشف شده‌، تنها گوشه‌ای از این فعالیت‌های قاچاقی است.

به ادعای فرمانده انتظامی تهران بزرگ، این بزرگ‌ترین مزرعه رمز ارز در کشور بود که در کارخانه‌ای متروکه واقع در غرب تهران قرار داشت. پلیس تهران مدعی تاثیر زیاد این مزرعه گسترده بر مشکل کمبود برق پایتخت است. به گفته کارشناسان داخلی، ماینرها چیزی حدود 4 درصد برق کشور را مصرف می‌کنند. این رقمی واقعا بالا و سرسام‌آور است!

بررسی‌های اخیر دانشگاه کمبریج نشان می‌دهد در نخستین سه ماهه سال 2020 میلادی، سهم ایران از صنعت استخراج بیت کوین 3.4 درصد بود. بر اساس این سهم، رتبه ایران در صنعت نام برده ششم است. چین در همین بازه زمانی، با داشتن سهم 69.3 درصدی، با اختلاف از رقبا در رتبه نخست ایستاد. البته، ممنوعیت ماینینگ در چین سبب شد سهم پرجمعیت‌ترین کشور دنیا از هش ریت شبکه بیت کوین با سرعتی بالا کاهش پیدا کند.

دلیل مصرف برق بالای ماینرها چیست؟

پردازش تراکنش‌های بیت کوین به قدرت محاسباتی بسیار زیادی نیاز دارد. دستگاه‌های طراحی شده برای این کار، برق زیادی مصرف می‌کنند. البته اجباری به پرمصرف بودن نیست، به طوری که در سایر رمز ارزهای توسعه یافته بعد از بیت کوین، از الگوریتم‌های بهینه‌تری به منظور پردازش تراکنش‌ها استفاده شده است. با این حال، بیت کوین به عنوان پادشاه ارزهای دیجیتال، همچنان دغدغه اصلی است.

بررسی‌های دانشگاه کمبریج نشان می‌دهد شبکه نخستین رمز ارز دنیا، بیشتر از کشوری نظیر فنلاند و سوئیس برق مصرف می‌کند! بر اساس یک گواهی کتبی ارائه شده به کمیته انرژی و منابع طبیعی مجلس سنای ایالات متحده آمریکا، میزان برق مورد نیاز استخراج بیت کوین در سراسر دنیا، برابر 1 درصد کل انرژی الکتریکی مصرفی جهان است!

چندی پیش محمدحسن متولی‌زاده، مدیر عامل شرکت توانیر ایران، مدعی شد انرژی الکتریکی مورد نیاز برای استخراج یک بیت کوین با برق مصرفی 47 سال یک خانه برابری می‌کند! اگرچه درباره کارشناسانه و دقیق بودن این ارقام شک و شبهه وجود دارد، اما پرمصرف بودن ماینرهای رمز ارزها مثل روز روشن است و نمی‌توان این حقیقت را کتمان کرد.

منبع: decrypt


برچسب ها: ایران ماینر

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)