مجمع جهانی اقتصاد: بلاک چین سنگ بنای امور مالی دیجیتال پایدار است


WEF معتقد است بلاک چین سنگ بنای امور مالی دیجیتال پایدار است و آن را الگویی نو در ادغام فناوری نوپا با امور مالی سازگار با محیط زیست می‌داند.

مجمع جهانی اقتصاد (WEF)  بلاک چین را الگوی جدیدی می‌دانند که تکنولوژی‌های نوظهور را با مدل کسب‌وکار سازگار با محیط زیست ادغام می‌کند. کرین اورتلی (Karin Oertli)، مدیر اجرایی UBS، در مقاله‌ای که روز چهارشنبه منتشر شد، تکنولوژی بلاک چین به همراه هوش مصنوعی، پلتفرم‌های موبایل و اینترنت اشیا را سنگ‌بناهای اقتصاد دیجیتال عنوان کرد. این تکنولوژی‌ها زمانی که با چارچوب‌های محیط ‌‌زیستی، اجتماعی و دولتی ادغام می‌شوند، به دولت‌ها و شرکت‌های بزرگ در رسیدن به اهداف توسعه پایدارشان کمک می‌کنند. همواره نظرات اورتلی با تحقیقات قبلی‌اش در سازمان مشارکت و رشد اقتصاد (OECD)، همراه بوده است. او در تحقیقاتش Blockchain را یک «فعال‌کننده برای امور مالی دیجیتال پایدار» و کاهش دهنده کربن می‌نامد. OECD اذعان دارد:

ویژگی‌های بنیادی بلاک چین و سایر فناوری‌های دفتر کل‌ توزیع شده، می‌تواند باعث ادغام عمیق‌تر تکنولوژی‌ها، استانداردسازی و احتمالا خلق مدل‌های کسب و کاری جدید شود.

annual co2

رابطه محیط زیست و امور مالی دیجیتال پایدار

اگرچه آلایندگی سالانه‌ی کربن دی‌اکسید در مقیاس جهانی در حال افزایش است، اما به نظر میرسد کشورهای غربی ردپای کربن را نسبت به نقطه‌ی اوج آن کاهش داده‌اند. آلودگی دی‌اکسید کربن در اروپا، اوایل دهه ۹۰ میلادی به اوج رسید و در دهه‌ی بعدی کاهش یافت. ایالات متحده آمریکا نیز در سال ۲۰۰۷ ( ۱۳۸۶ شمسی) درست قبل از بحران اقتصادی جهانی، شاهد اوج آلایندگی CO2 بود. با این حال داستان توسعه پایدار بلاک چین، از انتقادات مرسوم به بیت کوین کاملا متفاوت است. ارز BTC به عنوان اولین پروتکل Blockchain اجرا شده، سود خود را از تب و تاب این فناوری در مسیر پرهزینه‌ی الگوریتم اجماع اثبات کار برده است. اورتلی میگوید:

بر این باوریم که امور مالی دیجیتال پایدار، نقش به‌سزایی در سامان دادن اقتصاد در جهت نوآوری، رشد و اشتغال ایفا می‌کند. همچنین در انتقال به یک اقتصاد کم کربن پایدار نیز کمک می‌کند.

تلاش‌ها برای محاسبه اثر محیط زیستی بیت کوین متفاوت است. گزارش سال گذشته‌ی Technology Review دانشگاه MIT نشان می‌دهد که ماینرها ممکن است سالانه به اندازه‌ی شهر کانزاس سیتی کربن دی‌اکسید تولید کنند. یک تحقیق منتشر شده از Joule نشان می‌دهد مصرف برق شبکه بیت کوین معادل یک چهارم مصرف برق استرالیا است.

با این وجود، سازمان‌هایی نظیر OECD براین باورند که Blockchain، جنبه‌های کلیدی از شفافیت، ممیزی دیتا، کارایی فرآیند و اتوماسیون را چند برابر بهبود می‌بخشد. این امر می‌تواند تغییرات سیستماتیک لازم برای تحقق زیرساخت‌های امور مالی دیجیتال پایدار را فراهم آورد. طبق گفته‌های انجمن جهانی اقتصاد، از سال ۲۰۱۳ تعدادی از ۱۲۰۰ استارتاپ حوزه فناوری‌های اقلیمی، از بلاک چین و سایر فناوری‌های نوظهور بهره می‌برند. WEF از زمان انتشار این خبر به هیچ کامنتی واکنش نشان نداده است.

منبع: Cointelegraph


برچسب ها: اثبات کار

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)