تن کوین (Toncoin) چیست؟ معرفی و بررسی آینده ارز دیجیتال تون کوین (ریدایرکت شد)


تن کوین (TON Coin) ارز دیجیتال بلاک چین پیام‌رسان تلگرام به نام شبکه باز تلگرام (Telegram Open Network) است. تون کوین چگونه کار می‌کند؟

تون نتورک (Ton Network) مخفف Telegram Open Network و به معنای شبکه باز تلگرام است. این شبکه سیستمی با مقیاس میلیون تراکنش در ثانیه با هزینه بسیار پایین است که امکان ایجاد تغییرات در فناوری عملیاتی پلتفرم‌ها را برای توسعه‌دهندگان فراهم می‌کند. این شبکه دارای یک ارز دیجیتال محلی به نام تن کوین (TON Coin) است که در این مطلب به معرفی تون نتورک، تاریخچه، سازندگان و نحوه کار ارز دیجیتال آن می‌پردازیم.

تاریخچه شبکه باز تلگرام (TON)

پروژه TON زمانی کار خود را آغاز کرد که بنیاد پشتیبان آن یعنی تلگرام به‌خاطر مشکلاتی مجبور به تعویق برنامه خود مبنی بر راه‌اندازی شبکه بلاک چینی اختصاصی خود بود. با این حال، جمعی از افرادی که به ارزش واقعی تکنولوژی این سیستم باور داشتند، به‌جای کنار گذاشتن این پروژه، خودشان تصمیم به راه‌اندازی این شبکه بلاک چینی گرفتند. این افراد توانستند با جمع‌آوری کمک مالی و رویکردی غیر متمرکز نسبت به سیستم حاکمیتی آن، این هدف را عملی کنند. نتیجه این برنامه‌ها تولد پلتفرمی بود که در عین ادغام پروتکل‌های امنیتی و توزیع توکن مبتنی بر یک سیستم شاسیته سالارانه، می‌تواند هزاران تراکنش در ثانیه را پردازش کند.

بنیان‌گذاران شبکه باز تلگرام و ارز تون کوین چه کسانی هستند؟

شبکه تن در ابتدا توسط اعضای تیم پیام‌رسان تلگرام توسعه داده شده بود، اما در ماه می 2020 (اردیبهشت 99)، این تیم با مواجه موجی از شکایات از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، از این پروژه کنار گذاشته شد.

چندی بعد، اعضای بنیاد تون که خود را یک جامعه غیرانتفاعی می‌دانستند، به بررسی کد منبع، اسناد و معماری بلاک چین آقای دوروف (Dorov) پرداخته و توسعه این پلتفرم را از سر گرفتند. نهایتا تلگرام در اوت 2021 (مرداد 1400)، دامین ton.org و مخزن کد گیت‌هاب خود را به آقایان ماکاسوف (Makosov) و املیاننکو (Emelianenko) واگذار کرد. این اتفاق پس از ارسال نامه‌ای از سوی این توسعه‌دهندگان به شرکت صورت گرفت. در این نامه، این آقایان اظهار داشته بودند که هدفشان حمایت از توسعه پروژه تن کوین و احیای دوباره آن است.

شبکه TON توسط بنیان‌گذار برنامه تلگرام یعنی نیکولای دوروف (Nikolai Dorov)، برنامه‌نویس و ریاضی‌دان روسی، توسعه داده شده است. آقای دوروف تحصیلات و تجربه غنی در دنیای برنامه‌نویسی و بلاک چین دارد. وی مدرک دکترای خود را در رشته ریاضی از دانشگاه دولتی سنت پترزبورگ و دکترای دوم خود را در رشته هندسه از دانشگاه بون (Bonn) دریافت کرد. وی پیش از راه‌اندازی تون نتورک، تا سال 2013 به‌عنوان توسعه‌دهنده ارشد در شرکت VK خدمت کرده بود. چندی بعد در همان سال، وی پیام‌رسان تلگرام را به همراه برادر خود پاول دوروف (Pavel Dorov) که در شبکه ارز دیجیتال تون کوین دخیل است، راه‌اندازی کرد.

نیکولای و پاول دوروف سازندگان ارز تون کوین
سمت چپ: نیکولای دوروف. سمت راست: پاول دوروف

ارز دیجیتال تن کوین (TON Coin) چیست؟

هدف اصلی که شبکه باز تلگرام بر اساس آن ساخته شده، ارائه قابلیت‌هایی است که آن را به یک سیستم بانکی دیفای شبیه می‌سازد. به همین خاطر، کاربران گزینه‌های مختلف و کنترل بسیار بیشتری بر دارایی‌های خود خواهند داشت. به دلیل وجود چنین ذات غیرمتمرکزی، جامعه پروژه شبکه TON توسط یک سازمان خودگردان غیر متمرکز (DAO) متشکل از هولدرهای ارز دیجیتال تن کوین مدیریت می‌شود.

تن نتورک توسط ارز دیجیتال محلی آن به نام TON Coin مدیریت می‌شود که برای اجرای تراکنش‌های درون این اکوسیستم کاربرد دارد. علاوه بر این، این توکن در خارج از این شبکه نیز دارای ارزش است و می‌توان آن را با دیگر رمز ارزها مانند بایننس کوین (BNB) و دات (DOT) معامله کرد.

ویژگی‌های منحصربه‌فرد تون کوین چیست؟

سیستم شبکه باز تلگرام از فناوری استفاده می‌کند که دارای سرعت، امنیت و مقیاس پذیری بالا و کارمزدهای جزئی است. این یعنی این پلتفرم به‌خاطر تکنولوژی شاردینگ پویای متمایز خود، قادر به پردازش تا 1 میلیون تراکنش در هر ثانیه است. این ویژگی‌ها از طریق ترکیب خارق‌العاده‌ای از امنیت قابل اطمینان، مقیاس‌پذیری سطح صنعت و تمرکززدایی، بلاک چین TON را به تسهیل پذیرش گسترده راه‌حل‌های غیر متمرکز توسط میلیون‌ها کاربر قادر می‌سازد. این اکوسیستم دارای محصولات متنوع از جمله صرافی غیرمتمرکز و اتصال‌کننده‌هایی معروف به بریج (Bridge) برای ارتباط با دیگر بلاک چین‌هاست.

با گسترش قابلیت‌های این زیست‌بوم، اعضای جامعه شبکه تن کوین نیز در تلاش برای افزایش آگاهی نسبت به ویژگی‌های منحصربه‌فرد پلتفرم TON در دنیای علاقه‌مندان به حوزه ارز دیجیتال و عموم مردم هستند. امروز، به‌دنبال تایید این پلتفرم و لیست شدن آن در کوین مارکت کپ،  یک مرکز با دسترسی آسان برای کسب اطلاعات عمومی درباره شبکه رمز ارزی تون کوین وجود دارد.

نحوه تامین امنیت شبکه TON چگونه است؟

الگوریتم اجتماع تون نتورک را می‌توان یک سیستم تاب‌آور توصیف کرد که از طریق الگویی به نام تحمل خطای بیزانس (Byzantine Fault Tolerance) تهدیدهای شبکه را کنار می‌زند. این سیستم در دنیای رمز ارزها بسیار مشهور است. در کل، سیستم‌های دفتر کل توزیع‌شده با هدف مدیریت یک شبکه ساخته شده‌اند، اما المان‌های توسعه‌داده شده در الگوی بیزانس توسط یکی از دانشمندان کامپیوتر به نام لزلی لمپورت (Leslie Lamport)، به سال‌ها قبل از ظهور ارزهای دیجیتال برمی‌گردند.

این الگوریتم روی سیستمی کار می‌کند که در آن نودها قادر به ارسال مستقیم پیام به یکدیگر هستند، اما این امر در فرآیند حاکمیتی شبکه دخل و تصرفی ندارد. الزامات اعتبارسنجی مورد استفاده توسط تن نتورک باعث تامین امنیت شبکه شده و در عین حال از فورک شدن آن نیز جلوگیری می‌کند. شبکه تون توسط فعالین شبکه مدیریت می‌شود و پیش از اعمال تغییرات، این افراد ملزم به توافق نسبت به این تغییرات یا توسعه‌ها هستند.

کدام کیف پول ها از ارز دیجیتال تن کوین پشتیبانی می‌کنند؟

پلتفرم PTPWallet به‌طور همزمان از رمز ارزهای مختلفی از جمله TonCoin پشتیبانی می‌کند. این والت به‌خاطر سرعت، انعطاف‌پذیری و ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود، به یکی از پراستفاده‌ترین پلتفرم‌های جدید تبدیل شده است.

علاوه بر این، شما می‌توانید با مراجعه به این لینک، دیگر کیف پول‌های پشتیبان ارز دیجیتال تون کوین از جمله اندروید و iOS موبایل، ویندوز و مک دسکتاپ و افزونه مرورگر آن را مشاهده و دانلود کنید.

جمع‌بندی

تن کوین ارز دیجیتال محلی شبکه باز تلگرام (Telegram Open Network) است که از الگوریتم اجماع تحمل خطای بیزانس برای تامین امنیت بلاک چین خود استفاده می‌کند. تون کوین دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی است که با هدف افزایش پذیرش حوزه رمز ارزها در بین عموم مردم توسعه داده شده است.

تهیه شده در اکسچینو


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)