پای نتورک (Pi Network) چیست؟ کلاهبرداری یا فرصت سرمایه گذاری؟ (ریدایرکت شد)


پای نتورک ارز دیجیتالی است که ادعا دارد با گوشی موبایل استخراج می‌شود. اما چنین چیزی ممکن است؟ یا Pi Network تنها یک کلاهبرداری بزرگ است؟

در طول چند سال اول عمر ارز دیجیتال بیت کوین، خیلی‌ها آن را یک کلاه‌برداری بزرگ می‌دانستند یا مسخره‌اش می‌کردند. اما عده‌ای دیگر تصمیم به سرمایه گذاری روی آن گرفتند و بهترین اتفاق عمرشان را رقم زدند. با رشد شدیدی که بیت کوین در سال‌های اخیر داشته، خیلی از آن هولدرها عملا میلیاردر شده‌اند. اما چنین موقعیتی به ندرت دوباره پیش می‌آید. یکی از پروژه‌هایی که کاربرانش ادعا می‌کنند قرار است مثل بیت کوین آن‌ها را میلیاردر کند، Pi Network است. اما آیا واقعا می‌توان چنین ارزش و اهمیتی برای یک آلت کوین قائل شد و آن را با بیت کوین مقایسه کرد؟ آن هم آلت کوینی که هیچ مشخصه منحصر به فردی ندارد؟ اصلا پای نتورک در هنگام قیمت گذاری توکنی ارزشمند خواهد بود یا یک طرح کلاهبرداری دیگر؟

حتی پیش از اینکه توسعه Pi Network آغاز شود، تیم مارکتیگ این پروژه تمام شبکه‌ای اجتماعی را از اسم آن پر کرده بود. از آن زمان حدود 4 سال می‌گذرد و پای نتورک هنوز عرضه نشده است، اما این تاخیر هنوز دل میلیون‌ها کاربر شبکه را نسبت به PN سرد نکرده است.

بسیاری از کاربران حوزه رمز ارزها، چه تازه وارد و چه حرفه‌ای، سرمایه گذاری روی پای نتورک را ایده‌ای منطقی برای شروع کار در بازار ارزهای دیجیتال می‌دانند و می‌گویند در آینده سودمند خواهد بود. اما عده‌ای دیگر با در نظر گرفتن شیوه عضوگیری و همچنین استخراج بدون پشتوانه پای نتورک Pi Network، آن را یک طرح کلاهبرداری پانزی می‌دانند. به نظر شما کدام یک از این دو عده درست می‌گویند؟

در تاریخ 5 مارس 2022 (14 اسفند 1400) کاربران ایرانی این شبکه پس از باز کردن اپلیکیشن Pi Network با پیغامی مواجه شدند که می‌گفت «کاربران اهل ایران، کوبا، کره شمالی و قسمت‌هایی از اوکراین از نرم افزار پای نتورک حذف خواهند شد.» این حرف بر خلاف وعده‌های تیم توسعه‌دهنده اپلیکیشن پای نتورک مبنی بر احراز هویت شدن تمام پیشگامان شبکه Pi بوده و کاربران ایرانی را به شدت از این اپلیکیشن دلسرد کرده است. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، به انتهای مطلب مراجعه کنید.

استخراج ارز دیجیتال پای نتورک با گوشی موبایل ممکن است؟

برای سرمایه گذاری روی یک رمز ارز دو راه داریم. روش اول اینکه مستقیم مبلغی پرداخت کنیم و ارز دیجیتال مورد نظر را بخریم. در روش دوم می‌توانیم به صورت غیر مستقیم سرمایه گذاری کنیم؛ به این شکل که تجهیزات لازم برای اداره بلاک چین آن رمز ارز را بخریم و به فعالیت و امنیت شبکه کمک کنیم. به عنوان مثال ماینرهای بیت کوین با خرید دستگاه‌های اسیک و با خرج هزینه بالای الکتریسیته، عملیات تایید تراکنش‌های شبکه بیت کوین را اجرا و در فرآیند الگوریتم اجماع اثبات کار (PoW) شرکت می‌کنند و در ازای هزینه‌ای که کرده‌اند، بیت کوین می‌گیرند. به این فرآیند، استخراج می‌گویند.

پای نتورک هم وعده فرآیندی مشابه را می‌دهد، با این تفاوت که لازم نیست هزینه زیادی را صرف خرید تجهیزات ماینینگ کنید و تنها با نصب کردن یک نرم افزار رایگان روی گوشی موبایل‌تان، که البته هیچ قدرت پردازشی خاصی هم برای استخراج نیاز ندارد، می‌توانید ارز دیجیتال Pi Network را به دست بیاورید؛ به نظرتان بوی کلاهبرداری به مشام نمی‌رسد؟ اصلا چنین چیزی ممکن است؟

استخراج پای با گوشی موبایل ممکن است؟

رشد شدید رمز ارزها موجب شده استخراج که زمانی یک سرگرمی برای کاربران خوره تکنولوژی محسوب می‌شد، حالا یک صنعت پول‌ساز و چند میلیارد دلاری باشد. کمپانی‌های قدرتمند با خرید صدها دستگاه ماینر به راه اندازی مزارع ماینینگ می‌پردازند و استخراج با کامپیوترهای شخصی دیگر عملا غیرممکن است. اما تیم توسعه دهنده پای نتورک هنوز ادعا می‌کند تنها با نصب یک اپلیکیشن روی گوشی که عملیات پردازشی هم انجام نمی‌دهد، می‌توانید درآمدزایی کنید و رمز ارزی در حد و اندازه بیت کوین به دست بیاورید.

کاربران زیادی به امید اینکه رایگان و بی دردسر رمز ارز Pi Network گیرشان می‌آید و پس از قیمت خوردن آن میلیاردر می‌شوند، بدون در نظر گرفتن احتمال کلاهبرداری بودن آن اقدام به نصب اپلیکیشن پای نتورک روی گوشی موبایل خود کرده‌اند و هر روز آن را فعال می‌کنند. اما آیا چنین کاری بی‌خطر است؟ یا Pi نتورک تنها یک طرح کلاهبرداری با ایده نسبتا متفاوت از بقیه است؟

پای نتورک (Pi Network) چیست؟

پای نتورک خود را نسل بعدی پروژه‌های ارز دیجیتال می‌داند که برای رفع مشکل مقیاس پذیری پروژه‌های نسل اول (به عنوان مثال بیت کوین و اتریوم) آمده است. بیت کوین با وجود غیر متمرکز بودنش، آنقدر به سیستم قدرتمندی برای استخراج احتیاج دارد که عملا تنها در دست شرکت‌های خاص با هش ریت بالا است و چندان غیر متمرکز محسوب نمی‌شود. توسعه دهندگان Pi Network ادعا می‌کنند راهی برای استخراج رمز ارز با گوشی و بدون نیاز به قدرت پردازشی پیدا کرده‌اند که حتی نیازی به اتصال دائم اینترنت ندارد! حال نمی‌دانیم با گوشی‌های موبایلی که به اینترنت متصل نیستند و تنها روزی چند ثانیه برای فعال کردن ماینینگ (!) اینترنت خود را وصل می‌کنند، بلاک چین پای نتورک چطور بلاک چینی است!

آنطور که از وب سایت توسعه دهنده برمی‌آید، سازندگان Pi Network از فارغ‌التحصیلان دانشگاه استنفورد هستند و بسیار روی این موضوع مانور می‌دهند، اما در نظر داشته باشید که تحصیل این دو نفر در یک دانشگاه، باعث نمی‌شود تمام پروژه‌های آن‌ها زیر نظر و مورد تایید همان دانشگاه باشد. در حقیقت این دو نفر از نام خوب دانشگاه محل تحصیل خود برای اعتباربخشی به پروژه‌شان استفاده کرده‌اند که این خود به تنهایی بی‌پایه و توخالی بودن پروژه را نشان می‌دهد. همچنین بهتر است بدانید که اعضای تیم توسعه دهندگان پای نتورک در چند سال اول فعالیت‌شان سه نفر بود. اما حالا یکی از آن‌ها از صفحه تیم توسعه دهنده وب سایت پای حذف شده است.

تیم توسعه دهنده پای نتورک

ضمن اینکه استخراج همیشه با عملیات تراکنشی و صرف هزینه الکتریسیته همراه است. حتی در الگوریتم اثبات سهام که به منظور حل مشکلات الگوریتم اثبات کار ساخته شده است، حداقل کمی هزینه و قدرت پردازشی برای پردازش تراکنش‌ها و به دست آوردن ارز دیجیتال نیاز داریم. متصل نبودن گوشی‌های شبکه پای نتورک به اینترنت، نشان می‌دهد حتی ذره‌ای قدرت پردازشی برای اجرای عملیات‌ها لازم نیست و این با اصل اولیه استخراج تضاد دارد.

برای عضویت در شبکه پای نتورک باید حتما یک کد معرف در هنگام ثبت نام وارد کنید. ارائه این کد معرفی کاملا الزامی است و همچنین هر شخص به نسبت تعداد کاربرانی که با کد معرف او ثبت نام کرده‌اند، در استخراج Pi سود می‌کند. بنابراین هر نفر پس از ورود به شبکه، باید دنبال زیرمجموعه برای خود بگردد و اقوام و آشنایانش را وارد سیستم کند تا سود بیشتری ببرد. این ترکیب و فرآیند شما را یاد طرح‌های هرمی نمی‌اندازد؟

ایرادهای اساسی پای نتورک چه هستند و چرا این پروژه کلاهبرداری خوانده می‌شود؟

در اولین قدم، بیایید سری به وب سایت Pi Network بزنیم. در صفحه اول آن نوشته شده پای نتورک اولین ارز دیجیتال است که می‌توانید با گوشی آن را استخراج کنید؛ این اولین دروغ سازندگان این شبکه است که خطر کلاهبرداری را به کاربران گوشزد می‌کند. پیش از پای، الکترونیوم و چند پروژه دیگر هم وعده این کار را داده‌اند، اما هرگز هیچ کدام به موفقیت نرسیده‌اند.

صفحه اول وب سایت کلاهبرداری پای نتورک

استفاده از نام دانشگاه برای اعتباربخشی به پروژه Pi Network چه معنایی دارد؟

همانطور که بالاتر ذکر کردیم، توسعه دهندگان پروژه با ذکر پیاپی اینکه از دانشگاه استنفورد فارغ التحصیل شده‌اند، قصد دارند جایگاه پای نتورک را میان کاربران تثبیت کنند؛ حال آن که در صفحه دانشگاهی و حتی در صفحه لینکدین خود کوچک‌ترین اشاره‌ای به Pi Network نکرده‌اند و حتی خودشان می‌دانند در حال توسعه یک پروژه با محوریت کلاهبرداری هستند.

از این حرکت سازندگان Pi برمی‌آید برای اعتباربخشی به پروژه‌شان تنها قصد سواستفاده از نام خوب دانشگاه خود را دارند. در ضمن یکی از توسعه دهندگان پای نتورک حتی صفحه دانشگاهی ندارد و صفحه لینکدین او هم کاملا غیرحرفه‌ای ساخته شده است. یکی از ملاک‌های اصلی سنجش اعتبار یک پروژه، کیفیت رزومه و صفحه لینکدین سازندگان آن است.

پای نتورک واقعا یک رمز ارز است؟

ترکیب واژه رمز ارز از دو بخش رمز و ارز ساخته شده است که نشان می‌دهد هنگام به زبان آوردن آن، در حقیقت درباره یک ارز یا واحد پولی صحبت می‌کنیم که عملیات رمزنگاری روی آن انجام شده است. اولین ارز رمزنگاری شده بیت کوین بود، اما اگر بخواهیم علت اصلی موفقیتش را پیدا کنیم، بدون شک تنها به فناوری بلاک چین خواهیم رسید. به لطف بلاک چین و قابلیت ذخیره سازی غیر متمرکز بود که بیت کوین رمزنگاری شده توانست جایگاه کنونی‌اش را به دست بیاورد. سازندگان پای نتورک و همچنین تعدادی از کاربران ایرانی این شبکه که از خود سازنده‌ها بیشتر روی پروژه Pi Network تعصب و غیرت دارند، همواره ادعا می‌کنند پای نتورک بلاک چین اختصاصی خود را دارد؛ اما تاکنون کمترین نشانه‌ای از وجود این بلاک چین دیده نشده است.

بلاک چین به اتصال تمام مدت تعداد زیادی نود یا گره نیاز دارد، حال آن که دستگاه‌های سازنده شبکه پای نتورک حتی موقت هم به اینترنت متصل نیستند و تنها با چند ثانیه اتصال در طول روز، می‌خواهند بلاک چینی با سی میلیون کاربر (به گفته خودشان) را مدیریت کنند. آن چه که از مجموع شرایط برمی‌آید، پای نتورک در واقع یک سیستم توزیع توکن است که با روزی یک بار حاضر بودن شما در اپلیکیشن، به اندازه‌ای مشخص پای به حساب‌تان می‌آید.

استخراج ارز دیجیتال با گوشی هوشمند تا چه اندازه ممکن است؟

بر اساس اطلاعات ذکر شده تا الان، پای نتورک در حقیقت نه یک رمز ارز، بلکه توکنی با توزیع رایگان و بر اساس حضور در شبکه است که حتی بلاک چینی ندارد و دارایی شما تنها درون اپلیکیشن این شبکه به شکل ارقامی خیالی دیده می‌شود. از نظر تئوری، با هر دستگاه الکترونیکی که پردازنده دارد می‌توانید مشغول استخراج رمز ارز بشوید، اما آن چه که باعث می‌شود ما این کار را «غیر ممکن» بخوانیم، قدرت پردازش بسیار کم گوشی‌های موبایل است. لازم است بدانید که حتی کامپیوترهای شخصی قوی هم توانایی مقابله با دستگاه‌های ماینر اسیک را ندارند. فضای استخراج رمز ارز بسیار رقابتی است و هر ماینر برای به دست آوردن ذره‌ای بیت کوین یا اتریوم تمام تلاشش را می‌کند تا قدرت پردازشی دستگاه‌هایش را افزایش دهد. همین رقابت شدید است که به BTC ارزش می‌دهد.

کیف پول Pi Network کلاهبرداری

بیت کوین از نسل اول ارزهای دیجیتال است که با الگوریتم اجماع اثبات کار، اجماع میان نودها برقرار می‌شود. الگوریتم اثبات کار یا PoW برای اجرای تراکنش‌ها به قدرت پردازشی نیاز دارد، اما الگوریتم‌های جدیدتر همچون PoS دیگر قدرت پردازشی چندانی نمی‌خواهند؛ هر چند که حتی در PoS هم باز اندکی قدرت پردازشی لازم است. روند کار به این شکل است که کاربر مقداری رمز ارز خریداری می‌کند و در کیف پول خود به وثیقه می‌گذارد و به این شکل، به امنیت شبکه کمک می‌کند. با استیک کردن ارز دیجیتال، کاربر به یک نود اعتبارسنج تبدیل می‌شود، حتی اگر کیف پول مذکور روی یک گوشی موبایل نصب باشد.

سود اصلی پروژه پای نتورک برای کیست؟

خیلی‌ها با این استناد که روزی یک بار دکمه‌ای را زدن هیچ ضرری ندارد، نرم افزار پای را نصب کرده‌اند. اما لازم است بدانید که خواسته یا ناخواسته یکی از اعضای جامعه کاربری پای هستید که در صورت به نتیجه نرسیدن پروژه Pi Network و کلاهبرداری بودن آن، هدف سواستفاده تیم توسعه دهنده قرار گرفته‌اید. بنابراین اگر به نظرتان اشکالی ندارد که عضو یک طرح کلاهبرداری باشید و از شما سواستفاده کنند، بهتر است هر چه سریع‌تر اپلیکیشن پای نتورک را نصب کنید!

پای نتورک کلاهبرداری است یا نه؟

همچنین این نکته را هم در نظر بگیرید که مشخص نیست اپلیکیشن پای بعد از نصب چه دسترسی‌هایی روی گوشی شما خواهد داشت. ممکن است به پردازنده شما دسترسی داشته باشد و برای خودش ارزهای دیجیتال واقعی نظیر بیت کوین و اتریوم را استخراج کند. ممکن است روی گوشی‌تان بدافزار نصب کند و یک روز از آن به عنوان حفره امنیتی استفاده کند. در خوشبینانه‌ترین حالت، ممکن است با دسترسی به دوربین یا حافظه دستگاه‌تان، اطلاعات شما را بدزدد و در اختیار خریدارهای دیتابیس قرار دهد.

چطور پروژه کلاهبرداری را از پروژه واقعی تشخیص دهیم؟

اولین قدم برای تشخیص پروژه واقعی با پروژه‌های اسکم، بررسی رزومه تیم سازنده آن است. پیش از این درباره سابقه و اعتبار بسیار کم توسعه دهندگان این پروژه صحبت کردیم.

قدم بعدی برای تشخیص یک پروژه جعلی، بررسی اطلاعات فنی ارائه شده توسط توسعه دهنده است. Pi Network کوچک‌ترین اطلاعات فنی به درد بخوری درباره پروژه خود ارائه نداده است و متن باز نیست؛ معمولا بیشتر پروژه‌های اسکم و کلاهبرداری حوزه دیفای و کریپتو به بهانه‌های واهی همچون جلوگیری از لو رفتن اطلاعات مهم و محرمانه، از ارائه منبع پروژه خود سر باز می‌زنند. این در حالی است که پروژه‌های معتبر دنیای رمز ارزها از جمله بیت کوین، اتریوم، کاردانو، سولانا و بسیاری دیگر، همگی متن باز هستند.

خرید و فروش در شبکه پای نتورک تا چه اندازه ممکن است؟

اصلی‌ترین مسئله تعیین کننده قیمت و همچنین امکان معامله یک توکن، عرضه و تقاضای آن است. از منظر اقتصادی، اگر تقاضا برای چیزی وجود داشته باشد، عرضه‌اش منطقی است و می‌شود روی آن قیمت گذاشت. با بالا رفتن عرضه و پایین ماندن (یا صفر بودن) تقاضا، قیمت به صفر میل می‌کند. اما در حال حاضر هیچ تقاضایی برای این ارز وجود ندارد و در عوض، جامعه کاربری چند میلیونی آن همه آماده فروش ارزهای بادآورده خود هستند.

شاید فکر کنید کاربران پای خود را نگه می‌دارند تا قیمت بالا رود، اما مسئله اینجاست: کسی برای فروش یک رمز ارز صبر می‌کند که برای به دست آوردنش تلاش کرده یا هزینه‌ای داده باشد. حتی اگر روزی پای به صورت آزمایشی قیمت گذاری شود، در یک جامعه کاربری چند میلیونی که هر شخص با روزی یک حرکت انگشت چند پای به دست آورده است و حالا چند هزار پای در حساب خود دارد، فشار فروش بسیار زیاد خواهد بود و در نتیجه ارزش رمز ارز پای به صفر نزدیک خواهد شد.

پروژه کلاهبرداری پای نتورک

البته عده‌ای از کاربران Pi Network عقیده دارند هر پای در هنگام قیمت گذاری 100 دلار ارزش خواهد داشت! حال معلوم نیست چه کسی حاضر است برای رمز ارزی که روزانه ده‌ها و شاید هم صدها هزار عدد از آن رایگان به دست آمده است، 100 دلار پول بدهد.

آیا پای نتورک مثل بیت کوین ارزشمند می‌شود؟

علت ارزشمند شدن پروژه ساتوشی ناکاموتو (خالق ناشناخته بیت کوین) نوآوری و ارائه راهکاری برای یک مشکل واقعی بود. در واقع تمام رمز ارزهای به درد بخور در وایت پیپر خود یک هدف معتبر همچون رفع مشکلی حقیقی را دارند. البته مدتی است که میم کوین‌ها هم جای خود را در بازار باز کرده‌اند، اما اگر دقت کنید، حتی توسعه دهندگان یک میم کوین مثل شیبا اینو هم پس از مدتی متوجه شدند اگر بخواهند میم باقی بمانند، جایی در بازار آینده نخواهند داشت؛ به همین خاطر است که سازنده شیبا اینو به تاسیس صرافی و متاورس خاص این ارز رو آورد.

حال مقایسه کنید با پروژه Pi Network که هنوز هیچ نشانه‌ای از بلاک چین خود ارائه نداده است و حتی اگر تصور کنیم بلاک چینی دارد، یک کپی محض است و دلیلی مشخص برای ساخته شدنش وجود ندارد جز پر کردن جیب توسعه دهندگان این پروژه کلاهبرداری.

سخن پایانی

از جمله ادعاهای تیم توسعه دهندگان پای نتورک برای اثبات صلاحیت خود و اپلیکیشن‌شان، این است که نرم افزار 10 میلیون مرتبه از گوگل پلی استور دانلود شده است. اما لازم است بدانید که گوگل بارها اپلیکیشن‌های مخرب را هم تایید کرده و بعدتر متوجه مشکلات آن شده است. همچنین ممکن است نسخه کنونی اپلیکیشن مشکلی ایجاد نکند، اما یک حفره امنیتی مخفی داشته باشد که در هنگام لازم توسعه دهندگان آن را فعال کنند و مشغول سواستفاده از دستگاه‌های کاربران شبکه شوند.

همچنین یکی از دلایل تعداد بالای نصب اپلیکیشن، سیستم دریافت جایزه برای زیرمجموعه‌گیری است که موجب می‌شود کاربران اقوام و آشنایان خود را به شبکه بیاورند و به این ترتیب، با هر کاربر جدید، پای حداقل چند کاربر دیگر به سیستم کشیده می‌شود؛ درست مثل طرح‌های پانزی و هرمی.

یادتان باشد که اگر کسی وعده درآمد راحت و بی‌دردسر را به شما داد، بدون شک کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه است.

تاثیر آپدیت 5 مارس 2022 پای نتورک بر کاربران ایرانی

سرانجام پس از سه سال حضور کاربران ایرانی در شبکه پای نتورک و تلاش همیشگی آن‌ها برای اثبات درستی Pi Network به کسانی که آن را باور نداشتند، توسعه‌دهندگان شبکه Pi در 14 اسفند 1400 آب پاکی را روی دست کاربران ایران، کوبا، کره شمالی و بخش‌هایی از اوکراین ریختند و آن‌ها را از اپلیکیشن حذف کردند. البته گفته می‌شود که Pi های به اصطلاح «استخراج شده» این کاربران تا قبل از دسامبر 2021 هنوز در شبکه پای قابل قبول است، اما هر چه که بعد از آن تاریخ به رقم دارایی‌شان اضافه شده حذف خواهد شد. هر چند که معلوم نیست وقتی کاربران این کشورها نمی‌توانند احراز هویت کنند و عملا از طرف توسعه‌دهندگان Pi Network طرد شده‌اند، چطور می‌خواهند پای خود را برداشت کنند.

توسعه‌دهندگان شبکه پای با حذف کردن کاربران این چند کشور از اپلیکیشن خود، به سادگی نشان دادند که یک نرم افزار متمرکز را اداره می‌کنند و بلاک چینی در کار نیست، چرا که اگر فناوری پای بر بستر یک بلاک چین فعالیت می‌کرد، توسعه‌دهندگان می‌توانستند اپلیکیشن را روی نودهای شبکه قرار دهند و آن را غیر متمرکز کنند تا مجبور به از دست دادن میلیون‌ها کاربر خود نباشند. همین حقیقت کوچک نشان می‌دهد ادعاهای این تیم تا چه اندازه دروغین و به هدف جمع کردن یک جامعه کاربری چند میلیونی و سواستفاده از آن‌ها بوده است.

لازم به ذکر است که بسیاری از مدیران ایرانی شبکه‌های اجتماعی پای نتورک با اعلام این خبر، از اپلیکیشن و شبکه Pi Network خداحافظی کرده‌اند و گفته‌اند تا زمان برطرف شدن این مشکل برنمی‌گردند. همچنین طبق ادعای این افراد، ممکن است با برطرف شدن مشکل برجام، اپلیکیشن پای نتورک هم کاربران ایرانی را دوباره به جمع خود راه دهد. توصیه ما به این افراد، دل کندن از پروژه کلاهبرداری Pi Network و تلاش برای محقق کردن آرزوهایشان با پروژه‌های واقعی و ارزشمند دنیای ارزهای دیجیتال است.

تهیه شده در اکسچینو


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (65 نظر)
بهنام

به نظرم خیلی بد بینانه و با حالت تدافعی مقاله نوشتید. شما زمانی که به اینترنت متصل میشید عملا امنیت معنی نداره دیگه. اگه بحث لشکری جهت سو استفاده رو دارید میکنید. همه برنامه های روز مره ی ما این خطر رو دارن نمونه اش اینستاگرام که الان با استفاده از اطلاعات گوشی ها داره آمار تردد در جهان رو با قبل از کرونا مقایسه میکنه. نرم افزار بازار رو که نگم براتون یه نرم افزار جاسوسی تمام عیار هستش. اسنپ هم همینطور روبیکا و ... اگه بخواهیم از دید امنیتی منطقی به قضیه نگاه کنیم. ما هنگام استفاده از اینترنت و تلفن همراه و سیستم عامل اندروید و نصب هریک از اپلیکیشن های ایرانی عملا خودمون امنیت خودمون رو نقض کردیم

0 پاسخ دهید
23:34:34 1399/01/16
علی فتاحی

دلایلی که نویسنده این مقاله آورده، خیلی بچگانه و حاکی از ترس است .ترس از رشد عالی پای و شکست بیت کوین .مطمئنا پای در آینده رقیب سرسخت آنان خواهد شد و از بیت کوین پیشی خواهد گرفت.

0 پاسخ دهید
23:34:34 1399/01/16
قربانعلی شیرزاد

سلام بهنام میشه به من یک کد معروف بفرستی میخوام به خودم حیساب درست کنم ونیاز به کد معروف دارم ممنون

0 پاسخ دهید
23:34:34 1399/01/16
کامران

گزیده ای از تحصیلات دکتر نیکولاس کوکالیس یکی از اعضای تیم اصلی پای نتورک https://hci.stanford.edu/nicolas/ نیکولاس کوکالیس، یک محقق دوره فوق دکتری علوم کامپیوتری در دانشگاه استنفورد می باشد. دانشگاهی که در آن در زمینه محاسبات اجتماعی تحقیق میکند و در حال حاضر مشغول تدریس دوره ی "طراحی اپلیکیشن های غیر متمرکز در بلاکچین" در این دانشگاه است. در اوایل دوره دکتری، چهارچوبی را ایجاد کرد که برنامه نویسی را در سیستمهای توزیع شده با تحمل خطا (یا سیستمهای توزیع شده خطاپذیر)، ساده می کند. این امر برای بلاکچین های امروزی نیز مناسب و قابل اجرا می باشد. دکتر کوکالیس در زمینه ی طراحی اپلیکیشن های اجتماعی فراگیر که بیش از بیست میلیون کاربر دارای میزان احتباس و تعامل استثنایی دارند، تخصص دارد. میزان تخصص او باعث شد که در سال ۲۰۰۹ جایزه فیس بوک فاند دریافت کند. وی در تیم موسسین استارت ایکس، یک جامعه کارآفرین غیرانتفاعی و شتاب دهنده برای شرکت های وابسته به استنفورد، بود. جایی که از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ به عنوان مدیر فنی فعالیت می کرده است. وی دارای مدرک دکتری مهندسی کامپیوتر و کارشناسی ارشد علوم مدیریت و مهندسی از دانشگاه استنفورد می باشد.

0 پاسخ دهید
00:17:35 1399/01/17
علی

واقعا مقاله خیلی دقیق است پای هیچ چیزی جز تبلیغات بازرگانی را مطرح نکرده در بخش اسناد و مدارک و ان خبری که عکس ان سه نفر را نشان میدهد و مقاله ای هست در سایت استنفورد خنده دار هست توسط یک دانش اموز دبیرستانی در همین امسال در بخش اخبار سایت استنفورد کار شده دانشگاه استنفورد بخشی دارد بنام اخبار که دانشجوها و اشخاص متقاضی میتوانند علایق و سلایق خود را انجا قرار دهند و ان دانش اموز هم ان خبر را کار کرده واقعا کوچکترین اعتباری ندارد نکته عجیب دیگر انست که خود موسین گفته اند نوعی ارز دیجیتال اجتماعی است و بیت کوین را طلای دیجیتال نامیده اند و اصلا پای ارز دیجیتال هم نیست چون بلاک چین را هیچ گوشی نمیتواند استخراج کند و ادمین های ایرانی پای که ویدیوی جوابیه مسخره ای هم ساخته اند در پاسخ به این اشکالات گفته اند در حال رشد هست ولی سوال اینست چه چیزی در حال رشد است؟ شبکه مشتریان این ارز قلابی؟ یا چیز دیگری رشد میکند که مطلع نیستیم؟ در تمام اسناد و مدارک خزعبلات بازرگانی است و تحریک و تشویق به نصب برنامه و عجیب انکه برنامه هم مشکلات زیادی دارد و برنامه به این سادگی را هم نتوانسته اند درست بنویسند و بعد شخص از دانشگاه استنفورد هم بوده یک اپ موبایلی ساده هم عاجز بوده اند بنویسند هیچ شبکه ای ندارد و باز هم در حال تبلیغات هستند تا کاربر بیشتری جذب کنند و اصلا قصد کوبیدن و تمسخر انان نیست ولی دلایل منطقی برای این ارز وجود خارجی ندارد و فقط شعار های رنگینی گفته اند و بس

0 پاسخ دهید
12:51:19 1399/01/18
پای نتورک

شما که خودت سیر هستی و یادت به گشنه ها نیست شما برو دستگاه های ماینر و بیت کوین هایت محافظت کن فضولی تو کار کسی نکن

0 پاسخ دهید
12:51:19 1399/01/18
محمد

ایول .این ارز رو برای خالی کردن کشور ای جهان سوم بخصوص ایران درست کردن

0 پاسخ دهید
12:51:19 1399/01/18
علی فتاحی

گمشو فضولی توی کآر دیگران نکن.بدبخت حسود .احتمالا تریت از رشد پی هست .نگاهی به سایتهای خارجی بکن .همین الان در خیلی جاها درحال خرید و فروش هست.پی روتو کم میکنه.pi ارز برتر و ایده تل

0 پاسخ دهید
12:51:19 1399/01/18
matin

به احتمال قوی نویسنده مقاله یکی از سهامداران یا مدیران بیت کوین هستش

0 پاسخ دهید
18:04:37 1399/01/18
افشین

😂😂مدیران یا سهامداران بیت کوین اصلا میدونی بیت کوین چیه

0 پاسخ دهید
18:04:37 1399/01/18
H.S.N

ازسطح دانش ومطالب شما کاملا مشخصه که هنوز از حوزه رمز ارز و بلاکچین هیچ چیزنمیدونید، بخصوص بلاکچین بیت کوین که از روش POW بهره میبره، بهتره بدونید اولا بیت کوین سهام نیست! دوما کنترول بیت کوین دست هیچ شخص وابرقدرتی نیست! هیچ کسی هم نمیتونه داخلش دست ببره بخاطرهمین طرفداردار وخواهان داره، اتفاقا هدف از بوجودآوردن بیت کوین همین بوده تا دست ابرقدرتها وبانک ها رو برای همیشه از دخالت درامور مالی کوتاه کنه، بنیانگذار بیت کوین شخصی بنام ساتوشی ناکاموتوست که اونم هیچ کس نمیشناسه، همین باعث غیرمتمرکز بودن کامل بیت کوین شده، بیت کوین یک سیستم همتابه همتاست که بصورت خودکار درشبکه غیرمتمرکزبنام بلاکچین مبادله میشه وهیچ جای دنیا دفتر یا سرور متمرکزی نداره، تمامی اطلاعات وامنیت بیت کوین در سرتاسرجهان توسط تک تک ماینرهاکنترول و فراهم میشه، ومکان خاصی برای نگهداری اطلاعات وداده های بیت کوین وجودنداره،

0 پاسخ دهید
18:04:37 1399/01/18
علیرضا

اونایی که از این مطلب ایراد میگیرن، لطفا خودتون درباره چگونگی استخراج ارز دیجیتال تحقیق کنید و اطلاعات کسب کنید. ارز دیجیتال شبکه هرمی نیست که. میشه خودمون مستقیم ماینر بشیم. ولی همچین شبکه‌هایی فقط بصورت هرمی بزرگ میشن و فقط از دستگاهها واسه استخراج ارز دیگه استفاده میکنند و تبلیغات و.... تهش به ما هیچی نمی‌رسه و پردازنده گوشی و کامپیوتر به فنا رفته.

0 پاسخ دهید
00:49:05 1399/01/20