به‌روزرسانی نقشه راه اتریوم توسط ویتالیک بوترین ارائه شد


پس از راه‌اندازی موفقیت آمیر فاز صفر Ethereum 2.0، ویتالیک بوترین، بنیان‌گذار اتریوم، به‌روزرسانی نقشه راه مراحل بعدی پروژه را منتشر کرد.

خیلی از کارها به‌صورت هم‌زمان انجام می‌شوند و این بدان معناست که مقیاس‌پذیری از آن‌چه که به‌نظر می‌رسد نزدیک‌تر است. پس از لانچ بیکن چین، نخستین گام در جهت ساخت پروتکل جدید اتریوم، ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، برنامه‌های بعدی برای تکمیل این پروژه را تشریح و منتشر کرد.

فرایند توسعه اتریوم 2 به‌طور کلی به چند مرحله تقسیم می‌شود. فاز صفر که همان ایجاد زنجیره بیکن (Beacon) است، امکان استیکینگ را فراهم می‌کند اما تاثیری بر لایه کاربردی ندارد. در فاز 1 امکان تقسیم یا خرد کردن داده‌ها به شبکه اضافه شده و قابلیت ذخیره‌سازی افزایش پیدا می‌کند. این مرحله نیز تاثیر مستقیمی بر کاربرد شبکه نخواهد داشت. در نهایت، فاز 2 به‌طور کلی امکان خرد کردن تراکنش‌ها را فراهم کرده و همان چیزی که در گذشته وعده داده شده بود یعنی قابلیت پردازش هزاران تراکنش در هر ثانیه برای شبکه ETH فراهم می‌شود.

نقشه راه جدید اتریوم چه تغییراتی نسبت به نسخه قبلی داشته است؟

بوترین در ماه مارس (فروردین) گفته بود که این نقشه راهی برای 5 الی 10 سال آینده است. اما به‌روزرسانی این نقشه راه بسیار روان‌تر شده و در آن اصطلاحاتی مانند فاز 1 و فاز 2 حذف شده است. تعاریف ویژگی‌های هر مرحله در حال حاضر از یکدیگر مستقل‌تر شده و شامل کارهایی می‌شوند که در گذشته برای اتریوم نسخه اول انجام شده بودند.

نقشه راه بوترین تمام تحولات شبکه اتریوم در جهت ارائه چشم‌اندازی از آن‌چه که در آینده برای این پلتفرم اتفاق خواهد افتاد را در بر می‌گیرد و شامل چوب‌خط‌هایی که میزان پیشرفت پروژه را مشخص می‌کنند نیز می‌شود. او در تاریخ 1 دسامبر (11 آذر) در اکانت توییتر خود نوشت:

نقشه‌راهی که من در ماه مارس (فروردین) تهیه کرده بودم، با نوارهای نشان‌دهنده پیشرفت پروژه به‌روز شده که کاربردشان نشان دادن این مورد است که پروژه تقریبا تا چه میزان پیشرفت کرده است. برخی از این تغییرات در خود نقشه راه آمده است. کارهای زیادی انجام شده اما همچنان کارهای زیادی نیز برای انجام دادن باقی مانده است.

نقشه راه اتریوم

ویژگی‌های اصلی مرحله بعدی پروژه، انتقال اتریوم 1 به اثبات سهام، معرفی لایت کلاینت‌های (Light Client) اتر 2 به اتر 1، خرد کردن داده‌ها و تمام آن ‌چیزهایی که قبلا در فازهای 1 و 1.5 طبقه‌بندی شده بودند را شامل می‌شود. تغییر مهم ایجاد شده در نقشه راه کنونی اتریوم، ارائه این موضوع است که این 3 گام مستقل از یکدیگر بوده و می‌توان به شکل هم‌زمان و موازی روی آن‌ها کار کرد. علاوه بر همه این‌ها، با اجرای دو مرحله آخر می‌توان به پیشرفت عظیمی در مقیاس پذیری دست پیدا کرد، زیرا این مراحل امکان میزبانی و جمع‌آوری (Rollup) داده‌هایی با ساختار خرد شده را فراهم می کنند.

رول آپ (Rollup) با جمع‌آوری یک فناوری لایه دو است که امکان بارگیری محاسبات در خارج از زنجیره را فراهم کرده و صحت آن را از طریق اثبات‌های ذخیره شده درون شبکه‌ای تضمین می‌کند. به همین دلیل خرد کردن داده‌ها به مقدار قابل توجهی قابلیت مانور را برای اتاق‌های جمع‌آوری فراهم می‌کند و به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا به محض معرفی لایت کلاینت‌ها و خرد کردن داده‌ها، بتوانند بالغ بر 10,0000 تراکنش را در هر ثانیه پردازش کنند.

با این وجود، طبق گفته بوترین میزان پیشرفت در زمینه خرد کردن داده‌ها و لایت کلاینت‌ها (Light Clients) همچنان زیر 50 درصد است. تخمین زده می‌شود که ساخت فاز 1 حداقل یک سال زمان خواهد برد.

با توجه به نمودار موجود، میزان پیشرفت در کلاینت‌های بدون وضعیت (Stateless Clients) و نوآوری اتریوم نسخه اول نیز کمتر از 50 درصد است. فناوری رمزنگاری تعهدات چند جمله‌ای که بوترین در گذشته از آن به‌عنوان کلیدی برای کلاینت‌های بدون وضعیت نام برده بود نیز هنوز کامل نشده است. به همین ترتیب، کار روی انواع پیشرفته‌تر فناوری رمزنگاری و ماشین مجازی ارتقا یافته نیز همچنان در مراحل اولیه است.

پس از انتشار نقشه راه اتریوم، بوترین اصرار داشت که سریعا EIP-1559 که پیشنهادی برای سوزاندن بخش عمده‌ای از کارمزد تراکنش‌‌های جمع‌آوری شده توسط پروتکل به‌جای اعطای آن به ماینرهاست را اجرا کند.

منبع: Cointelegraph



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)