گروه ۷ دستورالعمل‌های خود را پیرامون ارزهای دیجیتال ملی منتشر کرد


وزیران دارایی گروه ۷ (G7) بر این باورند که ارزهای دیجیتال ملی یا CBDC می‌توانند مکملی برای پول نقد باشند و برای نظام پولی آسیب‌زا نیستند.

گروه ۷ که متشکل از ۷ کشور پیشرفته صنعتی است، طی هفته جاری، بررسی مقوله ارز دیجیتال بانک مرکزی یا CBDC ها را در دستور کار خود قرار داده و به این نتیجه دست یافته که این ارزها علاوه بر عدم آسیب‌زایی باید منطبق بر استانداردهای سخت‌گیرانه‌ای باشند.

روز گذشته، وزیران اقتصاد و دارایی گروه ۷ در واشنگتن گرد هم آمدند و ابعاد مختلف ارزهای دیجیتال ملی را واکاوی و در پایان نشست خود، ۱۳ اصل را پیرامون چگونگی اجرا و پیاده‌سازی این ارزها تصویب کردند.

گروه ۷ که متشکل از کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده است، تصویب کردند که ارزهای دیجیتال ملی نباید توانایی بانک‌های مرکزی برای حفظ ثبات مالی را مخدوش کنند. اعضای این گروه که شامل وزیران امور اقتصاد و دارایی و روسای بانک‌های مرکزی ۷ کشور بزرگ صنعتی است، در اعلامیه خود تصریح کرده‌اند:

پیوند و همکاری قدرتمند بین‌المللی در مورد این دست مسائل باعث می‌شود تا اطمینان پیدا کنیم که نوآوری در بخش‌های دولتی و خصوصی منجر به خلق مزیت‌های داخلی و فرامرزی می‌شود و در عین حال برای کاربران و نظام مالی خطری به همراه ندارد.

گروه ۷: ارزهای دیجیتال ملی مکمل پول نقد هستند

در این اعلامیه آمده است که ارزهای دیجیتال ملی می‌توانند مکمل پول نقد باشند و نقش دارایی‌های تسویه را با نقدپذیری بالا ایفا کنند و در عین حال، لنگرگاه و نقطه اتکایی برای نظام‌های پرداخت کنونی باشند. همچنین در این اعلامیه می‌خوانیم که ارزهای دیجیتال ملی باید از نظر مصرف انرژی، بهینه باشند و در نقل و انتقالات برون‌مرزی بتوانند نقش تبادلی خود را به طور کامل ایفا کنند.

گفتنی است که رهبران گروه ۷ اذعان کردند که مسئولیت مشترکی را برای کمینه‌سازی اثرات زیان‌بار ناشی از ارزهای دیجیتال بانک مرکزی به نظام مالی و پولی بین‌المللی بر دوش خود احساس می‌کنند. در بخش دیگری از اعلامیه گروه ۷ آمده است:

صدور و عرضه ارز دیجیتال ملی باید مبتنی بر تعهدات پایای همه کشورها به شفافیت، حاکمیت قانون و حکمرانی اقتصادی سالم انجام شود.

از میان ۷ کشور عضو جی‌۷ هنوز یک کشور اقدامی برای عرضه ارز دیجیتال ملی نکرده، اما مابقی از جمله بریتانیا فعالانه در حال تحقیق و واکاوی پیامدهای فناورانه و اقتصادی این ارزها هستند.

سران گروه ۷ با تکرار مواضع گروه ۲۰ (جی‌۲۰) اعلام کرده‌اند که تا زمان بررسی الزامات قانونی، نظارتی و حاکمیتی، هیچ پروژه‌ای برای عرضه استیبل کوین در عرصه جهانی نباید به فاز عملیاتی برسد. احتمالاً این بخش از اعلامیه، اشاره‌ای به پروژه دیم فیسبوک دارد که منجر به اخطار وزرای امور اقتصاد و دارایی و روسای بانک‌های مرکزی گروه ۷ شده است.

ایالات متحده هم از برنامه‌های خود برای عرضه ارز دیجیتال ملی پا پس کشیده و به نظر می‌رسد که فدرال رزرو در مورد صدور دلار دیجیتال به ورطه تردید افتاده است. پیش‌تر رسانه‌ها گزارش دادند که ایالات متحده در صورت تعلل در عرضه ارز دیجیتال بانک مرکزی خود، از نظر فناوری و مالی از دیگر کشورها عقب می‌افتد.

چین در حال حاضر، پیشروترین کشور در حوزه ارز دیجیتال ملی است و احتمالاً سرکوب رمز ارزها از سوی این کشور، بخشی از برنامه کلان آن برای ترویج یوان دیجیتال و کنترل جریان‌های پولی است.

منبع: Cointelegraph



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)