همکاری صرافی بایننس با FATF : بررسی وضعیت تریدرهای ایرانی


روزگذشته صرافی بایننس خبر همکاری خود را با FATF منتشر کرد. از آنجایی که ایران بار دیگر در لیست سیاه این سازمان قرار گرفته است، حالا سوال فعالان و تریدرها و سرمایه‌گذاران ایرانی این است که با وضعیت جدید، آیا امکان ادامه فعالیت در صرافی بایننس و به طور کلی در صرافی های ارزهای دیجیتال وجود دارد؟ در این نوشته سعی داریم با بررسی تاریخی این گونه اتفاقات، به بررسی این موضوع بپردازیم.

صرافی بایننس

خبر همکاری صرافی بایننس با FATF

روز گذشته سایت خبری صرافی بایننس از اعلام همکاری خود با FATF خبر داد.  این صرافی قرار است به منظور طراحی و اجرای “زیرساخت‌های غیرمتمرکز” منطبق با اهداف سازمان FATF، با شرکت شیفت نتورک (Shyft Network) همکاری گسترده‌ای داشته باشد. همکاری صرافی بایننس با این شرکت تنها در زمینه اجرای قوانین موسوم به قانون حرکت یا Travel Rule سازمان FATF خواهد بود.

قانون حرکت در FATF، سرویس‌های ارائه دهنده دارایی‌های دیجیتال را ملزم می‌کند تا اطلاعات شناسایی شخصی فرستنده و گیرنده این دارایی‌ها را به اشتراک بگذارند.

این قانون مخصوص بازار ارزهای دیجیتال نبوده و هر نوع دارایی مجازی را شامل می‌شود، ترجمه این قانون در بازار ارزهای دیجیتال اینگونه است که: صرافی‌های ارزهای دیجیتال به عنوان سرویس‌های ارائه دهنده دارایی‌های مجازی، ملزم هستند اطلاعات شناسایی کاربران خود را در زمان ارسال و دریافت هرگونه ارز دیجیتال از طریق یک سیستم واحد ، بین سایر صرافی‌های ارزهای دیجیتال به اشتراک بگذارند (مشابه سوئیفت در بانک‌ها) .

به عنوان مثال شما اگر بخواهید از صرافی A به صرافی B تراکنشی داشته باشید، صرافی A ملزم است اطلاعات شناسایی و اطلاعات تراکنش شما را به صرافی B و دیگر صرافی‌ها از طریق سامانه به اشتراک بگذارد.

شرکت Shyft Network اولین شرکتی است که برای اجرای این قانون FATF راه‌حلی “غیرمتمرکز” ارائه داده است. این شرکت از طریق ایجاد یک سامانه پیام رسان، اشتراک اطلاعات بین صرافی‌های ارزهای دیجیتال را فراهم خواهد کرد.

بایننس اولین صرافی ارز دیجیتال است که با این شرکت همکاری خواهد داشت. مدیران این صرافی معتقدند این همکاری به قانونمند شدن این بازار و ورود سرمایه‌های بیشتر به این بازار کمک زیادی خواهد کرد.

حضور ایران در لیست سیاه FATF

FATF یک سازمان بین دولتی است که در سال 1989 به هدف ساماندهی به وضعیت قوانین مبارزه با پولشویی در بازارهای مختلف مالی در سرتاسر جهان بوجود آمده است. در آخرین گزارش FATF ، ایران در لیست سیاه این سازمان قرار گرفته است که با توجه به همکاری صرافی بایننس و احتمالا سایر صرافی‌ها  با سازمان FATF ، فعالیت ایرانیان در صرافی ارزهای دیجیتال با مانع جدی روبه‌رو خواهد شد.

این موضوع هنوز به طور رسمی توسط بایننس اجرایی نشده است و باید منتظر ماند تا ببینیم تصمیمات عملیاتی این صرافی برای اعمال قوانین FATF چه خواهد بود، در انتها چند نکته را یادآور می‌شویم:

  • همکاری بایننس با شرکت Shyft Network تنها در زمینه قوانین Travel Rule خواهد بود که تنها در نقل انتقالات مالی اعمال خواهد شد، معامله‌گری و ترید جزو شاخصه‌های نظارتی این قانون نخواهد بود. در صورت اجرایی شدن این قانون، در انتقال دارایی دیجیتال با مشکل روبه‌رو خواهیم بود.
  • در مورد نقل و انتقال ارزهای دیجیتال از صرافی بایننس در حال حاضر نیز محدودیت روزانه 2 بیت کوین برای حساب‌هایی که احراز هویت نشده‌اند وجود دارد. از طرفی در حال حاضر نیز امکان احزار هویت تریدرهای ایرانی در این صرافی امکان‌پذیر نیست. لذا از این جهت، برای ایرانیان محدودیت جدیدی نخواهد بود.
  • احتمال می‌رود که FATF قصد بررسی تمام تراکنش‌ها در بازار ارزهای دیجیتال را نخواهد داشت. همینطور که در گذشته در مورد فعالیت تریدرها در بروکرهای بازار فارکس، تنها تراکنش‌هایی که از یک حداقلی بالاتر بودند، مورد بررسی قرار می‌گرفت.
  • باتوجه به نکات بالا و از آنجایی که در گذشته نیز سیاست صرافی بایننس بر حفظ کاربران خود بوده، احتمال می‌رود که در شرایط جدید نیز، این صرافی احراز هویت اجباری برای تمام کاربران را در دستور کار خود قرار نداده و صرفا سقف انتقال روزانه ارزهای دیجیتال برای کاربرانی که احراز هویت نکرده‌اند را از 2 بیت کوین به مقدار کمتری کاهش دهد.
  • هدف FATF از اعمال این قوانین در بازارهای مالی، مبارزه با پولشویی و مقابله با فعالیت‌های تروریستی می‌باشد، لذا هدف، احراز هویت اشخاصی است که سرمایه‌های کلان خود را وارد بازار ارزهای دیجیتال کرده‌اند و انتظار می‌رود که صرافی بایننس در جهت تسهیل ادامه فعالیت تریدرهای خرد، محدودیت جدیدی برای آنها اعمال نکند. اما تا زمانی که تصمیم نهایی این صرافی اعلام نشود، چیزی مشخص نخواهد بود.

به هر حال تا زمانی که صرافی بایننس به طور رسمی سیاست خود را در مورد همکاری با FATA بیان نکند، باید صبر کرد و ظاهرا “انتظار برای شرایط بهتر” بخش جدایی ناپذیر زندگی‌مان شده است.



ثبت نظر
نظرات کاربران (2 نظر)
نازنین کشمیری

در خصوص فعالیت در شبکه blockchain.com هم میشه نگران بود یا خیر؟ البته که هیچکجای فعالیتم اعلام نکردم که ایرانی هستم یا از ایران خط و ربطی نشون ندادم.

0 پاسخ دهید
18:06:58 1398/12/10
میثم مقیسه

نه، مشکلی نداره اونجا. فقط جاهایی که نیاز به ثبت اطلاعات شخصی دارید و تراکنش مالی قراره انجام بدید، ممکنه مسئله ساز بشه

0 پاسخ دهید
18:06:58 1398/12/10