علت بهانه تراشی SEC برای تصویب نکردن ETF آنی بیت کوین چیست؟


اگرچه صندوق‌ قابل معامله بیت کوین مبتنی بر معاملات آتی توسط SEC تصویب شد، این سازمان در امنیت ETF آنی یا متکی بر معاملات اسپات تردید دارد.

گویا کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) ‌از توصیه‌های خود مربوط به سرمایه گذاری طولانی مدت امن، که معاملات مشتقه مانند معاملات آتی را پر خطرتر از نگهداری دارایی و یا معاملات آنی (اسپات) می‌دانست، برگشته است.

اخیرا درخواست ETF بیت کوین مبتنی بر معاملات آنی (Spot) توسط SEC رد شد و این آژانس مدعی است که در بازار آنی یا معاملات اسپات (Spot) بیت کوین امکان نظارت کافی برای جلوگیری از تقلب و دستکاری وجود ندارد. اقدام اخیر این دستگاه نظارتی در ایالات متحده در حالی صورت گرفته که در گذشته شاهد تایید ETF بیت کوین در برخی کشورها بودیم.

در حالی که تلاش موسسه ون‌اک (VanEck) برای به تصویب رساندن صندوق مبتنی بر معاملات آنی بی نتیجه مانده است، آن‌ها می‌گویند صرافی‌هایی مانند کوین بیس و کراکن که بخشی از جریانی هستند که ETF و معاملات آنی به آن‌ها وابسته است، امکان نظارت کافی برای جلوگیری از تقلب و دستکاری را فراهم کرده‌اند. SEC در مقابل استدلال می‌کند که حتی با فرض اینکه پلتفرم‌ها یا صرافی‌های نام برده به همان اندازه که می‌گویند نسبت به کلاهبرداری و دستکاری هوشیار باشند، تلاشی نمی‌کنند تا ثابت کنند که این توانایی را در مدیریت همه معاملات اسپات دارند.

آتی‌ها مشتقاتی هستند که برای ردیابی قیمت اسپات طراحی شده‌اند. بنابراین اگر قیمت بیت کوین دستکاری شود، قیمت آتی آن نیز دستکاری می‌شود و بنابراین ETF فیوچرز بیت کوین نیز دستکاری می‌شود. در این صورت، اگر SEC به چنین چیزی اهمیت می‌داد، ETF آتی را هم باید رد می‌کرد. ولی آن‌ها صندوق قابل معامله مبتنی بر معاملات آتی را رد نکردند و گویا اکنون مشتقات ظاهراً نه تنها خوب، بلکه امن هم هستند؛ به طوری که SEC می‌گوید هودل کردن و نگه داری طولانی مدت بیت کوین پر ریسک‌تر از معامله فیوچرز با اهرم ۱۰ برابر است.

سازمان بورس و اوراق بهادار آمریکا معتقد است خطر لیکوئید شدن یک پوزیشن فیوچرز در پایان ماه در مقایسه با ریسک استفاده از برخی صرافی‌ها که مثلا در آفریقا هستند، چیزی نیست. گویا تئوری‌های خرافی و تخیلی در مورد همه چیزهایی وجود دارد که خود SEC نظارت انبوه بر آن‌ها نداشته باشد. این ایده که اقدامات SEC به نوعی بازار را کارآمدتر می‌کند، عجیب است و فرضی که آن‌ها هستند که از دستکاری بازار جلوگیری می‌کنند و حداکثر کارایی را تحت همه بوروکراسی‌ها انجام می‌دهد به نظر بلوف می‌آید.

حقیقت این است که خطر اصلی دستکاری شدن نیست، بلکه مشکل SEC با این بازار عدم توانایی او برای دستکاری و تعیین قیمت‌های سفارشی است. بر خلاف تقریباً همه بازارهای دیگر، مانند طلا، ارز خارجی و نرخ بهره، بیت کوین دارای قیمت ثابت نیست و نمی‌شود تنها در جلسه‌ای با برخی از بانکداران، قیمت روز این دارایی را تعیین کرد.

از سوی دیگر پس از چنین اظهاراتی در مورد «آینده امن‌تر با معاملات فیوچرز» که SEC خود را در آن غیرمنطقی و غیرمسئول نشان داده است، احتمالاً آلمانی‌ها، کانادایی‌ها، استرالیایی‌ها و مردم در کره جنوبی با ETF‌های آنی بیت‌کوین خود، در مورد اینکه دقیقا در ایالات متحده چه می‌گذرد سردرگم شده باشند.



ثبت نظر
نظرات کاربران (1 نظر)
محمود موسوی

بنظر میاد تصویب ETF آنی بیت کوین خیل عظیمی از سرمایه را به سمت بیت کوین و بازار کریپتو کارنسی روانه خواهد کرد و باعث تضعیف بیشتر دلار خواهد شد

0 پاسخ دهید
17:14:12 1400/08/25