چگونه معاملات آپشن در صرافی بایننس انجام دهیم؟ راهنمای کامل انجام معاملات آپشن در بایننس (ریدایرکت شد)


بایننس آپشن نوع ساده شده‌ی قرارداد و معاملات آپشن سنتی است که برای بهبود تجربه کاربر در معاملات و کاهش موانع ورود ایجاد شده است. در آموزش قبل درباره معاملات آپشن به صورت مفصل صحبت کردیم،. امروز میخواهیم این نوع معاملات در صرافی بایننس را به صورت دقیق‌تر بررسی کنیم. بنابراین پیشنهاد میکنیم ابتدا آموزش مربوط به معاملات آپشن را بخوانید تا با اصطلاحات و جزئیات این گونه قراردادها بیشتر آشنا شوید.

نوع طراحی معاملات بایننس آپشن حالت حسی و بصری دارد و انعطاف پذیری زیادی برای معامله‌گران ایجاد کرده است. معاملات آپشن بایننس از نوع سبک آمریکایی هستند و در هر تاریخی پیش از تاریخ سررسید اصلی امکان تسویه آنها وجود دارد. البته همانطور که در آموزش قبلی توضیح دادیم، دو نوع سبک در معاملات آپشن داریم که نوع دیگر، سبک اروپایی است و این سبک‌ها ارتباطی با مکان مورد معامله ندارند و در همه جای دنیا از آنها استفاده میشود. نکته دیگر در رابطه با معاملات بایننس آپشن این است که از طریق وجه نقد تسویه حساب صورت میگیرد و نیازی به ارسال دارایی مورد معامله نیست.

جزئیات معاملات آپشن بایننس

تا به امروز، معاملات آپشن بایننس فقط در بخش قراردادهای دائمی بیت کوین بایننس فیوچرز انجام میگیرند.

جزئیات قراردادهای بایننس آپشن را در جدول زیر میبینیم:

دارایی مورد معامله قرارداد آتی (فیوچرز) بیت کوین بایننس
کمترین اندازه (size) قرارداد 0.001 بیت کوین
قیمت اعمال (Strike Price) آخرین قیمت معامله شده در قرارداد آتی (فیوچرز) بیت کوین بایننس
وجه تضمین (premium) مبلغی که بابت خرید یک قراراد آپشن پرداخت میشود
تاریخ سررسید (Expiry Date) 10 دقیقه، 30 دقیقه، 1 ساعت، 8 ساعت و 1 روز
سبک قرارداد آپشن آمریکایی

یک قرارداد آپشن بایننس تا زمانی که دارنده آن یعنی خریدار، قرارداد را تا پیش از تاریخ سررسید و انقضای آن تسویه نکند معتبر است. بنابراین، کاربران به order book یا به عبارتی دفتر سفارش، که تنها راه تسویه قرارداد است، دسترسی ندارند.

تفاوت بایننس آپشن با معاملات آپشن سنتی چیست؟

در قراردادهای آپشن سنتی، معامله‌گران میتوانند خریدار یا فروشنده اوراق آپشن باشند. مثلا، شما به عنوان خریدار یک قرارداد آپشن، اختیار خرید اوراق خرید (call) یا اوراق فروش (put) یک دارایی بر اساس قیمت تعیین شده پیش از تاریخ انقضاء و سررسید آن را دارید. اما در طرف مقابل، فروشند اوراق موظف به تحویل دارایی مورد معامله بر اساس قیمت تعیین شده در قرارداد، به خریدار اوراق آپشن است.

در معاملات بایننس آپشن ، بایننس تنها طرف صادر کننده یا به عبارتی فروشنده دارایی‌هاست. بنابراین شما به عنوان کاربر فقط حق خرید اوراق آپشن را دارید. در این صورت، برخلاف فروشندگان آپشن‌های سنتی، در معاملات آپشن بایننس، شما به عنوان خریدار ضرر و زیان زیادی نمیبیند و این ضرر شما تنها به وجه تضمینی (premium) که پرداخت میکنید محدود میشود.

طراحی بصری و ساده

معاملات آپشن سنتی در بحث تاریخ سررسید و قیمت اعمال رنج گسترده‌ای دارند. بنابراین غیرطبیعی نیست که برای یک دارایی خاص، صدها قرارداد آپشن وجود داشته باشد.

این ساختار بازار، یک چشم‌انداز نقدینگی شکسته ایجاد میکند که در آن، قراردادهایی که از تاریخ سررسید آنها زمان طولانی گذشته و قرادادهایی که اصطلاحا “out-of-the-money” و به عبارتی ضررده هستند، لیکوئید میشوند. به همین ترتیب، معامله با این نوع قراردادها در رابطه با هزینه و اجرای تراکنش‌ها، چالش‌هایی بهمراه دارد.

اما در مقابل، در معاملات بایننس آپشن تنها یک قیمت اعمال وجود دارد که با قیمت قرارداد دائمی بیت کوین بایننس فیوچرز برابر است. بنابراین، نیازی نیست که نگران انتخاب انواع مختلف قیمت اعمال و تاریخ سررسید باشید. به زبان ساده، قراردادهای آپشن بایننس همیشه در حال “at-the-money” یا همان خنثی و سربه‌سری هستند.

نکته دیگر اینکه، در معاملات آپشن سنتی، انتخاب مدت زمان 100 روز و بیشتر هم برای تعیین مدت زمان قرارداد وجود دارد. اما در قراردادهای بایننس آپشن این زمان بسیار کمتر و از 10 دقیقه تا 1 روز است. بنابراین این نوع قرادادهای بایننس، فرصت خوبی برای تریدرهاست که در بازه زمانی کوتاهی مثلا 10 دقیقه، استراتژی‌های متنوع‌تری را برای معامله انتخاب کنند.

ریسک و پاداش بایننس آپشن

معاملات بایننس آپشن را معمولا با قراردادهای آپشن عجیب و غریبی مانند باینری آپشن (یا اصطلاحا معاملات آپشن صفر و یک، معاملاتی که پرداختی در آن یا مبلغ ثابت تعیین شده است یا هیچی) مقایسه میکنند. علت این مقایسه هم بیشتر بخاطر شباهت مدت زمان کوتاهی است که آپشن بایننس دارد. با این وجود، ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که معاملات آپشن بایننس، ساختار پرداخت مبلغ ثابتی که در آپشن‌های باینری وجود دارد را ندارند.

بنابراین در قرارداهای آپشن بایننس، مقدار مبلغ پرداختی متغیر است. زمانی که قیمت دارایی مورد معامله افزایش میابد، قرارداد آپشن بایننس هم سودآوری نامحدود با ریسک ضرردهی محدودی دارد. به عبارت دیگر، سود حاصل از قراردادهای آپشن بایننس محدود نیست.

علیرغم تفاوتی که بین معاملات آپشن سنتی و بایننس وجود دارد، سازوکار ریسک و پاداش معاملات آپشن بایننس بسیار شبیه سازوکار قراردادهای آپشن معمولی و سنتی است.

 در شکل زیر سازوکار پرداخت اختیار فروش و اختیار خرید قراردادهای آپشن بایننس را میبینیم:

پرداختی اوراق اختیار خرید (call)
پرداختی اوراق اختیار خرید (call)

 

پرداختی اوراق اختیار فروش (put)
پرداختی اوراق اختیار فروش (put)

هر دوی این تصاویر نشان میدهند زمانی که قیمت به بعد یا قبل از قیمت اعمال (strike price) حرکت میکند، پرداختی معامله آپشن هم به همان میزان تغییر میکند. اگر دارایی مورد معامله در تاریخ سررسید، نتواند به بعد از قیمت اعمال برسد، قرارداد آپشن بی‌ارزش و بدون سود خواهد بود.

در هر دوی این تصاویر، نقطه سربه‌سری (breakeven point) برابر با قیمت اعمال به علاوه یا منهی (بسته به نوع آپشن اختیار خرید یا اختیار فروش) وجه تضمین است..

تفاوت معاملات آپشن بایننس با دیگر قراردادهای آپشن ارز دیجیتال موجود چیست؟

بیشترین تفاوت بایننس آپشن با قرارداهای آپشن ارز دیجیتال فعلی این است که قراردادهای بایننس آپشن، سبک آمریکایی دارند اما قراردادهای آپشن فعلی سبک اروپایی دارند. این ویژگی وجه تمایز اصلی این قرادادهاست. در قرادادهایی که به سبک آمریکایی هستند، شما میتوانید در هر تاریخی پیش از تاریخ سررسید تسویه کنید. در قرارداهای آپشن سنتی، آپشن‌هایی که به سبک آمریکایی هستند عموما بیشتر از دیگر سبک‌های معاملات آپشن ارزش دارند. علت این است که انعطاف پذیری این نوع قراردادها نسبت به سبک اروپایی که تنها در زمان سررسید امکان تسویه وجود دارد، بیشتر است. 

نقدینگی و حجم معاملات

در قرارداهای آپشن ارز دیجیتال فعلی، نقدینگی و حجم دفتر سفارش‌ها بسیار کم است و در هر تراکنش، تعداد کمی بیت کوین جابه‌جا میشود. این آمار از طریق سنجش حجم معاملات روزانه در قراردادهای آپشن ارز دیجیتال فعلی مشخص است.

حجم معاملات قرارداد آپشن بیت کوین
حجم معاملات آپشن بیت کوین

اکثر مواقع، حجم کلی معاملات آپشن بیت کوین زیر 100 میلیون دلار است. این میزان در مقایسه با  قرارداد آتی روزانه بیت کوین که حجمی معادل 1.5 میلیارد دلار دارد، بسیار ناچیز است.

یکی از دلایل نقدینگی و حجم پایین در قرارداهای آپشن بیت کوین، کمبود فروشندگان این نوع قراردادهاست. بنابراین با توجه به سرمایه‌ی هنگفتی که در بخش فروشندگی قرارداهای آپشن وجود دارد، این امر چیز عجیبی نیست و بیشتر این معنا را دارد که فروشندگان قراردادهای آپشن افراد خرد و جزء نمیتوانند باشند.

حجم معاملات آپشن بیت کوین در بایننس، دریبیت و اکی‌اکس - ارقام به میلیون هستند
حجم معاملات آپشن بیت کوین در بایننس، دریبیت و اکی‌اکس – ارقام به میلیون هستند

اما در عوض، بازار معاملات بایننس آپشن، حجم بالایی دارد و عرضه آن نیز نامحدود است، چراکه بایننس تنها فروشنده این گونه قراردادهاست. همانطور که میبینیم، حجم معاملات آپشن بایننس از زمان آغاز به‌کار آن بسیار گسترش یافته است.

وجه تضمین و کارمزد

در معاملات آپشن بایننس، قیمت اعمال با قیمت قرارداد آتی دائمی بیت کوین برابر است. بنابراین، قیمت اعمال تنها بسته به تغییری که در قیمت قراردادهای آتی صورت میگیرد، تغییر میکند. به همین خاطر، وجه تضمین یا پریمیوم هم تغییر میکند. البته این امر با سبک اروپایی قراردادهای آپشن که طراحی متفاوت و قیمت اعمال از پیش تعیین شده‌ای دارند، مستقیما قابل قیاس نیست.

علی ایحال، در شرایط مختلف، هر دوی این قراردادهای آپشن قیمت اعمال و وجه تضمین یکسانی دارند. در واقع، باتوجه به هزینه کل خرید و میزان انعطافی که سبک آمریکایی یک قرارداد آپشن دارد، معاملات آپشن بایننس انتخاب ارزان‌تری هستند.

برای اینکه این تفاوت را بهتر درک کنید، فرض کنید علی میخواهد قرارداد آپشن بیت کوین را با قیمت اسپات فعلی 6,875 دلار بخرد.

وجه تضمین در آپشن بایننس و دریبیت به صورت زیر است:

  نوع قرارداد آپشن قیمت اعمال وجه تضمین درصد قیمت اعمال
آپشن بایننس اختیار خرید (call) 6875 140.00 دلار 2.02 %
آپشن دریبیت اختیار خرید (call) 6875

96.66 دلار (18 ساعت)

145.02 دلار (36 ساعت)

2.2 – 1.4 %

خرید یک قرارداد آپشن در بایننس، برای یک آپشن آمریکایی 24 ساعته با قیمت اعمال 6,875 دلار، 140 دلار هزینه دارد. در مقابل، خرید یک قرارداد اروپایی 18 ساعته 96.66 دلار و یک قرارداد اروپایی 36 ساعته 145.02 دلار هزینه دارد. توجه کنید که امکان تسویه آپشن بایننس در هر زمانی ممکن است. اما آپشن دریبیت تا زمان تاریخ سررسید ماندگار است. اگر بخواهید این قرارداد را دوباره در بازار بفروشید، نرخ اسپرد (تفاوت قیمت خرید و فروش) تقریبا 20 دلار یا 0.3% خواهد بود.

از طرف دیگر، کاربران آپشن بایننس موظف به پرداخت هیچ کارمزد دیگری جز وجه تضمین نیستند. اما کاربران قراردادهای آپشن ارز دیجیتال دیگر، علاوه بر وجه تضمین، باید کارمزد معامله مربوطه را هم بپردازند.

  کارمزد آپشن
آپشن بایننس تنها وجه تضمین
آپشن دریبیت 0.04 % مورد معامله یا 0.0004 BTC در قرارداد آپشن بیت کوین
آپشن اکی‌اکس 0.025 تا 0.05 %

در تاریخ 13 آوریل 2020 برابر با 25 فرودین 99، صرافی بایننس در بیانیه‌ای اعلام کرد که معاملات آپشن بیت کوین را در اپلیکیشن موبایل خود نیز راه اندازی کرده است. این صرافی در این اطلاعیه گفته است که تیم بایننس فیوچرز، در تلاش بوده تا مزیت‌های فوق‌العاده‌ی معاملات سهام و صنعت ارزهای دیجیتال را وارد محصولات مشتقه مالی کند. چند روز گذشته، حجم معاملات بایننس فیوچرز تنها در 24 ساعت، به 9 میلیارد دلار رسید. ویژگی جدید قرارداهای آپشن نیز یکی دیگر از به‌روزرسانی‌هایی است که باعث رشد و گسترش این پلتفرم خواهد شد.


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)