بانک مرکزی روسیه: ارز دیجیتال توانایی رقابت با سوئیفت را دارد


بانک مرکزی روسیه گفته است که ارز دیجیتال توانایی رقابت و حتی به چالش کشیدن سیستم پرداخت بین‌المللی سوئیفت (SWIFT) را دارد.

خبرگزاری روسی RT گزارش کرده است که بانک مرکزی این کشور می‌گوید ارزهای دیجیتال، سیستم‌های بانکی بین‌المللی از جمله سوییفت را به چالش خواهند کشید. بیش از 30 بانک مرکزی و قانون‌گذار مختلف در حال تحقیق پیرامون ارزهای دیجیتال ملی (CBDC) هستند. روسیه در گذشته گفته بود که قصد دارد تا روبل دیجیتال را عرضه کند اما این موضوع در اولویتش نیست.

به گفته اولگا اسکوروبوگاتووا (Olga Skorobogatova)، رئیس بانک مرکزی روسیه، برخی از کشورها در پی آن هستند که ظرف چند سال آینده اشکال جدیدی از ارزهای رسمی کشورشان را منتشر کنند. در یک جلسه آنلاین در اوایل این هفته، اسکوروبوگاتووا گفت که اتحاد بین ملت‌ها فعلا می‌تواند به تعویق بیفتد. اگر ارزهای دیجیتال امن باشند، جهان به شبکه معاملاتی بین‌المللی جدیدی نیاز خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: روسیه از طرح آزمایش ارز دیجیتال خود رونمایی کرد

سوییفت خیلی سریع نیست

سوئیفت سیستم استاندارد فعلی پرداخت‌های بین‌المللی است و بیش از 11 هزار موسسه مالی مستقر در 200 کشور مختلف از آن استفاده می‌کند. اما این سیستم بسیار کند و گران است. علاوه بر این‌ها، RT گزارش داده است که برخی از سیاست‌مداران غربی پیشنهاد کرده‌اند که در راستای تحریم‌های مالی روسیه، دسترسی بانک‌های روسی به SWIFT قطع شود. از آن زمان، روسیه در حال کار روی یک شبکه مالی بومی توسعه یافته به نام SPFS است. به‌طور هم‌زمان، این کشور به دنبال فناوری‌هایی‌ست که بتوانند چنین تحریم‌هایی را بی‌اثر کنند.

سایت BeinCrypto قبلا گزارش داده بود که چگونه روبل روسیه می‌تواند مسائلی از این قبیل را برای بزرگ‌ترین کشور جهان حل کند. مقامات اقتصادی روسیه در حال توسعه ارز دیجیتال بانک مرکزی خود با نام روبل دیجیتال هستند. این فرم جدید روبل، باید در کنار پول نقد و سایر روش‌های پرداخت دیجیتالی وجود داشته باشد. این مقامات می‌گویند که می‌توانند روبل دیجیتال را تا سال آینده در منطقه مورد مناقشه کریمه عرضه کند.

روابط بین ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC)

بانک مرکزی روسیه گفته است که از روبل دیجیتال می‌توان در انتقال بین‌المللی پول استفاده کرد. با این حال، این اتفاق تنها در صورتی امکان به وقوع پیوستن دارد که کشورهای دیگر ارز دیجیتال بانک مرکزی خود را راه‌اندازی کنند.

در حال حاضر حداقل 36 بانک مرکزی در جهان وجود دارند که مطالعاتی را روی ارز دیجیتال ملی خود انجام داده‌اند. یکی از این مطالعات، برنامه‌ای آزمایشی در کشور سوئیس است که با هماهنگی موسسه BIS (یک موسسه بین‌المللی متعلق به بانک‌های مرکزی کشورهای عضو آن است که در جهت تسریع همکاری‌ها و انتقالات مالی بین‌المللی عمل می‌کند) انجام شد. چین نیز توانست یوان دیجیتال را در مناطق خاصی با موفقیت آزمایش کند. برنامه آن‌ها هم‌اکنون شامل تراکنش‌های همتابه‌همتا نیز می‌شود. در همین حین، اتحادیه اروپا به آرامی در حال کار روی یوروی دیجیتال است.

بیشتر بخوانید: پرداخت با یوان دیجیتال به دومین فروشگاه اینترنتی بزرگ چین اضافه شد

یک مقام مسئول از بانک مرکزی روسیه بر این نکته تاکید کرد که تراکنش‌های بین‌المللی بسیار گران‌تر از تراکنش‌های داخلی بوده و اگرچه انتقال دیجیتالی پول در سطج بین‌المللی چیز ساده‌ای به‌نظر می‌رسد، اما یک ریسک است.

الکسی زابوتکین (Aleksey Zabotkin)، معاون رئیس بانک مرکزی روسیه، به RT گفت بانک‌های مرکزی باید مطمئن شوند که انتقال پول به‌وسیله فناوری جدید واقعا بی‌خطر است. او خاطر نشان کرد که همه این‌ها به میزان تقاضای ارز بستگی دارد. برخی از ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین طبیعت‌شان امن و بین‌المللی است. شاید برخی از این بازارهای جهانی برای بانک‌های دیجیتال به‌وجود نیایند، اما بر بستر بلاک چین شکل بگیرند.

منبع: Beincrypto



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)