رئيس بانک مرکزی انگلستان: بی ثباتی بیت کوین مانع پذیرش آن است


اگرچه بانک مرکزی انگلستان پیش‌تر ارزهای دیجیتال ملی را پول‌های انقلابی خوانده بود؛ اما رئیس این بانک، میانه چندان خوبی با بیت کوین ندارد.

اندرو بیلی (Andrew Bailey)، رئيس کل بانک مرکزی انگلستان، پس از انتشار خبر راه‌اندازی بیت کوین سیتی (Bitcoin City) از سوی رئیس جمهور السالوادور، نسبت به پذیرش بیت کوین به‌عنوان پول قانونی ابراز نگرانی کرد.

بیلی می‌گوید که اقدام السالوادور در به رسمیت شناختن بیت کوین به‌عنوان پول قانونی، بسیار نگران‌کننده است؛ زیرا ممکن است مردم عادی را در چنبره نوسانات ناگهانی و شدید بیت کوین گرفتار کند.

این در حالی است که در روز نخست اعلام خبر قانونی شدن بیت کوین در السالوادور، بهای این رمز ارز در محدوده ۴۳ هزار دلار بود؛ اما در ادامه با سقف تاریخی تازه‌ای حتی تا محدوده ۶۸ هزار دلار هم پیش رفت. از آن زمان اما قیمت بیت کوین، افت چشم‌گیری را تجربه کرده و هم‌اکنون در محدوده ۵۴ هزار دلار دادوستد می‌شود.

بانک مرکزی انگلستان

سکان‌دار بانک مرکزی انگلستان طی جلسه‌ای در اتحادیه دانشجویی دانشگاه کمبریج می‌گوید:

آنچه در این میان باعث نگرانی من شده، این است که کشوری بیت کوین را به عنوان ارز ملی خود انتخاب کند.

وی در ادامه این پرسش را مطرح می‌کند که آیا شهروندان السالوادور، ماهیت بیت کوین و نوسانات آن را درک می‌کنند یا نه.

بیلی در بخش دیگری از اظهارات خود گریزی هم به اطلاعیه تازه صندوق بین‌المللی پول پیرامون اقدام السالوادور در پذیرش رسمی بیت کوین زده است. گفتنی است که این بیانیه آشکارا تصریح کرده که پذیرش بیت کوین به‌عنوان پول رسمی در السالوادور می‌تواند ریسک‌های بسیاری برای اقتصاد این کشور کوچک به همراه داشته باشد.

پیش‌تر هم صندوق بین‌المللی پول، اخطاریه‌ای را علیه اقدام السالوادور صادر کرده بود که البته نتوانست تأثیری در عزم این کشور برای پذیرش بیت کوین به عنوان پول قانونی بگذارد. 

رئيس بانک مرکزی انگلستان در بخش دیگری از اظهارات خود، مسئله ارز دیجیتال ملی را پیش کشیده و گفته:

ارز دیجیتال ملی را مهم‌ترین کارکرد ارزهای دیجیتال می‌دانم؛ اما از نقطه‌نظر ما چنین ارزی باید پیش از هر چیز، ثابت و پایدار باشد تا بتوان دست‌کم از آن برای انجام پرداخت‌ها استفاده کرد. این در حالی است که دارایی‌های رمزینه از بی‌ثباتی رنج می‌برند.

پیش‌تر در خبرها خواندیم که سر جان کانلیف (Sir Jon Cunliffe)، معاون ریاست بانک مرکزی انگلستان در حوزه ثبات مالی اعلام کرد که ارزهای دیجیتال ملی، انقلابی در کارکرد پول به پا می‌کنند.

در ماه اوت (مرداد)، موسسه ردفیلد اند ویلتون استراتژیز (Redfield & Wilton Strategies) با برگزاری یک نظرسنجی اعلام کرد که بخش عمده‌ای شهروندان بریتانیا در مورد پیامدهای ارز دیجیتال ملی دچار تردید و نگرانی هستند.



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)