ارز دیجیتال اتریوم (ETH) به چه دلیل دارای ارزش ذاتی است؟ (ریدایرکت شد)


ارزش ذاتی اتریوم، دومین ارز دیجیتال بزرگ از نظر مارکت کپ، بر اساس کاربردهای آن سنجیده می‌شود. بر اساس این معیار، ETH چقدر ارزشمند است؟

ارزش ذاتی اتریوم و به‌طورکلی هر دارایی دیجیتال دیگر به اعتباری است که در بازار به دست می‌آورد. در مورد ارزهای دیجیتال، سرمایه‌ گذاران با تجربه ملاک ارزش‌گذاری هر کدام از جمله اتریوم را کاربردهای آن قرار می‌دهند و بر اساس سودمندی یک رمز ارز در مورد ارزش ذاتی آن قضاوت می‌کنند؛ بنابراین برای پی بردن به ارزش ذاتی اتریوم و محبوبیت آن باید ببینیم این ارز دیجیتال چه مشکلاتی را در دنیای کریپتو حل و چه مزایایی به ارمغان آورده است. شهرت اتریوم عمدتا به دلیل فراهم کردن بستری فوق‌العاده برای ساخت و اجرای قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیر متمرکز است. با ما همراه باشید تا با سایر کاربردهای اتریوم آشنا شویم و ارزش ذاتی آن را ارزیابی کنیم.

اتریوم چیست؟

اتریوم (ETH) یک بلاک چین غیر متمرکز و منبع باز و اولین شبکه‌ای است که قابلیت قرارداد هوشمند (Smart Contract) را راه‌اندازی کرد.

اتریوم در جولای 2015 (تیر ۱۳۹۴) راه‌اندازی شد و ظرف مدت چند سال، پس از ارائه طیف گسترده‌ای از برنامه‌ های غیر متمرکز (DApp)، ارزش آن به میزان قابل توجهی افزایش یافت. رشد انفجارگونه امور مالی غیر متمرکز دیفای (DeFi) و توکن‌های غیر قابل تعویض (NFT) نشان داد که اتریوم فعال‌ترین و موفق‌ترین شبکه بلاک چینی است. علاوه بر این، ارز بومی آن، اتر (ETH)، از نظر ارزش بازار و حجم روزانه در بازار ارزهای رمز پایه در جایگاه دوم قرار دارد و توانسته است آن را حفظ کند.

ارزش ذاتی اتریوم در چیست؟

پیش از آشنای با ویژگی‌های منحصر به فرد اتریوم، اجازه دهید ابتدا ارزش ذاتی را تعریف و نحوه اعمال آن روی رمز ارزهایی مثل اتریوم را بررسی کنیم.

در امور مالی، ارزش ذاتی نشان‌دهنده ارزش درک شده یا واقعی یک دارایی یا یک ارز است. نباید ارزش ذاتی را با قیمت بازار اشتباه گرفت؛ به این دلیل که ممکن است بیشتر یا کمتر از حد ارزش‌گذاری شوند.

ارزهای فیات مانند دلار ایالات متحده یا یورو دارای ارزش ذاتی هستند؛ زیرا توسط مقامات پولی مثل بانک‌های مرکزی صادر شده و اغلب در اقتصاد آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

چرا ارزهای دیجیتال ارزش دارند؟

بانک‌های مرکزی دولت‌ها از رمز ارزهایی چون بیت‌ کوین (BTC) یا اتریوم حمایت نمی‌کنند. با این حال ارزش ذاتی ارزهای دیجیتال را می‌توان به وسیله کمبود، موارد استفاده و کاربرد تکنولوژیکی آن‌ها تعریف کرد. در گذر زمان، رمز ارزها به عنوان روشی برای ذخیره‌ ارزش شهرت پیدا کرده‌اند و نوید تبدیل شدن به واحد پرداخت در آینده را می‌دهند.

قرارداد آتی اتریوم CME

ارزش واقعی اتریوم در چیست؟

با توجه به اینکه ارزش ذاتی، ارزش درک شده توسط سرمایه گذار یا یا ارزش واقعی یک دارایی است، برای اینکه درک کنیم چرا اتریوم اینچنین در جامعه کریپتو محبوب شده و انبوهی از سرمایه را به خود جذب کرده دانستن موارد کاربرد و سودمندی آن حیاتی است.

برخلاف بیت کوین که به عنوان جایگزین پولی برای ارزهای ملی به وجود آمد، اتریوم به عنوان پلتفرمی شناخته می‌شود که قراردادها و برنامه‌های هوشمند برنامه‌ریزی‌شده را با استفاده از اتر تسهیل می‌کند.

قراردادهای هوشمند (Smart contracts)

ارزش ذاتی اتریوم به را می‌توان تحت تاثیر یکی از اصلی‌ترین کاربردهای آن یعنی قراردادهای هوشمند دانست، زیرا آن‌ها کاربردهای ارزشمندی در دنیای واقعی دارند؛ مثل برنامه‌های غیر متمرکز، دیفای و توکن‌های غیر قابل. آن‌ها امکان اجرای خودکار قراردادها بدون دخالت واسطه‌هایی مانند بانک‌ها برای تراکنش های مالی یا اشخاص حقوقی برای فرآیندهای قانونی را فراهم می‌کنند.

میلیاردها دلار دارایی در حال حاضر در صنعت پرداخت‌، وام‌، بیمه و هر کدام از برنامه‌های دیفای که آینده امور مالی را شکل می‌دهد، قفل شده است. احتمالاً قراردادهای هوشمند اتریوم نحوه مدیریت خدمات مالی و عمومی از جمله زنجیره تأمین، حاکمیت، بازارها و احراز هویت دیجیتال را تغییر خواهند داد.

با وجود رقابت بسیار زیاد بین شبکه‌های بلاک چین، اتریوم همچنان محبوب‌ترین پلتفرم برای برنامه‌ های غیر متمرکز بوده و میزبان بیشترین تعداد پروژه‌های دیفای، NFT و توکن‌های ERC-20 است.

اتریوم ۲.۰ چه تحولاتی ایجاد خواهد کرد؟

اتریوم در آینده‌ نزدیک از یک اثبات کار (PoW) به یک مکانیسم حکمرانی اثبات سهام (PoS) مهاجرت می‌کند که یک بلاک چین سریع‌تر و کارآمدتر را به ارمغان می‌آورد. به عقیده بسیاری از تحلیلگران اجرای موفقیت آمیز مهاجرت به اتریوم ۲.۰ می‌تواند روی افزایش ارزش ذاتی اتریوم تاثیر مثبتی بگذارد.

از زمانی که DeFi و NFT، دنیای مالی و هنر را به تصرف خود درآورده‌اند، شبکه اتریوم افزایش قابل‌توجهی در حجم و اندازه تراکنش‌ها تجربه کرده که باعث ایجاد مشکلات سیستمی سیستمی و افزایش قابل‌توجه هزینه‌ها شده و ناپیداری بلاک چین شده است.

برای فراگیرتر کردن اتریوم و پشتیبانی از تعداد فزاینده تراکنش‌ها، نیاز به یک تحول اساسی خود را نشان داده است. ارتقاء از اثبات کار به اثبات سهام، اتریوم را مقیاس‌پذیرتر، کارآمدتر و پایدارتر کرده و در عین حال تمرکززدایی اساسی آن را تضمین می‌کند.

اتریوم ۲.۰ روی ارزش ذاتی اتریوم چه تاثیری دارد

این ارتقا در یک چارچوب فنی در سراسر شبکه انجام می‌شود و بر نحوه تراکنش‌ها و دارایی‌های نگهداری شده کاربران تاثیری ندارد. نقشه راه اتریوم سه مرحله را برای تکمیل ارتقا پیش‌بینی می‌کند که در ادامه به شرح آن‌ها می‌پردازیم:

فاز صفر، که به عنوان زنجیره بیکن (Beacon Chain) نیز شناخته می شود

این به‌روزرسانی در حال حاضر منتشر شده است و امکان استیکینگ (Staking) را برای اتریوم فراهم می‌آورد. این فاز، بستری را برای اجرای فرایند ارتقا و هماهنگی سیستم جدید فراهم می‌کند.

ادغام

شبکه اصلی یا مین نت اتریوم (Mainnet Ethereum) که شبکه فعلی آن است، باید در بازه‌ای از زمان با زنجیره بیکن ادغام شود. پیش‌بینی می‌شود که این موضوع در سال 2022 (۱۴۰۱) اتفاق دهد.

زنجیره‌های شارد (Shard Chains)

یکی از اصلی‌ترین ارکان اتریوم ۲.۰ که می‌تواند روی ارزش ذاتی اتریوم نیز تاثیر زیادی بگذارد شاردینگ (Sharding) است. پیش‌بینی می‌شود زنجیره‌های شارد ک ارتقاء چند مرحله‌ای برای بهبود مقیاس پذیری و ظرفیت اتریوم هستند در سال 2023 (۱۴۰۲) راه‌اندازی شوند. زنجیره‌های شارد به راه‌حل‌های لایه ۲ کمک می‌کنند تا کارمزد تراکنش‌های پایینی را به ارمغان بیاورند و در عین حال عملکرد شبکه را بهتر کنند.

شاردینگ فرآیندی است که به مجموعه‌های کوچک‌تری از نود‌ها اجازه می‌دهد تا پردازش تراکنش‌ها را به صورت موازی انجام دهند بدون اینکه نیاز داشته باشند با کل شبکه به اجماع برسند. در شبکه فعلی اتریوم تعداد پردازش‌ در ثانیه که در حال حاضر ۳۰ است و اتریوم ۲.۰ وعده داده است که سرعت تراکنش‌ها را از طریق استقرار زنجیره‌های شارد به ۱۰۰ هزار تراکنش در ثانیه برساند.

انتقال اتریوم از اثبات کار به اجماع اثبات سهام در جامعه کریپتو جنجالی به پا کرده است. بعضی از مزایای مهاجرت به POS از جمله مقیاس پذیری و پایداری به دلیل یک سیستم کارآمدتر انرژی واضح هستند با این وجود مخالفان نگرانند که تمرکز زدایی به دلیل اجرای آن اثبات سهام به خطر بیفتد.

فرآیند اعتبار سنجی اثبات سهام ممکن است از ناحیه اعتبارسنج‌های با دارایی‌های بزرگ که می‌توانند تأثیر زیادی بر تأیید تراکنش داشته باشند، دچار مشکل شود و در نتیجه بر ماهیت واقعی تمرکز زدایی تأثیر بگذارد. همچنین مخالفان انتقال شاردینگ را تهدیدی برای امنیت شبکه می‌دانند. برای امن کردن زنجیره‌های شارد چندگانه و کوچک نیاز کمتری به اعتبارسنجی وجود دارد با این حال خطر قرار گرفتن در معرض عوامل مخرب نیز بیشتر است.

اتریوم ۲.۰ چگونه بر ارزش ذاتی اتر تأثیر می‌گذارد؟

تعداد زیادی از کارشناسان ارزهای دیجیتال عقیده دارند که سال ۲۰۲۲ برای قیمت اتر یک سال بساز یا بباز (make or break) خواهد بود. این ارز دیجیتال از زمانی که در سال 2015 (۱۳۹۴) عرضه شد، رشد فوق‌العاده‌ای را تجربه کرد و از ۰.۳ دلار صرف به ۴ هزار و ۸۰۰ دلار در سال 2021 (۱۴۰۰) رسید که در طول این مدت نوسان زیادی را تجربه کرد.

آیا اتر با تغییر به اتر ۲.۰ به رشد عظیم خود ادامه خواهد داد؟

پیش‌بینی قطعی قیمت دارایی‌های بر اساس تحلیل‌های بنیادی یا تکنیکال غیرممکن است، با این حال، اکثریت سرمایه ‌گذاران ارز دیجیتال بر این باورند که اتریوم ۲.۰ بر ارزش ذاتی اتر تأثیر می‌گذارد و موفقیت اتریوم پس از ارتقاء به نحوه اجرای آن بستگی دارد.

مانند هر تغییر مهمی، اجرای اولیه اتر ۲.۰ ممکن است مستقیما روی نوسان‌ها تاثیر بگذارد. تا زمانی که ارتقا به طور کامل در کل شبکه آزمایش‌، تایید و کارآ تشخیص داده نشود، کارشناسان عدم قطعیت را برای ماه‌ها پیش‌بینی می‌کنند که ناخوداگاه بر قیمت اتریوم تأثیر می‌گذارد.

در بلندمدت، انتقال به یک اثبات سهام پایدارتر و کارآمدتر برای کاربرها و شرکت‌هایی که در حال توسعه اپلیکیشن روی شبکه اتریوم هستند سودمند خواهد بود. با این حال، نحوه و زمان‌بندی همه این موارد باعث تردید در میان سرمایه گذاران شده است که نشانه‌های احتیاط را در تخصیص دارایی‌های خود به اتریوم نشان می‌دهند تا زمانی که چشم انداز دقیق‌تری به وجود بیاید.

ارزش ذاتی اتریوم به موفقیت‌آمیز بودن ارتقا و عملکرد آن در جذب تقاضا و توانایی پلتفرم جدید در حفظ موقعیت پیشرو خود در مقایسه با سایر رقبا بستگی دارد.

حفظ ارزش پول با اتریوم

آیا اتریوم می‌تواند برای ذخیره ارزش استفاده شود؟

امکان رقابت با بیت کوین به عنوان یک روش ذخیره ارزش برای همه دارایی‌ها وجود دارد. به گفته تحلیلگران مالی، اتریوم به دلیل کاربرد در دنیای واقعی، پتانسیل این را دارد که به ارز دیجیتال غالب تبدیل شود.

هم بیت کوین و هم اتریوم به دلیل تمرکز زدایی و عرضه قابل برنامه‌ریزی تا مدت‌ها به عنوان محافظی در برابر تورم در نظر گرفته می‌شدند. در حالی که عرضه محدود بیت کوین به 21 میلیون کوین یک مشخصه واضح است، عرضه اتر محدود نیست اما ضد تورمی تلقی می‌شود. به همین دلیل سرمایه گذاران زیادی از خرید اتریوم هم به عنوان پوششی در برابر تورم استفاده می‌کنند.

عرضه ضد تورمی

برخلاف بیت کوین، اتریوم دارای عرضه نامحدودی برای اتر است. با این حال، فرآیند استخراج هر سال تعداد کوین در گردش آن را کم‌تر می‌کند. این مکانیسم ضد تورمی (Disinflationary) نامیده می‌شود؛ زیرا عرضه و نیازهای شبکه مطابق با پیشرفت آن با یکدیگر هماهنگ شده و تورم قیمت به طور موقت کم می‌شود.

به جای ماینرها که در اجماع PoS با بلاک‌های جدید پاداش می‌گیرند، با سازوکار اجماع اثبات سهام جدید اتریوم، اعتبار دهندگان برای هر تراکنش تایید شده پاداش دریافت می‌کنند.

مکانیسم استیکینگ تضمین می‌کند که رمز ارزهای اتر در شبکه قفل و کوین‌های بیشتری استیک شده‌اند و احتمال بیشتری برای باارزش‌تر شدن آن‌ها وجود دارد؛ چراکه تعداد کوین‌های کمتری در گردش هستند. در واقع این فرآیند به روشی متفاوت با بیت کوین باعث می‌شود که ارز دیجیتال کمیاب‌تر شود.

تهیه شده در اکسچینو


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)