بر اساس داده‌ها، تریدرهای بیت کوین در سطح 60,000 دلار فروشنده نیستند


داده‌های درون شبکه‌ای بیت کوین نشان می‌دهد که فعالیت فروش تریدرهای کوتاه مدت و هولدرهای بلند مدت بسیار کاهش یافته و منتظر افزایش بیشتر قیمت هستند.

برای اولین بار در یک بازار صعودی بیت کوین، نه تنها سرمایه‌گذاران بلند مدت، بلکه تریدرهای کوتاه مدتی که در انتهای چرخه بازار به صورت روزانه باعث افزایش فشار فروش می‌شوند نیز نسبت به افزایش بیشتر قیمت این ارز دیجیتال مطمئن‌تر شده و مایل به فروش دارایی‌های رمز ارزی خود نیستند. این امر منجر به تشدید کاهش عرضه می‌شود و در صورتی که تقاضا همچنان بالا باقی بماند، جهش دیگری در قیمت BTC اتفاق خواهد افتاد.

اندیکاتور موج‌های هادل و کاهش فعالیت فروش تریدرهای بیت کوین

هر بازار صعودی Bitcoin، عموما با افزایش تعداد سفته‌بازهای کوتاه مدتی همراه است که به امید سودآوری سریع وارد بازار شده‌اند و در طرف مقابل، سفته‌بازان بلند مدت نیز در نیمه دوم چرخه بازار برای تحقق سود خود اقدام به افزایش فشار فروش می‌کنند.

یکی از بهترین اندیکاتورهای درون شبکه‌ای برای تعیین این جریان در هر چرخه، هادل ویوز یا موج‌های هادل (HODL waves) نام دارد. در این اندیکاتور، مدت زمانی که هر آدرس بیت کوین‌ها را پیش از فروش در خود نگهداری کرده، به گروه‌های زمانی تقسیم شده و در نهایت به رنگ‌های متفاوت نمایش داده می‌شود.

موج‌های هادل بیت کوین
موج‌های هادل بیت کوین

به‌عنوان مثال، کسی که BTCهای خود را به مدت 5 ماه نگهداری کرده است، در دسته 3ماه-6ماه به رنگ نارنجی روشن قرار می‌گیرد. اگر این شخص اقدام به فروش کند، از این دسته خارج شده و در گروه 24ساعت به رنگ قرمز تیره قرار می‌گیرد.

بنابراین در یک بازه زمانی مشخص، هرچه رنگ‌ها در چارت موج‌های هادل قرمزتر باشند، یعنی تغییر پوزیشن (از هولدر به فروشنده) بیشتری در کوتاه مدت رخ داده است. این روند در یک بازار نزولی تقریبا در کمترین و در یک بازار صعودی در بالاترین حالت خود قرار دارد و فعالیت کوتاه مدت تریدرهای بیت کوین در سقف بازار صعودی به بیشترین حد خود می‌رسد.

ارزش محقق شده در موج‌های هادل در سطح بحرانی است

از آنجایی که قیمت بیت کوین در چرخه‌های بازار نوسان شدیدی دارد و موج‌های هادل تنها تعداد رند و صحیح BTCهای انتقال یافته را در نظر می‌گیرند، بنابراین این چارت کل ارزش و سود محقق شده توسط یک فروشنده در یک بازه زمانی مشخص را نشان نمی‌دهد.

چون هرچه قیمت بیشتر باشد سودآوری هم برای هولدرها بیشتر می‌شود، بنابراین موج‌های هادل را می‌توان بر اساس قیمت محقق شده (Realized Price) که در واقع متوسط قیمت آخرین خرید یا فروش بیت کوین است، وزن‌دهی کرد. این تعدیل اندیکاتور، امکان تصویر‌سازی سودآوری روزانه از طریق رنگ‌بندی دسته‌های زمانی را میسر می‌سازد.

سقف‌های چرخه‌های BTC بیشتر در نزدیکی فعالیت حداکثری تریدرها در کوتاه مدت تشکیل می‌شوند

از وزن‌دهی موج‌های هادل به‌وسیله قیمت محقق‌شده، موج‌های هادل سرمایه محقق‌شده (Realized Cap HODL Waves) به‌دست می‌آید؛ مفهومی که برای اولین بار توسط تحلیلگری به نام Typerbole معرفی شد. این تعدیل اندیکاتور نشان می‌دهد که سقف‌های گروه 1هفته‌ای-1ماهه، تا به اینجای کار با تمام سقف‌های بازار صعودی برابر بوده‌اند (دایره‌های چارت زیر).

موج‌های هادل سرمایه محقق‌شده
موج‌های هادل سرمایه محقق‌شده

این اندیکاتور نه تنها نشان می‌دهد که فعالیت فروش فعلی تریدرهای بیت کوین هنوز به حداکثر حالت یک بازار صعودی معمول نرسیده است، بلکه حتی نشان می‌دهد که برای اولین بار در تاریخ بازارهای صعودی BTC، علی‌رغم افزایش قیمت این روند در حال کاهش است.

موج‌های هادل سرمایه محقق‌شده یک روزه تا یک ماهه
موج‌های هادل سرمایه محقق‌شده یک روزه تا یک ماهه

این روند در یک بازار صعودی بسیار غیر معمول است. با فرض اینکه هنوز به حداکثر قیمت نرسیده‌ایم، این امر نشان می‌دهد که سفته‌بازانِ به دنبال سود، چه تمرکز کوتاه مدت داشته باشند چه بلند مدت، با امید به افزایش بیشتر قیمت اقدام به نگهداری بیت کوین‌های خود کرده و منجر به کاهش عرضه در صرافی‌ها شده‌اند.

فعالیت فروش بیت کوین به نسبت بازه نگهداری بسیار پایین است

مدیر فناوری ارشد گلس‌نود، رافائل شولتز-کرفت (Rafael Schultze-Kraft)، با نگاه به اندیکاتور Coin Days Destroyed که در واقع کل روزهای هادلینگ از بین رفته از طریق فروش بیت کوین توسط هولدرها را نشان می‌دهد، نظر مشابهی را ارائه داده است.

وی گفته بر اساس میانگین متحرک 3 ماهه این اندیکاتور، این روزهای از بین رفته به سطوحی رسیده است که آخرین بار در تابستان 2019 یعنی زمانی که قیمت به حداکثر مقدار خود رسیده بود، شاهد بودیم.

اگر قیمت بیت کوین به مقدار حداکثری خود در یک بازار صعودی نزدیک شود، مقدار این اندیکاتور نیز بیشتر خواهد شد، چراکه تریدرهای بلند مدت شروع به فروش و کسب سود می‌کنند که در حال حاضر چنین چیزی وجود ندارد.

رفتار فروش بیت کوین نسبت به ارزش بازار پایین است

با تعمیم مفهوم روزهای از بین رفته بیت کوین (CDD) و نگاه به متوسط مقدار روزهای از دست رفته در مقایسه با ارزش بازار، به مفهومی به نام dormancy flow یا اصطلاحا جریان خفته و پنهان می‌رسیم. دورمنسی فلو مفهومی است که توسط تحلیلگر و تریدری به نام David Puell معرفی شد.

جریان خفته تعدیل شده بیت کوین
جریان خفته تعدیل شده بیت کوین

جریان خفته یا پنهان به میانگین متحرک سالانه رفتار خرج کردن هولدرهای بیت کوین اشاره دارد. این اندیکاتور بر اساس ارزش نگهداری شده‌ای که در مقایسه با ارزش کل بازار از بین رفته، محاسبه می‌شود. این شاخص می‌گوید که متوسط رفتار خرج کردن 365 روزه بیت کوین به دلار، کاملا سالم است و بسیار پایین‌تر از مقدار خرج شده در بازار صعودی پیشین قرار دارد.

سوخت موشک بیت کوین

فعالیت فروش تریدرهای بیت کوین چه از سوی سفته‌بازان کوتاه مدت باشد یا هولدرهای بلند مدت، در حال کاهش بوده و رفتار خرج کردن سالانه نیز به نسبت مارکت کپ بسیار پایین است. تمام این داده‌های درون شبکه‌ای نشان می‌دهند که بازار در شرف کاهش عرضه بیشتر قرار دارد. این اتفاق یکی از بهترین محرک‌‌های رشد قیمت BTC است.

با این وجود، این عوامل تضمین محکم و حتمی برای این اتفاق نیستند، چراکه برای رشد قیمت در این شرایط، به ادامه افزایش تقاضا نیاز است. بنابراین، توجه فراوان به نهنگ‌های بازار و تقاضای نهادی لازم است، چراکه این افراد عامل اصلی صعود قیمت و رشد سمت خرید بوده‌اند.

منبع: Cointelegraph



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)