کشورهای دارای 90 درصد GDP دنیا روی ارز دیجیتال ملی تحقیق می‌کنند


دولت‌های سراسر جهان در حال تخصیص منابع بیشتری به تحقیق روی ارز دیجیتال ملی (CBDC) هستند. پروژه ارز دیجیتال بانک مرکزی چین از بقیه جلوتر است.

طبق یک ردیاب جدید CBDC از طرف Atlantic Council، اکنون 81 کشور در حال تلاش برای درک فرصت‌ها و چالش‌های یک ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) هستند. در این میان، پنج کشور به طور کامل نسخه دیجیتالی ارز خود را پیاده‌سازی می‌کنند. این کشورها که به شدت بر تحقیق روی ارز دیجیتال ملی خود متمرکز هستند، همگی در منطقه کارائیب قرار دارند. روی هم رفته، کشورهایی که بالای 90 درصد تولید ناخالص ملی در سرتاسر دنیا را در اختیار دارند، مشغول تحقیق روی پروژه ارز دیجیتال بانک مرکزی خود هستند.

باهاما، سنت کیتس و نویس، آنتیگوا و باربودا، سنت لوسیا و گرنادا در حال حاضر سیستم‌های نقدی دیجیتال را پیاده‌سازی و استفاده می‌کنند. همچنین این ردیاب نشان می‌دهد ارزهای دیجیتال ملی در 14 کشور دیگر از جمله کره جنوبی و سوئد در مرحله آزمایشی خود قرار دارند.

شورای آتلانتیک که در سال 1961 تأسیس شد، خود را یک سازمان بی‌طرف که قصد دارد رهبری ایالات متحده را در مسائل مختلف جهان ارتقا دهد، تعریف می‌کند. در حال حاضر ردیاب CBDC که در 22 جولای (31 تیر) رونمایی شد، 83 کشور و اتحادیه‌های ارزی را رصد می‌کند.

در بین چهار کشور دارای بزرگترین بانک مرکزی، فدرال رزرو آمریکا، بانک مرکزی اروپا، بانک ژاپن و بانک انگلیس، ایالات متحده از نظر تحقیق روی ارز دیجیتال ملی خود از همه عقب‌تر است.

چندین سال است كه فدرال رزرو در مورد CBDCها تحقیق می‌كند. رئیس بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا جروم پاول (Jerome Powell) در ژانویه اشاره کرد كه توسعه دلار دیجیتال برای مقابله با جرایم مالی “اولویت بسیار بالایی” دارد. در همین حال، رئیس بانک مرکزی فدرال نیویورک، جان ویلیامز (John Williams)، معتقد است که ظهور رمز ارزها سوالات چالش برانگیزی را برای بانک‌های مرکزی ایجاد می‌کند.

تحقیق و آزمایش سرسختانه‌ی چین روی ارز دیجیتال ملی خود

چین اخیرا اعلام کرد که بازدیدکنندگان خارجی در طول بازی‌های المپیک زمستانی 2022، مشروط بر اینکه اطلاعات پاسپورت خود را به بانک مرکزی ارائه کنند، مجاز به استفاده از یوان دیجیتال خواهند بود.

گروهی از سناتورهای آمریکایی از جمله طرفدار بیت کوین، سینتیا لومیس (Cynthia Lummis)، به بازیکنان المپیک آمریکایی اصرار کرده است که یوآن دیجیتال را تحریم کنند. به گزارش South China Morning Post، پکن در پاسخ به سناتورهای آمریکایی اعلام کرد: «دردسر درست نکنید».

بانک ملت چین ادعا می‌کند که تا کنون، نزدیک به 21 میلیون نفر یک کیف پول مجازی (والت) با هدف استفاده از یوان دیجیتال برای خود ایجاد کرده‌اند.

منبع: cointelegraph



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)