بانک مرکزی روسیه: پاندمی کووید-19 تمایل قانون‌گذاران به ارزهای دیجیتال ملی را دو چندان کرده است


کووید-۱۹ جنبه‌های مختلف اقتصاد جهان را تغییر داده و بانک مرکزی روسیه می‌گوید یکی از این تغییرات، افزایش علاقه قانون‌گذاران نسبت به ارزهای CBDC بوده است.

پاندمی کووید-۱۹ ضعف‌های موجود در سیستم اقتصاد جهانی، بی‌ثباتی حاکمان آن و بدهی مشتریان بازارهای نوظهور را برای همه نمایان کرده است. در طی جلسه آنلاین «گروه رؤسای بانک مرکزی» (Central Bank Governors’ Club) که این هفته به میزبانی رئیس بانک مرکزی روسیه یعنی الویرا نابیولینا (Elvira Nabiullina) برگزار شد، نمایندگان حاضر در مورد عواقب بلند مدت این بحران جهانی نظرات مشابهی را عنوان کردند.

در این جلسه، نمایندگان ۲۶ بانک مرکزی از کشورهای آسیای مرکزی، ناحیه دریای سیاه، منطقه بالکان و ماورای آن حضور داشتند. آن‌ها در این جلسه به گسترش اقتصاد دیجیتالی متاثر از پاندمی و همچنین تکنولوژ‌های پرداخت دیجیتال اشاره کردند. از نظر این دسته از بانک‌های مرکزی، شرایط و روند فعلی بازار باعث شده تا ارزهای دیجیتال ملی بیشتر از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گیرند. از سال ۲۰۱۶ بیانیه‌های رسمی بانک‌های مرکزی مختلف به CBDC اشاره داشتند و امروزه می‌توان گفت که بیشتر بانک‌های مرکزی دنیا به نوعی توسعه یک ارز دیجیتال ملی را دنبال می‌کنند. جلسه قبلی «گروه رؤسای بانک مرکزی» نیز به میزبانی روسیه و معاون بانک مرکزی این کشور، یعنی الکسی زابوتکین (Alexey Zabotkin) برگزار شده بود. در آن جلسه هم این موضوع که پاندمی کووید-۱۹ باعث شده قانون‌گذاران در حوزه ارزهای CBDC بیشتر فعال باشند مورد بحث قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: روسیه از طرح آزمایش ارز دیجیتال خود رونمایی کرد

بانک مرکزی روسیه خلاصه‌ای از نتایج جلسه آنلاین «گروه رؤسای بانک مرکزی» منتشر کرد

پس از پایان تازه‌ترین جلسه، بانک مرکزی روسیه به صورت رسمی اعلام کرد که همه حاضرین بر سر این که پتانسیل CBDC و همچنین تاثیرات آن روی سیاست‌های مالی و ثبات مالی باید مورد بررسی قرار گیرد، توافق داشتند. در ضمن یکی از دیگر از موارد مورد توافق این نمایندگان بانک‌های مرکزی، یافتن شیوه‌های جدید برای از بین بردن ریسک حملات سایبری به ارزهای دیجیتال ملی بود.

بد نیست بدانید که نمایندگان حاضر در این جلسه تنها به اتحادیه کشورهای مستقل (CIS) محدود نمی‌شود و نمایندگانی از کشورهای چین، رژیم صهیونستی، صندوق بین‌المللی پول (International Monetary Fund)، مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum) و‌ بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی (Bank for International Settlements) نیز در این جلسه حاضر بودند. لازم به ذکر است که بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی یا BIS، پیش از این تحلیلی دقیق از نحوه توسعه ارزهای دیجیتال ملی در کشورهای مختلف ارائه کرده است. از طرف دیگر صندوق بین‌المللی پول یا IMF نیز در تحقیقات مربوط ارزهای دیجیتال ملی، با چندین بانک مرکزی همکاری داشته و مجمع جهانی اقتصاد یا WEF نیز به تازگی توجه خود را به سمت توسعه چارچوب‌های مورد نیاز CBDC از دید حاکمیت فراملی معطوف کرده است.

با استفاده و خرید و فروش ارز دیجیتال ملی، چالش‌هایی برای شرکت‌های بین الملی، استانداردها، سیاست‌های مالی و دسترسی همگانی به تکنولوژی آن ایجاد می‌شود و اگرچه جلسه «گروه رؤسای بانک مرکزی» به میزبانی روسیه برگزار می‌شود، اما در حاضر چین و یوان دیجیتالی آن در این زمینه پیشتاز هستند. پیشتازی چین در این زمینه باعث شده تا دیگر حاکمان اقتصاد جهانی مثل ایالات متحده هم به دنبال توسعه یک ارز دیجیتال ملی باشند.

منبع: Cointelegraph



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)