ریف فایننس و آلامدا ریسرچ؛ ماجرای کامل مشاجره‌ای که به سقوط قیمت REEF منجر شد


روز گذشته، افشای جزئیات درگیری بین دو تیم ریف فایننس و آلامدا ریسرچ، سر و صدای زیادی به پا کرد. در پی این اتفاق، ارزش رمز ارز REEF حدود 30 درصد کاهش یافت.

اختصاصی اکسچینو مگ – ابتدای هفته جاری، اعلام خبر سرمایه‌گذاری 20 میلیون دلاری آلامدا ریسرچ (Alameda Research) روی پروژه ریف فایننس (REEF Finance) از طریق خرید توکن این پلتفرم یعنی رمز ارز REEF، منجر به رشد بیش از 30 درصدی قیمت این ارز دیجیتال شد. با این حال در اتفاقی عجیب، روز گذشته ارزش هر واحد رمز ارز REEF طی یک ساعت حدود 30 درصد کاهش یافت و بسیاری از دارندگان این ارز دیجیتال را شوکه کرد. اما علت این اتفاق چه بود؟

در ابتدا، بهتر است بدانیم که آلامدا ریسرچ یک موسسه معامله‌گری و تریدینگ رمز ارز بوده که گردانندگان آن در واقع مدیران صرافی FTX هستند و در راس آن‌ها سم بنکمن فراید (Sam Bankman-Fried) قرار دارد. جمعه این هفته، اعلام خبر سرمایه‌گذاری 20 میلیون دلاری آلامدا ریسرچ روی پروژه ریف فایننس از طریق خرید توکن REEF، منجر به جهش قیمت این ارز دیجیتال شد. بر اساس اعلامیه منتشر شده، آلامدا ریسرچ به عنوان یکی از سرمایه‌گذاران بلند مدت ریف معرفی شد که قرار بود در توسعه این پروژه نیز نقش داشته باشد.

بیشتر بخوانید: آلامدا ریسرچ 20 میلیون دلار روی ریف فایننس (REEF Finance) سرمایه گذاری کرد

اما داستان اصلی با انتشار توییت سم ترابوکو (Sam Trabucco)، یکی از اعضای تیم آلامدا ریسرچ، در بعدازظهر دیروز آغاز شد.  وی در این توییت، اظهار داشت که آلامدا ریسرچ هیچ ارتباطی با ریف ندارد و و این پروژه را تایید نمی‌کند. به ادعای ترابوکو، توافق قبلی آن‌ها با ریف صرفا یک معامله خارج از بازار یا OTC بوده و در ادامه، ریف از این توافق صرف نظر کرده است. وی در انتها نیز اظهار داشت که هر گونه فعالیت تجاری را با Reef Finance توصیه نمی‌کند.

سم ترابوکو

انتشار توییت بالا تنها 3 روز پس از اعلام خبر سرمایه‌گذاری آلامدا روی ریف فایننس، کاربران این پروژه فعال در حوزه دیفای و دارندگان توکن REEF را شوکه کرد و به فاصله یک ساعت پس از انتشار این توییت، قیمت رمز ارز REEF حدود 30 درصد کاهش یافت.

دقایقی بعد، سم ترابوکو با انتشار توییت دیگری، مدعی شد که از 20 میلیون دلار توکن REEF خریداری شده توسط آلامدا، بخش اعظمی هنوز در مالکیت این موسسه بوده و ادعاهای مربوط به فروش تمام توکن‌ها از سوی ما غلط است. وی همچنین بار دیگر مدعی شد که تیم ریف فایننس، از ادامه همکاری مطابق قرارداد اولیه، سر باز زده است.

ریف فایننس و آلامدا ریسرچ

همانطور که گفته شد، آلامدا ریسرچ در واقع توسط تیم صرافی FTX مدیریت می‌شود که در راس آن‌ها، سم بنکمن فراید، مدیر هر دوی آن‌ها است. در اقدامی عجیب، حساب کاربری صرافی FTX در توییتر با انتشار یک نظرسنجی، از دنبال‌کنندگان خود خواست تا نظرشان را در مورد حذف توکن‌های بی‌ارزش و به فرش کشیده شده مانند DMG و REEF اعلام کنند. همچنین در این توییت پرسیده شده بود که آیا جلوگیری کاربران آینده از معامله چنین توکن‌هایی بهتر است یا ارائه گزینه‌های بیشتر به دارندگانی که در این توکن‌ها گیر افتاده‌اند؟

توکن REEF در صرافی FTX

همانطور که مشخص است، در این نظرسنجی حدود 44 درصد از شرکت‌کنندگان به حذف DMG و REEF از لیست معاملاتی صرافی FTX رای دادند. البته، این توییت بعدا توسط صرافی FTX حذف شد.

شرح ماجرا از سوی تیم ریف فایننس

ساعاتی پس از اتفاقات ذکر شده، تیم ریف فایننس با انتشار یک پست وبلاگی، به شرح کامل و ارائه جرئیات مرتبط با اتفاق اخیر پرداخت. بر اساس آنچه که در این پست آمده است، ظاهرا قرار بوده 80 میلیون دلار توکن ریف از سمت تیم پروژه REEF Finance با 20 درصد تخفیف برای آلامدا ریسرچ در قالب چند قسمت ارسال شود. اولین قسمت، ارزشی معادل 20 میلیون دلار داشته که به شکل 4 تراکنش مجزا طی یک ساعت برای آلامدا ارسال شده است.

بنا بر ادعای تیم ریف فایننس، از آنجایی که همکاری آلامدا با این پروژه ریشه در گذشته و شهریور سال جاری داشته، این پروژه به تیم Alameda اعتماد کرده و بدون ایجاد شرط و محدودیت زمانی برای فروش (که اصطلاحا Vesting نامیده می‌شود)، 20 میلیون دلار توکن REEF را در قالب قسمت اول و با 20 درصد تخفیف، تحویل آلامدا داده است. اما آلامدا بلافاصله پس از دریافت این توکن‌ها و به صورت فوری، آن‌ها را به صرافی بایننس ارسال کرده است!

ریف فایننس و آلامدا ریسرچ

ریف فایننس و آلامدا ریسرچ

به همین دلیل، تیم پروژه ریف فایننس از ارسال 60 میلیون دلار توکن REEF دیگر برای آلامدا ریسرچ سر باز زده که این اتفاق، خشم مدیران آلامدا را در پی داشته و آن‌ها به همراه صرافی FTX شروع به ایجاد ترس و تردید (FUD) در مورد رمز ارز REEF کرده‌اند.

این پایان ماجرا نبود و این بار نوبت آلامدا بود تا با انتشار یک پست وبلاگی، از جزئیات بیشتری در مورد مشاجره اخیر رونمایی کند. در این پست، ادعا شده که از ابتدا، این توافق تنها یک معامله خارج از بازار به صورت OTC بین آلامدا ریسرچ به‌عنوان یک موسسه تریدینگ و معامله‌گری و پروژه ریف فایننس بوده است. این دو تیم توافق کرده بودند که پس از ارسال بسته 20 میلیون دلاری اول با 20 درصد تخفیف، خبر این همکاری به صورت عمومی اعلام شود و سپس سایر بسته‌ها ارسال شوند که متعاقبا تیم ریف فایننس با بی‌اعتنایی و عدم پاسخگویی، از انجام این کار امتناع کرده است.

در پست منتشر شده توسط آلامدا ریسرچ، بخشی از چت‌های بین دو تیم منتشر شده که از طریق این لینک قابل دسترس است.

در انتهای این ماجرا، دنکو منچسکی (Denko Mancheski)، مدیر پروژه ریف فایننس، در واکنش به پست منتشر شده از سوی آلامدا مدعی شد که آن‌ها تهدیدهای خود را در چت‌های منتشر شده حذف کرده‌اند. سپس وی با انتشار تصویری از چت‌های انجام شده بین این دو تیم در محیط تلگرام، تهدید یکی از مدیران آلامدا مبنی بر تخریب ریف و حذف رمز ارز REEF از صرافی FTX و سپس مذاکره برای حذف از سایر صرافی‌ها مانند بایننس را بر ملا کرد.

علت سقوط توکن REEF

حق با چه کسی است؟ ریف فایننس یا آلامدا ریسرچ؟

آنچه که واضح است، مهم‌ترین نکته در مورد این ماجرا، توافق اولیه بوده است. در صورتی که توافق اولیه میان این دو، صرفا یک معامله OTC بوده و تیم ریف فایننس به اشتباه هیچ شرط زمانی برای فروش را تعیین نکرده، حق با مدیران FTX و آلامدا است. در این صورت، احتمالا هدف تیم REEF Finance از فروش توکن با 20 درصد تخفیف به آلامدا و اعلام آن به صورت سرمایه‌گذاری و مشارکت بلند مدت، صرفا تامین نقدینگی و نوعی بازارگرمی برای گمراه‌سازی دنبال‌کنندگان خود بوده است.

اما در صورتی که توافق اولیه واقعا جنبه سرمایه‌گذاری و مشارکت بلند مدت داشته و ریف فایننس بنا بر اعتماد گذشته هیچ شرط زمانی برای فروش توکن‌ها از سوی آلامدا تعیین نکرده است، بدون شک اقدام Alameda Research در فروش فوری توکن‌های دریافتی با 20 درصد تخفیف، ناشایست و به‌دور از اخلاق بوده است.

در این نوشته کل جزئیات مرتبط با این اتفاق ذکر شد. در صورت انتشار اطلاعات بیشتر، این نوشته نیز به‌روزرسانی می‌شود.



ثبت نظر
نظرات کاربران (2 نظر)
بابک

اینا غلط بکنن ریف را به زمین بزنن

0 پاسخ دهید
19:08:17 1399/12/26
بی نام

خب اگه ریف می خواسته بسرعت بفروشه میتونسته خودش انتقال بده بایننس چرا باید بده یکی دیگه هم بخوره

0 پاسخ دهید
18:08:59 1400/02/21