احتمال اصلاح قیمت بیت کوین تا سطح 24 هزار دلار تا یک ماه دیگر وجود دارد


یک تحلیل روی قیمت BTC نشان می‌دهد که اصلاح قیمت بیت کوین تا 24 هزار دلار محتمل است. آیا ریزش سنگین دیگری در مارکت ارزهای دیجیتال رخ می‌دهد؟

همچنان که الگوی کلاسیک فنجان و دسته‌ (Cup and Handle) در چارت قیمت بیت کوین در حال تکمیل شدن است، کیت وارینگ (Keith Wareing)، تریدر معروف کریپتوکارنسی، در مورد یک سناریوی نزولی مهم در مارکت ارزهای دیجیتال به تریدرهای BTC هشدار داده است.

اصلاح بیت کوین تا 24 هزار دلار طبق الگوی فنجان و دسته

کیت وارینگ در اوایل این ماه، یک الگوی معکوس فنجان و دسته در چارت قیمت بیت کوین مشاهده کرده بود؛ ساختاری نزولی که طی یک موج اصلاح در مارکت به وجود می‌آید و به دنبال آن یک دوره ثبات قیمتی خواهد آمد (قیمت در یک محدوده برای مدتی نوسان می‌کند). این طرح تکنیکال معمولاً موجب می‌شود تا قیمت به اندازه‌ی افت قبلی سقوط کند.

بیت کوین قبل از اینکه وارد روند اصلاحی‌ کنونی شود، در اواسط ماه آوریل (اواخر فروردین)، قیمتش به حدود 65 هزار دلار رسید. این رمز ارز پس از بارها تلاش برای نگه داشتن سطح 30 هزار دلار، در 22 ژوئن (1 تیرماه)، تا 28 هزار دلار سقوط کرد. با این حال، قیمت بیت کوین به خوبی تا بالای سطح 30 هزار دلار ریکاوری شد، اما پس از مواجهه با فشار فروش نسبتاً بالاتری در محدوده 35 تا 36 هزار دلار، از حرکت صعودی موقت خود کوتاه آمد.

الگوی فنجان و دسته در چارت بیت کوین
منبع: tradingview, کیت وارینگ

قسمت دسته‌ در الگوی فنجان و دسته، گویی در حال خسته و شکسته شدن است. وارینگ با اشاره به این موضوع گفته: «قیمت BTC طی سه تا چهار هفته‌ی دیگر هم داخل این ساختار (رنج فعلی که در آن قرار دارد) نوسان خواهد کرد و پس از آن، آنقدری قیمت بیت کوین اصلاح می‌شود که سطح 24 هزار دلار را هم به خود ببیند». وارینگ در نوشته‌ای برای آپدیت مارکت در روز جمعه گفت:

اگر قسمت دسته‌ی الگو به سمت پایین شکسته شود (اصطلاحا Break Down کند)، 24 تا 29 هزار دلار، محدوه‌ی جدید قیمت BTC برای نوسان کردن خواهد بود. به نظر من 3 تا 4 هفته دیگر در باند قیمت کنونی می‌مانیم و پس از آن شکسته شدن الگو اتفاق می‌افتد.

عوامل موثر بر اصلاح قیمت BTC

در هفته‌های بعد از مخالفت‌ ناظران قانونی با حوزه‌ی کریپتوکارنسی، هشدارها در مورد ریزش قیمت بیت کوین افزایش یافت. برای مثال، بانک مرکزی چین تمام فعالیت‌های مرتبط با رمز ارزها را ممنوع اعلام کرد. این ممنوعیت حتی یکی از معدود صنایع کریپتویی سرپا مانده یعنی استخراج ارزهای دیجیتال بعد از محدودیت‌های اعمال شده بر ترید و معامله‌ی رمز ارزها در سال 2018 در پکن را هم شامل شد.

از طرفی دیگر، صرافی بایننس (Binance)‌، مهم‌ترین صرافی رمز ارزی جهان به لحاظ حجم معاملات، به خاطر فعالیت‌های کریپتویی گسترده‌ی خود، تحت فشار ناظران انگلیسی، تایلندی، کانادایی، ژاپنی و قانون گذاران جزایر کیمن (Cayman) قرار گرفت. مرجع راهبرد امور مالی انگلستان (U.K Financial Conduct Authority)، ماه گذشته بایننس را از انجام فعالیت‌های مالی قانونی و تحت نظارت منع کرد. این امر باعث شد تا بانک‌های بارکلیز (Barclays)، فستر پیمنتس (Faster Payments) و سانتدر (Santander) از دسترسی مشتریان خود به Binance جلوگیری کنند. در واقع بعد از این که فعالیت‌های صرافی بایننس در انگلستان متوقف شد، بانک بارکلیز (Barclays) روش‌های پرداختی به صرافی بایننس را مسدود کرد.

از طرفی، افزایش نگرانی‌ها در مورد اقتصاد جهانی که حاصل بهبود شرایط اوراق قرضه دولتی و در نتیجه کاهش تورم نسبت به آنچه که پیش بینی می‌شد است، باعث شد تا همچون بازارهای سنتی، تقاضا برای خرید بیت کوین نیز کاهش یابد.

شانیل رمجی (Shaniel Ramjee)، مدیر ارشد سرمایه گذاری در شرکت مدیریت دارایی Pictet، پس از اینکه عایدی 10 ساله‌ی خزانه‌ی آمریکا در روز پنجشنبه برای اولین بار از فوریه 2021 (بهمن – اسفند ۹۹) تا 1.276 درصد افت کرد، گفت:

همچنان که مردم دارایی‌های پر ریسک خود را یکسره به فروش می‌رسانند و جای آن اوراق قرضه‌ی دولتی را که چیزهای مطمئن‌تری هستند خریداری می‌کنند، ما شاهد تغییری در تخصیص دارایی‌ها هستیم.

وقتی اوراق قرضه گران‌ می‌شوند، عایدی خزانه کم‌ می‌شود. طبق چارت زیر، قیمت BTC، همبستگی مثبت ولی نامنظمی با عایدی 10 ساله‌ی خزانه‌ی آمریکا نشان می‌دهد.

چارت بیت کوین و عایدی دلاری خزانه‌یامریکا
منبع: tradingview

کلم چمبرز (Clem Chambers)، بنیانگذار سرویس تحلیل مالی ADVFN، با اشاره به اینکه بهترین ناحیه و فرصت خرید زمانی است که بیت کوین به 20 هزار دلار برسد، اذعان کرد که «خریداران باید قبل از اینکه دوباره وارد مارکت BTC شوند، منتظر اصلاح دیگری باشند».

با این حال، امیدواران به رشد بازار باور دارند که روند فزاینده‌ی شناخته شدن بیت کوین، برخلاف ترس مداوم از تورم بیشتر، این کریپتوکارنسی را از خواب خرسی (روند نزولی) بیرون آورد و موجب رونق دوباره‌اش شود.

به گفته‌ی رونی مواس (Ronnie Moas)، بنیانگذار استند پوینت ریسرچ (Standpoint Research)، «بیت کوین طی سه هفته‌ی اخیر، در بیشتر روزها، در محدوده ترید طولانی و با نوسان کم (۸ درصد)، یعنی ۳۲ تا ۳۵ هزار دلار، به دام افتاده است.» او همچنین گفته است:

من اخباری مثل ممنوعیت‌ها در چین، آزاد شدن سهام GBTC، و سایر خبرهای منفی را موجب کاهش تنها ۲۰ درصدی قیمت بیت کوین می‌دانم؛ در حالی که خبرهای خوبی مثل تصویب و تصدیق صندوق معاملاتی صرافی‌ها، شوک عرضه و چیزهای دیگر، ۱۵۰ درصد قیمت BTC را از الان تا آخر امسال، بالا خواهند برد.

منبع: cointelegraph



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)