پیش بینی جی پی مورگان درباره ادامه سقوط بیت کوین در سال ۲۰۲۱


تیمی از استراتژیست‌های شرکت جی پی مورگان چیس (JPMorgan Chase) پیش بینی خود از آینده بیت کوین را اعلام کرده و آن را نگران کننده خوانده‌اند.

تیم جی پی مورگان به رهبری نیکولاس پانیگیرتزوگلو (Nikolaos Panigirtzoglou)، وضعیت منحی معاملات آتی بیت کوین را وارونگی (Backwardation) نامیده و این یعنی در حال حاضر قیمت سفارشات اسپات بالاتر از قراردادهای فیوچرز است. پس احتمال سقوط بیت کوین وجود دارد.

در قراردادهای فیوچرز یا همان آتی، خریدار باید دارایی‌ها را با یک قیمت مشخص و در یک تاریخ از پیش تعیین شده خریداری کند. آخرین باری که قیمت اسپات از فیوچرز بالاتر رفته بود، به سال ۲۰۱۸ (آخرین سقوط بزرگ قیمت بیت کوین) بر می‌گردد و در نتیجه شرایط مشابه که در حال حاضر مشاهده می‌شود، موجب نگرانی استراتژیست‌های جی پی مورگان شده است. در آن سال، بازار رمز ارزها یک سقوط ۸۰ درصدی را تجربه کرد که حتی از ترکیدن حباب دات-کام (Dot-com Bubble) هم بدتر بود.

پیش بینی تیم تحلیلگران جی پی مورگان درباره بیت کوین

در شرایط فعلی که علاقه به خرید از سوی سرمایه گذاران نهادی مشاهده نمی‌شود، احتمالا باید منتظر فرا رسیدن یک بازار نزولی باشیم. یافته‌های تیم جی پی مورگان پس از بررسی میانگین متحرک ۲۱ روزه معاملات آتی و اسپات بیت کوین به دست آمده و قسمتی از آن به شرح زیر است:

این یک پیشامد غیر عادی است و نشان می‌دهد در حال حاضر تقاضای خرید بیت کوین از سوی سرمایه گذاران نهادی (که معمولا از قراردادهای آتی گروه بورس بازرگانی و کالای شیکاگو برای تعامل با بیت کوین استفاده می‌کنند) تا چه اندازه ضعیف شده است.

در ادامه گزارش تیم تحلیلگران جی پی مورگان به یک «سیگنال نزولی مشابه شرایطی که هیجان خریداران خرد در دسامبر ۲۰۱۷ را به‌وجود آورد» هم اشاره شده است.

یکی دیگر از مشکلاتی که این تیم در موردش ابراز نگرانی کرده، سقوط سهم بیت کوین در بازار جهانی از ۷۰ (ژانویه) به ۴۲ درصد (امروز) است. آقای پانیگیرتزوگلو (رهبر تیم مذکور) در ماه می در مورد سهم رو به کاهش بیت کوین در بازار هشدار داده بود و پس از هشدار ایشان، شاهد افت قابل توجه ارزش هر واحد BTC بودیم.

قانون گذاری‌ها برای سرمایه گذاران دردسر ایجاد می‌کند

یکی از دلایل احتمالی عملکرد ضعیف بیت کوین، افزایش تعداد مقرراتی است که دولت‌ها برای فعالیت در حوزه رمز ارزها تعیین کرده‌اند. اکنون به نظر می‌رسد که هر روز یک کشور جدید برنامه‌های جدیدی برای قانون گذاری و نظارت روی استفاده و معامله ارزهای دیجیتال معرفی می‌کند.

هفته گذشته گری گنسلر (Gary Gensler)، رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، خواستار تامین امنیت بیشتر برای سرمایه گذاران شد. وی که در دولت اوباما ریاست کمیسیون معاملاتی معاملات آتی کالای ایالات متحده (CFTC) را بر عهده داشت، مدعی شده که رمز ارزها «مشکلات جدیدی برای محافظت از سرمایه گذاران به‌وجود می‌آورند که هنوز به آن‌ها رسیدگی نکرده‌ایم.»

چین هم بررسی مشکلات مربوط به ارزهای دیجیتال (و به ويژه استخراج بیت کوین) را آغاز کرده است. این کشور قصد دارد به سمت انرژی سبز حرکت کند و بدیهی است که صعنت ماینینگ بیت کوین، آن‌ها را در رسیدن به این هدف یاری نخواهد کرد. به همین دلیل قوانین جدیدی برای جلوگیری از ماین کردن ارز دیجیتال اعلام شده است. در نتیجه این اقدام کشور چین، بسیاری از ماینرها برای ادامه فعالیت به کشورهایی مانند آمریکا و قزاقستان نقل مکان کرده و تحلیلگران اظهار داشته‌اند که ممنوعیت استخراج بیت کوین در چین به نفع آمریکا و اروپا تمام می‌شود. البته به نظر می‌رسد با گذشت زمان، حتی این کشورها هم قوانین و مقررات جدیدی برای حوزه رمز ارزها تعیین خواهند کرد.

منبع: beincrypto



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)