ارز دیجیتال الروند EGLD چیست؟ معرفی و بررسی آینده شبکه Elrond


الروند (Elrond) یک شبکه بلاک چین بوده که ضمن معرفی و بررسی تاریخچه آن، درباره ارز دیجیتال EGLD توضیح داده و آینده قیمت آن را تحلیل می‌کنیم.

الروند از تغییر نوآورانه تکنولوژی‌های جدید برای ایجاد یک شبکه قدرتمند به‌منظور کار در «مقیاس اینترنت» استفاده می‌کند. اگر برای یک مدت خیلی طولانی عضو دنیای ارزهای دیجیتال بوده‌اید، احتمالاً در مورد سه گانه مقیاس پذیری شنیده‌اید. این سه گانه بدین شرح است که امکان دستیابی همزمان به سه ویژگی اصلی یک شبکه بلاک چین بالغ (مقیاس پذیری، امنیت و تمرکززدایی) با استفاده از تکنولوژی امروزی غیرممکن است، به‌ویژه در مورد اثبات کار (PoW) که الگوریتم اجماعی بوده که بیت کوین از آن استفاده می‌کند.

برای مثال شبکه پیشروی قرارداد هوشمند در جهان، یعنی اتریوم، درگیر مشکلات مقیاس پذیری شده که عمدتاً مربوط به اثبات کار هستند و سعی دارد این مسائل را با استفاده از اثبات سهام (PoS) حل کند. زمانی که ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) بنیان گذار اتریوم در سال 2015 سازوکار اثبات سهام را ابداع کرد، یک زیرمجموعه کامل از پروژه‌های ارز دیجیتال ظاهر شدند که به حل مسائل مربوط به سه گانه مقیاس پذیری اختصاص داده شده بودند.

یکی دیگر از پروژه‌هایی که به حل این سه گانه اختصاص داده شده و در این مطلب بر روی آن تمرکز می‌کنیم، الروند (Elrond) و ارز دیجیتال EGLD است.

ارز دیجیتال الروند چیست؟

الروند با ارز دیجیتال EGLD که در سال 2019 معرفی شد، خود را به‌ عنوان یک پلتفرم بلاک چین مقیاس پذیر، سریع و امن برای برنامه‌های توزیع شده، موارد استفاده سازمانی و اقتصاد جدید اینترنت معرفی می‌کند. این پلتفرم مدعی است می‌تواند با بهبود هزار برابری سرعت، مقیاس، هزینه و تجربه کاربری در بلاک چین، مشکل سه گانه مقیاس پذیری راحل کند.

رویکردی که الروند برای افزایش توان عملیاتی یا تراکنش کل شبکه در هر ثانیه به کار می‌برد روش مقیاس بندی به نام شاردینگ حالت انطباقی (Adaptive State Sharding) است. همچنین الروند رویکرد جدید اجماعی به نام اثبات امن سهام (SPoS) را معرفی می‌کند.

برای درک کامل الروند باید این دو فناوری، تفاوت آن‌ها با روش‌های فعلی شاردینگ و اجماع و اینکه چرا چنین تفاوت هایی برای مقیاس‌بندی ضروری هستند را درک کنید. حالا الروند و ارز دیجیتال EGLD چطور کار می‌کند؟

شاردینگ حالت انطباقی

رویکرد بهینه‌ای که برای شاردینگ بلاک چین به کار می‌رود باید مزایای هر سه روش شاردینگ را در بر بگیرد:

شاردینگ وضعیت: در این روش «وضعیت» یا تاریخچه کل شبکه در «شارد» یا بخش‌های مختلف شبکه تقسیم می‌شود. هر شارد یک تاریخچه یا دفتر کل دارد و نودها (کامپیوترهای متصل به شبکه) فقط باید وضعیت قطعه‌ای که در آن هستند را نگه دارند؛ کاری که به شکل قابل توجهی میزان ظرفیت ذخیره‌سازی پنهانی که نیاز دارند را کاهش می‌دهد.

شاردینگ تراکنش: در این روش برای اینکه تراکنش‌ها بر اساس معیارهایی مثل آدرس فرستنده پردازش شوند، به شارد فرستاده می‌شوند و هر شارد تراکنش‌ها را به‌صورت موازی با سایر شاردها پردازش می‌کند. در اینجا هر نود وضعیت کل شبکه را ثبت می‌کند.

شاردینگ شبکه: روشی که نودها داخل شاردها گروه بندی می‌شوند را کنترل می‌کند. از آنجایی که ارسال پیام‌ها در نودها می‌تواند خیلی سریع‌تر از کل شبکه صورت بگیرد، این روش می‌تواند ارتباطات را بهینه کند.

شاردینگ حالت انطباقی

شاردینگ حالت انطباقی به‌عنوان راه‎ حل معمای مقیاس پذیری عمل می‌کند و از این طریق ارتباطات داخلی، شاردها را بهبود می‌بخشد و عملکرد و کارایی شبکه را افزایش می‌دهد. این روش با ترکیب سه نوع شاردینگ داخل راه‌حلی که امکان پردازش موازی در تمام سطوح را ایجاد می‌کند چنین کاری انجام می‌دهد.

شاردها بخش‌های کوچک‌تر شبکه الروند هستند و برای مقیاس‌بندی مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر شارد بخشی از وضعیت (حساب‌ها، قراردادهای هوشمند و بلاک چین) و پردازش تراکنش‌ها را کنترل می‌کند، به شکلی که هر شارد می‌تواند فقط بخشی از تراکنش‌ها را به‌صورت موازی با شاردهای دیگر پردازش کند.

اجماع اثبات امن سهام (SPoS) در ارز دیجیتال EGLD

اثبات امن سهام رویکرد الروند در اجماع است. این الگوریتم ضایعات محاسباتی اثبات کار را با ترکیب شایستگی از طریق استیک (در اینجا احتمال بیشتری وجود دارد که یک متقلب، شبیه به یک ماینر، بر اساس مقدار ارز دیجیتالی که هولد می‌کند و مدت زمانی که در مقایسه با سایر متقلب‌ها آن را نگه می‌دارد یک بلاک ایجاد کند) و درجه بندی (پایه و اساس اثبات سهام) با انتخاب اعتبارسنج تصادفی و یک اندازه بهینه برای گروه اجماع حذف می‌کند.

پروتکل اجماع ارز دیجیتال الروند که شبیه به BFT است، سطح امنیتی بالایی دارد و این کار را از طریق نمونه برداری تصادفی از گروه اجماع و به هم ریختن تصادفی نودها داخل شاردهای دیگر به‌ منظور جلوگیری از ساخت‌وپاخت افراد متقلب انجام می‌دهد. این پروتکل از یک منبع تصادفی بدون تعصب و غیر قابل پیش بینی استفاده می‌کند که توسط پیشنهاد دهنده بلاک و از طریق امضای منبع تصادفی قبلی ایجاد شده است.

الروند VM چیست؟

ماشین مجازی الروند یک موتور اجرای قرارداد هوشمند اختصاصی بوده که بر روی وب اسمبلی (WASM) ساخته شده است. این ماشین زبان‌های در دسترس توسعه دهندگان قراردادهای هوشمند را گسترش می‌دهد؛ زبان‌هایی مثل راست (Rust)، C یا C++ و تایپ اسکریپ (Typescript). توسعه دهندگان می‌توانند قراردادهای هوشمند را با هر زبانی که با آن آشنا هستند بنویسند، آن‌ها را در WASM گردآوری کرده و به راحتی باگ‌های فرمت قابل خواندن WAT آن را رفع کنند.

متاچین ارز دیجیتال EGLD چیست؟

متاچین بلاک چینی است که در یک شارد منحصر به فرد اجرا می‌شود. وظیفه متاچین پردازش تراکنش‌ها نیست، بلکه کار آن ثبت اسناد رسمی و نهایی کردن هدرهای بلاک شارد پردازش شده است. سایر وظایف متاچین ارز دیجیتال الروند شامل موارد زیر است:

  • تسهیل ارتباط بین شاردها
  • ذخیره و حفظ فهرست تایید کننده‌ها.
  • ایجاد ایپاک‌های (دوره) جدید.
  • پردازش چالش‌های فیشرمن (fisherman).
  • جریمه کردن و پاداش دادن به تایید کننده‌ها.

نودها

یک نود می‌تواند هر چیزی باشد؛ از یک کامپیوتر گرفته تا گوشی هوشمند یا سروری که کلاینت الروند را اجرا کرده و پیام‌های دریافتی از همتاهای خود را رله می‌کند. نودها می‌توانند نقش یک تایید کننده، ناظر یا فیشرمن را ایفا کند، سطوح مختلف پشتیبانی برای شبکه ارائه می‌دهد و می‌تواند پاداش‌های متناسبی کسب کند.

تایید کننده‌ها: نودهایی بر روی شبکه الروند هستند که وثیقه (یا استیک) را در قالب ارز دیجیتال EGLD قرار می‌دهند تا برای پردازش تراکنش‌ها و مشارکت در مکانیسم اجماع واجد شرایط باشند. تایید کننده‌ها پاداش خود را از پروتکل و کارمزد تراکنش‌ها دریافت می‌کنند و در صورت توطئه چینی برای اختلال ایجاد کردن در شبکه، سهام خود را از دست می‌دهند.

ناظرها: نودهای بدون سهام هستند. آن‌ها اعضای غیر فعال شبکه هستند که می‌توانند به‌ عنوان یک رابط خواندن و رله عمل کنند. ناظرها یا نود کامل هستند؛ یعنی کل تاریخچه بلاک چین را حفظ می‌کنند و یا لایت نود هستند و فقط دو ایپاک از تاریخچه بلاک چین را حفظ می‌کنند. ناظرها به خاطر مشارکت خود هیچ پاداشی دریافت نمی‌کنند.

فیشرمن: نودی است که اعتبار بلاک‌ها را بعد از اینکه پیشنهاد می‌شوند تایید می‌کند. آن‌ها بلاک‌های نامعتبر (تراکنش‌های اشتباه) که توسط عوامل مخرب ایجاد شده‌ و به‌ عنوان پاداش ارز دیجیتال EGLD دریافت کرده‌اند را به چالش می‌کشند. فیشرمن‌ها می‌توانند تایید کننده‌هایی باشند که بخشی از اجماع فعلی یا ناظرها نیستند.

ارز دیجیتال EGLD چیست؟

رمز ارز EGLD (ای‌گولد) ارز دیجیتال بومی الروند است. این ارز با خدمت به‌ عنوان یک وسیله مبادله بین کاربران و توسعه دهندگان که برای استفاده از شبکه کارمزد تراکنش پرداخت می‌کنند و تایید کننده‌ها که آن کارمزدها را برای خدماتی که ارائه می‌دهند دریافت می‌کنند، شبکه الروند را قوی می‌کند.

شبکه الروند پلتفرمی برای ایجاد قراردادهای هوشمند، برنامه‌های غیر متمرکز (یا dApp ها) و حتی کل پروتکل‌های بلاک چین ارائه می‌دهد. با این حال ارز دیجیتال EGLD واحد ارزشی است که این فعالیت‌ها را امکان پذیر می‌کند. ارز دیجیتال EGLD از طریق استیکینگ و پاداش‌های تایید کننده‌ها و به‌عنوان پرداختی برای تراکنش‌ها و قراردادهای هوشمند شبکه را اداره می‌کند.

معرفی تیم سازنده ارز دیجیتال الروند

الروند در اواخر سال 2017 توسط بنیامین (Beniamin) و لوسیان مینکو (Lucian Mincu) همراه با لوسیان تودیا (Lucian Todea) تأسیس شد.

تیم سازنده الروند

قبل از الروند، برادران مینکو یک صندوق سرمایه‌گذاری دارایی دیجیتال به نام متاچین کپیتال (MetaChain Capital) و ICO Market Data را تأسیس کرده بودند که برای جمع آوری اطلاعات مربوط به عرضه اولیه سکه به کار می‌رود. تودیا موسس و مدیرعامل سایت بررسی و دانلود نرم افزار Soft32 و شریک برنامه پرداخت موبایل mobilPay است.

از ژوئن سال 2021، تیم الروند با حضور 27 توسعه دهنده، طراح و مهندس از شرکت‌های اینتل، مایکروسافت، ITNT و Soft32 تشکیل شد. همچنین این پلتفرم هفت مشاور از شرکت‌هایی مثل گوگل، ناسا، اتریوم و متخصص هایی از دانشگاه جورج میسون (GMU) و دانشگاه ایلینوی (UI) در تیم خود دارد. در میان این مشاورها می‌توانیم به دو مؤسس City of Zion و NEX به نام‌های فابیو کانسین (Fabio Canesin) و ایتن فست (Ethan Fast) اشاره کنیم.

الروند تنها شبکه‌ای نیست که سعی دارد مشکل سه گانه مقیاس پذیری را حل کند. پروژه‌های مشابهی که به آینده ارزهای دیجیتال امن و مقیاس پذیر روی آورده‌اند شامل برنامه‌های محبوب‌تری مثل اتریوم و الگورند (Algorand) می‌شوند. در ادامه ارز دیجیتال الروند را با این موارد مقایسه کرده‌ایم.

مقایسه الروند و الگورند

اولین و قابل توجه‌ترین تفاوت بین الگوراند و الروند شاردینگ یا فقدان آن است. بلاک چین الگوراند هیچ فناوری شاردینگی اجرا نمی‌کند و مبتنی بر الگوریتم اجماع اثبات سهام خالص (PPoS) است.

در الگوراند کمیته‌های نودی که صورت تصادفی انتخاب می‌شوند تراکنش‌ها را تایید و اعتبار سنجی می‌کند. یک ویژگی سفارشی تاییدی به نام تابع تصادفی قابل تایید (VRF) به این فرآیند کمک می‌کند. VRF از شفافیت و خصوصی بودن فرآیند انتخاب کمیته اطمینان حاصل می‌کند و این کار را با عملکردی شبیه به یک قرعه کشی انجام می‌دهد، یعنی به‌صورت تصادفی «رهبران» را برای پیشنهاد یک بلاک و اعضای کمیته را برای رای دادن در آن بلاک انتخاب می‌کند.

آن‌ها برای اطلاع دادن به تایید کننده‌های منتخب در مورد سایر تایید کننده‌ها اجماعی را اجرا می‌کنند که در آن پیام‌های اجماع باید در کل شبکه منتشر شود و این منجر به کندتر شدن اجماع می‌شود.

در نتیجه فرآیند انتخاب تایید کننده‌ها در الگوراند حداکثر 12 ثانیه طول می‌کشد. از طرف دیگر در الروند یک شارد معین می‌تواند در عرض 4 ثانیه تایید کننده‌ها را انتخاب کند و به اجماع برسد. گرچه توان عملیاتی الگوراند در 926 تراکنش بر ثانیه به اوج خود می‌رسد، اما نقطه اوج الگوراند اصلاً به نقطه اوج فعلی الروند یعنی 263,000 تراکنش بر ثانیه نزدیک نیست.

همانطور که در بخش‌های قبل گفتیم، توان عملیاتی الروند به‌صورت خطی و به‌ اندازه تعداد شاردهای شبکه افزایش پیدا می‌کند. در الگوراند این توان عملیاتی فقط با افزایش نودها کاهش پیدا می‌کند، وقتی از فناوری شاردینگ استفاده نشود نودها خیلی زود به محدودیت‌های ذخیره سازی و ارتباطات خود می‌رسند.

مقایسه الروند با اتریوم 2.0 (سرنیتی)

در حال حاضر آپدیت اتریوم 2.0 یا سرنیتی در مرحله آزمایش فاز 1 است و قصد دارد با اجرای الگوریتم اجماع اثبات سهام و فناوری شاردینگ توان عملیاتی خود را بهبود ببخشد.

این دو شبکه در تعداد تراکنش‌ها در هر ثانیه (TPS)، اجرای شاردینگ، توانایی مقیاس بندی و امنیت با هم تفاوت کلیدی دارند.

سرنیتی قرار است در زمان راه اندازی مجموعه‌ای از 1024 شارد از پیش تعیین شده را اجرا کند که باعث افزایش نگرانی‌ها (در ادامه در این مورد توضیح می‌دهیم) در مورد امنیت می‌شود؛ چون ممکن است نودها از سیستم خارج شوند. شاردها دارای حداقل تعداد نود در هر شارد هستند. این باعث می‌شود از حملات عوامل مخرب در امان باشند. خارج شدن نودها از شبکه اتریوم 2.0 باعث می‌شود تعداد نودهای بعضی از شاردها برای حفظ 1024 شارد کمتر از حداقل میزان معین شده برود.

در عوض شاردینگ حالت انطباقی ارز دیجیتال الروند (EGLD) این امکان را برای شاردها فراهم می‌کند که برای حفظ تعداد بهینه نودها در یک شارد با هم ادغام یا تقسیم شوند. در نتیجه با خروج شاردها شبکه تعداد آن‌ها را کاهش می‌دهد یا با اضافه شدن نودهای بیشتر شاردهای بیشتری هم می‌سازد.

تفاوت دیگری که باید به آن توجه کرد سرعت تراکنش است. در حال حاضر اتریوم با سرعت تراکنش TPS 20 اجرا می‌شود، اما با پیاده سازی آپدیت سرنیتی سرعت تراکنش آن در هر ثانیه به 10,000 می‌رسد.

در زمان راه اندازی شبکه الروند با سرعت TPS 15,000 کار می‌کرد. مقیاس پذیری در بلاک چین ارز دیجیتال الروند در یک شبکه آزمایشی عمومی با 50 شارد و با سرعت TPS 263,000 ثابت شد. این سرعت 10 برابر بیشتر از سیستم پرداخت بین المللی Visa است که حداکثر می‌تواند 25,000 تراکنش در هر ثانیه را پردازش کند، همچنین سرعتی 10,000 برابر بیشتر از 20 تراکنش در ثانیه اتریوم 1.0 دارد.

این پلتفرم به وعده خود مبنی بر افزایش 1000 برابر توان عملیاتی عمل کرده است. علی رغم این موضوع تیم سازنده معتقدند که با رشد شبکه همچنان توان عملیاتی آن بهبود پیدا خواهد کرد، زیرا شاردهای بیشتری که ساخته می‌شوند امکان پردازش موازی چشمگیری را فراهم می‌کنند.

موجودی و پایداری ارز دیجیتال EGLD

موجودی ارز دیجیتال الروند محدود است و از 20 میلیون EGLD شروع می‌شود. با وجود اینکه توکن‌های جدید برای پاداش دادن به تایید کننده‌ها تولید می‌شوند، حداکثر موجودی سکه هیچ‌وقت از ۳۱،۴۱۵،۹۲۶ EGLD بیشتر نمی‌شود. انتظار می‌رود این تعداد با افزایش تراکنش‌های پردازش شده کاهش پیدا کند.

موجودی و پایداری ارز دیجیتال الروند

سازوکار اجماع اثبات کار بیت کوین به‌دلیل میزان زیاد توان محاسباتی و چندین تریلیون وات برقی که برای فرآیندهای تایید تراکنش‌ها مصرف می‌شود، نگرانی‌های زیست محیطی را افزایش داده است. در مقابل ارز دیجیتال الروند علاوه بر تضمین مقیاس پذیری، از طریق الگوریتم اجماع اثبات سهام خالص و شاردینگ حالت انطباقی پایدار باقی می‌ماند.

پردازش یک تراکنش در شبکه الروند، حتی زمانی که با حداکثر ظرفیت خود کار می‌کند فقط به 88 میلی وات برق نیاز دارد، یعنی 624 میلیون برابر موثرتر از 550 کیلووات بر ساعت هر تراکنش بیت کوین است.

هر کاربری که یک تراکنش (انتقال توکن ساده یا تماس با قراردادهای هوشمند) در شبکه الروند انجام بدهد باید کارمزدی با ارز دیجیتال EGLD پرداخت کند. این کارمزدها به‌عنوان پاداش به تایید کننده‌ها داده می‌شوند.

استیک‌ها مثل وثیقه «رفتار خوب» تایید کننده‌ها هستند، اگر آن‌ها از نفوذ خود در شبکه سوءاستفاده کنند سهام خود را از دست خواهند داد (در حال حاضر این جریمه شامل 2,500 واحد ارز دیجیتال EGLD است).

فرض کنید یک تایید کننده به‌ صورت مداوم رفتار بدی دارد یا اقدامات مخرب انجام می‌دهد. در این مورد او بر اساس کارهایی که انجام داده است جریمه می‌شود و ارز دیجیتال EGLD خود را از دست می‌دهد. این فرآیندی است که به‌ عنوان اسلشینگ استیک (یا جریمه کاهش سهم) شناخته می‌شود و باعث می‌شود وضعیت تایید کنندگی فرد حذف شود. این نوع مجازات برای جرائم سنگین به کار می‌رود.

نودهای تایید کننده‌ها امتیازهای رتبه بندی شخصی دارند که قابلیت اطمینان و پاسخگویی آن‌ها را نشان می‌دهد. در صورتی که این افراد «رفتار خوبی» از خود نشان دهند امتیازشان افزایش پیدا می‌کند. هر بار که یک تایید کننده در یک اجماع موفق شرکت کند رتبه او بالا می‌رود.

برعکس این مسئله هم وجود دارد و تایید کننده‌ای که در طول یک اجماع آفلاین باشد یا نتواند در تولید بلاک‌ها شرکت کند، به‌ عنوان یک تایید کننده غیرقابل اعتماد در نظر گرفته می‌شود و رتبه‌اش کاهش پیدا می‌کند.

چطور ارز دیجیتال الروند بخریم؟

حالا که دیگر همه چیز را در مورد الروند می‌دانید ممکن است کنجکاو باشید آن را بررسی کنید. در ادامه چند مورد از بهترین بازارها برای خرید ارز دیجیتال الروند را معرفی کرده‌ایم.

بالاترین حجم معاملات ارز دیجیتال شبکه الروند یعنی رمز ارز EGLD مربوط به صرافی‌های معتبر بین المللی مانند بایننس است. با این حال، کاربران ایرانی به دلیل تحریم‌های موجود علیه ایران در مسائل مالی، قادر به استفاده قانونی از اکثر این صرافی‌ها نیستند.

در این بین، صرافی‌های ایرانی گزینه مناسبی برای خرید ارز دیجیتال الروند محسوب می‌شوند. بیت 24 و بازار معاملاتی اکسچینو از جمله پلتفرم‌هایی‌اند که امکان خرید و فروش ارز دیجیتال EGLD و پرداخت ریالی از طریق شبکه شتاب را در محیطی کاربرپسند فراهم کرده‌اند.

کیف پول‌های ارز دیجیتال EGLD

در اینجا به برخی از بهترین کیف پول‌ها برای نگهداری EGLD اشاره می‌کنیم.

کیف پول الروند وب (Elrond Web Wallet): این والت، کیف پول رسمی جامعه الروند محسوب می‌شود. ساخت آن ساده، ایمن و راحت است و این امکان را برای کاربران فراهم می‌کند که توکن‌های EGLD را هولد، ارسال و دریافت کنند یا در غیر این صورت می‌توانند تراکنش‌های خود را با این توکن‌ها انجام بدهند.

مایار (Maiar): کیف پول دیجیتال رسمی ارز دیجیتال EGLD که شبکه بلاک چین الروند از آن پشتیبانی می‌کند. ایجاد این والت خیلی ساده است، چون به رمز عبور، کلید خصوصی یا بازیابی عبارت عبور نیاز ندارید. این والت رمزنگاری شده انتها به انتها (end-to-end) از ارز دیجیتال EGLD، اتریوم (ETH)، بایننس (BNB)، ERD ERC20 و ERD BEP2 پشتیبانی می‌کند و برنامه دارد در آینده از بیت کوین (BTC) هم پشتیبانی کند.

تراست والت (Trust Wallet): کیف پول رسمی بایننس که 5 میلیون کاربر در سراسر جهان به آن اعتماد دارند. در حال حاضر کیف پول نسخه موبایل تراست والت سطح پشتیبانی خود را از توکن‌های EGLD گسترش داده است، یعنی حالا همه کاربران قدیمی و جدید تراست والت می‌توانند ارز دیجیتال الروند را در کیف پول‌های خود هولد کنند.

آینده ارز دیجیتال الروند

الروند با پروتکل‌های شاردینگ حالت انطباقی و اثبات امن سهام خود یک رویکرد هیجان انگیز نسبت به مقیاس پذیری بلاک چین ایجاد می‌کند که میزان سرعت تراکنش و توان عملیاتی بی‌سابقه‌ای دارد.

به نظر می‌رسد این شبکه به‌عنوان یک «بلاک چین عمومی نوآورانه که برای مقیاس سازی طراحی شده است» به هدف خود مبنی بر حفظ امنیت و سرعت در حین دستیابی به مقیاس پذیری و پایداری رسیده است.

الروند بین سال 2018 تا ژانویه 2019 دو نمونه اولیه ایجاد و آن‌ها را در شبکه آزمایشی عمومی و خصوصی تکمیل کرده است. این پلتفرم در آگوست 2019 جزئیاتی مربوط به اقتصاد خود را برای سهامداران و تایید کنندگان شبکه منتشر کرد.

در اواخر همان سال تیم سازنده تصمیم گرفت ماشین مجازی (VM) اولیه پلتفرم را با یک محیط مبتنی بر WASM مبادله کند. شبکه اصلی الروند در جولای 2020 و برنامه مایار هم در ژانویه 2021 منتشر شدند.

الروند قصد دارد یک مکانیسم حاکمیت آن چین (on-chain) اجرا کند که به مشارکت کنندگان شبکه اجازه می‌دهد در مورد تغییرات اساسی پروتکل رای بدهند و بر روی مسیر آینده آن در سه ماهه اول سال 2021 تأثیر بگذارند.


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)