نسبت سود به زیان یا نسبت ریسک به ریوارد


نسبت ریسک به ریوراد یا نسبت سود به زیان در ترید و معامله‌گری به چه معناست؟

نسبت سود به زیان یا نسبت ریسک به ریوراد (Risk/Reward) که به اختصار نسبت R به R گفته می‌شود، نمایانگر آن‌است که شما به عنوان یک سرمایه‌گذار، به ازای هر یک دلاری را که از سرمایه خود در معرض ریسک قرار می‌دهید، چه مقدار سود کسب کنید. بسیاری از تریدرها از نسب سود به زیان به عنوان شاخصی برای مقایسه سود مورد انتظار با میزان ریسک سرمایه‌گذاری خود استفاده می‌کنند.

به مثال زیر توجه کنید:

نسبت ریسک به ریوارد 1:7 به این معنی‌است که تریدر برای بدست آوردن هر 7 دلار، حاضراست 1 دلار از سرمایه خود را در معرض ریسک قرار دهد.

تعریف نسبت سود به زیان

در این بخش می‌خواهیم بدانیم که نسبت سود به زیان‌ چطور بدست می‌آید. نسبت R به R از مقایسه مقدار زیان با مقدار سود در یک معامله بدست می‌آید. منظور از مقدار زیان، همان حدضرر شما در ترید است و منظور از مقدار سود، اولین مقاومت یا اولین سطح قیمتی‌است که اگر ارز دیجیتال شما به آن نقطه برسد، شما اقدام به فروش آن خواهید کرد (حدسود).

چرا از نسبت سود به زیان استفاده کنیم؟

  • با استفاده از نسبت ریسک به ریوارد شما می‌توانید در معاملات،  سرمایه خود را مدیریت کنید.
  • با استفاده از این ابزار شما سود و زیان مورد انتظار از هر ترید خود را ارزیابی خواهید کرد.

نسبت R به R بسته به استراتژی معاملاتی تریدرها، متفاوت‌است. اما در بین تریدرها نسبت ریسک به ریوارد 1به 3 قابل قبول است. اما طبیعی‌است که منظور ما این‌نیست که همه باید این نسبت 1 به 3 را رعایت کنند، بلکه هدف ما این‌است که با محدوده این نسبت در بین تریدرها آشنا شوید.

نسبت ریسک به ریوارد یا نسبت سود به زیان در بازار ارزهای دیجیتال

نسبت ریسک به ریوارد چطور کار می‌کنند

همانطور که در بالا اشاره شد، نسبت R به R مقدار ثابتی برای همه تریدرها نیست. بلکه هر تریدر بسته به استراتژی خود، این نسبت را انتخاب می‌کند. برخی از تریدرها در هر ترید خود از یک نسبت سود به زیان متفاوت استفاده می‌کنند.  اما برخی برای تمامی خرید و فروش‌های خود از یک نسبت ریسک به ریوارد یکسان استفاده می‌کنند.

مثال – محاسبه نسبت R به R

فرض کنید شما قصد خرید 10 اتریوم در قیمت 200  دلار را دارید. همچنین حدضرر این معامله را روی 150 دلار قرار داده‌اید، تا آسوده‌خاطر باشید که زیان این معامله شما به هیچ وجه بیشتر از 500 دلار نخواهد شد. درطرف دیگر تحلیل شما نشان می‌دهد که اولین مقاومت اتریوم 300 دلار خواهد بود و حدسود خود را 300 دلار قرار داده‌اید (اگر قیمت اتریوم به 300 دلار برسد شما اقدام به فروش آن خواهید کرد). در این معامله، شما برای هر اتریوم خودريال 50 دلار از سرمایه خود را در معرض ریسک قرار داده‌اید تا 100 دلار بدست آورید. در واقع مقدار سود مورد انتظار شما (100 دلار) 2 برابر مقدار زیان احتمالی شما (50 دلار) به ازای هر اتریوم می‌باشد. در این معامله، نسبت ریسک به ریوارد‌ شما 1به 2 خواهد بود.

به جای اینکه حد ضرر  و حد سود خود را محاسبه کنید و حدضرر را به حد سود تقسیم کنید، روش بالا، راه ساده‌تری است. در مثال بالا، شما اتریوم را 200 دلار خریداری کرده‌اید و اگر اتریوم کاهش قیمت پیدا کرد و به قیمت 150 دلار رسید، شما اقدام به خروج از معامله خواهید کرد، پس حاضرید 50 دلار از سرمایه خود را به ازای هر یک اترویم، در معرض ریسک قرار دهید، در طرف دیگر اگر اتریوم افزایش قیمت داشت و به قیمت 300 دلار برسد، شما با سود 100 دلاری به ازای هر اتریوم، از معامله خود خارج خواهید شد. پس شما حاضرید به ازای کسب 100 دلار، 50 دلار از سرمایه خود را در معرض ریسک و خطر قرار دهید؛ سود شما دو برابر زیان شما می‌باشد، یا به عبارتی ریوارد شما 2 برابر ریسک شما می‌باشد. لذا در این معامله نسبت ریسک به ریوراد، 1 به 2 است.


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)