جاستین سان: به دلیل شباهت برنامه دیفای ترون به اتریوم، به این بلاک چین بپیوندید


جاستین سان خالق شبکه ترون ، با معرفی برنامه و ابزار دیفای خود از کاربران و توسعه‌دهندگان خواسته به دلیل شباهت زیاد Tron به اتریوم، به این بلاک چین بپیوندند.

جاستین سان (Justin Sun) امروز در اجلاس بلاکچین سامیت لس آنجلس  (LA Blockchain Summit) از کاربران و توسعه‌دهندگان خواست که از ابزارهای برنامه سیستم مالی غیر متمرکز یا دیفای بلاک چین ترون استفاده کنند، چراکه این برنامه شباهت زیادی به شبکه اتریوم دارد. در واقع Tron قرار است اکوسیستم DeFi این شبکه را در بلاک چین خود تکرار کند. از این رو، خالق بلاک چین ترون، همواره در سخنرانی‌های خود تأکید کرده است که کاربران و توسعه‌دهندگان Ethereum بایستی به این شبکه مهاجرت کنند. آقای سان در سخنرانی خود در این اجلاس مدعی شده که ترون، بلاک چین بهتری نسبت به اتریوم دارد و دلیل دیگر این امر را هم یکسان بودن این دو شبکه معرفی کرد. وی در این باره گفت:

ما قصد دارم همان اکوسیستمی از DeFi را ایجاد کنیم که اتریوم درحال حاضر ارائه می‌کند. شما می‌توانید نسخه مشابه‌ای از تمام محصولات شبکه Ethereum را در این برنامه مشاهده کنید. برای مثال، در شبکه Tron، میکر دائو (MakerDAO) با نام جاست‌استیبل (JustStable) ارائه شده است. یونی سواپ نیز در این بلاک چین با نام جاست سواپ (JustSwap) قابل دسترسی است.

دلیل موفقیت برنامه دیفای بلاک چین ترون

به گفته آقای جاستین سان، موفقیت برنامه دیفای بلاک چین ترون به خاطر مقیاس پذیری برتر و هزینه‌های پایین معاملات است. این امر مجموعه ابزارهای امور مالی غیر متمرکز را (از وام‌های قسطی گرفته تا حساب‌های دارای بهره) نه تنها برای طرفداران فعلی DeFi، بلکه برای کاربران بالقوه کشورهای در حال توسعه نیز در دسترس قرار می‌دهد. وایت پیپر Tron مدعی است که سیستم الگوریتم اثبات سهام نمایندگی شده این بلاک چین، قابلیت پردازش 2000 تراکنش را در هر ثانیه دارد، در حالی که این مقدار برای شبکه اتریوم 15 تراکنش در ثانیه تخمین زده می‌شود. البته این وایت پیپر به خاطر ادعای دروغین خود زیر ذره‌بین قرار گرفته و سرعت واقعی بالانس ترون و امنیت این شبکه را مورد تردید عموم قرار داده است.

با وجود این جنجال‌ها، خالق ترون همچنان روی برنامه امور مالی غیرمتمرکز خود اصرار دارد: وی متذکر شد که علاوه بر نسخه‌های ترونی یونی سواپ و میکر دائو، قصد دارد سایر همتایان یرن فایننس (YFI)، آوه (Aave) و کامپوند (Compound)، یعنی سه پروتکل دیفای که از شبکه اتریوم استفاده می‌کنند را به بلاک چین خود هدایت کند.

خالق Tron، مدعی است که برنامه سیستم مالی غیر متمرکز بلاک چین ترون دقیقا مشابه اتریوم است و کاربران باید به این شبکه مهاجرت کنند. این تکنینک ممکن است تا حدودی عملی شود. از منظر بازاریابی، الگوگیری جاستین سان از Ethereum منطقی به نظر می‌رسد. وی به جای ایجاد ابزارهای جدید، از نمونه‌های قبلا ساخته شده آن‌ها استفاده می‌کند. مثل این است که شرکت مایکروسافت بگوید ورد (Word)، نسخه وردپرفکت (WordPerfect) آن‌ها است، در حالی که اصلا چنین نسخه‌ای وجود ندارد. تمایلات و تبلیغات بلاک چین ترون نیز صرف‌نظر از صحت آن‌ها دنبال می‌شوند. برای مثال پیام زیر را درنظر بگیرید: سلام، اگر به دنبال قابلیت‌های جذاب اتریوم بدون صرف هزینه یا زمان هستید، برنامه دیفای بلاک چین ترون ما را امتحان کنید!

برنامه دیفای بلاک چین ترون

خالق ترون، تأثیر راه‌اندازی اتریوم 2 را کم اهمیت دانست و گفت اگر شما هم یک توسعه‌دهنده هستید، نیازی نیست که منتظر Ethereum 2.0 بمانید. زیرا معلوم نیست که چه زمانی راه‌اندازی شود. فقط کافی است به شبکه ترون بپیوندید. چراکه برنامه دیفای بلاک چین ترون دقیقا همانند اتریوم است!

منبع: Decrypt


برچسب ها: ترون

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)