علت کاهش موجودی اتریوم در صرافی‌های ارز دیجیتال چیست؟


خروج رمز ارز ETH از پلتفرم‌های معاملاتی افزایش یافته است. در این مقاله به بررسی دلایل کاهش موجودی اتریوم در صرافی های ارز دیجیتال می‌پردازیم.

در هفته گذشته، تحلیلگران بازار ارزهای دیجیتال با نزدیک شدن به هارد فورک لندن در تاریخ 4 آگوست (13 مرداد ماه)، به طرز هوشمندانه‌ای تحولات جالبی را در ارتباط با موجودی اتریوم مشاهده کردند. با استناد به داده‌های اخیر شرکت تجزیه و تحلیل درون زنجیره‌ای کریپتوکوانت (CryptoQuant)، از ابتدای ماه ژوئیه (10 تیر ماه) موجودی اتریوم در صرافی‌های رمز ارزی رو به کاهش بوده و به پایین‌ترین سطح روزانه خود رسیده است.

کاهش موجودی اتریوم
مجموع ذخایر اتریوم در صرافی‌های رمز ارزی – منبع: CryptoQuant

جهت تعیین این موضوع که آیا این امر موجب یک رشد صعودی یا نزولی برای پرچمدار آلت کوین‌ها محسوب می‌شود، در این مقاله نگاهی دقیق به برخی از عوامل مهم و برجسته در بحث افزایش تقاضا برای این رمز ارز از جمله استیکینگ اتریوم ۲.۰، افزایش فعالیت در حوزه دیفای و هیجان احتمالی معامله‌گران پیش از اجرای طرح EIP 1559 می‌اندازیم.

استکینگ اتریوم 2 از مرز شش میلیون واحد ارز دیجیتال ETH عبور کرد

استکینگ اتریوم 2 از جمله دلایل افزایش تقاضا و کاهش عرضه برای رمز ارز ETH به حساب می‌آید و حجم سپرده‌گذاری شده برای نسخه دوم Ethereum در تاریخ 30 ژوئن (9 تیر ماه) از مرز 6 میلیون واحد ارز دیجیتال ETH فراتر رفت.

داده‌های کریپتوکوانت نشان می‌دهد که یکم ژوئیه (10 تیر ماه) بیشترین سهم خروج اتریوم از صرافی‌ها از تاریخ 21 ژانویه (31 خرداد ماه) با بیش از 596,000 واحد رمز ارز ETH، تجربه شده است.

کاهش چشمگیر موجودی اتریوم در صرافی‌ها
جریان خالص ارز دیجیتال ETH در تمام صرافی‌ها

با استناد بر جدیدترین داده‌های ارائه شده توسط Eth2 Launchpad، مقدار فعلی اتریوم‌های سپرده شده (استیک شده) برابر با 6,166,661 واحد رمز ارز ETH است. این امر دلالت بر این موضوع دارد که کلیه اتریوم‌های خارج شده از صرافی‌ها در این بخش سپرده نشده‌اند.

رونق دیفای؛ دلیلی دیگر برای کاهش موجودی اتریوم

اکوسیستم دیفای یکی دیگر از مقاصد احتمالی اتریوم‌های خارج شده از صرافی‌ها به شمار می‌رود و از این رو ارزش توکن‌ها و همچنین ارزش کل دارایی‌های قفل شده (TVL) پروتکل‌های DeFi، افزایش یافته است.

ارزش قفل شده بازار دیفای
ارزش کل دارایی‌های قفل شده در اکوسیستم دیفای – منبع: Defi Llama

در حالی که اتریوم و بیت کوین مقادیر زیادی از ارزش فعلی دارایی‌های قفل شده در دیفای را در اختیار دارند، قیمت آن‌ها نسبت به هفته گذشته نسبتا بدون تغییر مانده است. این امر بدین معناست که احتمالا افزایش اخیر TVL رویت شده در روز پنجشنبه، ناشی از افزایش ارزش توکن‌های DeFi باشد؛ زیرا با توجه به داده‌های آماری ارائه شده Dune Analytics مربوط به سپرده‌ها و وام‌ها، سپرده‌های این اکوسیستم ثابت مانده‌اند.

افزایش هیجان تریدرها پیش از اجرایی شدن هارد فورک لندن

سومین دلیل برجسته برای کاهش موجودی اتریوم در صرافی‌ها، هاردفورک لندن و طرح EIP 1559 است. چندین تحلیلگر باتوجه به انتقال شبکه اتریوم به الگوریتم اجماع اثبات سهام که مکانیزمی سازگار با محیط زیست است و همچنین ویژگی جدید “کمیاب شدن ارز دیجیتال ETH” که سبب کاهش تعداد رمز ارزهای اتر موجود در بازار می‌شود، انتظار دارند تا این موضوع بر قیمت اتریوم تاثیری مثبت بگذارد. شور و هیجان پیش آمده حول موضوع هارد فورک پیش‌روی اتریوم می‌تواند دلیل احتمالی افزایش جفت ارز ETHBTC از تاریخ 27 ژوئن (6 تیر ماه) باشد. شایان ذکر است که قیمت دلاری اتریوم (رشد نمودار اتریوم/دلار) نیز افزایش یافته است.

نمودار اتریوم/بیت کوین
نمودار چهار ساعته اتریوم/بیت کوین – منبع: TradingView

در حالی که ارز دیجیتال ETH از تاریخ 27 ژوئن عملکرد بهتری نسبت به رمز ارز BTC داشته، عملکرد بیت کوین در پولبک (Pullback) گسترده بازار در روز پنجشنبه حاکی از آن است که این ارز دیجیتال در شرایط نامطلوب، انعطاف‌پذیرترین رمز ارز بازار کریپتوکارنسی به حساب می‌آید. با این وجود، به دید بلند مدت نمی‌توان ارزش اتریوم را نادیده گرفت. از طرفی نبرد بین اتر و بیت کوین نیز به سرانجام نرسیده است و به عقیده گلدمن ساکس، احتمالا اتریوم بتواند به ذخیره ارزش برتر در بازار مبدل شود.

منبع: CoinTelegraph


برچسب ها: اتریوم 2

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)