یو اس دی سی چیست؟ با ارز USDC یا USD Coin بیشتر آشنا شوید (ریدایرکت شد)


یو اس دی سی یا یو اس دی کوین (USD Coin) یک استیبل کوین گره خورده به دلار آمریکاست. اما ارز USDC چیست و چه تفاوتی با USDT یا همان تتر دارد؟

رمز ارز یک دارایی فوق نوسانی در دنیاست! این چیزی است که هر روز می‌شنویم. با این وجود، استیبل کوین‌هایی نظیر USDC و USDT به واسطی جهت تبادل تبدیل شده‌اند که تریدرها می‌توانند همانند ارز فیات از آن‌ها استفاده کنند. استیبل کوین ها توانسته‌اند میزانی از ثبات را برای معامله‌گران ایجاد کرده و با جذب و تشویق مردم، آن‌ها را وارد دنیای ارزهای دیجیتال کنند. تتر (USDT) اولین ارز باثباتی بود که وارد بازار شد و از این رو، محبوبیت فراوانی یافت و با فتح ارزش بازار، در میان 5 رمز ارز برتر قرار گرفت. پس از آن، ارز USDC یا همان USD Coin عرضه شد که ابهام ثبات و پایداری ارزش پیرامون تتر را از بین برد. در این مطلب قرار است تاریخچه، کیف پول ها، خرید و فروش در صرافی ها، مزایا و معیاب ارز دیجیتال یو اس دی سی را معرفی کرده و به بررسی تفاوت آن با USDT بپردازیم.

تاریخچه یو اس دی سی ؛ همکاری سیرکل و کوین بیس

یو اس دی کوین در سپتامبر سال 2018 توسط کنسرسیوم سنتر (Center) که حاصل همکاری شرکت سیرکل (Circle) و صرافی کوین بیس (Coinbase) بود، راه‌اندازی شد. ارز USDC یکی از استیبل کوین های دارای رشد بالا و سریع بوده که با نسبت یک به یک به دلار آمریکا گره خورده است.

یکی از مهمترین ویژگی‌های جالب توجه ارز USD Coin، شرکت سیرکل است، کمپانی که مقدار پول لازم جهت پشتیبانی از عرضه در گردش یو اس دی کوین را در خزانه خود نگهداری می‌کند. همانطور که گفتیم، کنسرسیوم سنتر نیز حاصل همکاری شرکت سیرکل و صرافی کوین بیس، و در واقع یک کنسرسیوم حاکمیت و چارچوب صادرکننده متن باز برای استیبل کوین هاست. به عبارت دیگر، سنتر چارچوبی است که صدور و اتصال با دیگر پلتفرم‌ها را جهت حاکمیت یو اس دی سی ایجاد می‌کند.

همکاری کوین بیس و سیرکل

سیرکل عضو بنیان‌گذار و سازنده فناوری محوری و برنامه‌نویسی پشتیبان کنسرسیوم CENTRE است. این شرکت حمایت سرمایه‌گذاران استراتژیک و خطرپذیری همچون آی‌دی‌جی کپیتال (IDG Capital)، بریر کپیتال (Breyer Capital)، جنرال کاتالیست پارتنز (General Catalyst Partners) گلدمن ساکس (Goldman Sachs)، سی‌‌آی‌سی‌سی آلفا (CICC Alpha)، بایدو (Baidu)، وان‌شانگ (WanXiang)، کردیت‌ایز (CreditEase) و بانک اور برایت (EverBright) را دارد. با توسعه قابلیت‌ها و پلتفرم‌های سیرکل، این شرکت مشارکت چشم‌گیری جهت ساخت ارز دیجیتال USDC داشت.

کوین بیس یکی از بزرگترین صرافی‌های رمز ارزی در دنیا و یکی از اعضای کنسرسیوم CENTRE است. طی ساخت استیبل کوین USD Coin، کوین بیس مشارکت فراوانی در توسعه و چشم‌اندازها، تسهیل، راه‌اندازی و بازاریابی این ارز دیجیتال برای مخاطبان کریپتویی خود داشت. پس از آن، یو سی دی کوین که حمایت این صرافی معتبر و شناخته‌شده را داشت، توانست به محبوبیت فراوانی دست یابد.

یو اس دی کوین چگونه کار می‌کند؟

ارز USDC شبیه یک دلار قابل برنامه‌نویسی است که در 24 ساعت از 7 روز هفته، برای پرداخت‌های کلان و جزئی به‌کار می‌رود. این استیبل کوین به‌صورت یک به یک به دلار آمریکا گرده خورده و مارکت کپ آن به‌طور شفاف در یک سابقه عمومی قابل مشاهده است. علاوه بر این‌ها، کمپانی توسعه‌دهنده یو اس دی سی یعنی سیرکل، مقدار دلاری پشتیبان USD Coin را ذخیره می‌کند.

خود یو اس دی کوین در حقیقت یک توکن ERC20 است که روی شبکه اتریوم فعالیت دارد. امروزه، تراکنش‌های ارز USD Coin را همچنین می‌توان در شبکه‌های الگورند (Algorand)، سولانا (Solana) و استلار (Stellar) انجام داد. چندی پیش نیز استیبل کوین USDC بر بستر بلاک چین ترون عرضه شد.

از آنجایی که در نسخه دوم یو اس دی سی (USDC 2.0) فرایند پرداخت آسان‌تر شده است، کارمزد گس شبکه اتریوم نیز مستقیما به‌صورت خود USDC پرداخت می‌شود. علاوه بر این، USD Coin در بسیاری از صرافی‌های رمز ارزی، کیف پول‌ها، اپلیکیشن‌های دیفای و دیگر پلتفرم‌های مربوطه ادغام شده است.

بلاک چین های پشتیبان ارز USDC

در ابتدا، ارز یو اس دی کوین به‌صورت یک توکن ERC20 برای پرداخت‌ها، وام‌دهی، سرمایه گذاری، معامله و امور مالی ساخته شده بود. در شبکه اتریوم، این استیبل کوین با برنامه‌های امور مالی غیر متمرکز ادغام شده و میلیون‌ها کاربر و صدها میلیون دلار به ارزش USDC در والت‌های دیجیتال، صرافی‌ها، پروتکل‌های دیفای، حساب‌های پس‌انداز، وام‌ها و سرویس‌های پرداخت قفل شده است. با این وجود، امروزه ارز USD Coin تنها به اتریوم محدود نیست و در انواع بلاک چین‌ها عرضه شده است. در کنار Ethereum، یو اس دی کوین توانسته از طریق زنجیره‌های عمومی نسل سومی الگورند، سولانا و استلار، به سرعت، مقیاس‌پذیری و مقرون به‌صرفه بودن دست یابد.

در شبکه الگورند، یو اس دی سی برنامه‌های سطح شرکت را از طریق تراکنش‌های درون زنجیره‌ای که تسویه حساب‌های تقریبا فوری را طی 5 ثانیه  فراهم می‌کنند، فعالیت می‌کند. در این شبکه، توان عملیاتی تراکنش‌ها به tps 1000 (تراکنش در ثانیه) و متوسط کارمزدها به تقریبا یک بیستم سنت می‌‍رسد.

در شبکه سولانا، ارز USDC تا حداکثر 50 هزار tps را پشتیبانی کرده و تراکنش‌ها در 400 میلی ثانیه نهایی می‌شوند. همچنین پروژه‌های سیستم مالی غیر متمرکز بزرگی هم‌اکنون درصدد ادغام با شبکه Solana هستند.

در شبکه استلار، سرعت ارز USD Coin به هزاران tps می‌رسد و تراکنش‌ها طی 5 ثانیه نهایی می‌‎شوند. این شبکه برای پرداخت‌ها بهینه شده است و کارمزدهای آن به کسری از سنت می‌رسند. این شبکه همچنین برای صدها صرافی و والت بهینه شده است.

نسخه دوم ارز USD Coin

یو اس دی سی در یک توسعه و بهبود مستمر قرار دارد. در اوت 2020 (مرداد 99)، کنسرسیوم سنتر از عرضه ورژن 2 یو اس دی کوین خبر داد. دومین نسخه ارز USDC با به‌روزرسانی پروتکل و قرارداد هوشمند همراه بود. این آپدیت قرار است قابلیت‌های USD Coin برای پرداخت‌ها، تجارت و تراکنش‌های همتابه‌همتا را بهبود بخشد.

USDC 2.0 ویژگی ارسال بدون گس (Gasless Sends) را معرفی کرده است، که توسعه‌دهندگان برنامه‌ها و کیف پول‌ها را قادر می‌سازد تا راه‌حلی برای رفع مشکل کارمزد Gas و نیاز مشتری به نگهداری مقداری رمز ارز ETH پیدا کنند. در این حالت، پرداخت‌های کارمزد گس در یک آدرس دیگر نمایندگی می‌شوند. این اتفاق یک بازار کاملا جدید را می‌سازد و به توسعه‌دهندگان والت‌ها اجازه می‌دهد تا خدمات پرداخت Gas را خودشان ارائه داده، یا آن را به یک شخص ثالث واگذار کنند. در هر صورت، این ارائه‌دهنده خدمت می‌تواند یا کارمزدها را خودش از طرف مشتری پرداخت کند، یا آن‌ها را مستقیما به‌صورت USDC کسر نماید.

این به‌روزرسانی فرایند پرداخت را آسان کرده است. مشتریان نیز قادر به ارسال و دریافت پرداخت‌های یو اس دی سی به‌صورت همتابه‌همتا هستند و کارمزدها نیز به‌جای ارز دیجیتال اتر، توسط USDC پرداخت می‌شود.

کیف پول های یو اس دی کوین

بنابراین همانطور که مشخص است، USDC روی شبکه‌های مختلف حضور دارد. پس از راه‌اندازی شبکه‌های بایننس چین (BEP2) و بایننس اسمارت چین (BEP20)، این استیبل کوین روی این زنجیره‌ها نیز عرضه شد.

کیف پول تراست از جمله والت هایی است که از انواع شبکه‌های ERC20 ،BEP2 ،BEP20 و TRC20 ارز یو اس دی کوین پشتیبانی می‌کند. اتمیک والت، کوبو، کوینومی، کیف پول اکسودوس، گواردا والت و بسیاری دیگر از جمله ولت های پشتیبان این استیبل کوین هستند.

کیف پول های USD Coin

خرید و فروش ارز USDC در صرافی ها

برای خرید و فروش یو اس دی کوین می‌توان از صرافی‌های بین‌المللی همچون بایننس، یونی سواپ، کوین بیس، کراکن، پولونیکس، هیوبی و بسیاری دیگر استفاده کرد. برای مشاهده تمام بازارها و صرافی‌های پشتیبان یو اس دی سی، روی این لینک کلیک نمایید.

بازارهای یو اس دی کوین - USDC

اما از آنجایی که به جهت تحریم‌ها معامله در صرافی‌های خارجی برای کاربران داخل ایرانی با دردسر فراوان و ریسک بسته شدن حساب کاربری همراه است، پیشنهاد ما به شما استفاده از یک صرافی داخلی مانند بیت 24 است که با ارائه خدمات تسویه آنی و 24 ساعته، محبوبیت فراوانی بین کاربران حوزه کریپتو یافته است.

آیا یو اس دی سی یک سرمایه گذاری مناسب است؟ مزایا و معیاب

یو اس دی کوین یک ارز باثبات است و اگر مایل به سرمایه گذاری صرف روی این رمز ارز با هدف سودآوری هستید، باید بگوییم که این ارز دیجیتال گزینه مناسب شما نیست. USDC به‌عنوان یک استیبل کوین، قیمت تقریبا ثابت و بدون نوسانی دارد، بنابراین اصطلاحا امکان مارکت تایمینگ (Market Timing) یا تایم د مارکت (Time The Market) توسط آن وجود ندارد. مارکت تایمینگ یا تایم د مارکت یک نوع استراتژی سرمایه گذاری است که شامل خرید و فروش یک دارایی بر اساس تغییرات قیمت در بازار است. بنابراین این روش برای ارز دیجیتال USD Coin جواب نمی‌دهد.

اما یو اس دی کوین به‌عنوان یک هولدر ارزش، از جمله شفاف‌ترین استیبل کوی های فضای کریپتو است. با همه این تفاسیر، اجازه دهید به مزایا و معیاب این رمز ارز نگاهی بیندازیم.

مزایای ارز دیجیتال USDC

اول از همه اینکه یو اس دی سی پشتیبانی شرکت‌های شناخته‌شده را دارد و کاملا توسط دلار آمریکا تامین سرمایه شده است. این شرکت‌ها را می‌توان شناسایی و تایید کرد و مسئول این رمز ارز دانست.

کنسرسیوم سنتر و شرکت‌های حامی یو اس دی کوین، تصدیق تمام داده‌های مورد نیاز را در ممیزی‌های داخلی و عمومی امکان‌پذیر کرده‌اند. علاوه بر این‌ها، ارز USD Coin با چندین برنامه و پلتفرم ادغام شده است، که در صدر آن‌ها صرافی کوین بیس قرار دارد.

معایب رمز ارز USD Coin

یو اس دی سی یک استیبل کوین متمرکز و در واقع نسخه مشابه یک ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) است. صادرکننده این کوین کنترل کاملی روی آن دارد و می‌تواند حساب‌ها را سریعا بسته و بدون مشورت با کاربران، تصمیمات نهایی را بگیرد. حتی قرارداد هوشمند پشتیبان USDC هم قابلیت شخصی‌سازی دارد، بنابراین هر توکن نمایانگر یک پول غیر مثلی (Non-Fungible) است. این یعنی هر توکن یک هویت منحصربه‌فرد دارد، اما روی قابلیت تعویض (Interchangeability) آن تاثیر نمی‌گذارد.

مقایسه دو ارز USDC و USDT

تتر یا USDT از جمله اولین و محبوب‌ترین استیبل کوین ها تا به امروز است. با این وجود، مشکلات صدور و ابهامات پیرامون شرکت Tether، احساسی از ناامنی را نسبت به این ارز دیجیتال ایجاد کرده است. بنابراین، USD Coin به‌عنوان یک روش جایگزین ارائه شد. در زیر، تفاوت‌ها و شباهت‌های تتر و یو اس دی کوین را بررسی می‌کنیم:

  • اول از همه، USDC و USDT هر دو استیبل کوین های متمرکز هستند. USD Coin توسط کنسرسیوم سنتر صادر و اداره می‌شود و تتر تحت مدیریت شرکت Tether Holdings Limited قرار دارد.
  • در رابطه با قانون‌گذاری، یو اس دی سی و شرکت‌های پشتیبان آن، سازگاری با هر آنچه که لازم است را اثبات کرده‌اند. در طرف مقابل، تتر و کمپانی‌های پشتیبان آن انطباق جزئی با قوانین داشته و عموما از پاسخ به سوالات ناخوشایند طفره می‌روند.
  • اسناد اثبات وجوه (Proof of Funds) شرکت تتر تا حدودی مبهم است و استیبل کوین آن نیز پشتیبانی جزئی از قدرت نقدشوندگی واقعی دارد. مابقی آن هم با معادل‌های نقدی و به‌صورت دوره‌ای، توسط دیگر دارایی‌ها و مطالبات قابل دریافت حاصل از وام‌های تخصیص داده شده توسط شرکت تتر به اشخاص ثالث، پوشش داده شده است. در مقابل، یو اس دی کوین یک ارز شفاف و حساب‌رسی‌شده است که پشتیبانی کامل پول نقد را دارد.
  • با اینکه شرکت تتر ارتباط مبهمی با تیم مدیریت صرافی بیتفینکس دارد و USDT توسط یک شرکت خارجی صادر می‌شود، اما USDC پشتیبانی کمپانی‌های بسیار شناخته‌شده آمریکایی را دارد و راهبران تیم مدیریت آن نیز از مدیران شرکت‌های مشهور تشکیل شده است.
  • علی‌رغم رشد USD Coin، تتر همچنان 100 برابر حجم معاملات و 4 برابر ارزش بازار بیشتری دارد.

جمع‌بندی

ابهامات پیرامون USDT نیاز به یک استیبل کوین باثبات‌تر را پررنگ‌تر کرد. ارز USD Coin در سپتامبر 2018 توسط کنسرسیوم سنتر و طی همکاری شرکت سیرکل و صرافی کوین بیس راه‌اندازی شد. این استیبل کوین به‌صورت یک به یک به دلار آمریکا گره خورده و مارکت کپ آن به‌طور کاملا شفاف در یک سابقه عمومی قابل مشاهده است.

ارز USDC یا USD کوین ابتدا به‌عنوان یک توکن ERC20 در شبکه اتریوم عرضه شده بود. اما اکنون این استیبل کوین روی زنجیره‌های نسل سومی همچون الگورند، سولانا و استلار حضور دارد. تتر و یو اس دی سی هر دو رمز ارزهای متمرکز هستند، اما شفافیت یو اس دی کوین به نسبت USDT بیشتر است.

منبع: Academy Coinzilla


برچسب ها: استیبل کوین

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)