تاریخچه 12 سال مقابله چین با کریپتو؛ بیت کوین پیروز همیشگی!


از سال ۲۰۰۹ تاکنون، کشور چین ۱۹ بار در حوزه ارز دیجیتال ممنوعیت اعمال کرده یا با بیت کوین مقابله کرده؛ اما بازار کریپتو هم‌چنان پابرجاست.

پس از انتشار اطلاعیه بانک مرکزی چین یا PBoC در مورد ممنوع شدن تمام تراکنش‌های رمز ارزی، قیمت بیت کوین در روز جمعه ۵ درصد کاهش یافت. با توجه به این موضوع، در ادامه تاریخچه ۱۲ ساله مقابله چین با بیت کوین و به طور کلی حوزه رمز ارزها که منجر به تزریق FUD (به معنای ترس) به بازار شده را بررسی می‌کنیم.

۱) قانون گذاران چینی هرگز علاقه چندانی به حمایت از حوزه کریپتو نداشته‌اند. در سال ۲۰۰۹ که ارزهای دیجیتال مبتنی بر بلاک چین به تازگی معرفی شده بودند، وزارت فرهنگ و وزارت تجارت چین استفاده از «ارزهای مجازی» برای معامله کالاهای فیزیکی را غیر قانونی اعلام کردند. این اقدام صرفا به بیت کوین محدود نمی‌شد، ولی در عین حال الگویی برای قوانین ضد رمز ارزی در دهه بعدی ایجاد کرد.

اولین دستور ممنوعیت معامله با بیت کوین در سال ۲۰۱۳ صادر شد

۲) در سال ۲۰۱۳، بانک مرکزی چین موسسه‌های مالی این کشور را از پردازش تراکنش BTC منع کرد و ارز دیجیتال را یک «ارز بی‌معنی» نامید. در آن زمان بیشترین حجم معاملات رمز ارزی به صرافی چینی BTCC تعلق داشت و در نتیجه این خبر باعث شد قیمت بیت کوین به کمتر ۱ هزار دلار سقوط کند. این افت قیمت طی چند هفته بعدی جبران شد.

اما سال ۲۰۱۴ به ما یاد داد که خبرهای تقبلی در مورد قانون گذاران بانک مرکزی چین هم می‌تواند به اندازه خبرهای واقعی تاثیرگذار باشد.

۳) در ماه مارچ آن سال (اسفند ۹۲/فروردین ۹۳)، مقاله‌ای در وبسایت سینا ویبو (Sina Weibo) منتشر شد که ادعا داشت بانک مرکزی چین قصد دارد در کمتر ۱ ماه به مقابله با تراکنش‌های بیت کوین بپردازد. هرچند جعلی بودن این خبر بعدا مشخص شد، اما در هر صورت قیمت BTC به خاطر انتشار آن کاهش پیدا کرد.

۴) مدتی بعد، یک صرافی رمز ارزی چینی به نام FXBTC هم اعلام کرد به دلیل احتمال ممنوع شدن فعالیت صرافی‌های رمز ارزی در چین، فعالیت خود را متوقف خواهد کرد. به احتمال زیاد ترکیب این اتفاق و خبرهای جعلی که در بالا به آنان اشاره شد، دلیل اصلی افت قیمت بیت کوین از ۷۰۹ به ۳۴۶ دلار بوده است.

در آن زمان بیت کوین در وضعیت بدی قرار داشت، اما قیمت طی مدت کوتاهی افزایش یافت و در ماه می به بالای ۶۰۰ دلار رسید.

۵) صرافی هنگ کنگی بیتفینکس (Bitfinex) در آگوست ۲۰۱۶ (مرداد ۹۵) قربانی حمله سایبری شد و بار دیگر شاهد به وجود آمدن FUD از سوی کشور چین بودیم. طی این هک، تقریبا ۱۱۹ هزار و ۷۵۶ واحد BTC به سرقت رفت که در زمان نگارش این مقاله تقریبا ۵ میلیارد دلار ارزش دارد. در ضمن بد نیست بدانید که ارگان‌های مربوطه هنوز هم در حال ردگیری این دارایی‌ها هستند. گفته می‌شود انتشار خبر هک شدن صرافی بیتفینکس باعث شد قیمت هر واحد از بیت کوین طی ۲ روز بیش از ۱۰ درصد کاهش پیدا کند.

اما با فرا رسیدن ماه سپتامبر (شهریور ۹۵) قیمت دوباره به سطح قبل از انتشار خبر هک برگشت.

تشدید مقابله چین با بیت کوین در سال 2017

6 و 7) در ماه سپتامبر 2017 (شهریور/مهر ۹۶) دولت چین به صورت رسمی صرافی‌های رمز ارزی را از خدمات‌دهی به مردم کشورش منع کرد و بانک مرکزی چین نیز اعلام کرد شهروندان اجازه شرکت در عرضه اوله سکه (ICO) را ندارند. پس از این اتفاق، قیمت بیت کوین تنها در عرض سه ماه، از ۴ هزار دلار به حوالی ۲۰ هزار دلار رسید و رکورد جدیدی برای آن ثبت شد.

۸ و ۹) در حالی که بیت کوین برای یکی از بزرگترین روندهای صعودی خود آماده می‌شد، صرافی BTCC اعلام کرد که به دلیل ممنوعیت اعمال شده توسط دولت به فعالیت خود پایان خواهد داد و معاون رئیس کل بانک مرکزی چین نیز مدعی شد «جسد بیت کوین» روزی در رودخانه پیدا خواهد شد.

با توجه به این که بازار کریپتو در حال طی کردن روند صعودی بود، این اخبار تنها باعث به وجود آمدن افت قیمت‌های جزئی شد.

۱۰) در ژانویه ۲۰۱۸ (دی/بهمن ۹۶)، گزارش‌هایی در مورد نقش احتمالی افرادی با ملیت چینی در سقوط شدید بازار رمز ارزها، منتشر شد.

۱۱) عده زیادی بر این باور بودند که رسانه‌های چین با انتشار اخبار مربوط به سختگیرانه شدن قوانین استخراج بیت کوین و مقابله با ماینینگ در این کشور، باعث افت قیمت شدند. تا اواسط فوریه ۲۰۱۸ (اواخر بهمن ۹۶) قیمت بیت کوین با بیش از ۶۵ درصد کاهش به ۶,۸۵۲ دلار رسیده بود.

البته این بحران دوام چندانی نداشت و قیمت تا آخر همان ماه از مرز ۱۱ هزار دلار عبور کرد.

تزریق ترس در بازار توسط چین در سال ۲۰۱۹ ادامه داشت

۱۲) انتشار متن اولیه یک طرح جدید برای منع استخراج ارز دیجیتال توسط کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین (China’s National Development and Reform)، به افت جزئی قیمت بیت کوین در آپریل ۲۰۱۹ (فروردین/اردیبهشت ۹۸) منجر شد.

۱۳) در پی اقدام این کمیسیون، بانک مرکزی چین نیز اعلام کرد هر نوع تراکنش رمز ارزی را در صورت کشف، «فورا حذف خواهد کرد.»

این اقدامات به کاهش قیمت منجر شدند، اما پس از مدتی شاهد ثبت شدن رکوردهای قیمتی جدید برای BTC بودیم.

۱۴) «حمام خون ارز دیجیتال» در ماه مارچ ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸/فروردین ۹۹) اتفاق افتاد و طی آن قیمت تمام رمز ارزهای بزرگ در ابتدای پاندمی کووید ۱۹ وارد سقوط آزاد شد. عده زیادی بر این باورند که ماینرهای چینی در این زمان دارایی‌های خود را نقد کردند و دلیل اصلی این اتفاق بودند.

۱۵) دولت هنگ کنگ اعلام کرد در ادامه اقداماتش برای مقابله با پولشویی، قصد دارد در نوامبر ۲۰۲۰ (آبان/آذر ۹۹) معاملات خرده فروشی ارز دیجیتال را ممنوع کند.

اولین سال میلادی شیوع کووید ۱۹ با عبور بیت کوین از مرز ۲۰ هزار دلار به پایان رسید و قیمت این رمز ارز تا قبل از پایان سال ۲۰۲۰، به بیش از ۳۰ هزار دلار رسید و رکورد جدیدی را ثبت کرد.

نقش فعلی کشور چین در افزایش FUD

۱۶) انجمن ملی اقتصاد اینترنتی چین (National Internet Finance Association of China)، انجمن بانکداری چین (China Banking Association) و انجمن پرداخت و تسویه چین (China Payment and Clearing Association) با توجه ریسک‌های احتمالی پیش بینی شده برای ماه می ۲۰۲۱ (اردیبهشت/خرداد ۱۴۰۰)، با انتشار یک بیانیه مشترک در مورد سرمایه گذاری روی رمز ارزها هشدار دادند.

۱۷) یک ماه پس از این بیانیه مشترک، بانک مرکزی چین به بانک‌های این کشور و سرویس‌های فراهم کننده پرداخت‌های موبایلی دستور داد به مشتریانی که تراکنش‌های مربوط به ارز دیجیتال دارند، خدمات رسانی نکنند.

۱۸) سپس در ماه ژوئن (خرداد/تیر ۱۴۰۰) مقامات چینی یک حکم رسمی برای ممنوعیت استخراج ارز دیجیتال صادر کردند که به خروج دسته جمعی ماینرها از این کشور منجر شد.

۱۹) در حال حاضر نیز بانک مردم چین بار دیگر اعلام کرده که تمام تراکنش‌های رمز ارزی در کشور چین غیر قانونی هستند.

19 بار تلاش ناموفق چین برای مقابله با بیت کوین

انتهای هفته گذشته و با اتحاد دوباره در چین برای سرکوب رمز ارزها، 10 نهاد دولتی وارد کار شدند. با احتساب این اقدام، قانون گذاران چینی و هنگ کنگی برای اعمال یا پتانسیل اعمال ممنوعیت فعالیت‌های رمز ارزی، صرافی‌ها یا ماینینگ، تاکنون ۱۱ بیانیه صادر کرده‌اند. علاوه بر این، ۸ اتفاق بزرگ هم به دلیل انتشار اخبار جعلی از سمت رسانه‌های چینی، روی بازارهای ارز دیجیتال تاثیر گذاشته و یک سری اتفاقات دیگر مانند هک شدن صرافی‌ها و تصمیمات گرفته شده توسط کسب و کارهای رمز ارزی این کشور هم به افت قیمت بازار کریپتو منجر شده است.

روی هم رفته، از سال ۲۰۰۹ تاکنون، کشور چین ۱۹ بار در حوزه ارز دیجیتال ممنوعیت ایجاد کرده یا باعث به وجود آمدن FUD شده است؛ اما هرگز نتوانسته ضربه جبران ناپذیری به این حوزه وارد کند.

منبع: cointelegraph



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)