حجم معاملات در صرافی غیر متمرکز dYdX به سه برابر کوین بیس رسید!


همزمان با اقدامات دولت چین برای سرکوب رمز ارزها، حجم خرید و فروش در صرافی غیر متمرکز dydx از حجم معاملات آنی صرافی کوین بیس پیشی گرفته است.

صرافی غیر متمرکز مشتقه dYdX شاهد افزایش چشم‌گیر حجم معاملات خود طی روزهای اخیر بوده است. نگرانی از تشدید سرکوب ارزهای دیجیتال در چین به این اتفاق دامن زده است. شواهد نشان می‌دهد که حجم معاملات این صرافی غیر متمرکز برای نخستین بار از حجم معاملات آنی صرافی پرآوازه کوین بیس عبور کرده است.

داده‌های پلتفرم تحلیلی کوین‌گکو (CoinGecko) هم نشان می‌دهد که صرافی dYdX طی شبانه‌روز گذشته، میزبان معاملاتی به ارزش مجموع 9.36 میلیارد دلار بوده است. این در حالی است که در همین بازه زمانی، حجم معاملات در صرافی کوین بیس تنها برابر با 2.94 میلیارد دلار بوده که اختلافی بیش از 200 درصدی را نشان می‌دهد. آنتونیو جولیانو (Antonio Juliano)، بنیان‌گذار صرافی dYdX و از کارمندان پیشین صرافی کوین بیس، طی توییتی از دستیابی به این نقطه عطف تاریخی ابراز خوشحالی کرده است.

صرافی غیر متمرکز dydx

انفجار حجم معاملات صرافی dYdX همزمان با اخبار منفی چین

رشد انفجارگونه حجم معاملات صرافی غیر متمرکز dYdX در حالی خبرساز شده که نگرانی‌های فزاینده از تشدید مقررات سخت‌گیرانه دولت چین در حوزه رمز ارزها بازار جهانی این دارایی‌ها را در هاله‌ای از ترس و ابهام فرو برده است.

پیش‌تر در روز ۲۴ سپتامبر (۲ مهر)، دولت چین طی اقدامی سخت‌گیرانه با اعلام ممنوعیت تمامی معاملات رمز ارزی، سرکوب دارایی‌های رمزینه را در این کشور تشدید کرد. بانک مرکزی چین نیز طی اعلامیه‌ای هشدار داد که رمز ارزها قانونی نیستند و نمی‌توان از آن‌ها به‌عنوان ارز در بازار استفاده کرد. این نخستین باری نیست که دولت چین اقدام به گسترش جوی از ترس و تردید بر بازار رمز ارزها می‌کند و پیش‌تر نیز در ۱۹ مورد جداگانه از سال ۲۰۰۹ به این سو همواره ضربات سختی را به پیکر بازار دارایی‌های دیجیتال وارد کرده است.

دیروز نیز کولین وو (Colin Wu)، خبرنگاری چینی فعال در حوزه رمز ارزها طی توییتی، گریزی به رشد تقاضا برای صرافی‌های غیرمتمرکز و محصولات دیفای زده و نوشته است:

شمار زیادی از کاربران چینی روانه دنیای دیفای شده‌اند و تعداد کاربران کیف پول متامسک (MetaMask) و صرافی غیر متمرکز dydx به شدت افزایش یافته است. همه فعالان جامعه کاربری رمز ارزها در چین در حال بحث و گفت‌وگو پیرامون یادگیری دیفای هستند.

پیش‌تر در اواخر ماه ژوئن (اوایل تیرماه)، هیوبی (Huobi)، یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های رمز ارزی چین، معاملات ابزارهای مشتقه را در پلتفرم خود ممنوع کرد. در ادامه این صرافی چینی، تمامی فعالیت‌های خود را به حالت تعلیق درآورد و حتی از روز ۲۴ سپتامبر (۲ مهر)، ثبت‌نام از کاربران جدید چینی را متوقف کرده است.

گفتنی است که طی ۶ ماه گذشته، صرافی dydx از نظر حجم معاملات روزانه، بیش از ۱۹ هزار درصد رشد داشته است. داده‌های کوین‌گکو نشان می‌دهد که در انتهای ماه آوریل (اوایل اردیبهشت)، حجم معاملات این صرافی، تنها برابر با ۲۲ میلیون دلار بوده است.

این در حالی است که حجم معاملات در صرافی متمرکز کوین بیس در بازه زمانی مشابه، تقریباً ثابت بوده و تنها ۶ درصد افزایش یافته است. گفتنی است که در اواخر ماه مه (اوایل خرداد)، حجم معاملات در صرافی کوین بیس، همزمان با اوج بازار رمز ارزها به رکورد تاریخی ۱۹ میلیارد دلار رسیده بود.

وو در ادامه گزارش خود از چین می‌گوید که دیگر صرافی‌های ابزارهای مشتقه نیز شاهد رشد ثبت‌نام کاربران چینی بوده‌اند. وی‌ افزوده است:

آمار ثبت‌نام در صرافی اف تی ایکس (FTX)‌ نیز رو به افزایش است. همچنین کاربران رمز ارزها در چین، لینک‌های ثبت‌نام خود را با هم به‌اشتراک می‌گذارند.

صرافی غیر متمرکز dydx طیف وسیعی از قراردادهای مشتقه بدون سررسید یا (Perpetual) را بر پایه دارایی‌های رمز ارزی مختلف در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهد تا بتوانند نسبت به اخذ موقعیت‌های معاملاتی اهرم‌دار بدون تاریخ سررسید ثابت اقدام کنند.

داده‌های دریافتی از پلتفرم تحلیلی L2beat، فعال در حوزه رهگیری داده‌های پروتکل‌های لایه دو نشان می‌دهد که هم‌اکنون صرافی dydx از نظر سهم بازار در رتبه دوم صرافی‌های غیرمتمرکز جای گرفته است. این صرافی ۱۹ درصد از کل معاملات غیرمتمرکز را به خود اختصاص داده و از نظر حجم سپرده‌ها نیز میزبان ۴۷۸ میلیون دلار از دارایی‌های کاربران است که رشدی ۲۰ درصدی را طی هفته اخیر نشان می‌دهد.

پیش‌تر در سپتامبر ۲۰۱۹ (شهریور ۹۸)، صرافی کوین بیس، یک میلیون دلار در قالب استیبل کوین USDC در صرافی dydx سرمایه‌گذاری کرد. در ماه ژوئن سال جاری نیز این صرافی غیرمتمرکز موفق شد در دور سوم سرمایه‌پذیری، ۶۵ میلیون دلار از صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه پارادایم (Paradigm) سرمایه جذب کند.

منبع: Cointelegraph



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)