عضو SEC: شفافیت در حوزه دیفای باید در اولویت قرار بگیرد


یکی از اعضای عالی‌رتبه کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در یادداشتی تصریح کرده است که شفافیت در حوزه دیفای باید اولویت نخست فعالان این بخش باشد.

کارولین کرنشاو (Caroline Crenshaw)، عضو عالی‌رتبه کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)‌، طی یادداشتی ضمن اذعان به مزیت‌های بی‌شمار حوزه امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای، نسبت به ریسک‌های عدم وضع و اعمال چارچوب‌های مقرراتی مناسب بر این حوزه هشدار داده است.

در این یادداشت که با عنوان «ریسک‌های دیفای، مقررات‌گذاری و فرصت‌ها» در نخستین شماره از نشریه «مجله بین‌المللی حقوق بلاک چین» به چاپ رسیده، کرنشاو تصریح کرده است که جامعه کاربری دیفای باید ضمن پیروی از مقررات SEC بتواند دو مسئله شفافیت و مجعولیت را در حوزه خود حل و فصل کند.

وی در این باره می‌نویسد:

در دنیای تازه و نوپای دیفای، هنوز چارچوب‌های نظارتی سفت و سختی اعمال نشده است؛ حال آنکه دیگر بازارها دارای این چارچوب‌ها هستند.

کرنشاو در ادامه پیرامون آنچه فقدان شفافیت در حوزه دیفای خوانده، می‌نویسد که حوزه دیفای از نبود سپرهای محافظتی رنج می‌برد. وی می‌افزاید:

فقدان این سپرهای محافظتی قانونی منجر به پدید آمدن بازاری دوگانه در حوزه دیفای شده که در آن سرمایه‌گذاران کارکشته و گردانندگان پروتکل‌ها به سادگی می‌توانند سودهای هنگفتی را به جیب بزنند و در حالی که سر باقی کاربران بی‌کلاه می‌ماند.

اگرچه کدهای بسیاری از پروژه‌های دیفای به‌صورت متن‌باز نوشته شده و تمامی تراکنش‌های این حوزه نیز در قالب درون‌زنجیره‌ای ثبت و ضبط می‌شوند، اما به گفته کرنشاو، سرمایه‌گذاران خرد فاقد منابع مالی و دانشی لازم برای حسابرسی کدها و حتی ارزیابی تیم‌های گرداننده پروژه‌ها هستند و این باعث می‌شود که در قیاس با سرمایه‌گذاران کارکشته در موضع ضعف قرار بگیرند.

کرنشاو می‌گوید:

منطقی نیست که انتظار داشته باشیم در یک نظام مالی، سرمایه‌گذاران متعارف، قادر به درک مفاهیم حاکم بر کدهای پیچیده باشند.

عدم شفافیت در حوزه دیفای منجر به دستکاری بازار می‌شود

این عضو عالی‌رتبه کمیسیون SEC در ادامه یادداشت خود گریزی هم به نگرانی‌های مربوط به دستکاری بازار و مجعولیت زده است. به گفته وی، وقتی افراد به مجعولیت متوسل می‌شوند و از اسامی مستعار برای حضور در بازار دیفای استفاده می‌کنند، دیگر به دشواری می‌توان دستکاری‌های احتمالی آن‌ها را در بازار رصد کرد یا آنکه متوجه شد چه کسی برای کسب سود بیشتر دست به استفاده از بات‌ها یا روش‌های معامله‌گری مخرب زده است. کرنشاو اضافه می‌کند که در پی دستکاری بازار، نشانگرهای متعارف سنجش ارزش از قبیل حجم معاملات یا تکانه روند یک دارایی، بی‌اعتبار می‌شوند و چنین اتفاقی خواه ناخواه، زیان سرمایه‌گذاران را در پی دارد.

کرنشاو می‌افزاید که او بر این باور است که پروژه‌های دیفای باید همواره در تعامل گسترده با کمیسیون SEC باشند تا برای معضلاتی همچون مجعولیت، راهکار مناسب پیدا کنند.

به گفته این عضو SEC، پروژه‌های دیفای همواره توانایی ناشناس ماندن در این حوزه را در بوق و کرنا کرده‌اند و به فعالان این حوزه نسبت به پیامدهای احتمالی، هشدار کافی نداده‌اند. با این حال،‌ او بر این باور است که کماکان، پول درآوردن اولویت نخست برای سرمایه‌گذاران و فعالان دیفای است. وی در این باره می‌نویسد:

من گمان نمی‌کنم که اکثر سرمایه‌گذاران خرده‌پا به دنبال محرمانگی بیشتر باشند؛ آنچه اولویت نخست آن‌ها است، درآمدسازی و کسب سود بیشتر در قیاس با دیگر بازارهای مالی است.

کرنشاو پیش‌تر طی یک سخنرانی در کنفرانس SEC Speaks گفته است که چارچوب‌های نظارتی موجود در دیگر بازارها از جمله قانون نگاه‌بانی می‌تواند در فضای بازارهای دیجیتال نیز کارآمد باشد و از سرمایه‌گذاران محافظت کند.

اگرچه رویکرد انتقادی کرنشاو پیرامون شفافیت در حوزه دیفای، متفاوت از مواضع ستیزه‌جویانه افرادی همچون سناتور الیزابت وارن یا دن برکوویتز (عضو سابق کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده) است؛ با این حال، در قیاس با رویکرد سیاست‌گذارانی همچون هیستر پیرس (Hester Pierce)، عضو عالی‌رتبه SEC، کمی تند و تیزتر است. گفتنی است که پیرس پیش‌تر خواستار وضع قانون بندرگاه امن برای فعالان دیفای و ارزهای دیجیتال شده بود تا آن‌ها در یک پنجره زمانی سه‌ساله با آزادی کامل، تمام هم و غم خود را صرف برپایی یک شبکه غیرمتمرکزبالغ کنند.



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)