رمز ارزها طی 5 تا 10 سال آینده جایگزین ارزهای فیات می‌شوند


دیلویت در گزارش تازه‌ای مدعی شده که بیشتر مدیران ارشد اجرایی معتقدند ارزهای دیجیتال طی 5 الی 10 سال آینده جایگزین ارزهای فیات می‌شوند.

موسسه تحقیقاتی دیلویت (Deloitte) در گزارش جدیدی مدعی شده که بیشتر مدیران اجرایی سازمان‌های بزرگ بر این باورند که دارایی‌های دیجیتال، مولفه‌ای لاینفک از آینده نظام پولی جهان خواهند بود.

مطالعه تازه‌ای نشان می‌دهد که ۷۳ درصد از مدیران ارشد ابرسازمان‌های جهان از این بیم دارند که در صورت عدم کاربست فناوری‌های مرتبط با بلاک چین و رمزارزها از قافله توسعه عقب بمانند. ۷۶ درصد از آن‌ها نیز بر این باورند که دارایی‌های دیجیتال طی ۵ تا ۱۰ سال آینده می‌توانند جانشین پول‌های رایج (ارز فیات) شوند.

ارزهای دیجیتال جایگزین مناسب پول فیات

دیلویت، شرکت چندملیتی فعال در حوزه ارائه خدمات مشاوره‌ای اقدام به برگزاری یک نظرسنجی گسترده میان بیش از ۱,۰۰۰ تن از مدیران ارشد نهادهای مالی مستقر در ایالات متحده، بریتانیا، چین، هنگ کنگ، آلمان، برزیل، ژاپن، آفریقای جنوبی و امارات عربی متحده کرده است. هدف از این نظرسنجی این‌طور بیان شده است: نگرش مدیران ارشد در خصوص درهم‌تنیدگی آینده با رمزارزها.

آن‌طور که پیداست، بیشتر مدیران (۸۰ درصد) در پاسخ گفته‌اند که دارایی‌های دیجیتال، نقشی حیاتی در آینده نظام مالی ایفا می‌کنند. ۷۳ درصد از آن‌ها نیز اذعان کرده‌اند که پذیرش بلاک چین برای باقی ماندن در میدان رقابت اجتناب‌ناپذیر است.

نکته جالب توجه در این میان آن است که ۷۶ درصد از پاسخ‌دهندگان حتی پا را از این هم فراتر گذاشته و گفته‌اند که طی ۵ تا ۱۰ سال آینده، دارایی‌های مجازی، جایگزین ارزهای رایج فیات خواهند شد. آن‌ها مدعی‌اند که چیزی به پایان دوران پول فیزیکی باقی نمانده است.

لیندا پاوچوک (Linda Pawczuk)، راهبر بخش دارایی‌های دیجیتال و بلاک چین دیلویت در مورد نتایج این نظرسنجی می‌گوید:

ما در سال گذشته، شاهد تغییرات چشم‌گیری در چند و چون نگرش زیست‌بوم مالی جهان در قبال دو اتفاق بودیم: ۱- ظهور مدل‌های کسب‌وکار تازه الهام‌گرفته از دارایی‌های دیجیتال و ۲- نقش‌آفرینی معنادار این رخداد در زیرساخت‌های مالی.

پاوچوک در ادامه می‌افزاید که بنیان بانکداری سنتی در حال از هم گسیختن است و مدیران مالی باید روش‌های جایگزینی را برای خلق رشد اقتصادی در نظام پولی آینده پیدا کنند. گفتنی است که ۴۳ درصد از پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی دیلویت گفته‌اند که نهادهای مالی متبوع آن‌ها باید رمز ارزها را به‌عنوان یک گزینه پرداخت جدید به سبد محصولات خود اضافه کنند. جالب توجه آنکه این رقم در میان مدیران باسابقه‌تر بیشتر و فراتر از ۶۰ درصد است.

یک‌ششم مدیران نیز در این نظرسنجی گفته‌اند که موانع قانون‌گذاری، بزرگ‌ترین چالش پیش روی پذیرش دارایی‌های دیجیتال است. ۷۱ درصد هم گفته‌اند که امنیت سایبری در حوزه رمز ارزها نیاز مبرمی به بهبود دارد.

تحقیقات پیشین دیلویت

جدای از تحقیق فعلی که از احتمال جایگزین شدن ارزهای فیات در سال‌های پیش رو ادعا شده، پیش‌تر نیز دیلویت در مطالعه مشابهی به این نتیجه دست یافته بود که ۸۳ درصد از مدیران ارشد اجرایی در شرکت‌های مستقر در کشورهای توسعه‌یافته‌ای همچون ایالات متحده، بریتانیا، سوئیس و سرزمین‌های اشغالی بر این باورند که کاربردهای بسیاری برای فناوری بلاک چین وجود دارد. این رقم نسبت به سال گذشته، ۹ درصد افزایش یافته است.

۵۳ درصد از مدیران نیز گفته‌اند که حتی در حال حاضر هم بلاک چین به اولویت حیاتی شرکت‌های متبوع‌شان تبدیل شده است. ۳۵ درصد از مدیران یادشده هم نسبت به بروز معضلات امنیتی در حوزه رمز ارزها اظهار نگرانی کرده‌اند و ۳۹ درصد نیز گفته‌اند که دارایی دیجیتال از فقدان چارچوب‌های نظارتی رنج می‌برند.

منبع: Cryptopotato


برچسب ها: ارز فیات

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)