تحلیل فاندامنتال بیت کوین و بررسی داده‌های درون شبکه آن – 1 تیر 1400


در این نوشته، به ارائه تحلیل فاندامنتال بیت کوین با تمرکز بر میزان فعالیت در شبکه و تغییرات هش ریت برای امروز 1 تیر 1400 می‌پردازیم.

این هفته، ضعف بیت کوین چه از لحاظ روند قیمتی و چه وضعیت تحلیل فاندامنتال و فعالیت‌های درون شبکه‌ای، ادامه دارد. این اتفاق باعث شده تا قیمت رمز ارز BTC از 41,295 دلار در هفته گذشته، بامداد امروز به رقم 31,168 دلار هم برسد.

داده‌های درون شبکه بیت کوین و اتریوم، حاکی از شرایط فاندامنتال ضعیف این دو رمز ارز بوده، به طوری که تقاضا برای پر کردن فضای بلاک به سطوحی رسیده که آخرین بار در سال 2020 مشاهده شد. با این حال، اگرچه کمبود فعالیت در شبکه و کاهش تعداد تراکنش‌ها یک نشانه نزولی تلقی می‌شود، اما این اتفاق می‌تواند نشان‌دهنده آن باشد که نهنگ‌ها و به عبارتی “دست‌های قوی”، تمایلی برای فروش روی قیمت‌های فعلی ندارند. آیا آن‌ها منتظر اصلاح رو به بالای بازار برای این کار هستند؟

به طور همزمان، صنعت استخراج بیت کوین و ارزهای دیجیتال در چین دچار تغییرات بحرانی شده و در چندین منطقه، ماینینگ رمز ارزها ممنوع شده است. همانطور که بر اساس گزارشات داشتیم، سه روز پیش دستور توقف استخراج بیت کوین در شهری در استان سیچوان چین صادر شد. در این نوشته، چارت‌های درون شبکه‌ای و فاندامنتال بیت کوین و به طور خاص، تاثیر هش ریت و رفتار ماینرها را برای امروز 1 تیر 1400 بررسی می‌کنیم.

تحلیل فاندامنتال بیت کوین - 1 تیر 1400

کاهش چشم‌گیر فعالیت‌های فاندامنتال و درون شبکه بیت کوین – 1 تیر 1400

میزان فعالیت‌های درون شبکه هم برای بیت کوین و هم برای اتریوم شدیدا کاهش یافته، به طوری که تعداد آدرس‌های فعال و حجم رمز ارز ارسال شده در تراکنش‌ها به کمترین میزان از انتهای سال 2020 و ابتدای سال 2021 رسیده است. تعداد آدرس‌های فعال در شبکه Bitcoin، نسبت به اوج 1.16 میلیون واحدی خود از مارس (اسفند 99) تا ابتدای می (اردیبهشت ماه)، اکنون 24 درصد کاهش یافته و به 884 هزار واحد رسیده است.

در مورد اتریوم، کاهش فعالیت‌های درون شبکه پررنگ‌تر بوده و تعداد آدرس‌های فعال در این شبکه با 30 درصد کاهش نسبت به اوج 676 هزار واحدی، اکنون به 474 هزار واحد رسیده است.

تحلیل فاندامنتال بیت کوین - 1 تیر 1400
تعداد آدرس‌های فعال – تحلیل فاندامنتال بیت کوین 1 تیر 1400

اگر ارزش دلاری تراکنش‌های ارسال شده به شبکه‌های بیت کوین و اتریوم را مد نظر بگیریم، شرایط به مراتب بحرانی‌تر به نظر می‌رسد. در مقایسه با اوج این دو شبکه در اردیبهشت سال جاری، ارزش دلاری تراکنش‌ها به ترتیب 63 درصد و 68 درصد کاهش یافته است.

ارزش دلاری تراکنش‌های بیت کوین
ارزش دلاری تراکنش‌ها – تحلیل فاندامنتال بیت کوین 1 تیر 1400

کاهش فعالیت‌های درون شبکه منجر به خلوت شدن و در نتیجه افت مقدار کارمزد پرداختی از سوی کاربران می‌شود. در این راستا، مجموع کل کارمزدهای پرداختی روزانه در شبکه بیت کوین، به زیر 30 واحد رمز ارز BTC در روز رسیده؛ مقداری که از اواخر سال 2019 و اوایل سال 2020 بی‌سابقه بوده است. این افت بدان معناست که فقط 4 درصد از درآمد ماینرها در هر بلاک را کارمزدهای تراکنش‌های درون آن بلاک تشکیل می‌دهند.

کارمزد تراکنش‌های شبکه بیت کوین
مجموع کارمزد تراکنش‌ها – تحلیل فاندامنتال بیت کوین 1 تیر 1400

در مورد اتریوم، میانگین کارمزدهای پرداختی از رقم 15 هزار واحد رمز ارز ETH در روز، اکنون به 1.9 هزار واحد رسیده است. با این تفاسیر، فقط 10 درصد از درآمد ماینرهای شبکه Ethereum از طریق کارمزدها تامین می‌شود. سطوح فعلی در این باره، از پیش از “تابستان دیفای” در سال گذشته، لمس نشده بود.

مجموع کارمزد تراکنش‌های اتریوم

مقایسه وضعیت اخیر با رالی انتهای سال 2017

از منظر کلان، شباهت‌های قابل توجهی بین شرایط فعلی با اوج انتهای سال 2017 از منظر تعادل میان کوین‌های نگهداری شده توسط سرمایه‌گذاران بلندمدت (رنگ آبی در چارت پایین) و سرمایه‌گذاران کوتاه مدت (رنگ قرمز) وجود دارد. چارت زیر، نسبت دارایی نگهداری شده توسط هر گروه و سودآوری (رنگ‌های تیره) یا ضرر آن‌ها (رنگ‌های روشن) را نشان می‌دهد.

پس از اینکه میزان کوین‌های نگهداری شده توسط سرمایه‌گذاران بلند مدت به اوج خود در قیاس با سرمایه گذاران کوتاه مدت رسیده (Peak HODL در چارت)، در هر دو برهه، شاهد فرآیند “توزیع (Distribution)” رمز ارزها از سرمایه‌گذاران بلندمدت به کوتاه مدت بودیم. با این حال، پس از اینکه قیمت به اوج خود رسید و افت قیمت آغاز شد، این نسبت مجددا افزایش یافته است. به نظر می‌رسد که پس از ثبت ATH جدید، سرمایه‌گذاران بلند مدت فروش دارایی خود را متوقف کرده و به تجمیع و خرید دوباره بیت کوین روی آورده‌اند.

از زمان لمس رقم 64 هزار دلار، سرمایه‌گذاران و هولدرهای بلندمدت، 5.25 درصد از بیت کوین‌های در گردش را به دارایی خود افزوده‌اند که از این مقدار، 1.5 درصد در ضرر هستند.

تحلیل فاندامنتال بیت کوین - 1 تیر 1400
تحلیل فاندامنتال بیت کوین – 1 تیر 1400

اگر عمر کوین‌های خرج شده در یک سال گذشته را بررسی کنیم، متوجه می‌شویم که سهم دسته کوین‌های جوان (که بین 1 روز تا 1 سال از آخرین تراکنششان می‌گذرد) از کل کوین‌های ارسالی رو به افزایش است. در ماه‌های گذشته، کوین‌های جوان بیش از 45 درصد از کل تراکنش‌های شبکه بیت کوین را تشکیل داده‌اند. این اتفاق احتمالا نتیجه ورود افراد جدید به بازار است که روی هیجانات اقدام به خرید می‌کنند و در هنگام سقوط بازار، سریعا دارایی خود را به فروش می‌رسانند.

در نتیجه، این معیار و چارت پایین نشان می‌دهد که بخش زیادی از وضعیت فاندامنتال فعلی بیت کوین، مربوط به فروش از سوی خریدارانی است که طی 6 ماه گذشته خرید خود را انجام داده‌اند.

تحلیل فاندامنتال بیت کوین 1 تیر 1400
باندهای عمر خروجی‌های خرج شده

در سمت مقابل، پس از سقوط قابل توجه بازار، سهم کوین‌های قدیمی (که از آخرین تراکنششان بیش از 1 سال می‌گذرد) از تراکنش‌های کل شبکه شدیدا کاهش یافته است. این اتفاق، از دو منظر متفاوت، کاهش تعداد تراکنش‌ها و خالی بودن ممپول (Mempool) شبکه بیت کوین را توجیه می‌کند:

  1. تقاضا برای فعالیت‌های درون شبکه بسیار پایین است (سیگنال نزولی)
  2. سرمایه‌گذاران بلندمدت، حاضر به فروش بیت کوین‌های خود در سطوح فعلی نیستند (سیگنال خنثی – سیگنال صعودی)

اندیکاتور باندهای سن خروجی‌های خرج شده (SOAB)، ابزار بسیار کاربری برای سنجش احتمال آغاز یک روند صعودی پس از سقوط بازار است. به صورت کلی، در زمان موج‌های صعودی، خرج خروجی‌های قدیمی نشان‌‌دهنده آن است که هولدرهای بلند مدت از فرصت افزایش قیمت برای فروش دارایی خود استفاده می‌کنند (سیگنال نزولی). در سمت مقابل، اگر سهم خروجی‌های قدیمی کمتر و سهم خروجی‌های جدید بیشتر باشد، نتیجه آن است که هولدرهای بلندمدت حاضر به فروش دارایی خود نیستند (سیگنال صعودی).

باندهای عمر خروجی‌های خرج شده
باندهای عمر خروجی‌های خرج شده – تحلیل فاندامنتال بیت کوین 1 تیر 1400

به منظور سنجش اهمیت الگوی سنی خروجی‌های خرج شده روی قیمت، می‌توانیم از شاخص Binary CDD با میانگین متحرک 7 روزه استفاده کنیم. این معیار، عمر خروجی استفاده شده برای یک تراکنش و تعداد بیت کوین‌های مرتبط با آن را به طور توامان در محاسبات خود دخیل می‌کند. افزایش اندیکاتور Binary CDD نشان می‌دهد که تراکنش‌های مهم‌تری (عمر خروجی بیشتر / تعداد بیت کوین بیشتر) نسبت به میانگین بلند مدت به شبکه ارسال شده است.

اکنون اندیکاتور Binary CDD نشان می‌دهد که هر 7 روز، فقط در یک روز از آن، تراکنش‌های مهم‌تری در شبکه نسبت به میانگین بلند مدت وجود دارد. این روند از ابتدای ماه ژوئن (اوایل خرداد ماه) آغاز شده و نشان‌‌دهنده آن است که افراد قدیمی‌تر و در واقع نهنگ‌های قدیمی بازار، تحت تاثیر موج نزولی فعلی قرار نگرفته‌اند و حاضر به فروش دارایی خود روی این قیمت نیستند. این اتفاق همچنین کاهش تعداد تراکنش‌ها را توجیه می‌کند.

به نظر می‌رسد که در شرایط فعلی، کل بازار منتظر جهت موج بعدی قیمت هستند. بررسی معیارهای مرتبط با عمر خروجی‌های استفاده شده در تراکنش‌ها پس از تعیین جهت موج بعدی، تا حد زیادی می‌تواند درک بهتری را در مورد قدرت آن موج به کاربران بدهد. در صورت آغاز موج بعدی، رفتار هولدرهای بلندمدت و نهنگ‌های قدیمی بسیار مهم بوده و باید سنجید که در صورت رشد قیمت، آیا آن‌ها حاضر به فروش هستند یا خیر.

تحلیل فاندامنتال بیت کوین - 1تیر 1400
اندیکاتور Binary CDD

تحلیل فاندامنتال رفتار ماینرها و هش ریت بیت کوین – 1 تیر 1400

این روزها شاهد تغییرات اساسی و تاریخی در حوزه استخراج بیت کوین هستیم. ممنوعیت ماینینگ در چین باعث شده تا برخی از ماینرها دستگاه‌های خود را خاموش کنند و سایرین، به فکر انتقال تجهیزات خود به خارج از این کشور باشند.

کاهش هش ریت بیت کوین

در این هفته، هش ریت شبکه بیت کوین به کمترین میزان در یک سال گذشته رسید. همچنین در طول دو هفته گذشته، میانگین 7 روزه نرخ هش شبکه Bitcoin حدود 16 درصد کاهش یافته و از 155 میلیون تراهش به 125 میلیون تراهش رسیده است. چنین ارقامی از میانه سال 2020 بی‌سابقه بوده است.

تحلیل فاندامنتال بیت کوین 1 تیر 1400
میانگین هش ریت – تحلیل فاندامنتال بیت کوین 1 تیر 1400

از آنجایی که ماینرهای چینی با چالش‌هایی مانند مهاجرت یا فروش تجهیزات و دستگاه‌های خود مواجه هستند، ممکن است در ادامه شاهد افزایش فشار فروش بیت کوین از سوی آن‌ها باشیم. این فروش‌ها می‌تواند به منظور پوشش ریسک ماینرها یا تامین سرمایه برای جابجایی انجام شود. البته برخی از آن‌ها ممکن است به دنبال خروج کامل خود از این حوزه باشند.

وضعیت اندیکاتور Miner Net Position Change نشان می‌دهد که طی دو هفته گذشته و همزمان با کاهش چشم‌گیر نرخ هش شبکه بیت کوین، ماینرها اقدام به توزیع دارایی رمز ارز BTC خود کرده‌اند. نرخ توزیع خالص ماینرها طی دو هفته گذشته، حدود 4 هزار تا 5 هزار واحد بیت کوین در ماه بوده که این مقدار، در تضاد با چیزی است که در از ابتدای آوریل (فروردین) شاهد آن بوده‌ایم.

فروش ماینرها
اندیکاتور Miner Net Position Change

در نهایت نگاهی به میزهای معاملاتی خارج از بازار یا فرابورس (OTC) می‌اندازیم، جایی که معمولا ماینرها از آن‌ها برای یافتن مشتری به‌منظور فروش دارایی‌های خود در ابعاد بزرگ استفاده می‌کنند. طی سقوط بازار در اردیبهشت ماه و همچین دو هفته گذشته، نرخ خالص ارسال بیت کوین به پلتفرم‌های OTC، بین 3 هزار تا 3.5 هزار واحد بوده است. با این حال، همانطور که در چارت پایین نشان داده شده، در هر دو برهه، تقریبا تمام حجم ورودی توسط خریداران طی چند هفته از این پلتفرم‌ها خارج شده است. به صورت کلی، وضعیت موجودی رمز ارز BTC روی پلتفرم‌های OTC از آوریل سال میلادی جاری (فروردین ماه) در وضعیت خنثی قرار دارد.

موجودی پلتفرم‌های OTC
موجودی پلتفرم‌های OTC – تحلیل فاندامنتال بیت کوین 1 تیر 1400

منبع: Glassnode



ثبت نظر
نظرات کاربران (1 نظر)
محمود موسوی

با تشکر از مطالبی که میزارین. لطفا در پایان مقالات تخصصی یک جمع بندی ساده از مطالب هم بزارین

0 پاسخ دهید
20:11:04 1400/04/01